Živorodky - chov
jak může být staré 2,5cm paví očko může se už rozmnožovat? děkuji za odpovědi
Já myslím,že neonky živorodky nejsou.

Velice se vám všem omlouvám.
Mám tedˇ tak trochu (hodně!!!) zasekanej comp, takže je možné, že jestli to bylo na druhé straně, tak jsem to nemohla vidět, protože když někde kliknu, aby se mi zobrazila druhá strana, tak se to celý pose.. a ukáže mi to "Page not found", nebo tak něco.Ale každopádně moc děkuji za radu.

Bohužel není,je to jikernačka.
Musím ťa sklamať nie je to živorodka.
Prosím vás, je neonka červená živorodá???
Doufám,že ano.

jupí

našla jsem 3 rybičky v rostlince

sice měly okousaný ocásky, ale ŽIJOU

To, co je archivované, tak prasklo. Ale v podstatě je to hodně podobné. Stejně přemýšlím, že ty živorodky někomu daruju a dám do toho akva něco jiného (ještě nevím co).
To je to archivované akvárko z prezentace? Nevím, ale mně přijde mix 16 živorodek do 45 litrů docela dost. Ten štěrk je k živorodkám dost hrubý, musí se fakt pořádně odkalovat, jinak hrozí nějaká baktérka... Ampulárie jako likvidátor uhynulých rybek - spolehlivě.
A není něco v nepořádku?
Zkoušel si testovat vodu? nebo nejsou znát projevy nějaké nemoci?
Mám je cca 4 měsíce. Během těch 4 měsíců mi uhynula asi polovina rybek. Pravda, že jsem tam nedavno dal pár ampulárií a ty zlikvidují zbytky dokonale. Pokusím se zjistit, proč mám tak veliký úhyn. Mé druhé akva, které mám cca 2 měsíce je zatím ohledně rybek v pohodě. Všechny drží.
Je otázka, jak dlouho ty rybičky máš. Podle mé zkušenosti žijí paví očka tak rok a 1/2-2 roky, black molly tak 2 a něco, u mečovek (ty ještě mám a zahynuli 2 - jedna BRP, druhá byla divná už po nákupu) a plat (ty jsem nikdy neměla) nevím. Taky mi pár živorodek zemřelo náhle - pošťouchali se a dostali zmíněný bakteriální zánět ploutví, nebo v podstatě sameček uobtěžoval samičku. Určitě vypozoruješ, proč živorodek ubývá - spíš řídký úkaz

Je fakt, že jsem othle akva poslední dobou moc nepozoroval. Občas jsem jeno vyměnil část vody a sem tam jsem si všiml, že zase chybí pár rybek... Což znamená, že jsem si toho všiml třeba až po týdnu. Každopádně trošku nechápu proč hynou. Voda čistá, hodnoty v pořádku, krmím skoro denně. A mrtvola žádná.
Potvrzuji, akvárko Boillabaisu jsem dostala s 2 parmičkami čtyřpruhými, který byly původní obyvatelky nádrže a chtěla jsem si dokoupit paví očka, po kterých jsem toužila, a hned po nákupu jsem musela pro parmičky najít nový akvárko, protože h n e d začaly paví očka tahat za ploutvičky.
Když mám zarostlé aqa,tak že nevidím tu mrtvolu tak ji sežerou šneci.Posledně se mi to stalo s drápatečkou(už mám jen 1).
k čtyřpruhým opravdu ne,ty se nemají rádi :( ale každý udělá chybu,já už jich taky pár nasekala :(
děkuju

hm...

zrovna čtyřpruhé tam mám

tak už vim že paví očka ne

přeju ti aby byli schovaný u mně se taky některý rybky zezačátku schovávali před těma večima ale pak si zvikli a vilezli

parmičky a paví oka není dobré chovat společně,parmičky (čtyřpruhé) okusují pávatům ocásky :(
doufam že jo

a jestly máš v akva schovky a kytky tak je klidně možný že sou někde schovaný

chjoooo...

k mejm rybkám už si asi gupky pořizovat nemůžu

oni je nemusí sežrat celí ale mohou je "uďobat"

včera jsem do akva kde mám parmičky vypustila 6 mladých gupek (asi 1.5cm) a zmizely mi všechny

nevím čím to je,,, ty parmičky je přece nemohly sežrat nevešly by se jim do pusy

měly oranžový ocásky a hezky svítily, určitě bych je viděla kdyby tam byly....dneska už tam není žádná

Také chovám živorodky. Z mého pozorování trvá konzumace mršiny asi 3 dny, většinou ji ale včas objevím (tedy u dospělých, pokud pojdou mláďátka tak ne, tam ztrácím přehled

) a zlikviduji. Navíc většinou tuším, kdo umře, rybka polehává, nežere atp. Ty žádné varovné signály nepozoruješ?
mrtvolky můžou bejt "schovaný" pod kořenama kamenama atd
a jak řiká jajaapaja šneci sou uklízeči

Mám 50l akva s živorodkama... Paví oka, mečovky, black molly, platy. Takovej mix. Ale čas od času nějaká ryba prostě zmizí a není mi jasné kam. Jak dlouho trvá po uhynutí ryby než se roloží, respektive než ji ostatní sežerou? Jelikož mám krycí sklo, tak je nemožné aby vyskočili a nepodařilo se mi zatím nikdy najít na dně žádné ostatky.
Je to u živorodek normální?
Přesně tak.vyberou dužninu okurky závratnou rychlostí.Mečovkám taky dost chutná hrášek-rozmrazím ho,sloupnu a hodím do akvárka,hrášek byl původně pro ancíky,ale mečovkám zachutnal víc.Nejvíc se mi ale perou o mražené patentky.Rozmrazím,opláchnu a šup do akvárka,jen se po nich zapráší

Zato mražené dafnie mi asi zůstanou v mrazáku,nikdo je nechce

zkus třeba spařit kopřivu. Mé rybky to milují-hlavně živorodky, jen tím trochu zašpiní akva (mají po kopřivách zelené výkaly),ale zas nejedí moc rostlinky a za to to stojí

a enderky jsou téměř totožné s pávaty,takže by jim kopřiva mohla chutnat-doporučuji ji všude kudy chodím

Chtěl bych se zeptat jaké máte zkušenosti s krmením pro Endlerky? Co je pro nejvhodnější? Co jim chutná?
Dík za poznatky..
pravda,pravda já mám živorodky a skaláry už půl roku a mláďata jsem našla všehovšudy 3

a že se ty mí čudli třou neustále a jen jedno malé se mi povedlo odchovat. ty dvě zbylé se mi nepoštěstilo chytit,po usilovném lovení mi zalezli a už jsem je nikdy nenašla

Tak na tohle řeknu jediné: skaláry byly opravdovými mistry

jak samice porodila tak mladé byly už v žaludku skalár

Pozvedl bych to na další Murphyho zákon.
Rybky v akváriu vědí o narození potěru vždy dříve než čekající chovatel.

jo jo v akvaristice,prodávají je většinou v praktickém balení,že jsou jednotlivé dávky oddělené a j to hnet jednodušší tím krmit,já osobně mám zkušenost velmi dobrou
samozřejmě že živorodky pozřou o komáří larvy či tablety.Uŕčitě je dobré krmiva často střídat, aby si ryby nezvykli jen na jedno!Pozor komáří larvy a jiná živá potrava je samozřejmě maso, zanese do akvária hodně špíny tak dej pozor

Jj, o podávání mražené se toho dočteš zde ve fóru spoustu.
O nitěnkách jsem nic nepsal, jen o mraženém.
Já totiž nitěnky nedoporučuji, jsou sice výživné, ale většinou plné nechtěných příměsí a když rozmrazíš tak je to taková nechutná kaše. Daleko lepší jsou mražené patentky, dafnie, černé komáří larvy atd.
jak už bylo řečeno tak nítěnky a špenát jsou super. já doporučuji také kopřivu (musíš jí nejdříve ale spařit a pokud chceš používat pouze komerční krmiva tak alespoň kup více druhů,sehnat různé varianty dnes není problém... ale pokud chceš stravu opravdu spestřit,tak kup nítěnky a jdi někde ulovit kopřivu(ikdyš teď v zimě nevim nevim,ale určitě pokud budeš hodně hledat tak něco najdeš

Přidat reakci
1 ...... [23] 25 26
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 28037x