Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Zákal vody

 

NápovědaFórum » Řasy » Zákaly vody 

Přejít na předchozí stránku 20 Přejít na další stránku   1  
Zákal vody
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.06.2012 19:46 R Muž romant [27987] Re: milusblahus
Na obojím. Svítil bych 6 hodin denně a s polovičním výkonem. Pokud nejdou odebrat zářivky, tak svítit třeba přes nějakou látku položenou na krycích sklech. Jako další možnost je použít km likvidaci třeba dafnií, ale to by v akvárku nesměly bejt ryby, protože ty stihnou dafnie sežrat dřív než dafnie ten zákal. Nikde jsem nezjistil jak je to akvárko vlastně velký, tak by to sneslo udělat prezentaci a uvést tam co nejvíce informací, ať se pohneme z místa a ten kdo poradit chce a umí, ať má snadnější pozici. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2012 19:41 milusblahus Re: romant
dobrá.na tom světle mam ubrat na watech a nebo na dobu svícení. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   06.06.2012 19:37 R Muž romant [27987] Re: milusblahus
Dobrá, tak na to půjdeme jinak. Uber radikálně na světle, krmit opravdu minimálně a nasadil bych do boje nějaký žrouty dusičnanů, protože to zřejmě bude zelený zákal, byť v tom světle vypadá mléčně. Jako dobrý pomocníky bych viděl plovoucí rostliny, který budou plnit funkci 2v1, budou stínit a zároveň odčerpávat živiny, hlavně dusičnany, který jsou velmi častým podporovatelem takovýchto vod.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2012 19:32 milusblahus Re: romant
zkoušel sem tři týdny nic nedělat,ale vubec to nepomohlo,tak sem vyměnil přes pulku vody a bylo to lepší ,ale za dva dny to bylo zpátky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2012 19:26 R Muž romant [27987] Re: milusblahus
A ten postup s nekrmením a neměněním vody jsi zkoušel? Tebe zřejmě trápí nálevník, jak zde již před několika dny zaznělo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2012 19:24 milusblahus Re: jamajcan
taky stím mám problem ,stale odkaluju ,měním vodu,ale stejnak to nepomáha,už si nevím rady .

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   21.05.2012 10:59 jamajcan Re: milusblahus
Z velkou pravděpodobností by to mohl být zákal způsobeny nálevníky.Vzniká v nezaběhlých akváriích ,kde ještě nefunguje biologická rovnováha,nebo tam,kde byla nějakým způsobem biologická rovnováha narušena,např.neúměrnym protrháním rychle rostoucích rostlin apod.V žádném případě se člověk zákalu nezbaví výměnou vody,ba naopak,zákal se tím ještě podpoří,takže vodu určitě neměnit,ani částečně.Také se u tohoto zákalu doporučuje,snížit krmení na minimum,a je li to možné a v nádrži nejsou mladé ryby vyžadující pravidelné krmení,krmení vysadit,na několik dní úplně.Dále by mělo pomoci přidání nějakeho přípravku,obsahujícího nitrifikační bakterie,např.Sera Nitrivec,nebo Dajana Biofiltr.Už jsem u sebe tento zákal zažil a výše popsaný postup mi od něj pomohl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2012 08:49 milusblahus – kal
Fotka k příspěvku poradi mi někdo prosim vas co je to za kal?vypadá to jak kdybych koukal přes plexi,rybam to nějak neškodi ,odkaluju,ale pořad se mi to tam děla.děkuju předem za rady
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2012 13:39 Muž muťa [554] - RostlinyRe: huhuhu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2012 13:33 Muž muťa [554] - RostlinyRe: huhuhu
Tak pokud je zakalená i v té odsávačce (předpokládám že jsi tam dal čistou) tak to uteklo. Prostě to vykvasilo.

Co se výměny týká, tak asi ano. V tom ti ale neporadím - zkušenosti s kvasnicema nemám. Kdysi jsem je taky měl, ale nestalo se mi to.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2012 13:28 huhuhu Re: muťa
Kvasnice tam urcite nikdo nepridal. Voda v odsavacce sice neni uplne cira, ale je urcite cistci nez v aqa i v samotnem burcaku. Kazdopadne kdyby tomu tak bylo, ze se tam ten burcat dostal, tak bych asi musel vymenit komplet vodu v aqa, ne?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2012 13:24 huhuhu Re: muťa
Tak jsem na to pozval manzelku, ktera ma urcite lepsi cich nez ja ty to pry jako kvaseni neprijde, tak nevim.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2012 13:09 Muž muťa [554] - RostlinyRe: huhuhu
No tak mi to připadlo, že to prostě přešlo až do AQ ty kvasnice.
Pokud ale z vody cítíš kvašení.... Sama o sobě tohle voda nejspíš neudělá. Mohu se ale mýlit.

EDIT:
Ono je možné že to prostě překvasilo - nepřidal tam někdo kvasnice, aniž bys o tom věděl? V té odsávačce (počítadle) jakou měla barvu voda?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2012 13:06 huhuhu Re: muťa
Fotka k příspěvku Tak pred tydnem. Jak to myslis utekl? Mam v 2l flasce 1,5l vody a hadicka jde jeste pres pocitadlo bublin(odsavacka) a na konci hadicky ve vode je cigaretovy filtr, ktery nebyl poskozen, kdyz jsem ho vyndaval.
Na druhou stranu je z vody citit zapach jak kdyby to kvasilo, i kdyz mozna se pletu.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2012 12:58 Muž muťa [554] - RostlinyRe: huhuhu
Já bych to typnul na to, že ti ten burčák utekl až do AQ. Kdy jsi ho dělal naposled?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2012 12:53 huhuhu – zakal, lapani, uhyn
Fotka k příspěvku Chtel bych poprosit o radu. Procetl jsem par diskusi, ale presto z toho nejsem moudrej. Vcera jsem prijel z prace a aqa zakalene, voda smrdi a rybicky lapaji u hladiny. Vyndal jsem burcat a zacal vic cerit hladinu vnejsim filtrem (vzduchovani nemam). Jeste jsem vymenil asi 1/3 vody.

Dnes rano voda jeste vice zakalena a rybicky stale lapaly. Odebral jsem tedy vodu do kyble a vse z aqa vyndal, vcetne pisku. Filtr mi porad bezi. Vymena 1/2 vody v akvariu. Vsechny rybicky, ktere v kyblu hodne lapaly po dechu (jedna neonka lekla) jsem vratil do aqa. Stale lapali (druha neonka lekla). Napustil jsem tedy studnicni vodu, ktera ma stejne parametry(podle mych testu) jako zabehnuta voda v aqa, do kyblu a ryby tam zpet prendal. Ryby uz nejsou u hladiny, ale vetsinou u dna kde jsou hodne staticke a vyrazne polikaji vodu, tak nevim kde je jim lip. Mam vymenit kompletne vodu v aqa za stundnicni?

Pred zakalenim byla voda krasne cira a rybicky cile. Vymena vody 1/4 pred peti dny. Aqa nebylo vicemene nikdy zakalene a ryby se taky nejevily, ze maji malo kysliku a to jsem ceril hladinu pomerne malo.

Test na NO3 ani amoniak nemam a neco koupit budu moct az v pondeli. Jde mi o to, aby se rybicky meli dobre a hlavne prezily.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2012 11:03 R Muž romant [27987] Re: Tery
Nech všechno na svým místě, filtr puštěnej tak aby se hladina hejbala(čeřila), hodně rostlin, nijak do akvária nezasahuj a mělo by se to lepšit. Mrkni se na ty odkazy co jsem Ti dával, hodně čti, to se určitě vyplatí, nikam nespěchej a ryby do akvária začni dávat postupně až po třech týdnech tohoto provozu, tzv. doby zabíhání akvária. Určitě by bylo vhodný si zřídit prezentaci a tam uvést co nejcíce údajů o nádrži, aby ten kdo chce a umí poradit, to měl jednodušší a nemusel se na všechno dotazovat. Jedna fotka je kolikrát lepší než sáhodlouhý slohový cvičení. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2012 11:02 HaDaS Re: Tery
Může ... ale i ten nejhorší a nejzanešenější štěrk se časem pročistí přes filtraci. Jestli tedy nebyl kontaminován u dodavatele nějakým sajratem. Je-li pórézní, tak obyčejné propláchnutí nepomůže, alespoň ne v krátkém horizontu. Lepší by bylo jej převařit. Toť můj názor.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2012 10:58 Tery Re: ondra
Dobrý den, ano, akvarium jsem umyla (žádný saponát, ale důkladně a ještě několikrát vypláchla). Voda se od včera zlepšila, ale na hladině je stále ten zvláštní "film" a bílé bublinky. Může to být zvoleným štěrkem? (drtí), mám koupit něco jiného? Proprala jsem to opravdu důkladně, tak nevím čím to je :(
Díky za pomoc
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2012 07:07 Muž ondra [168] - Živorodky
Za prvé bych se zeptal, jestli jste umyla taky akvárium? Od toho by mohla být mastnota.
Pokud je akvárko prázdné jen se štěrem, tak bych doporučil vodu vyměnit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2012 01:01 Tery – Šílený zákal hned po napuštění vody do akvaria
Dobrý den,
potřebovala bych poradit, dnes jsem si koupila akvarium a jako laik s přečtením všech možných rad jsem koupila v Hornbachu akvarijní pranou a tříděnou drť č. 4 a 3 (černá a bílá). Drť jsem doma důkladně proprala horkou vodou a zbavila jí všemožného sajrajtu, bohužel i přesto mi hned po napuštění vody do akvaria vznikl hodně hnusný zákal. Není to jen běžný zákal, ten bych čekala že sedne, tohle vypadá jak zvláštní bílé skvrny (občas i bublinky) a plave to hlavně na hladině (mimo běžného zákalu), trošku to vypadá jak mastné skvrny, nebo nevím jak přesně to popsat(prostě divný film s barvou spíše do bíla). Můžete mi někdo poradit co s tím? Může to být zvoleným "štěrkem", mám vodu zkusit vyměnit a nebo je potřeba štěrk vyhodit a koupit něco pořádného? Nebo mám počkat co to udělá?
Díky komukoliv za radu. Tery

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.01.2012 08:27 Muž Yirka [9126] Re: deCORF.OBRAEN
Dovolím si trošku poopravit: akvaristika je většinou o trpělivosti. :-) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2012 20:47 Muž deCORF.OBRAEN [220] Re: ivule
akvaristika je niekedy o trpezlivosti ;-) ..hlavne že sa ti to prečistilo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2012 20:43 ivule zakal
Tak akvarko se docela procistilo tak jsem moc rada asi to chce cas.Jinak moc vsem dekuji za rady.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2012 21:36 HaDaS Re: ivule
Filtr se tím zanese.
Jak píše romant : vyměň třeba 50% vody a pokračuj v tom další minimálně dva tři dny. A jak píše scorpion075 : nehnoj ... dodám : nic nepřilévej. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2012 21:04 Muž fido16 [631] Re: ivule
Dej tomu čas filtr to vytáhne. Proprírala si ty kamínky nebo ne? Jinak jak píše romant tu vodu můžeš měnit klidně ob den.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2012 20:23 R Muž romant [27987] Re: ivule
Ze začátku akvária nepatří do akvarijní vody nic než voda, takže to chce trpělivost a klidně můžeš polovinu té vody vměnit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2012 20:21 Muž scorpion075 [254] - AfrikaRe: ivule
Častý jev u nově založených AQ. Hnojení zatím vynech.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2012 20:16 ivule – zakal
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobry vecer vcera jsem si zalozila akvarium 450l a vytvoril se mi zakal nevim zda se jedna o naledniky(jako by male castecky neceho plavou na hladine) nebo kvuli zalozeni akvaria.Na zacatku jsem tam nalila podle davkovani Feroropol na hnojeni rostlin tak mozna i to ten zakal zpusobil.Posilam i foto za kazdou radu budu rada dekuji moc predem.
 
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2012 18:42 Muž j0hny [86]
Vcera som koli teplote nechal cely den odkryte akvarko, teda zabudol po par hodinach zase prikryt, a dneska zakal hmm Mam tam parmicky 4pruhe. Vydrzia to ? Rozmyslam ze preventivne "cvrknem" nitrivec, ten mi furt na zakal do 12 hodin pomohol, ale je sobota a nemam uz ani kvapku.
Este neviem ci to su nalevniky, riasy, alebo len prach. Akurat vcera prebehla v byte vymena postelneho pradla a väcsia manipulacia s odevmi...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2012 13:18 Muž j0hny [86] Re: davidus
Napr. nitrivec od sery.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2012 22:39 Muž Ivoš [1061] - CichlidyRe: blaza
blaza napsala: no jedná se o 6 čichavců 4 tetry a 4 pancéřníčky. :-)
Auu, a vědi ryby, že má jednotlivými druhy teter jsou docela podstatné velikostní rozdíly.
Nicméně abych obecně neplkal -mléčné zákaly vody jsou zpravidla dúsledkem přemnožení nálevníků a na ty spolehlivě zabírá hypermangan (prodává se v lékárnách). Dávkovat opatrně -do slabě růžového zabarvení vody. Ryby je třeba ale ještě předtím přemístit. Do týdne by mělo být po zákalu. Nicméně bych tetry někomu daroval (tetry jsou hejnové ryby a 4 kousky opravdu nelze považovat za hejno)a čichavce bych zredukoval na 2 páry či na 1 kluka a 2 samice jednoho druhu. Uděláš tím radost tetrám i čichavcům a v akváriu by se ti měl vytvořit tolik omílaný rovnovážný stav.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2012 22:39 HaDaS Re: blaza
Naváži na tvůj první příspěvek. Za prvé si prostuduj to, co ti doporučil romant.
Kdyby bylo po mém, tak si někam odložím filtr. Tím myslím do nějakého kýble s vodou z akvária a nechám jej běžet. Vyměním dno za jiné. O menší frakci. Před tím bych provedl zkoušku v octu. Bublá-li hodně, nebrat. Vysázel bych hodně, hodně rostlinek. Vyměnil filtraci za tolik proklamovanou čerpací hlavu a biomolitan. V tom případě bych vymačkal náplň v současném filtru na biomolitan. Současný filtr není nejhorší, ale pořád vyžaduje spoustu pozornosti. Předpokládám, že jej nebudeš chtít měnit. Proto ten filtr v provozu a v kýbly. Odpuštěnou vodu z akvária, tak 20 litrů bych napustil zpět a zbytek dolil čerstvou vodou. Každý třetí den bych měnil 1/3 vody alespoň čtyřikrát za sebou. Poté stejný objem co týden. Sledoval bych stav v akva. Pokud by se horšil dříve jak za tři dny. Ryby lapají po vzduchu u hladiny, jsou apatické, vzniká opět zákal - tak bych přistoupil k výměně části vody dříve. Přípravek jako je Sera Bio Nitrivec lze použít taktéž, mám s ním dobré zkušenosti, ale zase jsou to peníze fuč a lití něčeho, co je při dodržení správných postupů zbytečné.
Toto je pouze můj návrh, s kterým se někdo nemusí ztotožnit, ale já bych to tak udělal. Vycházím ze svých vlastních začátečnických chyb. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2012 22:18 Muž Sid [6634] - RostlinyRe: romant
Jj, dobrá filtrace je jedním z prostředků, jak provozovat prosperující akva. :-)
(Čest a sláva těm, kteří to umí i bez ní! :))
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   02.01.2012 20:18 R Muž romant [27987] Re: Sid
To vyjádření z mé strany bylo lehce matoucí. Vyjdu-li z toho, že onen bílý zákal tvoří především přemnožené bakterie(jako důsledek nerovnováhy v akváriu vyvolané třeba překrmením apod.), pak je to právě moment kdy je nutné provozovat filtr kvůli nitrifikaci čpavku a dusitanů ve vodě a dodávce kyslíku, ne kvůli odstranění bílého bakteriálního zákalu samotného. Onen zákal by měl odeznít přirozenou cestou. Ta podpora nitrifikace se dá chápat jako ochrana živočichů před konkurenčníma bakteriema, který vlastně užírají kyslík a můžou se tak podílet na problémech ryb.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2012 19:35 blaza Re: HaDaS
Z keramiky. Filtr máme nový Elite jet-flo 75. přidala bych i keramiku, jestli to teda má nějaký smysl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2012 19:05 Žena Eve [1] Re: HaDaS
já bych tipla na keramiku...kdysik jsem s ní dělala, ale taky se mohu mejlit.. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2012 19:03 HaDaS Re: blaza
Já bych se zaměřil na dno, filtr a rostlinky ;-) . Chtělo by to trošku něco jiného.
Z čeho je ten brouk?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2012 18:55 Žena Eve [1] Re: blaza
máš ideální velikost akvárka na krevetky ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2012 18:53 Žena Eve [1] Re: blaza
čichavci dorostou do docela velikosti. Já osobně měla 1 pár perletových a 4 mramorových ve 200L rok a ted jsem je darovala pánovi do 500L. ted se teprva budou mít v ráji...skončila jsem u neonek 50ks a pancíky a ancík..tot vše
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2012 18:48 blaza Re: Ivoš
no jedná se o 6 čichavců 4 tetry a 4 pancéřníčky. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2012 18:15 Žena Eve [1] – a teď jááá
slepá hladina versus neonky....když se chci zbavit slepé hladiny,vyvedu ústí čerpadla k hladině a čeřím, aby to vůbec mělo pohyb je proud kapánek silnější...ale já mám akvárko čistě ( skoro) neonkové.... mám tam skupinku panceřníčku a 4 ancíky. Neonky jsou s klidných stojatých vod...vodní sloupec mám 50cm. bude jim vadit trošku divoká hladina? nelibí se mi ta ty kry ze slepé hladiny, když utlumím čerpadlo. takže na co se mám zaměřit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2012 18:04 Muž Ivoš [1061] - CichlidyRe: blaza
14 rybek v akváriu o objemu 54 l? Za předpokladu, že je tam nějaký písek bude čistý objem vody max. 40 l.
Já osobně bych tenhle zákal bral jako přátelské varování a především bych zredukoval počet ryb (pokud se nejedná kromě toho jednoho čichavce o samé endlerky).V opačném případě se sice počet ryb zredukuje samovolně také ale k zákalu se přidá i notný smrádek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.01.2012 17:40 Muž Sid [6634] - RostlinyRe: romant
...když se podpoří nitrifikace, tak bakterie v kratším či delším čase onen zákal zvládnou...
Zvědavost mi nedá - to nitrifikační bakterie zvládnu ten zákal? A jak to udělají? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2012 16:28 Žena Bára [2] Re: romant
ne :-( spíš naopak
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2012 16:23 R Muž romant [27987] Re: Bára
Nejsou obyvatelé akvária trošku překrmovaný, nebo třeba není tam hodně šneků?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2012 16:20 Žena Bára [2] Re: romant
Ok. Ale je zvláštní že to v tom akvárku bylo už před předěláním. A to bylo založené v březnu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2012 16:19 R Muž romant [27987] Re: Bára
Tak tu tzv. špatnou vodovodní vody bych z toho nevinil, ono to doporučení(nikdy neproplachujte filtr ve vodovodní vodě), někdy až hysterickým způsobem, je takovej moderní novodobej bubák. To akvárko si prostě potřebuje sednout. Pár dní bych nekrmil, všechno nechal vklidu pracovat a podpořil to výměnou vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2012 16:16 Žena Eve [1] Re: Bára
řekla bych, že nepřežili. Škoda už jsi měla zajetý filtr...

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [20] ...... 36

Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 19314x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15415?od=951