Setkání akvaristů - České Budějovice
Ten prodejce byl pan Slaminka a bavila jsem se s ním na tohle téma na té "přednášce". Říkal, že jí má určenou jako C. balansae, ale že má doma ještě jednu C. balansae, která ale vypadá trochu odlišně.

Takže kdo ví, co to vlastně máme, když Johan zas tvrdí, že se flaccidifolia u nás nepěstuje. Třeba by nám to v tom Žďáru někdo určil...
Mimochodem, mění ta kryptoška u tebe v akva vzhled?
Jo a všimli jste si, jak tam jeden prodejce rostlin (mám někde na něj i kontakt) prodával "Cryptocoryne balansae" - docela menší rostliny za 60 Kč...měl tam cedulku C. balansea, ale přitom to byla C. crispatula var. flaccidifolia - tzn. ta, co jsme ji dostali od Dáši!!! A přitom jsem si skoro 100% jist, že jsem tu pravou C. balansae kupoval od tohoto samého prodejce loni na jaře na akvaburze v Třeboni!!! Divné, že!?
Teď jsem zasadil na burze zakoupenou Cr. petchii a nadělil jsem ji na 5 poměrně silných rostlin....šla by i na 7, ale ty 2 by byly mrňky...

PMDD bych rád vyzkoušel, ale musím to ještě trochu nastudovat, každopádně bych časem (tak za měsíc) trochu koupil...R
To víš, že se ti Helenky budou předvádět při jídle

. Já tu mou viděla všeho všudy asi 4x za rok a to je velký svátek. Pak začneš nacházet prázdné ulity a při 4 helenách je budeš brzy rozdávat.

na sewilky jsem koukal byli už pěkné velikosti alespon od těch co jsem mel před 3 roky z globusu ja kopil 3 druhy Echinodorusů nejake krmení a 4 kousky šnekožrouta Clea Helena včera jsem seděl celý večer u akva než zhaslo a čekal kdy se pustí do okružáka a nic a to jich je tam dost jen po nich lezli a papat nechtěli
A s tím PMDD kdyby někdo chtěl tak to můžem kdyžtak objednat ve vetšim a pak rozdělit
To přemýšlej, také by mě Kasselmannová (a ještě někdo

) mooooooc lákala. (Hodinku do Hradce klidně dojedu.)
Jinak já koupila Staurogyne repens a Echinodorus vesuvius (snad to hned nechcípne

) a dlabanec rybkám.
alfik1: PMDD kupte ve větším a příště můžete jet prodávat.

Já byla se sortimentem spokojená.
Ahojte! Burza, dle mého, byla docela vydařená, dost ryb, rostlin, krmiv...ikdyž z ryb tam třeba nebylo úplně moc "rarit", ale pro každého něco tam určitě bylo. Měl jsem strach, že to bude slabé, nebo´t souběžně byla burza v Plzni, 2 burzy v Praze, v Opavě a Teplicích...
Omlouvám se, že jsem nebyl příliš družný a nevyšla kávička, ale byl jsem po flámu a bylo mi docela ouvej

Takže jsem vzdal i přednášku. Přemýšlím o 9. dubnu - Kasselmannové ve Žďáru....
Dost jsem pokukoval po galaxy razborách a mikrorazborách, ale musel jsem škudlit peníze, takže jsem koupil je 4 sekavce a Cryptocoryne petchii
Ale mahy koupil 30 galaxek k namnožení, už jsem si u něj nějaké objednal!!!
Koupili jste si někdo sewelii??? (byly za 100-150 ks)...proč jsem furt bez peněz, ach jo!

též se přídávám ke kladnému hodnocení ryby kvítka krevety šneci krmení technika od všeho něco oproti podzimu nic moc nového ale to neni divu když prodejci jsou stejní ale přesto bylo na co koukat a jsem rád že tu tyto akva trhy jsou. Jen mé mrzí ře tam letos nabil prodejce s PMDD hnojivem hold ho budu muset koupit přes internet
jasny, uz si plavou v akvarku, myslim, ze je jim u me moooc libi a k tobe nechteji

jinak teda jsem doma, mela bych byt cely den, tak se jen ozvi. adresa je Lidicka 8
Jj, bylo to fajn, sortiment o dost širší než minule, i nějaký špeky z kytek, rybek a bezobratlých, ceny taky prima (třeba galaxky za 30,-, černý pancíci za 40,- - chjo, kdy se začnou vyrábět nafukovací akvária?

), spousta známých tváří. Odpolední "přednáška" formou přátelského popovídání a odpovídání na dotazy, ale bylo nás tam málo.
Jinak další termín "Třeboně" 8.10. A kdyby měl někdo zájem, tak 9. dubna Kasselmannová ve Žďáru.
RadekCX:

ted jsem prijel domu - klaplo to s tim mahym? mas svitici oka?

rozhodne to bylo lepsi nez minule. myslim, ze vsichni si neco nakoupili. ja jen chtela japoniky, co nebudou stat jedna 50,-, minule je meli za 18,-, trochu rozdil

tak to jo

"Chvilka" bylo myšleno tak 5 - 10 minut před, to nikoho nezabije. Ani mě ne, a že fakt nejsem ranní ptáče.

priznavam se, ze zabit je nedokazu, na to jsou jini...a co je maly,to se pousti,chytaji se jen poradny kusy, tak od 70 cm vys.
jet s tebou chytat ryby a pak je pouštět no není nic pro mě

nepovídej mi že je budeš zabíjet a pak jíst. Tomu se mi nechce věřit

chytat ryby

a do Norska, Radku, na Hitru, kdybys nevedel, je to takovy hezky ostrov, kde budeme bydlet

0 25.03.2011 10:33 Spooky1 Tak snad někoho seženeš... Můžeš zítra zkusit KVIKa... Vášnivej rybář to bejval kluk jedna ušatá...
chjo. jeste potrebuju sehnat tak dva lidi, abychom jeli. snad se nekdo ozve.
Určitě najdeme...Zdejší lidičky jsem některé už osobně viděl tak bychom se měli poznat ;)
Hani jel bych rád,zní to moc lákavě.Ale tou dobou budu bohužel kdesi v okolí Moskvy či Syzrane...
tak domluveno

0 25.03.2011 09:00
gaume [26] - Živorodky
Jinak mam nabidku pro vsechny, co maji radi Norsko, ryby a tak

Kdybyste meli 3.tyden v kvetnu cas, pojedte se mnou do Norska. Jede se autem (dodavkou), idealne, kdybyste meli ridicak na obcasnou vymenu. Cenove tak kolem 8.000,- se vsim, ubytovani mame pres kamarada levne (kazdy svuj pokoj), bydleni je primo u more (ostrov Hitra), je to raj na zemi (byla jsem tam tak ctyrikrat), ryby uzasne berou, lode jsou k dispozici, i nejaky obleky na more. kdyztak pisnete
to neni problem - me se nakonec nedele take hodi vic
tobe se az tak moc chce v sobotu rano vstavat?

jasny, cislo na nej mam, proste neodjedu bez nich

a casove se mi to hodi spis az v nedeli, v sobotu mam od sesti volejbal. nevadi? dam je do akva a pak vylovim, neboj.
Tak mě tak napadá, jestli bysme si neměli dát sraz chvilku před začátkem...
ja uz jsem se s mahym domluvil - nechci je zadarmo takze ja mu je urcite zaplatim - mam jich objednanych cca 15ks - takze si to s nim domluv (myslim ze to nebude problem) a i to kde si to predate (pry ma na tebe telefen) - pak bysme se smluvili kam a kdy si mam pro ne k tobe prijet - problem je ze ja budu celej vikend delat mimo CB - mohl bych se stavit vzdy tak kolem 18-19h az pojedu domu
jasnyyyy, no to bude uplna parada, tak dve samice bych si z dovolenim nechala

odpoledne jsem se domlouval s Mahym, ze ty ocka co maji v Globusu jsou od nej (jsem to tipoval) a nabidl mi ze mi jeste nejake posle a vezme je do Trebone - ja se tam bohuzel nedostanu, ale mohla bys je tam treba vyzvednout (pocitam ze ti zustanou nejake za drapkem

)
vyzvedl bych je nekdy o vikendu jak by se ti to hodilo
ja ti klidne samce dam, toho mam (jednoho), jestli to pomuze

ja s tebou pocitam...jenze jak jsem zjistil tak mi je zrala asi SAE - takze ted je odlovuju stranou - predevicrem asi 30ks cerstve narozenych - ale uvidime - urcite nebudou vsechny tyhle "bile tuxedo"
jinak je maji nove v Globusu za nechutnou cenu 35Kc/ks, ale asi jich tam par koupim na oziveni chovu - mam ted jen jednoho samce
kup japoniky (i tak je lepsi nechat je vyrust tak na 5 cm, ve velkym akva byly nekolik mesicu schovany, holt se boji, i kdyz u me nemaji ceho).
a no jo, to vis, kdyz tu porad rikas, ze mam dodat krmeni

jee,ze bys mi pak par tehlech ocek dal? az se ti vic namnozi.

a jeste skupinka

a ze nekecam - oni snad prasknou
bylo to tak pul na pul dafnie a buchanky - ale prekvapilo me ze nektery byly neskutecny mackove
rybnik mam za barakem - Mladohaklovsky
www.mapy.cz/…
zatim to bylo vzdycky v pohode
0 23.03.2011 21:04 Karel Radku a mohl bys prozradit kde je ten rybník? Jedná se o buchanky nebo dafnie? Tam co bylo krmení v zimě v okolí ČB tak ted už skoro nic není.
Tak na jihu už jsou? U nás na východě ještě stále nic. Holt jižní kraje, tam je všechno dřív.

no ale muzu ti prinest zamrazenou kostku - ono je rozdil i v tom mrazenym z kramu a v tom co si nalovis
Tý jo! A nemohl bys mě taky nějaké dafnie nachytat??? Aspoň na ukázku...

Přidat reakci
1 ...... [52] ...... 79
Zpět na obsah sekce Ostatní • Zobrazeno 78483x