Přihlásit se RYBICKY.NET »

Setkání akvaristů - České Budějovice

NápovědaFórum » Ostatní » Setkání akvaristů. 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Setkání akvaristů - České Budějovice
 Reagovat na tento příspěvek 0  - marter Re: azonic
jo Endlerky by byly fajn, mam jedno akva s neonkama, pavcatama a par black mol, tak tam by se urcite hodily. co bys za ne chtel?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Roketka Re: equium
Koupila jsem si v Mercury jednou kytky a zanesla jsem si celé akva šnekama. Od té doby ve zveráčích nekupuju ani kytky.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - filipkriz
aqua daho to vozi tam jako tam, na tom neni co zkazit, pokud se to tam nenakazi necim vylozene
 Reagovat na tento příspěvek 0  - equium Re: Roketka
Globus je něco podobného jako mercury. Živočichy bych si tam nekoupil, ale kytky nebo jiné věci asi jo.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - azonic
marter: nechtěl bys Endlerky?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - marter Re: tercovec5
Z Budejc.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tercovec5 Re: marter
Odkud jsi?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - marter – nakup rybicek
Ahoj nemate nekdo navic na prodej za dobre nejaky rybky? Chtel bych to zas nejak doplnit. Diky za nabidky na mailto:marter@seznam.cz
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Roketka
Jinak nějakou hezkou vystavují občas na aukru.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Roketka Re: micz
Díky, ale rybky nakupovat nechci nikde ve zverimexech. Dala jsem jen tip.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ustavprochore
Nějakou břidlici mívali i na Rudolfovský v akvaristice p. Winklera.
Jinak tu občas prodávají svůj sortiment Koblasovi.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - alfik1Re: azonic
břidlici mívaj v Ternu co tam je ten zverimex, co tam zrusili rybky tak jsem tam nebil, ale mívali ji tam
 Reagovat na tento příspěvek 0  - micz Re: azonic
Tu břidlici myslím, že na sto pro koupíš u kauflandu. Je to firma BIRO-D jsou hned u křižovatky s dlouhou loukou.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - micz Re: Roketka
No ryby z globusu bych ti radši moc nedoporučoval, pokud tě nebaví pořád něco léčit... a dekorace a vůbec všechno je tam drahý jak prase :-|
Až pojedu nakupovat tak se tam zajdu kouknout ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Roketka Re: azonic
Já dostala tip na zverimex v globusu, prý tam mají široký výběr pro akvaristiku i co se týče dekorací, ale ještě jsem tam nebyla. Právě jsem břidlici taky scháněla.
Ještě tam pani nějaké měla ;-)

Btw nevíte kde bych v Budějcích sehnal břidlici? Včera jsem se byl poptat v Bauhausu ale tam ji bohužel nemají.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - filipkriz Re: azonic
myslis v ty kaprárně ? kořen sem tam mel u pani objednany nejaky vetsi tenky, tak doufam, ze si me to nevykoupil :-D

na odkaz mrknu, diky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - marter – nakup rybek
Ahoj nemate nekdo navic na prodej za dobre nejaky rybky? Chtel bych to zas nejak doplnit. Diky za nabidky.
Tu kubu jsem koupil tady www.aquariummidaschober.cz/… navíc pán mi dal submerzní rostliny takže se okamžitě chytla. Pokud ale vydržíš a bude se jí u mě dařit tak ti pak kus klidně dám ;-) mimochodem dnes jsem byl zase v akvaristice na Rudlofovský a koupil jsem tam dva mooooc pěkný kořeny (tuším že paní ríkala čajovníku) a navíc jsem dostal zdarma vzorek Sak Green ve všech velikostech.
Tu kubu ja bych prave potreboval nekde sehnat dobre , ale nevim kde.. tak dys se rozroste, odkoupim rad
Přízemní už taky ne :-/ nedávno jsem koupil malokvětku kubu a eleocharis a docela se začínají rozrůstat.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sivon Re: azonic
Taky, taky? :-D
Ale nějaké přízemní by se šikly.
Dejte pokoj s kytkama :-D já jsem rád, že je v Budějcích výběr na prd :-) už to nemám kam dávat a furt bych něco kupoval stydim
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RadekCX Re: RadekCX
tak jsem se tam vcera zastavil

dojmy vic nez pozitivni - nakonec jsem se tam vykecaval dobre 20 minut - byl tam zrovna i majitel

zatim tam maji jednu stenu akvarek s rybama, ale pry bude i druha takze sortiment bude pry nejlepsi v CB

krmeni jsem nakoupil za opravdu lidove ceny - SAK mi zatim ryby moc nezerou, ale ony si urcite zvyknou

jinak pan se nebrani vykupu (asi nebude dobre mu tam nosit 2 pavi oka smich )

kytky pry jsou take na ceste

takze tak a docela dobre hop ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RadekCX Re: filipkriz
dik, uz vim
Fotka k příspěvku prosimtebe je to presne tady viz priloha. hned napravo od ty hospody rohovy to najdes

cislo popisny by mohlo bejt cca 79/89.. driv tam podle fotky na streetview byla nejaka astro poradna, ale ted je to tam znaceny, plus ve vyloze akva s nejakejma africkejma potvorama velkejma krasnejma..

to krmeni co pises tam maji, i me ho pani prodala a rybky to docela zerou. doufam ze se tam tenhle tejden podivam, esli mi pani objednala ten koren co slibila a jak to vypada s kytkama, esli uz maji

Reagovat na tento příspěvek 0  - RadekCX Re: azonic
Zdravim, kde ze to tedy presne je? Doslo mi skoro veskere krmeni a SAK jsem jeste nezkousel.

Kdyz projedu z mesta pod viaduktem tak je to jak cca daleko a na ktere strane?

pripadne ktere cislo popisne na Rudolfovske www.mapy.cz/…

Starší reakce

tak jsem tam byl dneska taky, a rybicky pekny, vyber sice neni nejvetsi v CB zrejme, ale jednak sou v super stavu a druhak o tom pani asi docela i neco vi, coz je na mistni pomery docela velky plus. kytky nemaji, ale pribudou, stejne jako koreny a dalsi dekorace. jsem spokojen a doufam, ze budu postupne jeste vice
o kytky se ti tu postarame, neboj :-D
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pavelvon
Tak jsem jel okolo tý nový akvaristiky a dostali mne ti Oceláti ve výloze...Úplně jsem se zamiloval.Asi se k nim zase vrátím.Sakra, zrovna mi začly celkem jít kytky rozzureny
Kytky jsem tam žádný neviděl :-( ale maj to tam docela poloprázdný tak si myslím že nějaký sortiment jestě přibude :-)
jak to tam vypada s kytkama, pripadne mechy apod. ?
Dnes jsem byl v akvaristice Akvacarp na Rudolfovský. Je to docela malinký ale mají tam pěkný rybky :-) postarší paní prodavačka byla milá a ochotná. Mimochodem nabízí tam snad kompletní sortiment krmiv SAK za ceny jako má výrobce na internetu palec
V prvni rade musim najit krabici nebo pytel, do kteryho se zabalila nabijecka na fotak :-D uz sme hledali 2 lidi 3x a zatim marne.. ale zejtra ma prijit posledni kus nabytku, takze by se melo vsechno uz vybalit a najit :-D
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Sid Re: filipkriz
...nikoho to tady nezajima a nema to s lepenim nic spolecnyho, ale v poslednich dnech toho bylo na me docela hodne...
Tohle znám - "přetažení"... :-O
To se pak někdy sám nestačím divit, co dokážu... :-D
(Pak se pochlubte s fotkami. :-))
 Reagovat na tento příspěvek 3  - filipkriz
Uplne na rovinu - prdel si z nikoho nedelam, ale

1) v poslednich trech tejdnech sem se stehoval, zarizoval byt, resil malire, koberce, podlahy, nabytek a dalsi vybaveni, od pracky pres sedaci soupravu apod.

2) poprvy v zivote sem rusil, stehoval a zakladal akvarko, a poprvy v zivote sem resil tapetu dozadu ( predtim sem to mel poreseny trosku jinak )

3) sem napr. nastoupil v zamestnani na novou pozici a rovnou sem si dal 40 hodin prescasu

ano, nikoho to tady nezajima a nema to s lepenim nic spolecnyho, ale v poslednich dnech toho bylo na me docela hodne, a uz na stredni skoly vim, ze mam docela problem orientovat se v delsim psanym textu, takze ... znovu a naposledy - diky za trpelivost. pokud se nekdy potkame v citru nebo kdekoliv jinde ne-pres-monitor, uvidite, ze jsem relativne uplne v poradku.. jen ne vzdycky mam cas cist si vsechno 10x abych si byl jistej, ze sem to pochopil tak, jak bylo mysleno.. :-O

kazdopadne o vikendu snad bude cas, sezenu tapetu, nalepim a pristi tejden zkusim udelat nejaky prvni fotky :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid Re: filipkriz
... Sid to popisuje, esli to chapu dobre tak, ze lepim barevnou stranou sice stejne jako sem myslel ja, ale lepici necham ven nelepenou, a prilepim vodou a jarem...
Nechci vás urazit, ale chápete alespoň trochu význam slov?! hmm
A nebo si ze mě utahujete? :-D
Pokud to druhé - gratuluji, daří se vám to hodně. :)
Ze samolepící tapety sundáte ochrannou folii, tím odkryjete lepivou stranu. Tuto lepivou stranu houbičkou nebo hadříkem namočeným ve vodě s několika kapkami smáčedla, (JAR nebo podobný prostředek na mytí nádobí), navlhčíte, totéž uděláte z vnější strany se sklem nádrže, na které chcete tapetu přiložit. Pak navlhčenou lepící stranou přikládáte tapetu postupně na navlhčené sklo akvária za současného vytláčení vzduchu (např. kreditní kartou) tak, aby mezi tapetou a sklem nezůstával vzduch. Pokud pod tapetou přesto zůstanou malé bublinky vzduchu a ty se vám pomocí kreditky nepodaří vytlačit zpod tapety ven, můžete je propíchnout jehlou a kreditkou z nich vytlačit vzduch.
Výsledkem přilepení tapety (lepivou stranou) na vnější stranu skla nádrže sice bude na pohled přes akvárium šedé pozadí, ovšem po dokonalém zaschnutí vody se smáčedlem, což trvá obvykle 3-4 dny, pozadí ztmavne. Výsledkem je pak sytá čerň.
Slibuji, že znovu už to psát nebudu, a kde budu moci, tam vám tenhle fórek vrátím. :-D
Aha.. tak uz sem to asi snad pochopil. proste to nalepim smerem do zdi a ono se to bude za chvili tvarit jako ze to je v cajku . :)

diky za trpelivost :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sivon Re: filipkriz
Ne, nalepíš to tou lepicí (šedou) stranou na akvárko zvenku! Zatím ta lepicí strana vypadá šedě, ale po několika dnech zčerná. To se ti snažil Sid vysvětlit.

Jinak opravdu mají nelepicí fólii v akvaristice - z jedné strany černá a z druhé obrázek. Ta se přilepí pomocí oleje ++lepicí páska po straně, pokud je to potřeba. Já ji měla skoro 4 roky bez přilepení páskou.
Ja sem chtel lepit lepici stranou, a zaroven barevnou. Sid to popisuje, esli to chapu dobre tak, ze lepim barevnou stranou sice stejne jako sem myslel ja, ale lepici necham ven nelepenou, a prilepim vodou a jarem . to sem nevedel nechtel a nedostal :-)

vetsina tapet se lepi opacne a totiz smerem na zed. myslim v normalnim svete. mimo akvaristiku.
Filipe, ona vetšinou z té druhé strany je úplně stejná :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid Re: filipkriz
...vsechny se lepili druhou stranu nez ja potrebuju...
smich Tomu se nechce věřit...
Tak si pořiďte "akvatapetu". Dělají se i takové, na jejichž jedné straně je "fotomotiv", (rostliny, kameny, moře...), a ze druhé lesklá čistě černá plocha.
Ke sklu se (zvenčí) lepí speciálním lepidlem nebo pomocí lepící pásky, když se předtím tapeta lehce potře olejem, aby lépe přilnula ke sklu.
BTW: Existují i "vnitřní" tapety do akvárií, ale skutečně nechápu, proč hledáte složité řešení, když existuje jednoduché, které jsem se vám snažil popsat...
v sekci tapet tapety meli, ale vsechny se lepili druhou stranu nez ja potrebuju
 Reagovat na tento příspěvek 0  - equium Re: Sid
trhala se potvůrka :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid Re: equium
Nevím, proč jste se s tím sundáváním tapety tak coural?! :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - equium Re: Sid
žiletkou to jde super. Samolepicí tapetu jsem už také sundaval. Musím však nesouhlasit s tím časem. Trvalo mi to dost přes hodinu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid Re: equium
Kdybyste někdy chtěl odstranit tu samolepící tapetu, je to otázkou pár minut. Jak byste případně sundával ten silikon? :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - equium Re: filipkriz
Já jsem si koupil silikon a na tu zadní stranu jsem ho pěkně nanesl a byla stěna černá jak vyšitá. Raději upřesním-nanesl jsem ho tak, jako ty chceš dát tapec. A protože je to z venčí, nemusí to být silikon pro akva.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ČaJan
Najdi obchod s tapetama, obvykle mají samolepící tapety jednotlivých barvách, černou dokonce lesklá, nelesklá cca 40-50 kč za metr v šíři ccA 50 CM
Vyzkoušejte

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 79

Zpět na obsah sekce Ostatní • Zobrazeno 78484x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/14054-setkani-akvaristu-ceske-budejovice?od=1665