Setkání akvaristů - České Budějovice
radovanovo napsal: Zatím nic v kalendáři nemám, resp. jsem si to hned zapsal! Takže já můžu.
R
jak nemas nic - ty tam prijet musis - jinak pujdou strevlicky do rybnika - privez si nejakej kybl - ty do pytle nedam
Tak mě tak napadlo, že se chystám v týdnu na Rudolfovskou a k Brujovi, jestli nechcete někdo zkusit vytvořit nějakej jednoduchej letáček s pozvánkou na sraz, že bych je poprosila, ať nám to tam někde vylepí... Co vy na to?

Prijdu take 20.4 a prinesu Valisnerii , kdo si ji veme , toho bude ....

Zatím nic v kalendáři nemám, resp. jsem si to hned zapsal! Takže já můžu.
R
Tak budeme postupně doplňovat seznam lidí na sraz 20.4. v Č.B.:
Kvik, Haimdol, ustavprochore, spooky1, sivon
Doufám, že to vyjde. Zatím nic jiného v plánu není.
Já s tím termínem počítám, ale co ostatní...?
Dobry vecer ja bych jsi jich par vzal a cena je jaka dekuji
kdybys chtěl tak ti doručím od kámoše Knačíky...

Zrovna má prcky...

nemate tu nekdo zbytecne rybky kterych se chcete zbavit
to kdybys videl co opcas delame tak by jsi kroutil hlavou
jenze te urcite nenuti domaci lezt na tu strechy na svem rozhrkanem zebriku, co?
Ale asi ti k tomu nepodstrkuje nějaký nejistý materiál...
to uz je prace me kdyz prijde domaci a neco se mu nelibi na strese nebo na oknech nebo zalezi co mu zrovna delam tak mi to taky nikdo nezaplati
no ty mas sice skla dost, ale ten cas co se s tim bude crcat ji asi nezaplatis
ja mam toho skla hodne takze mi to nebude tak vadit ale ta sklenarka co tam dela tak se ji asi do toho moc nechce prislo mi jak kdyby se vymlouvala
zadnej sklenar neni nadsenej z toho ze ma delat z neznameho skla
stare sklo se blbe reze a snadno praska - malokdo ti da zaruku na to, ze mu to pri rezani nepraskne
Ořežou ti ho ve sklenářství a slepit to určitě zvládneš stačí do Obi něbo někam podobně ted sem ho kupoval v ČB v Bauhausu silikon na lepení akvárií. Záleží jak velký to akva je, na 280 litrový sem si ještě troufl ale takové 500litrů asi radči k odborníkovi

ja mam sklo a potrebuju ho jen orezat a zalepit
zkus se zeptat v akvaristice na Rudolfovské v Č. Budějovicích, tam mi nabízel slepení akvária a řekl bych, že za rozumnou cenu ;) Mě ho už lepil kamarád, tak že jsem nabídku odmítl.
equium má někoho přímo v Budějicích za hodně nízké ceny...ale musíš mu napsat sám o kontakt. R
Dik aspon jeden hodnej clovek mi poradi
Podívej se na discus.cz lepí tam jeden pán z Jablonce akvária ,,Sklenářství bulvár,, Sám je od něho mám vyvrtal mi do nich odpady, zaslal Top Trans, dobrá cena, slušné jednání.
Zdravim neznate nekdo nekoho kdo lepi akvarka potreboval bych jedno0, narezat a slepit dik za pomoc
Cosi světlejšího jsem na té fotce zahlédl, ale netroufal bych si odhadnout, nakolik se kvalita podání barev na fotce blíží realitě...

Vybledlé kytky svědčí IMHO o nedostatku chlorofylu, čehož příčiny lze hledat "různě". Např. právě i ve vztahu Ca a N...
Majitel "Mramorové nádrže" ovšem s tímto (blednutím) problémy nemá a roste mu v ní "zdravě" vše, co rostlo i dříve při křemičitém dnu, a neroste totéž, co nerostlo dříve, (např. Staurogyne nebo Blyxa, o které se opakovaně neúspěšně pokoušel)...
No a já tam vidím zrovna tu bahnatku a mokřanku pěkně vybledlé (ostatně právě na vybledlé kytky si tu Kvik před pár dny stěžoval), právě tak, jak to vápenec umí. Nejspíš to jen vidět chci.

Vídím tak trochu chaos,

(akva odpovídá jakémusi "běžnému standardu" krátce po založení), bahnatka je zasazena nahusto, v trsu, zjevně by ocenila víc světla...
Ale jinak nevidím zjevný akutní důvod, proč dno měnit.
Což samozřejmě neznamená, že bych považoval toto dno za nějaký "ideál" pro akva s kytkami; tím podle mne pro běžného akvaristu i nadále zůstává křemičitý štěrkopísek o zrnitosti cca 2-4mm.
(Speciální substráty patří do rukou těm, kteří mají jakési povědomí o tom, s čím pracují.)
No tak ho napěstuješ ty a já se možná do té doby konečně rozhoupu a vystěhuju ničitele.

Hm a já se těšila, že ho tvé zelené ručičky namnoží. Teď ho budu muset někde koupit

Jel bych rád, ale mám rýmičku

Pardon, trochu odbočím, resp. se vrátím k jinému tématu...nejel by jste někdo v sobotu 9.4. do Žďáru na odpolední přednášky ??? Zkoumal jsem, jestli se tam nedá dojet vlakem/busem a je to víc než děsivé, jediná možnost je jet autem...(které teď nemám). Jela by Dáša a já, přispějeme na benzín.....

Na srazu určitě nebudu a tu nádrž s mramorovou drtí jen "pozoruji", příp. konzultuji.
Zkušeností není zatím mnoho, ale ty, které jsou, potvrzují, že existují kytky, kterým není takové dno na překážku - pravidelné zakracování je nezbytné, problémy s růstem, výživou nebo třeba řasami se nekonají...
heh koukám, že zkoušíš tuto drť v akvariu. Jaké máš zkušenosti? Kdybych dno nemusel řešit byl bych rád

Budeš na srazu v Č.B.?
...jedná o drť s příměsí vápence, takže budu dělat výměnu dna...
Třeba není vůbec nutné dno měnit.

Jaké máte důvody k takovému zásahu?
Vítej v klubu.

Mimochodem, jsem bez Pogostemonu, druhý den poté, cos odešla, ho parmičky zdecimovaly úplně.

Kytky jsou fakt návykové, každý den dumám nad akváriem, kam bych do něj ještě nějakou zapíchla. A furt přemýšlím, jak jim podstrojit.

Třeba sem zavítá někdo z okolí, kdo chová šnekáče. Jen tak mne napadlo zeptat se, když jich tam bylo najednou tolik a pěkně zachovalé.
A pak my, co máme plné akvárium plžů, jim raději nabídneme k sežrání opuštěný domeček, než aby si žrali ulity navzájem.

... a pro některé.

Ale vápník je pro akva důležitý! Nebo ne?!

Přidat reakci
1 ...... 79
Zpět na obsah sekce Ostatní • Zobrazeno 78484x