Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Zákal vody

NápovědaFórum » Řasy » Zákaly vody 

Přejít na předchozí stránku 5 Přejít na další stránku   1  
Zákal vody
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2019 16:42 R Muž vaclav [14810] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: PanCumak
Asi bych měnil vodu a vyždímal do akvária trochu bordelu z filtru. Předpokládám že čistíš filtr ve vodě z akvária. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2019 16:33 PanCumak Re: vaclav
Jj postupoval jsem přesně podle jejich návodu. Psal jsem to už myslím i dříve. Jen tam nemám tu podkladovou vrstvu ADA a ostatní aditiva značky ADA:)

Zajimavé je, že jednu dobu to už bylo o hodně lepší. Jen nemůžu přijít na to, co jsem udělal nebo změnil, že se to pak zase takto zhoršilo. Krmení ani jiné rybky. Napadá mě jen, že jsem čistil filtr. Jinak asi nic.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2019 16:23 R Muž vaclav [14810] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: PanCumak
Tom jsou ty speciální substráty postupoval jsi podle návodu?
Cituji:Aqua Soil uvolňuje první měsíc po založení akvária velké množství živin. Doporučuje se proto první týden měnit každý den vodu, druhý týden obden, třetí týden každý třetí den. První řasožravé ryby a krevetky vpusťte nejdříve na konci druhého týdne. Aqua Soil před použitím nepropírejte. Pro dosažení maximálního účinku je vhodné použít jako podkladovou vrstvu Power Sand a přidat ostatní aditiva značky ADA. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2019 14:39 PanCumak Re: vaclav
záleží co myslíš slepou hladinou;) Jak jsem psal, tvoří se na ní malé částečky. Mastná není. Už to ani není v takové míře jak to bylo. Ale to zakalení vody je nyní největší za celou dobu. Bílé cáry tam nejsou;) Je to jako převalující se mlha nebo bílý kouř z výfuku. Lepší přirovnání mě nenapadá.

Už to beru tak, že to jsou nějaké přemnožené bakterie. Takže by to asi chtělo jiné, které nastolí rovnováhu. To je můj laický aktuální názor:) Ale jak a jaké tam dát nebo co udělat, aby se tam vytvořily, to netuším.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2019 12:56 R Muž vaclav [14810] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: PanCumak
Netvoří se ti nadměrně slepá hladina. Ty bílé cáry by tomu odpovídaly. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2019 12:13 Muž brukiz [85] - RostlinyRe: Buldr
Hlavně na ryby nepospíchej, ty tam dej až po tom 4. týdnu. Pak máš jistotu, že ti neumřou díky škodným látkám při zabíhání, které se tam hromadí, ale nakonec díky filtraci zmizí. Šneky a rostliny okamžitě, tedy v tvém případě při nejbližší možné době. :-) Šneky je ideální tam hodit už při prvním dni, protože hodně rostlin se bude adaptovat na podmínky a hodně jich bude odumírat. Šneci (okružáci) pomůžou ty zbytky zlikvidovat dřív než se tam nahromadí škodliviny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2019 18:45 PanCumak
Ahoj, tak jsem tady zase. Stav po 3 týdnech. Obměna vody 2x týdně cca 1/3. www.youtube.com/…

A poopravím se. Před tím to byla taková směs malých částeček a bílých "oblaků". Teď už to jsou krásná bílá mračna:) Dá se to přirovnat v proudění vody asi k pohledu na kouř z výfuku. N hladině se plavou částečky - vypadá to jako prach, ale bez mastnoty. Nemáte ještě někdo nějaké rady prosím? Ryby i rosliny jsou ok, dokonce se mi v tom narodily i malé krevetky:) hodnoty tak jak jsem psal minule, vše ok.

Jsou to tedy bakterie?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2019 10:11 Muž brukiz [85] - RostlinyRe: Buldr
Je to přirozený jev zabíhajícího akva. Ponechej tak a za den či dva zákal samovolně zmizí. Není třeba okamžitě měnit vodu. Stačí dodržovat pravidla zabíhání a máš po starostech.

1. týden výměna 1/2 vody každý den
2. týden výmena 1/2 vody ob den
3. týden výměna 1/2 vody každý třetí den
4. týden+ výměna 1/3 vody jednou týdně

EDIT: A pro začátek bych ti doporučil založit prezentaci akva, kvůli informacím, ať nemusíš vše psát dokola, až se budeš případně znovu na něco ptát. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2019 09:55 Muž Smetany [1226] Re: Buldr
No to můžeš a taky by si měl ale nemyslím že by to vyřešilo ten problém. Zkus dát část vody z akva do sklenice pokud se zákal cca za hodinu neusadí zkus přidat do sklenice nějakou desinfekci (Savo) a pak preferuje co se stalo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2019 08:56 R Muž Anthrax [4937] Re: Buldr
Nedal jsi tam prostě moc těch bakterií? Nevím já tyhle přípravky nepoužívám ale tak mě to napadlo. Doporučená dávka je totiž poloviční. To by pak odpovídalo tomu co píše Smetany.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2019 08:41 Muž Smetany [1226] Re: Buldr
Já bych to tipnul na bakterie nálevník přijde později. Výměnou části vody každý den určitě nic nezkazíš. I kdyby to byl minerální zákal tak je třeba vodu měnit dá se dostat z vody i jinak ale na to bych se zeptal Maqa ten s minerálním zákalem bojoval a nakonec vyhrál.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2019 21:20 voda
Čítal som toto vlákno, asi tri ľudí podľa fotiek mali tento problém. Vždy odpovedal romant - Nefungujúci nitrifikacia, teda som vypral zo starého akvaria filter a v tej špinavý vode som vykúpal filter z akvária kde je tento problem. Po pár hodinách je to možno o 60% lepšie.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2019 19:42 voda – VODA
Dobrý deň trápi ma zákal vody, vyzerá rovnako ako na videu. Voda je krásne čistá, ale lieta v nej biely bodky a usadzujú sa aj na hladine. Filter to nevcucne, skimmer tiež nie (V obojím filtračná vata) Skúšal som aj Seach Clarity - Bez zlepšenia.

Pôvodne som myslel že mám tvrdú vodu, ale tým to neni. Myslím že je to mechanický bordel, vyzerá to rovnako ako keď sa rozreje dno, s tým rozdielom že si to nesadne. Akvarium je novozaložený - Nefungujúci nitrifikacia?

www.youtube.com/…

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2018 18:16 PanCumak Re: Maq
Jj, jsou to malé bílé částečky. Velikost nejde k ničemu přirovnat. Být ještě o trochu menší, tak nepůjdou rozpoznat. Díky moc za radu. Zítra se zkusím zeptat, jestli něco takového mají. Jinak dnes 3. den po výměně vody to od rána vypadá o hodně lépe. Přes poslední noc se to rapidně zlepšilo. Přitom ty předchozí dva dny to bylo pořád stejné. Nechápu. Ne že by mi to vadilo;) Zítra další výměna vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.12.2018 15:38 Maq Re: PanCumak
PanCumak napsal: V proudu vody to vypadá jako "bílá mračna" malinkých částeček. ... Osobně to tipuju na bakteriální zákal, ale co s ním?
Bakterie žijící volně ve vodním sloupci jsou okem neviditelné, žádné malé částečky. I o pár řádů větší nálevníci nedělají mračna a jsou vidět jako individuálně se pohybující částice jen při určitém pohledu - nejlépe snad bodovým světlem (baterkou) posvítit do sklenice.
Je dost možné že to vůbec není organického původu a je to minerální zákal. Na tuhle velikost a tenhle popis bych doporučil filtrační vaty a tkaniny. Mně se osvědčuje toto:
www.akva-tera.cz/…
Ovšem frakci pod jeden mikron nepobere. Pokud vidíš "částečky", měly by to být nejméně desítky mikronů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2018 11:48 PanCumak Re: lenkalor
Já měl 2ks a asi po měsíci jsem starý vyměnil za nový. Pak jsem se dočetl, že se to snad používá hlavně na vyčištění vody např. po léčivech nebo na ty zákaly. Tak jsem si řekl ok,ještě to tam pro jistotu nechám, ale nový už kupovat nebudu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2018 11:37 Muž bobikcz [135] - ups .... ono to roste :)Re: lenkalor
Vyměnit. Klidně vyhodit tu Maqovinu :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2018 09:42 Žena lenkalor [583] Re: PanCumak
Ještě mě napadlo :-) Píšeš, že máš aktivní uhlí ve filtru od prvního dne. Ale mělo by se tak po 3-4 týdnech vyměnit za nové. Jestli měníš, tak v pohodě. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.12.2018 20:31 PanCumak Re: bobikcz
Ty jsem stejně nesehnal. Prý budou mít nějaké až za 2 týdny. Takže jedu podle plánu výměn vody a nerýpat se v tom. Pokud se to do 2-3 týdnů nepohne k lepšímu, tak jsem tu zase :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2018 19:50 Muž bobikcz [135] - ups .... ono to roste :)Re: PanCumak
Jde to i bez plovoucích rostlin ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2018 09:24 PanCumak Re: Jája
Díky za info ;) Ono to svítí docela dost (subjektivně) i když to tak "papírově" nevypadá. Ty fotky docela zkreslují.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2018 08:47 R Žena Jája [1426] - ŽivorodkyRe: PanCumak
Plovoučky jsou výkonní žrouti živin. :-) To samé nenáročné rychlerostoucí rostliny (stonkovky). Jinak mi to osvětlení připadá slabé na takový objem vody a hlavně výšku akvária.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2018 08:47 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: PanCumak
Plovoucí rostliny, ideálně takové, které mají listy nad hladinou (Pistia, Salvinia a Limnobium), rostou velmi rychle a odebírají z vody hodně živin a nepotřebují žádný čas na přizpůsobení jak kořenící rostliny. Podmínkou ale je dostatek dusíkatých látek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2018 08:27 PanCumak Re: bobikcz
Ok doplněno. Díky, uvidíme ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2018 08:13 PanCumak Re: Krtecek
Ten Cirax tam mám. Teď zkusím měnit tu vodu a dál do toho nehrabat;) Ty rybky jsem tam šoupnul právě proto, že jsem si myslel, že si tím pomůžu (zaběhnutí filtru) a bylo to fakt až po měsíci.
Ještě se zeptám, proč mi radíte ty plovoucí rostliny? Zkusím je, ale v čem je přínos?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2018 00:29 Muž bobikcz [135] - ups .... ono to roste :)Re: PanCumak
Doplň si laskavě prezentaci o ty ryby a další věci co jsi tam nalil, liješ.

Nic tam již nepřidávej (vyjma kytek) hlavně nelij, měň 1/3 vody (za 3-5 dní) a čekej a čekej.
Toť vše zákal zmizí. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2018 00:12 Muž Krtecek [9] Re: PanCumak
Máme stejný filtr, mě pomohl bioboost, carbax a cirax, a hlavně méně náročné rostliny - hlavně plovoučky jsem tam dal, a nekrmil jsem asi tři dny, 3-4 den už to bylo v poho. ( do té doby jsem to měl asi týden zakalené)
Bojoval jsem s tím také, možná si tam neměl dávat ty rybky, když si už měl ten zákal, to tomu asi také nepomohlo.
Ale pokud je to substrátem, tak to je o něčem jiném .
Ať se daří
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2018 20:57 PanCumak Re: lenkalor
Jj to jsem taky četl. Mám ho ve filtru od prvního dne. Ale i tak díky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2018 20:57 PanCumak Re: NHKG
Ok, Díky moc. Vyzkouším. U bakteriálních zákalů u nových akv. vodu měnit nedoporučovali, takže jsem jen první 2 týdny měnil komplet vodu obden, jak psali v návodu k substrátu a pak už jsem ji měnil jen tak jednou týdně 1/3. Takže teď zkusím pravý opak a uvidíme.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   27.12.2018 19:46 Žena lenkalor [583] Re: PanCumak
Opakovaně se tady na podobné dlouhodobé zákaly radí filtrovat přes aktivní uhlí. Zkoušel jsi to ? Na týden, 14 dní ?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2018 19:41 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: PanCumak
V popisu substrátu sice píší, že se používá jako vrchní vrstva, ale zároveň píší, že uvolňuje živiny. Takže překrývat to nemusíš, jen měnit vodu, plovoučky a čekat. Ale vůbec netuším jak dlouho. Hlavně měnit vodu opatrně, tak aby nevířila dno a vůbec do dna nezasahovat.
Dříve jsem na zákal použil úspěšně Seachem Purigen, bohužel to trochu odnesly kytky, takže nedoporučuji, nebo jen dočasně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2018 19:15 PanCumak Re: NHKG
Ten jemný štěrk mám jen nad nezarostlou částí, jinak vůbec. Takže rada je zakrýt více tu Adu jemným štěrkem a měnit více vodu. Ok, díky zkusím. Nevíš, jak dlouho může to uvolňování živin probíhat v takovém rozsahu, aby to způsobovalo to zakalení?
Jinak ano, asi je to na začátečníka trochu náročnější start, ale chci, aby to to trochu vypadalo. S případnými problémy počítám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   27.12.2018 19:05 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: PanCumak
Dívám se na prezentaci a vidím výživný substrát a náročné rostliny. Toto zrovna není vhodné pro začátečníka.
Máš nad tou Adou dostatečnou vrstvu štěrku? Podle mě se ti z Ady vyplavují živiny. Měnil bych častěji vody (klidně ob den) a přidal nějaké plovoucí rychle rostoucí rostliny na dobu, než se to stabilizuje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2018 18:32 PanCumak – bílý zákal
Ahoj, počátkem listopadu jsem si založil své první akvárko. Něco jsem si o tom přečetl a snažil jsem se udělat vše dle svého nejlepšího vědomí a svědomí ;) Vše je ok, až na bílý zákal, se kterým se potýkám od cca týdne založení akv. V proudu vody to vypadá jako "bílá mračna" malinkých částeček. Filtr to nepobírá. Na začátku jsem cca 2 týdny požíval Seachem Stablity. Jinak nic. Rostliny jsem do akv. přidal asi po 2 týdnech a ryby po 4 týdnech od založení. Mám tam 13 modrých Neonek a 6 červených Teter.
Ph 6, dusičnany, dusitany, amoniak, vše prakticky na 0.
Chci poprosit o radu, co bych s tím zákalem měl zkusit dělat. Když vyměním část vody, je to lepší, ale od druhého dne se to zase zhoršuje. zkusil jsem i Seachem clarity a nic. Taky na hladině plave dost malých bílých částeček něčeho. A měl jsem i dost mastnou hladinu. to už je téměř ok.
Pocitově se mi to už nezdá tak hrozné jako na začátku, ale nějak bych s tím rád pohnul k úplnému vyřešení. Osobně to tipuju na bakteriální zákal, ale co s ním?:)
Díky za každou radu.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2018 17:03 Žena A.K. [17] Re: Prašan
A jak doporucujes postupovat dále? Vyměnit vodu nebo to nechat? Kámen se údajně měl pomalu rozpouštět podle tvrdosti vody a nedopustit tak předávkování.... Měla sem vodivost kolem 400 a to je sotva měka voda tak je mi záhadou proč se rozpadl tak rychle.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   04.12.2018 16:51 - Re: A.K.
Mohol a určite to spôsobil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2018 14:27 Žena A.K. [17] – Zákal krevetaria
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Před cca týdnem se mi objevil zákal krevetaria omezila sem krmení a přidala UV filtr který s ním vůbec nic neudělal. Po 4 dnech bez zlepšení jsem ho tedy zase vyndala. Nezaznamenala jsem žádný úhyn ani zhoršování zakalu tak jsem se rozhodla že počkám až se to srovná samo. Včera jsem ale při stříhání rostlin zjistila že úplně zmizel minerální kámen. Mohl se rozpustit a zakalit tak vodu? Máte s tím někdo zkušenost? Přikládám foto balení mineralnich kamenu a zákalu.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2018 08:47 V.S. Re: Alexandra
Za 3 dny od založení nemáš "živou vodu"! Je to klasika z vodovodu a časem se udělá bílý zákal = nálevník! Je zbytečné vodu měnit protože se dostáváš pořád na začátek!
Mně se velice osvědčil EnviFisch (AgroBio Opava - balení za stovku na 1000 litrů záruka na 1 a půl roku).
Žádná chemie, UV lampy...klasické enzymy a miliony "hodných" bakterií které ti vodu pročistí a založí vyvážené prostředí.
Dá se použít při "dietní chybě" = překrmení nebo jako prevence při výměně většího množství vody. Stačí postupovat podle návodu (rozpustit na půl hodiny ve vodě, zamíchat a nalít do akvárka).
To, co se nerozpustí, není dobré nalévat! Rybičky které sbírají plovoucí krmivo mohou mít problém pokud se toho přežerou! Takže nerozpuštěným přípravkem pak nacucám zvenku filtr a ono si to upravuje a dávkuje podle potřeby.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2018 21:33 Muž Provpe [8] - RostlinyRe: fid0
Ano mohlo by pomoct odstrani potravu pro nej ale hlavne nekrm a nemen vodu coze :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2018 23:51 fid0 – nálevník
Ahojte, pomôže na nálevníka aktívne uhlie do filtra ??? Mám ho vonku zatiaľ a uvažujem či to tam dať ...dik
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   02.11.2018 21:58 R Muž Anthrax [4937] Re: Alexandra
Je to před třemi dny založené. To je zásadní.. Takže zákal by mohl odeznít sám. Určitě bych počkal a nedělal žádné ukvapené závěry. Všechno si teprve sedá a ještě nějakou dobu potrvá než se ti tam vytvoří rovnováha. Ale přidal bych na rostlinách.
Nemyslím si že má cenu používat/pořizovat UV, když ani není jisté jestli to nálevník opravdu je. Naber vodu z akvaria do sklenice. Když do toho posvítíš proti tmavému podkladu baterkou a bude tam pohyb tak to nálevník je. Pokud ne tak to bude nějaký jiný zákal.
Moje rada je počkat až si to akvárko trochu sedne. ;-) Vzduchování je asi zbytečné, topení asi zatím nepotřebuješ až podle osádky a svícení těžko říct, není jasné co tam máš za světlo ale obecně je lepší ze začátku svitit spíš kratší dobu.. třeba 8 h.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2018 19:12 Muž AsusKD [85] Re: Alexandra
V prvom rade sa tu zaregistruj, založ prezentáciu akvária s čo najviac údajmi. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2018 18:06 Žena A.K. [17] Re: Alexandra
Jsou tu určitě zkušenější kteří ti řeknou víc ale já bych buď použila UV filtr nebo vyměnila polovinu vody a přidala silný odvar z dubového listi(pokud nemáš doma listy mandlovniku) včetně listů až se zákalu zbavila můžeš listy vytáhnout nebo mít chvíli podzimní výzdobu :) mě to zatím vždycky na nalevnika zabralo ale likvidovala jsem nálevníky jenom když sem to přehnala s výměnou vody a krmenim odebrat vzduchovánim by mělo pomoc topit a svítit můžeš jak je libo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2018 17:51 Alexandra Re: A.K.
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Jde o to že ten zákal tam pořád je, a taky se mi asi tvoří řasa(nejsem si ale jistá), a nevím zdali mám vzduchovat, a na kolik topit a svítit...

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2018 17:36 Žena A.K. [17] Re: Alexandra
Trápí tě tedy rasa nebo zákal? Zákal dělají po založení akvárka rádi nalevnici. Na ty je rychlé řešení UV filtr a trochu pomáhá i výluh/vývar z listí mandlovníku mořského nebo dubového listi/kůry ale ten působí spíš preventivne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2018 17:30 Alexandra – Založení
Dobrý den, před třemi dny jsem založila akvárko. Mám 128l, substrát i říční písek + pár kyticek :) (živých). Akvárko se mi už trochu odkaliko, ale začala se mi tvořit řasa. A nevím co s tím
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2018 20:13 Muž logrus [0] Re: Maq
Jo jo den pred tim. Pak druhy den jsem presazoval jednu kytku
Jen nevim jestli mam menit tu vodu nebo ne?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.10.2018 19:03 R Muž vaclav [14810] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: logrus
Je to nálevník, někdo radí počkat a nekrmit a neměnit vodu nebo použít peroxid vodíku je to vlastně jak se říká kysličník z lékárny. jsou další způsoby jako třeba UV lampa atd. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   31.10.2018 19:03 Maq Re: mirate
Nálevníci nežerou minerální látky a ohrožují ryby svojí spotřebou kyslíku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.10.2018 19:02 Maq Re: logrus
A tehdy jsi taky přestal dávat ten CO2 Vital, ne?
Tím pádem jsi přestal vraždit bakterie a ony se teď rojí. Akvárko se zabíhá. Hodně organických látek ve vodě.
Měnit vodu, vzduchovat, filtrovat přes aktivní uhlí.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [5] ...... 36 37

Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 20188x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15415?od=201