Setkání akvaristů - České Budějovice
Tuto rostlinku už mám ale děkuji
Já se tentokrát nedostavím
středu a čtvrtek nemůžu
Koupila jsem si ji kdysi na burze a až teď se jí začalo dařit, ale zase až moc :c) je jí dost. Takže někdy kolem 3h na nádraží.
Já dělám u Vráta, tak se můžeme setkat tam, co jsou ty dvě benzinky naproti sobě po půl třetí.
Tak čtvrtek...
středu taky nemůžu
že bych za vámi taky dorazil ?
Jsem z Rudolfova takže to mám do čb kousek takže bych si mohl pro to zajet stačí říct čas kdy se vám to hodí, jinak moc děkuji
Je to jen plovoucí mech, u mě je to jak plevel. Ale asi v tom bude i nějaký okřehek, nějak se mi tam dostal. Nic za to nechci, jestli jsi od Budějek, můžu ho dovést, pracuju tam. Jinak až na srazu.
Taky můžu celý týden, akorát to úterý ne.
V úterý taky můžu
btw včera jsem stříhal Rotalu a ještě jsem ji nestihl vyhodit do koše tak pokud by měl někdo zájem mohu ji přinést na sraz.
Můžu skoro kdykoliv,ještě že je zkouškový. Před srazen bych sestřihhnul pár kytiček a mechů.
Pro mne klidně, krom pondělka můžu celý týden.
Aha ted koukám že to nebylo na mě tak se omlouvám
Kdy by bylo možné si pro kytky dojet? ? kytka je to moc hezká měl bych o ni zájem jaká by byla cena? děkuji
Voda je velmi měkká, ale pH tomu neodpovídá (7,9-8,5). Vodárna ho zvedá záměrně. Co se týče obsahu dusíku, klidně ji můžou pít kojenci. To se kytkám moc nelíbí a ani živorodky z toho nejsou nadšené. Pokud bys chtěl přesné složení, musel by sis nechat udělat rozbor. Ale myslím, že voda z římovské nádrže bude měnit složení i v závislosti na klimatických podmínkách, takže bys měl stejně jen okamžité hodnoty.
Co se týče fosforu, to jsme řešili několikrát na srazech. Párkrát se nám stalo, že několik lidí najednou začalo mít problém s řasami, většinou po deštích. Je možné, se do vody dostaly splachy z polí (hnojiva).
PMDD se mi velmi osvědčilo, je lepší, než většina prodávaných drahých kapek, kytky mi po něm pěkně jdou.
Jenže, jak píše Sid, ty máš v akváriu poměrně málo rostlin a ryby by ti to měly "uhnojit". Rostlinám budou ale chybět mikroprvky, ty v té naší téměř destilce nejsou.
Jestli se nám podaří svolat sraz, tak si určitě odneseš kytek na dvě akvária
Zdravím všechny akvaristy z okolí Českých Budějovic,zakládám akvárium tak jsem se chtěl zeptat zda nemáte někdo na prodej přebytek rybiček nebo rostlin. Děkuji za nabídky
Pro zásobení živinami těch několika málo rostlin by vám měly ty ryby stačit. Ergo - další přidávání formou PMDD bude IMO spíš na škodu.
BTW: To složení rybí osádky je dost bizarní...
Zdravím, mám pořád potíže s jelením parohem na rostlinách a rostlinky špatně rostou. Snažím se experimentovat s přidáváním PMDD hnojiva, ale zatím se moc nedaří. CO2 nepřidávám a měním cca 1/3 vody každý týden. Svítím 10 h denně zářivkama 2x24W (akvárium 112 l).
Nemáte někdo podrobnější chem. rozbor vodovodní vody z Římova? Předpokládám že Budějovice jedou celé na tuto vodu. Na stránkách Čevaku jsem našel jen pár údajů a obecně je známo, že je tam málo dusičnanů a voda je dost měkká. N se dodá ze zbytků krmiva, ale co např. Fosfor?
Děkuji za případné rady.
Také tě vítám v novém roce !!! Co máš za přebytky ?
))
Starší reakce
Zítra na to kouknu a dám taky vědět.
Jsi schopen to dát během zítřka dohromady? Ráda bych je v pátek objednala, posílají jen PO-ST.
Já doufám, že ano. Zatím nemrzne a musí to dobře balit.
Tak za tu cenu poštovnýho předpokládam, že to bude dobře zabalený. Jinak bych si možná dvě tři bucephalandry vzal.
Přežijou kytky cestu v tý zimě co je venku? Budeš nakupovat Bucephalandry?
Starší reakce
Jinak jsem ted delsi dobu badal v cem je problem, ze mi nerostou kytky a co se zase zmenilo...podle vseho to vypada, ze vodarny stahli obsah fosforecnanu - nikdy jsem je tu pridavat nemusel...rano jsem dosypal fosforecnan draselny a kytky bublaj jak kdybych daval cocko
jo to ja vim, ale nerad bych aby tu rybku ted v zime nekde tahal...ale uz je to vyreseno...dneska uz sezral minimalne dve pavi oka
Ano. Jezdívá do Budějovic, objednej si k tomu nějaký mražený krmivo, případně cokoliv dalšího a pak ti jen oznámí termín a místo předání.
tak uz jsem sehnal u Bruje - ma tam ty zlaty
myslis toho z ledenic? no me se tam pro jednu rybku za 30Kc zatim nechce moc jet
Ahoj, nedávno jsem je kupoval od pana Koblasy.
Cau, nevite nekdo, kde by meli v CB stikovce? Staci mi obycejnej lineatus a poradne hladovej...jinak me pavi oka sezerou.
Bral bych ty krevetky
na další akvárko už neni místo
Áno, stále ještě překáží v akváriu
Téhle mám nadbytek (Ludwigia repens) tu druhou mám taky,ale ta roste pomalu.
Příští týden bych se stavil pro tu kryptošku teda jestli jí ještě máš ....
Víš, že řasy jsem už dávno přestala řešit...
Přesně tak. A žádné zvláštní plány na následující týden nemám, tak pokud by to vyhovovalo více lidem, můžeme se sejít někdy v týdnu od 17.11.
Riskneš-li kytku z akvárka se zbytečky zelené vláknité, pár stonků bych asi našla.
Mít na něj pořádný stojan, beru ho. Za kolik ho prodáváš?
0 08.11.2014 15:59 micz [132] Přidat reakci
1 ...... [6] ...... 79
Zpět na obsah sekce Ostatní • Zobrazeno 78481x