Přihlásit se RYBICKY.NET »

Setkání akvaristů - České Budějovice

NápovědaFórum » Ostatní » Setkání akvaristů. 

Přejít na předchozí stránku 45 Přejít na další stránku   1  
Setkání akvaristů - České Budějovice
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RadekCX Re: Sid
tak ona bude fungovat uplne stejne - treba v morskem akvariu smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ustavprochore Re: Sid
Ale jo, přečíst složení výrobku zvládnem. :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid – Re: ustavprochore
...Jinak určitě půjde koupit jako hnojivo v Bauhausu, OBI apod. nebo v drogérii jako prostředek na konzervaci masa...
Hlavně nesplést s tzv. "rychlosolí". :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sivon Re: ustavprochore
Díky, kouknu se po tom.
K tomu čištění ;-) . Když já ještě měla před prasknutím opravdu těch 20 -30. To víš, ten letitý bordýlek ve dně asi dělal svý.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ustavprochore Re: RadekCX
Oni hnojej i dneska, jen ty koncentrace jsou někde jinde a úprava vody jakbysmet. :-)

Sivon: Pardon, přehlédla jsem, KNO3 navíc tu mám. Jinak určitě půjde koupit jako hnojivo v Bauhausu, OBI apod. nebo v drogérii jako prostředek na konzervaci masa. Já ho takhle loni kupovala v "Tetě" v Krajinský. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RadekCX Re: ustavprochore
no ja to myslel tak, ze v dobe kdyz jsem mel akvarka naposledy - tedy pred 15 lety smich - zrejme v ty dobe jeste zemedelci pole hnojili - ted mam akvarko dva roky a to zrejme zilo z zivin ve dne

sivon: KNO3 (ledek draselny) je bezne zemedelske hnojivo - prodava se v pytlich na kila, ale ted co jsou vsichni pri....ny z teroristu tak budes zrejme povazovana za clenku separatisticke skupiny Maj a pri prebirani pytliku s KNO3 nas vsechny postrili URNA - mam jeden nebo dva pytlicky co mi puvodne prisly s PMDD - takze ti asi nepomohu
resil bych to nejakym beznym kytkovym tekutym hnojivem - kdyz se kouknes na slozeni tak ve vsech je prave zminovanej KNO3 a zbytek jsou uz jen nejake stopove zalezitosti
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ustavprochore Re: sivon
Asi to moc čistíš. :-P :-D

RadekCX: Já ti nevím s těma 20 - 30, já když si před více než 2 roky psala na vodárny, tak mi napsali, že se pohybují někde mezi 4 - 8 mg, pamatuju si, že jsem vstupní vodu i párkrát měřila a výsledek byl vždycky do 10 mg/l. S ostatními živinami to taky nebude žádná sláva, takže nějaké decentní přihnojování je docela fajn věc, aby kytky nestrádaly a řasy to neměly tak jednoduché. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sivon Re: RadekCX
Asi máš pravdu, Dáša to má také tak. Já jsem nikdy, vzhledem k počtu ryb, nedostatek dusíku neměla (vždy 20 -30 mg/l), ale teď tam nemám také ani Ň.
Koukala jsem na to dost nevěřícně a opakovala test znovu coze
Kde se koupí KNO3?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - RadekCX
zdravim, jen se chci podelit o celkem necekanou zkusenost - posledni dobou jsem bojoval s rustem kytek a rasama - pricital jsem to tomu, ze jsem nemel pul roku cas se akvarkum moc venovat nez obcas neco protrhat a vymenit vodu

ted jsem marodil tak jsem provadel ruzna mereni a pokusy a kytky opet rostou jak zbesile - jen jsem celkem prekvapen tim co bylo duvodem

pokud si pamatuji tak ve vode v CB nebyl nikdy problem s NO3 - byl vzdy tak 20-30mg/l - nikdy jsem dusicnany nemusel pridavat

takze jsem po tom ani nepatral az ted me napadlo to zmerit a NO3 jsem mel ve vsech akvariich naprosto na nule a to neprovozuju zadna rostlinna akvaria - ryb je pomerne dost a futruju je take dostatecne

takze jsem zacal prisypavat KNO3 a zacaly se dit divy - akvarium zacalo bublat jak sodovka - kytky rostou pomalu pred ocima - dokonce jsem zacal zase trochu prifukovat CO2

ted jsem vyzkousel prihnojovat akvarium normalnim komercnim hnojivem na pelargonie a zda se ze to funguje vic nez dobre

takze budejcaci pokud mate problem s kytkama tak zkontrolujte NO3 - zkusim jeste zmerit vodu co tece z kohoutku jestli se opravdu tak "vylepsila"

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - radovanovo – včera
Ahojte,díky moc za fajn večer....je ale pravda, že nás mohlo být víc! ano Tak snad po novém roce!
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent Re: ustavprochore
A já trávil nepříjemně strávený večer na toaletě. Ani nechtějte vědět proč. Vypadal jsem asi takto coze a pak takto :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ustavprochore
Děkuji Daně a Radovanovi za příjemně strávený večer, v novém roce se, doufám, sejdeme v hojnějším počtu. ;-) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zdendis
omlouvam se tak mi to nakonec dneska nevyslo tak doufam ze priste :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - radovanovo – shrnutí
Sraz akvaristů - České Budějovice , zítra ve středu 7.12. od 18/19 hodin (jak kdo může)!!! Na viděnou zítra! R
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Spooky1
Já bych se rád vokázal. Snad si kolega bez větších keců protáhne službu alespoň do devíti. stydim
Ne, že bych nechtěla, ale vím naprosto přesně, jak by dopadl. Kdysi sháněl Vašek, ale ten asi nedorazí...

Jinak já dorazím až tak k sedmé, jsem do šesti v práci.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - radovanovo – Black Molly
Hele, kdyby jste někdo moc chtěl, můžu darovat 2-3 malé, ale už docela odrostlé black molly...Tak písněte. Ale určitě dát do karanténky, měl jsem před 1,5 měsícem krupici...
R.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sivon – Pogostemon
Nechtěl by náhodou někdo trochu okousaný submerzní pogostemon? Obyvatelům akvária moc chutnal a já jim ho chudákům sebrala. Kořeny má zcela v pořádku, je tam několik výhonků.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent
Uvidím jak mi vyjde čas. Teď před vánoci mám hoňky.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RadekCX Re: radovanovo
hmm ja mam bacila a na nem ATB takze ja opet ne :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - radovanovo – setkání 7.12.
Ahojte, já bych se rád také stavil, už mám volněji v práci a hlavně mám víc času na akvárko a hovory A po několika měsících! Zapsal jsem si do kalendáře!!!! Už se těším!!!
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zdendis – ahoj
ja se 7.12 stavim a prijdu ....
palec :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sivon Re: ustavprochore
Já jsem pro, dokonce jsem odsunula jednu návštěvu, v nejhorším si uděláme zase dámskou jízdu smich

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - RadekCX
ahoj, no mozne to asi je za me, ale nevim co se kdy a jak vyvrbi...

p.s. o vikendu jsem smontoval tu utopenou flasku a trochu ji naplnil - snad o vikendu to budu mit cas to vyzkouset i s redukcakem
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ustavprochore Re: radovanovo
No, nějak nám to tentokrát nevyšlo asi nikomu. Já bych byla pro sejít se ještě do konce roku, co třeba taková středa 7.12., přátelé?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - radovanovo – bylo nebylo
Ahojte, já jsem svůj volný čas také musel obětovat práci...:-( Myslím, že to bude lepší až po Vánocích nebo snad bude něco ještě před Vánocemi??? R

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - ZdendisRe: equium
njn co se da delat , ja vyrazim a na sestou sem tam
 Reagovat na tento příspěvek 0  - equium
Ahoj, dnes se též musím omluvit z účasti. Snad příště :-(
Mi máme odpoledne schůzi z práce... A vůbec nevím jak to skončí...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - gaume
vecer nedorazim, jedu v poledne do Prahy :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - gaume Re: Zdendis
snad jsem uz sehnala, uvidim. potrebovala jsem 160x70
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zdendis
zitra v Citru to plati doufam ze prijde aspon nekdo ... tone
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RadekCX Re: BAKrv
ja bohuzel take ne - omarodili nam obe deti :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - radovanovo – setkání
Haló, takže sraz je zítra v Citru???
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ZdendisRe: gaume
napis prosim velikostjakou potrebujes podle toho se da dal orientovat a z ceho to udelat , dekuji za info
 Reagovat na tento příspěvek 0  - BAKrv
špatná zpráva, zítra nepřijdu, jelikož toho mám hodně a nestíhám
 Reagovat na tento příspěvek 0  - gaume
Nahodou nevite nekdo, kde bych sehnala vodovzdornou preklizku? nebo kdybyste mi poradili, na to jinyho dat svetlo. aby to bylo lehky a vydrzelo to. dekuju moc. zbytek uz mam, lezi mi doma dve super rampy, ale jaksi je neni na co dat.
Bolbitis není problém, ale ne zítra, jsem do 9 v práci.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sivon – Rostlinky
Kdyby náhodou měl někdo přebytek menší Valisnerie nebo Bolbitis, byla bych mu moc vděčná.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - BAKrv Re: Zdendis
nevadí kdo pozdě chodí sám sobě víte co :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ustavprochore
Já bych vás taky ráda viděla, ale v pondělí jsem nastoupila do nový práce (kdo jezdí nakupovat do jednoho nejmenovaného obchoďáku v Českém Vrbném, tak se možná někdy potkáme :) ), tak ještě nevím, jak mi vyjdou směny.

Pokud dorazím, můžu donést nějaký paví oka - barevný mix, převážně samci. Nějaká zelenina snad taky bude. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ZdendisRe: BAKrv
ahoj nepotesim te uz je pryc takze se omlouvam .....
 Reagovat na tento příspěvek 0  - BAKrv
2-3 ks samiček bile tuxedo bych si vzal. Děkuji
Na srazu mi někdo nabízel suché krmivo za 50 kč. Má ho dotyčný ještě?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RadekCX
nebudete nekdo objednavat neco na netu? potreboval bych 2ks membran do vzduchovadla Sera 275 - dal jsem nahradni takze to zatim nechvata, ale pokud by nekdo neco bral tak bych se svezl s postovnym
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RadekCX Re: sivon
ja si je klidne vezmu - jeste se mi tam cryptosek vejde dost a dost - kdyby mel jeste nekdo nejake jine kryptokoryny tak nepohrdnu
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sivon – Sraz

Budu se také snažit dorazit.
Mám ještě nějaké ty malé kryptokoryny, kdyby měl někdo zájem.
Uvidím co a jak bude. Zkusím se zařídit...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - equium
Snad mi to vyjde...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RadekCX Re: Zdendis
ja myslim ze by to slo...budu mit snad pomerne dost malych pavych ok samic (bile tuxeda), ale neprebrane - tak reknete ze mam prinest

a hanka chtela tu samici blackmoly - tak jestli dorazi - tak ji vezmu sebou

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [45] ...... 79

Zpět na obsah sekce Ostatní • Zobrazeno 78484x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/14054-setkani-akvaristu-ceske-budejovice?od=2201