Setkání akvaristů - České Budějovice
Sid napsal: I na těch sklech je zelená taková zelenější...
no ono to melo samozrejme dopad i na rasy - zasadni zmena je ta, ze bezna zelena rasa ktera bezne potahuje sklo, ktera byla driv mekka snadno odtranitelna, je ted tvrda, drzi jak pribita a musim hooodne dlouho "smirglovat" sterkou nez trochu pusti
ten dolomit je asi fajn i co se tyka dalsich stopovych prvku - prestal jsem hnojit cokoliv dalsiho - tedy ani PMDD uz nekapu
...o cca 3 tydnech prisypavani mleteho dolomitu - rozdil je jasne viditelny - ta zelena je nadherna ve srovnani s fotkou z 19.3.2011...
I na těch sklech je zelená taková zelenější...
Ale vážně: jsem rád, že se znovu potvrzuje zkušenost, již zmiňuji níž.
tak jsem pred chvili poridil fotku akvaria po cca 3 tydnech prisypavani mleteho dolomitu - rozdil je jasne viditelny - ta zelena je nadherna ve srovnani s fotkou z 19.3.2011
takze vicemene je jasne v cem je v CB problem - pokud nekdo problemy nema (dlouhodobe pri pouzivani vodovodni vody) tak zrejme nema neutralni dno, ktere mu nedostatek mineralu kompenzuje
mimochodem nechcete nekdo pomerne slusne vzrostly echonodorus? je videt zde:
rybicky.net/nadrz/10418/0.jpg ale je jiz cca 2x tak velkej
naopak bych potreboval co nejvetsi sbirku kryptokoryn - rozhodl jsem se jedno akvarko trochu z gruntu prebudovat a vyhradit je pro tyhle kytky - nemuzete me nekdo podarovat prebytky?
Starší reakce
děkuji napíšu mu a s helenou neni problém mohu ji klidně v neděli ráno mezi 8a9 dovést pojedu z Tábora do Budějic jen jde o to jestli se vám bude chtít vstávat
Zdar rybyčkáři. Zkus kontaktovat uživatele geri. Dělá jak skaláry tak pancéřníčky. Sám od něho tyto rybky mám. Je tedy teď někde pryč,ale příští týden by měl být tady na jihu a dostupný. Předem mu ale zkus napsat zda teď momentálně nějaké mladé má.
PS: Tu Helenku bych ubytoval. Měla by se u mě báječně...
0 14.07.2011 23:28 alfik1 –
rybky zdravim jihočeši shánim nějaké rybyčkáře co dělaj tetry,skaláry a pancéřníčky pořídil jsem si vedle televize vetší 400-litrovou televizi a neni v ní na co koukat
pak bych chtěl ještě prodat nebo kdyžtak vyměnit Clea Helena šnek šnekožrout
Starší reakce
zdravim, no celkova tvrdost (merena beznym kapacim testem od rataje) byla 6
vcera vecer v podstate po dvou dnech se trochu zvysilo pH z tech 6.4 na cca 6.8-7.0 - vecer jeste znovu zkusim zmerit uh. tvrdost co se zmenilo
jinak viditelne nejvic to prospiva javskemu mechu - ma viditelne svetle zelene vybezky
uz bych mohl konecne zacit merit digi pH metrem kdyz uz ho mam ve skrini - jen ho potrebuju nakalibrovat... nemate budejcaci nekdo pufry (4 a 9 pH)?
A jak jste tam u vás na tom s tvrdostí?
Už jsme tady s pár kolegy podobný problém (stagnace rostlin) pořešili - přitvrzením příliš měkké vody. On i ten (nejen) ve zdejších diskusích opomíjený vápník je biogenní prvek...
Zdravim,
posledni dobou bojuju s rustem kytek - nedokazal jsem obnovit vydatny rust (tak jak jsem byl zvykly) at jsem delal co jsem delal - uprava dKH sodou, dodavani stopovych prvku, doplnovani horciku, drasliku (uprava sirany), ruzne intervaly vymeny vody od 1x za 2 dny az po mesic bez vymeny
Tak jsem si vzpomnel, ze mam ve skrini jemne mlety dolomit - tak jsem do akvaria dosypal jednu pol. lzici a s uzasem pozoroval jak behem dvou hodin bubla po dlouhe dobe cele akvarium.
Zrejme to bude idealni koktejl, ktery spravne pritvrdi tu nasi vodovodni budejovickou vodu, ktera je mekka az hanba. Navic obsahuje i dalsi stopove prvky:
Složení: Ca 21,73 %, Mg 13,18 %, C 13,03 %, O 52,06 %, příměsi Fe, Mn, Co, Zn, Pb.
Jen je evidentne treba drzet pH v kysele oblasti aby se mohl rozpoustet. No uvidim jak se to bude vyvijet.
Vcera kdyz jsem to tam sypal tak bylo pH 6.4 a dKH 1°
jak se to upravuje? jako kralik? kolega ma vybornou marinadu na kralika...
Starší reakce
Tak jsem trochu Googlovala, ale tak pěkné M. granifera, jaké jsme obdrželi (nebo jen obržely
? ) na srazu, snad ani nikdo nenafotil. Takže přátelé pokochejte se - Miss Granifera 2011.
Příště se asi sejdem až po prázdninách, tak si to klidně můžeš i protáhnout.
Tak to nám něco přivez, třeba čínský nudle
Tak jsme ve středu ve čtvrt na devět, když jsme měl konečně hotovo usoudil, že už nemá cenu nikam jezdit... Takže snad další srazík klapne.
No vidíš to, já jednou nevyměnila 2 týdny vodu a taky už jí skoro nemám. Ani snad radši nechci vědět, kolik fosforu je v budějcký vodě.
Bolbitis vezmu, on se ho kdyžtak ujme někdo jinej.
ustavprochore napsala:
RadekCX: Už se na ní moc těším. Mimochodem, jak ti roste ten Bolbitis od Radovana? Bych docela tu svojí "obludu" stříhla. Prej pomalu rostoucí kytka.
jo uz nejak roste, ale neni to zadnej zazrak - jinak jsem dosypal do akvaria siran horecnatej a siran draselnej a kupodivu to zatrhlo roupy tej hnusnej neznicitelnej tmavezelenej sinici
Já vím, že od 18ti,ale trochu jsem to zkusil...
Já myslela, že se obvykle scházíme okolo 6.
¨
Jinak rezervačka není, ale ono nás asi moc nebude, tak snad pohoda.
RadekCX: Už se na ní moc těším.
Mimochodem, jak ti roste ten Bolbitis od Radovana? Bych docela tu svojí "obludu" stříhla. Prej pomalu rostoucí kytka.
Jak to vidíte časově s tím srazíkem ve středu? Zase od 19ti? A do kolika tak? Mám odpolko ještě nějakou práci trochu,ale snad bych měl stíhat...
pripravte se, ze ve stredu budu mit v zavesu oba synatory (10 a 5) - zena mi ujede na sluzebku - takze budou muset se mnou
zatim mam v seznamu:
Bakr - pavi ocka
Dasa - flaska na CO2
kdybyste chtel jeste nekdo nejaka pavi oka - vetsinou barevne mutace tech bilejch tuxedo tak mohu slouzit
Já s tím tak nějak čítám,ale uvidím s čím přijde práce ještě...
0 09.06.2011 20:28 Zdendis Virtuální akvarista totiž byl úplně mimo a zakopán kdesi v kopcích zase a pro jistotu bez telefonu... Je to semnou hrozně těžký,ale porád se něco děje a někde lítám v luftech...
Já jsem bohužel v sobotu mimo ČB.
Tak to vypadá že pojedu v sobotu asi do obi,měl bych tam být okolo devátý,tak že můžu přivézt ty parmičky jestli máte ještě někdo zájem
Ja prijdu, a sel bych ven.
Tak se nám termín srazu pomalu blíží, mám zamluvit místa venku nebo vevnitř? A kolik, orientačně?
Jinak kdybyste někdo chtěl cca 15 vrcholových řízků Rotaly, tak si pro ně přijďte, domluva s virtuálním akvaristou nějak nedopadla.
mam relativne dost samcu - dokonce hezci nez ty puvodni, ale se samicema je to bida - hlavne u nich trva silene dlouho nez se pozna ze to nejsou nejake barevne odchylky - musi byt skoro dospele
dalsi vec je, ze se mi zda ze v te dalsi generaci je vyrazne vic genetickych poruch
neco ti urcite prinesu
Tak co pavčata? Uz jsou dost velka?
Starší reakce
Díky... Snad bude v klidu. Bylo donedávna napuštěno v odchovně a fungovalo bezproblémově... Jen si budu muset půjčit někde foťák abych udělal taky nějakou fotečku.
Drzim ti palce at ti to vyjde a rusit ho nemusis to by byla skoda ...At se dari
Tak napuštěno... Mám nějakej strach... Opravdu by to bylo dost vody kdyby to začalo téct stejně jako těch 150l... Tak snad bude držet. Mám rozdíl asi 0,5 cm v hladině upředu a vzadu. Snad to nevadí,ale prostě s tou podlahou tady nic neudělám... :( Kdyby to byl problém tak akvo zase zruším...
Tak nová nádržka už se plní štěrkem... Ale jde to pomaluuuuuu
OK.Písnu dáše a nějak se s ní domluvím.
Domlouvaly jsme se na úterý s Dášou na nějaké kytičky, že by zašla. Tak se s ní zkus domluvit - napřed k ní a pak můžete spolu zajít ke mně.
Odvolávám odvolávám. Ale že jsem v Rusku byl odvolat nedokážu. To je prostě realita
Děvčata moc vám děkuji, šlo by se případně domluvit na úterý nějak v průběhu dne, že bych se dostavil. Sídlím u nádra,ale vezmu si auto a není problém se přemístit kam si řeknete.
Zdendis: Taky bych ho učitě ubytoval. Kousek tu sice mám,ale místo cca 150ky zařizuju 3x takový akva, takže se tam toho vejde spousta...
mahy: By jsme se pak dohodli, když nechvátáš. Začátkem týdne doufám dodělám nové akva a během toho dalšího týdne bych chtěl začít dávat rybky.
Já ale nejsem z čb,psal jsem že bych je dovezl do čb na sraz(kdyby se mi po delší době zadařilo) a nebo bych je po někom z jh poslal.
Kdyby si někdo chtěl přijet pro ně osobně do nové včelnice,tak mi to samozdřejmě vadit nebude
ahoj jestli chces venuju ti Anubias barteri ....
A když už budeš v ČB, mám odnože od všech třech kryptokoryn, dva Anubiasy b.nana, případně trochu Hemianthus micranthemoides.
Pod podmínkou, že odvoláš tu matičku (notabene s hrubkou), máš u mě Rotalu, trochu Ceratophylla, Ceratopteris (z hladiny), plovoučky a asi i nějaký Microsorium by se našlo.
Jdu "číhat"!
Zdravim cetl jsem vas prispevek jestli by to slo tak bych si jich vzal 6 kousku 3 samecky a 3samicky jestli to jde poznat ja jedu v pondeli do cb tak bych si je tam mohl vyzvednout
Určitě se hlásím o dva samečky, víc se mi do akvárka nevejde.
nehoří to
ZDar pane. Parmičky bych dyžtak nějaký ubytoval... Ale nejdřív tak za týden počítám, když to dobře půjde... Jak na to chvátáš?
Tak to nic moc. V Rusku a na Ukrajině, slunečno, teplo dost a ryby co jsem koukal na rybáře tak asi celkem brali...
Přidat reakci
1 ...... [47] ...... 79
Zpět na obsah sekce Ostatní • Zobrazeno 78481x