Setkání akvaristů - České Budějovice
rybicky.net/nadrze/17549
Taky mě ta prezentace docela trvala. Je půlnoc, došudlal jsem prezentaci a mrtvý upadám do postele...(včera byl ples).
Je to zatím bída, příjde mě to plochý, ale hlavní efekt by měly dělat kytky a to chce čas! Pozadí nebude, jen černá tapeta.
Díky všem za rostliny a rady!
Zítra tam vypustím krakeny (= 4x ancistrus od baronvontarkyn) a nějaké ryby

Mě ten kokos za 3 týdny ožrali úplně do hladka.
Jestli to chceš pro Ancíky tak jim tam nech i ty "chlupy" rádi to sežerou

Vydlabáno mám

Takže jen opláchnout a sup do akvárka? Udělám ubytovnu pro ancíky

Stačí ho vydlabat a opláchnout

to nwm ale ma BMW mašinu...
jestli to je ta slecna co myslim ( flashe v usich ? ) tak mam dojem, ze predtim pracovala v zoo obchode v merkury
taky se mi vždy zdála sympatická když sem si tam kupoval hadičky na vzduch

Rezervaci jsem dnes udělala, tak to Radovan může hodit do "akcí". Je to na 18. hodinu, na jméno Langerová, do malého salonku hned po pravé straně, když se vejde. Pro 10 - 12 lidí, tak snad nás nedorazí 20 jako minule.

Pro ty, co jezdí podle navigace, ještě přidávám adresu - J. Š. Baara 34.
Azonic: Já jí tam včera koupila fakt za 39,-. Asi jsi slečně byl taky "sympatický".

Ale jinak souhlas, netuším, proč si tam p. Winkler vzal zrovna tuhle slečnu, ono i když se tam člověk mrkne po akvárkách, je ten její "zájem" znát.
Dáša to prej zamluví

Limnophilu aromaticu bych bral, ale momentálně bych ji asi neusvítil
Hele, už někdo udělal tu rezervaci????
R
Tak jsem se dneska stavil pro tu Limnophilu aromaticu sice byla za 55,- ale chci ji zkusit jestli u mě poroste

mimochodem ta slečna (pani) co tam obsluhuje je strašně sympatická

to jo dvě štětinky na celým akva

Měl

když jsi se kouknul zblízka tak byla vidět

dyks tam zadnou nemel

S tím dusíkem jsem ti to říkal už na srazu

taky jsem ho na doporučení Dáši zvedl (30-40 mg/l) a řasa na rostlinách odkráčela

hlavne davam cca 4x vice kno3

Tak asi nakonec ten tvůj Filip cocktail noc nefungoval

ahoj vsem tak potvrzuju ucast opet s Markem ...

submerz ?
esli ta poznamka s rasou byla narazka na moje problemy s rasou, tak musim podotknout, ze se to docela obstojne vylepsilo ( diky Dase-ustavprochore ) a po zmene hnojeni mi hodne ras zmizelo, takze opravdu konecne snad neco pouzitelneho donesu... kvetiny bez srsti ...

Některé řasy jdou taky střihat.
All: Hospůdku zamluvím. Jinak jsem dnes byla u Winklera na Rudolfovský, kdo byste chtěl třeba Blyxu, Limnophilu aromaticu, liliovníček a jiné celkem zajímavé kytky, mají je za příjemných 39,-.

pokusim se taky neco konecne donest, aspon nejakou rotalu nebo egerii nebo cokoliv co bude strihatelny
Ok, tak to prosím zamluv, taky tuším, že nás bude míň, 10-12 lidí...Prosím, potvrď rezervaci, ať to můžu dát do akcí, eventuelně ještě rozeslat nějakou pozvánku. Kryptošky veznu co půjde a vy si to pak nějak přeberete!
R
ja take dorazim, pokud me netrefi meteorit nebo neco podobneho...pisu si do diare
jinak v Baarovce se vzdycky vecer varilo (a dobre) - tusim do 22h vecer
ustavprochore napsala: Ta Baarovka se oficiálně jmenuje Baarovka. 
Zamluvení není problém, mám to asi 5 min. od baráku, jen by to chtělo nějaký orientační počet. Zatím to na zopakování minulé účasti nevypadá, tak řekněme 8 - 10 lidí? Ta Baarovka se oficiálně jmenuje Baarovka.

Zamluvení není problém, mám to asi 5 min. od baráku, jen by to chtělo nějaký orientační počet. Zatím to na zopakování minulé účasti nevypadá, tak řekněme 8 - 10 lidí?
taky by se mi libila cryptocorynka;)
hele ty nam tu trochu kecas co?
zarivka 827 ma ekvivalentni teplotu 2700K coz je tam maximalne slunecni svit brzo rano nebo pri zapadu slunce
poledni Slunce ma ekvivalentni teplotu cca 6000K, prumerna teplota denniho svitu je cca 5000K a bezne se jako standardni denni svetlo bere 6500K tedy to jsou vsechno zarivky znacene 860, 850 nebo 865
a poznamka treti - to jakou ma svetlo teplotu nijak primo nesouvisi s jeho spektrem - proto muzes koupit zarivku 640, 840 a i 940 - vsechny maji teplotu 4000K, ale kazda ma uplne jine spektrum
toz tak
gelin napsal: Zdravim,kdyz jsem se kdysi bavil s akvaristy,tak nejlepsi spektrum svetla na kytky ma 827.Ja osobne pouzivam OSRAM,ale vyrobce at si kazdy urci sam.Ale je vic jak jasne,ze pro rust kytek je treba sladit vice faktoru a svetlo je jen jednim z nich
.Je mi taky drobet zahada jak muzes mit dobre zkusenosti s 840,spektrum ma napodobit slunce a to je proste teple bila a 840 je studene bile svetlo . nějakou tu kryptokorynu bych taky bral, oba druhy.
jinak ty zářivky vyhoď. Budou staré a úplně vysvícené. Označení 640 znamená 6 - index Ra - v podstatě kvalita podání barev. 6 je nejhorší co se dá koupit a dneska se snad už ani nevyrábí. 40 - znamená 4000K - v podstatě neutrální bílá. Dneska se běžně kupují zářivky s indexem podání barev 8 a 9 (např. 835,840,860, 940,965 atd.)
Možná nějakou tu cryprtocorynu...

Ahojte, jak se jmenuje ta "baarovka" oficiálně? Já to klidně zamluvím, ikdyž jsem docela švorc, tak snad dorazím.
Pravděpodobně budu zítra nebo ve středu dopoledne "demontovat" tu "starou" dvoustovku, myslím, že bych mohl mít volných pár kusů "legendárních" Cryptocoryne crispatula balansae a Cr. cr. var. flaccidifolia...Budete někdo pár ks chtít?
Možná taky kousek Bolbitisu a Valisnerii giganteu...
R.
Já mám 840 a myslím si že kytkám se to líbí
....ke srazu, zamluvíte to někdo v tej Bárovce?
Predpokladam,ze vis kolik tak ma byt W/l vody,ale ono taky zalezi na tom jakou mas vysku akvaria a tim potom jak daleko je trubice o dna akvaria.Nektere kytky a zvlast travnikove chcou hodne osvitit a proste nekdy to zarivky neosviti,ale jak uz jsem psal je toho moc o cem by se dalo psat

.
Tady i jinde je spusta diskuzí o zářivkách (se spoustou odkazů na další weby), myslím, že výrobce je opravdu až to poslední, důležité jsou technické parametry. V akváriu mám nejnáročnější kytky = vyžadují střední osvětlení tyto : Rotala rotundifolia, Ludwigia repens, liliovníček, Cryptocoryne balansae, náročnější tam neudržím. Ale jak píšeš, chce to sladit více faktorů.
Stejně ty kytky musím pár dní potrápit těmi nevhodnými zářivkami, protože je neděle a to nic v J. Hradci nekoupím a až něco přes týden budu chtít koupit, tak to stejně nebudou mít ihned na skladě...
Zdravim,kdyz jsem se kdysi bavil s akvaristy,tak nejlepsi spektrum svetla na kytky ma 827.Ja osobne pouzivam OSRAM,ale vyrobce at si kazdy urci sam.Ale je vic jak jasne,ze pro rust kytek je treba sladit vice faktoru a svetlo je jen jednim z nich

.Je mi taky drobet zahada jak muzes mit dobre zkusenosti s 840,spektrum ma napodobit slunce a to je proste teple bila a 840 je studene bile svetlo .
Proto jsem se ptal, protože jsem tušil, že to není ono (dobré zkušenosti mám s 840 a 860 ve stávající dvoustovce akváriu, ale s těmihle ne).
Díky moc za radu! R
Sežeň si třípásmový (místo 6xx budou mít označení 8xx). Dýl vydrží, budou mít přirozenější barevný podání a o něco lepší světelnej tok. Ty 640 můžeš upotřebit třeba v jiným svítidle, ale nevíš, jak dlouho je tam předchozí majitel měl, tak s nimi "netrap" kytky, zahradníku.

Ahoj, pár mini kousíčků Anubias ´Nana´bych asi měl, ale jsou z akva, kde řádí ruducha, ale když je vykoupeš v nějaké desinfekci, tak by měly fungovat ....
Už jsem konečně napustil nové akva, makal jsem na tom s přestávkami skoro týden a jsem z toho docela vyčerpaný! (prezentace bude co nevidět)
Mám trochu problém, protože nesvítí jedna světelná rampa, bude to snad nějaká prkotina, takže jsem tam dal provizorně jinou rampu, ale vůbec si nejsem jist těmi zářivkami, jsou tam Philips TL-D 58W/33-640 (myslím, že bude chybět část červeného spektra) :
zarovky.heureka.cz/…
Když to zadám v tomhle velkoobchodu, tak vyskočí tyhle zářivky :
svetelne-zdroje.elkam.cz/…
a technické specifikace jsou zde :
www.ecat.lighting.philips.com/…
Neporadí nějaký machr přes techniku?
R
Vůbec netušíš, o co jsi přišel.

..když mě dáte pytlík s rybkama a pytlík s kytkama, klidně budu sedět na zemi a "hrát si"

Dokonce i stylové utopence tam mají ...
To je uz zase asi zbytecne prilis luxusni restauracni zarizeni pro nase ucely

Pro mě je úterý 5.3. jediný den v tom týdnu, kdy můžu, takže mám jasno.
Baarovka je OK, přinejhorším kdyby se nám nelíbilo, je tu poblíž hospod víc - U Vlka, Na Rychtě,...

Přidat reakci
1 ...... 79
Zpět na obsah sekce Ostatní • Zobrazeno 78484x