Setkání akvaristů - České Budějovice
ještě nějaký železo asi 0,06 a dusičnany sou na tom podobně...

A jelikoz ji nechavam den dva odstat, tak ani ten chlor

Tím že přestane hnojit si moc nepomůže i když bude pravidelně měnil vodu. Rostliny potřebují k růstu draslík, dusík a mikroprvky. Budějcká voda krom O2 a chloru neobsahuje snad nic jinýho.
Ještě by si mohl zkusit PMDD na čas úplně vysadit. Pokud pravidelně měníš dostatek vody, tak rostlinám živiny taky doplníš.A CO můžeš mít puštěný klidně dál.
jj to sem prosral

aneb ctyrky z chemie sem na gymplu nemel pro nic za nic

Ve dně si myslím že problém nebude

Když už bublá COčkem tak bych přidal na světle a hnojil bych PMDD rozmíchaným podle návodu, ty samostatně rozmíchaný složky jsou určitě dobrý ale jak říkala Dáša na srazu, to že jsi je slil zase dohromady nebude úplně ideální.
jemnej je, ale kdyz sem mel v prvnim akva hrubsi, tak mi taky dost lidi rikalo, ze to je spatne, ze jemnej je dobrej. sazi se to do toho dobre a kytky nevyplavavaji, kobercovky chteli vylozene jemnouckej pisek, tak sem tam dal to..
hnojim tak nejak normalnej ako vsichni okolo co maj stejnou vodu a podobne zarostly akva a u nich s tim problem neni, tak nevim.. svetla je tam malo kdyz se to spocita na waty na litry tak bych to spis videl na to svetlo, ale nevim.. dno idealni taky neni, to je jasny, ale vymenit svetlo bude pro me jednodusi nez dno momentalne
Osobně si myslým, že tvůj problém se špatným růstem kytek a tím pádem řasama je hlavně v tom písku do filtrací, kterej je hrozně jemnej a v hnojení. Světla pro kytky který máš v akvárku je dost.
uvidime po vejplate... premejslim esli se mam snazit zachovat puvodni kryt ( pridat LED pasek ), nebo se na nej vysrat, nechat si udelat jinej na miru a do toho dat 3,4 novy zarivky ...
Přesně tak. Světlo na nic a ještě to zastíníš plovoucíma kytkama, ve tmě nic neporoste

a pokud ti nezačnou růst kytky tak se řasy nikdy nezbavíš.
Ty potřebuješ víc světla. Ty to máš jak svíčku v noci v lese

jo ten samej filtrační co ty. Propral jsem ho, ale taky mam zákal, to je ale v každym novim akva. Filtr mam silnej, asi zítra vyměnim 1/4 vody a za den, za dva bude voda ok.
Hnojení je pro mě jedna velká neznámá. Snad ti někdo poradí.
mas taky ten filtracni ? ja ho nepropral a byla to zezacatku docela tragedie
ja sem dneska vymenil vodu a porad nevim co s tou rasou.. esli hnojit vic nebo min, jak predelat to svetlo.. je to bida, cim dal horsi, hnedy..
No tak to budeš dělat furt dokola ne??? Ještě si nevylovil ryby z jednoho a už chceš druhý.........

tyvole kdybys mel jedno akvarko tak vymakany, jako kolik jich mas rozdelanejch a vymyslenejch, tak by to bylo nej akva na svete

ja lovim neonky ze 200 uz par dni a ctyry neonky mi porad utikaj

Já když lovil ve 30l krevety taky žádná sláva

si ani nevedel, co tam vsechno mas, co

Super,nemelo by to trvat dlouho doufam.Jen se zabydlim,sezenu nejakej pokud mozno co nejtmavsi pisek,sezenu nejakou zeleninu a vlitnem na to foceni

urcite, kdykoliv neni problem, po predchozi dohode
pak došli ještě dva...squit a jeho holka...jako poslední...

tak to by bylo fajn,jen ty akvarka musim dodelat,zatim jsou nemastny neslany pac jsem se stehoval tak to jeste neni ono,ale pokud bude tva nabidka platit i pozdeji tak se domluvime

Pokud si z CB tak by sme ti to mohli prijit vyfotit ... pritelkyne ma relativne kvalitni aparat..
Doufam,ze mi vydrzi co nejdyl.Prezentace bude jen musim udelat par uprav a sehnat nekoho kdo mi ty akvarka vyfoti
já napočítal 18, ale nejsem dobrý počtář
Kolik se nás tedy vlastně sešlo?
Jsem zvědav, jak dlouho se ti je podaří udržet. Nádherní jsou, to jo! A což takhle nějaká prezentace nádrže, co? R
Neboj oni si rozdělí místa a budou v klidu. Já jich mám asi 6 a to pořádný kusy a jsou v pohodě ;)
Jo Radovane a co vlak? Stihli jste ho nebo ne?
Pro ostatní - v kolik jste rozpustili setkání?
Je to samec, ale snad se to zklidní
Asi to chce vytvořit víc skrýší a úkrytů, což bude až v tom velkým akva!
R
Zdendis si je chtel brat ode me, tak mu rekni

doporucuji projit forum tu - sekce pro zacatecniky, nebo weby jako napr.
prirodni-akvarium.cz/… a pak se pripadne ptat na konkretni veci
Ahoj,
poradí mi nějaký zkušený jihočech(ška) s mým nově založený mini AQ ?
Díky
ja sem anciky mel dlouho jako symbol akvaristiky a oblibeny / prospesny ryby a nakonec sem se jich taky zbavil ...
Tak se jim u tebe líbí

Zkus ho udat v nějaký akvaristice

nebo Bazoš

Že jsem do toho šel, já pitomec!
Pro vysvětlenou všem : největší ancistrus se rozhodl, že se zabydlí pod kořenem (který je přichycený ke kameni silonem). Vyhrabal přes noc úplný val písku, podhrabal se pod kořen, který se samo sebou úplně vyvrátil. Navíc, jak se tam pořád mrská, víří kal ode dna (protože pod kořenem fakt nejde odkalovat).
Takže, kdo chce 4 ancistrusy??? Nebo aspoň toho největšího tuneláře?

Díky všem za příjemný večer a doufám, že se nás příště sejde minimálně zase taková grupa.

Díky všem, bylo to super, fakt rekordní účast! A taky díky za kytky a šneky! (za ancíky neděkuju - už dělají pěkný "brajgl"! )

Příště zůstanu dýl!
ano:
R
rekordni ucast

Jedno aktuální foto z probíhajícího srazu

boha zrovna takova vanice.. ja snad pojedu autem a dam si kolu

Přidat reakci
1 ...... 79
Zpět na obsah sekce Ostatní • Zobrazeno 78484x