čaute, takže opäť problemy. Tentokrat mi je jasne, že hygiena v mojom akva je nedostatočna a že si v podstate za to môžem sam, ale aj tak hladam odpovede na iste veci.
60l akva
- 4 kusy mečun, 2ks ancistrus.
Mečune mali zase problem a jeden zdochol + dalsia samica ma problem. Priznaky, ryba začina pomaly chudnúť, priesvitne výkaly, apatia, ležanie na listoch, na dne, na filtry, následne uhyn. Doba od prvotných príznakov po uhyn do 14 dni.
Antici totalne v pohode, žiadne priznaky, každý mesiac 100 malych ikier. Dnes opäť
120l akva
- problem s mečunkou, už je po smrti. To iste, chudnutie apatia atd,, smrť
Ostatne ryby ako neonka, parmička, antici, pancierničkovia atd, všetko v pohode bez choroby
Je mi jasne a opravte ma ak sa mýlim, že ak ryby boli predtým v totalne zlých podmienkach, tak jednoducho sa to na nich podpísalo a potrebuju možno nie 80% podmienky ktore by inač zdravým rybam stačili ale 100% podmienky nakolko ich každe percento dole iba doráža pod zem.
Nechápem že predtým žili v hnoji, hneda voda, smradlava a boli tučne vypasene a množili sa.
Počítam že chybou bude aj v 60l ten bublifuk ktorý zrejme nestíha ale nechápem zase aj to , že je tam 6 rýb teda už len 5 a aj napriek tomu nestiha. Je dvojramenny.
Vodu menim pravidelne a dno neprerývam do nuly + filter čistym mimo čistenia akva, a tak ako sa ma, aby som nezničil bakterie. Problem je len s mečunkami, tak ja tomu nerozumiem naozaj. Akva je zarastene.
FOtky nemam v prezentačke aktualizovane, za čo sa ospravedlnujem, ale pri týchto priznakov podlieham apatii a nemam chuť tu vynovovať udaje. prepáčte
pridavam foto