Živorodky - chov
Je fakt, že jsem othle akva poslední dobou moc nepozoroval. Občas jsem jeno vyměnil část vody a sem tam jsem si všiml, že zase chybí pár rybek... Což znamená, že jsem si toho všiml třeba až po týdnu. Každopádně trošku nechápu proč hynou. Voda čistá, hodnoty v pořádku, krmím skoro denně. A mrtvola žádná.
Potvrzuji, akvárko Boillabaisu jsem dostala s 2 parmičkami čtyřpruhými, který byly původní obyvatelky nádrže a chtěla jsem si dokoupit paví očka, po kterých jsem toužila, a hned po nákupu jsem musela pro parmičky najít nový akvárko, protože h n e d začaly paví očka tahat za ploutvičky.
0 29.06.2009 16:42 Verouš – mrtvoly
Když mám zarostlé aqa,tak že nevidím tu mrtvolu tak ji sežerou šneci.Posledně se mi to stalo s drápatečkou(už mám jen 1).
k čtyřpruhým opravdu ne,ty se nemají rádi :( ale každý udělá chybu,já už jich taky pár nasekala :(
0 29.06.2009 15:54 Kisssi – Re: gargamis
děkuju
1 29.06.2009 15:54 Kisssi – Re: Hatomi
hm...
zrovna čtyřpruhé tam mám
tak už vim že paví očka ne
0 29.06.2009 15:53 gargamis – Re: Kisssi
přeju ti aby byli schovaný u mně se taky některý rybky zezačátku schovávali před těma večima ale pak si zvikli a vilezli
parmičky a paví oka není dobré chovat společně,parmičky (čtyřpruhé) okusují pávatům ocásky :(
1 29.06.2009 15:44 gargamis – Re: Kisssi
a jestly máš v akva schovky a kytky tak je klidně možný že sou někde schovaný
0 29.06.2009 15:36 gargamis – Re: Kisssi
oni je nemusí sežrat celí ale mohou je "uďobat"
Také chovám živorodky. Z mého pozorování trvá konzumace mršiny asi 3 dny, většinou ji ale včas objevím (tedy u dospělých, pokud pojdou mláďátka tak ne, tam ztrácím přehled
) a zlikviduji. Navíc většinou tuším, kdo umře, rybka polehává, nežere atp. Ty žádné varovné signály nepozoruješ?
1 29.06.2009 15:08 gargamis – Re: Kaplan007
mrtvolky můžou bejt "schovaný" pod kořenama kamenama atd
a jak řiká jajaapaja šneci sou uklízeči
Mám 50l akva s živorodkama... Paví oka, mečovky, black molly, platy. Takovej mix. Ale čas od času nějaká ryba prostě zmizí a není mi jasné kam. Jak dlouho trvá po uhynutí ryby než se roloží, respektive než ji ostatní sežerou? Jelikož mám krycí sklo, tak je nemožné aby vyskočili a nepodařilo se mi zatím nikdy najít na dně žádné ostatky.
Je to u živorodek normální?
Starší reakce
Přesně tak.vyberou dužninu okurky závratnou rychlostí.Mečovkám taky dost chutná hrášek-rozmrazím ho,sloupnu a hodím do akvárka,hrášek byl původně pro ancíky,ale mečovkám zachutnal víc.Nejvíc se mi ale perou o mražené patentky.Rozmrazím,opláchnu a šup do akvárka,jen se po nich zapráší
Zato mražené dafnie mi asi zůstanou v mrazáku,nikdo je nechce
zkus třeba spařit kopřivu. Mé rybky to milují-hlavně živorodky, jen tím trochu zašpiní akva (mají po kopřivách zelené výkaly),ale zas nejedí moc rostlinky a za to to stojí
a enderky jsou téměř totožné s pávaty,takže by jim kopřiva mohla chutnat-doporučuji ji všude kudy chodím
Starší reakce
0 08.04.2009 08:58 kostacek – Endlerky
Chtěl bych se zeptat jaké máte zkušenosti s krmením pro Endlerky? Co je pro nejvhodnější? Co jim chutná?
Dík za poznatky..
Starší reakce
pravda,pravda já mám živorodky a skaláry už půl roku a mláďata jsem našla všehovšudy 3
a že se ty mí čudli třou neustále a jen jedno malé se mi povedlo odchovat. ty dvě zbylé se mi nepoštěstilo chytit,po usilovném lovení mi zalezli a už jsem je nikdy nenašla
Tak na tohle řeknu jediné: skaláry byly opravdovými mistry
jak samice porodila tak mladé byly už v žaludku skalár
Pozvedl bych to na další Murphyho zákon.
Rybky v akváriu vědí o narození potěru vždy dříve než čekající chovatel.
jo jo v akvaristice,prodávají je většinou v praktickém balení,že jsou jednotlivé dávky oddělené a j to hnet jednodušší tím krmit,já osobně mám zkušenost velmi dobrou
samozřejmě že živorodky pozřou o komáří larvy či tablety.Uŕčitě je dobré krmiva často střídat, aby si ryby nezvykli jen na jedno!Pozor komáří larvy a jiná živá potrava je samozřejmě maso, zanese do akvária hodně špíny tak dej pozor
Jj, o podávání mražené se toho dočteš zde ve fóru spoustu.
O nitěnkách jsem nic nepsal, jen o mraženém.
Já totiž nitěnky nedoporučuji, jsou sice výživné, ale většinou plné nechtěných příměsí a když rozmrazíš tak je to taková nechutná kaše. Daleko lepší jsou mražené patentky, dafnie, černé komáří larvy atd.
jak už bylo řečeno tak nítěnky a špenát jsou super. já doporučuji také kopřivu (musíš jí nejdříve ale spařit a pokud chceš používat pouze komerční krmiva tak alespoň kup více druhů,sehnat různé varianty dnes není problém... ale pokud chceš stravu opravdu spestřit,tak kup nítěnky a jdi někde ulovit kopřivu(ikdyš teď v zimě nevim nevim,ale určitě pokud budeš hodně hledat tak něco najdeš
Mou radu ber tak, že krmit rybky jedním druhem krmiva nebo pouze vločkovým je nenormální.
Normální krmivo je Tropica basic
Co to je normální krmivo? Tvé živorodky určitě ocení proložení živou či mraženou potravou. Špetkou špenátu jim určitě neublížíš.
Zdravím, mám v akvárku platy a paví očka.
Krmím je jen normálním krmivem a rád bych se zeptal, jestli jim můžu dát i něco jiného?
Například nějakou zeleninu
Děkuji za odpovědi
Starší reakce
mě nejidou rozmožit black molly
>
Na to není potřeba,žádná vychytávka. Pokud mají dobré podmínky tak se třou jako o život... Možná se ti třou a ani o tom nevíš,protože si svoje malé hned snědí(nebo jim je zkonzumují spolubydlící). Já mám 7 samiček a dva samečky (black molly a mečovky) kteří se třou můžu říct,že pořát,ale malé jsem našla všehovšudy 3...
0 16.03.2009 16:50 andrej850 Ja mám tiež problém s black molly,ale tiež opačný, čiže mám plné akvárko drobných rybiek a neviem čo s nimi. Mám v 170ke 7 black molly a 8 gold molly a k tomu 4 gupky a to všetko sa mi hrozne množí. Co robíte vy s malými molly? Kde ich dávate ?
Sem tam někdo vypustí takový blábol , ale k takovým s povrchními znalostmi se není radno hlásit.
DavidDizzer napsal: já z týmto zkušenosti nemám, protože to neleju do AQ... ale zkus Sera Morena ...
A k čemu že by ty huminové kyseliny a rašelinový výluh měly být živorodkám dobré?
1 15.03.2009 19:59 0 – Re: Paja1
Po menším ne zcela úplném půstu začít s vydatným krmením komářími a pakomářími larvami , plus k tomu v hojném množství přilepšovat jemnou (ne vláknitou) řasou - např. z některých pramenů (i se slanou vodou) - takový slaný pramen jsem navštěvoval v Kazachstánu , kde jsem pracoval a choval též mečovky s parmičkami a z toho pramene jim já nosil velmi jemnou načervenalou řasu , kterou ryby hltaly s velkou chutí , pak rychle rostly a byly mohutné = zdatné , navíc dostávaly zmíněné komáří larvy a žábronožky , kterých z jara tamější louže ve stepi byly plné. Rybky se po této výživě též snadno množily.
Jsou-li přes léto zdravé živorodky chovány v zahradním rybníčku s nárosty řas a přirozenou živou potravou , tak se samy dostatečně početně namnoží a mladé se po výlovu v samostatné nádrži doma dochovají. Dají se z nich pak vybrat vynikající jedinci pro další chov a ostatní nabídnout výkupu.
Při odchovu nutno často měnit vodu , jinak rybky zakrní nebo i hynou.
Ryba ve spodní části přiložené fotky , je divoká mečovka montezumova.
Na divoké druhy mečovek se lze podívat do nádrže Potok , kterou mám ve svém profilu 0.
ty se máš
...>
Pokud jsou rybky v dobré kondici a v dobře udržovaném akváriu, žádný další stimul nepotřebují.
Přidat reakci
1 ...... [23] 25 26
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 26856x