Živorodky - chov
To máš sice pravdu, ale on k nim chce prostě rybičky a to živorodky. Endlerky jsou pro to myslím opravdu vhodné. Jsou to malé a klidné rybky, které mají menší množství potomstva (i třeba oproti příbuznému pavímu očku). A zkušenosti se společným chovem tu má více lidí a úspěšně odchováváme jak Endlerky, tak krevetky
0 13.06.2010 20:21 Mystka Moje endlerky si spokojne nazivaju s krevetkami, ktore sa uspesne mnozia. Bohuzial uspesne sa mnozia aj endlerky
Teď už mám jedno akva se sličnou, druhé s formoskou a třetí s erythromicrony. Všude krevtky, takže když chci množit víc, tak krevetky dávám do porodničky
To ony se nějaké krevetky vždy schovají a časem dospějí do dospělosti, ale plný odchov nikdy nezískám chovem s rybami, často jsem viděl jak samečkové endlerky cíleně vyzobávají malý krevetky ze dna, prostě viděli že se tam něco hýbe a hrr na to. Asi je mám mlsný.
S tím nemůžu souhlasit. Chovám v jednom akváriu krevetky s endlerkami a není s nimi sebemenší problém.
0 13.06.2010 12:16 Danielll – Re: Pavol
Paví očko, black molly, mečovky ?
chcem sa spytat aku zivorodku by ste mi odporucili? Do mojej 45 aby nezrali krevetky a aby sa bezcielne .....dufam ze viete ako to myslim..... To znamena aby som mohol monitorovat odchov
Starší reakce
Přesně tak. prostě musí být tak velké, aby je ostatní nespapali. Oni jsou totiř i živožrouti.
no záleží na velikosti, ale tak cca. 2 měsíce staré tam už dávám, záleží jaká je osádka akva.
0 05.05.2010 19:06 elisbetka – mladé živorodky
Ahojte ještě dotaz, jak staré mladé živorodky se můžou dát do akva k ostatním? díky
Starší reakce
0 24.04.2010 14:18 0 – Re: Delfinka26
Proč si nezjistíš kontakt u svých kolegů přímo v Bratislavě ? , opravdoví znalci tam jsou . U nás v Česku možná v Brně na burze by je bylo ( bývalo ) možné si domluvit na objednávku , nebo od pana Kučery z Mělníka , když bude mít cestu na Slovensko . Tyto ryby jsem měl. Nejsou příliš choulostivé , ale není , až tak snadné je chovat jako třeba mečovky a paví očka. Někde kontak na chovatele snad ještě založený mám , jenže čas pro PC mi skončil.
tak najde sa tu niekto???
Starší reakce
Dobry den..chcela by som sa spytat,kde v okoli bratislavy možem zakupit tuto rybku..nikde ju neviem najst
..alebo kdo ma na predaj tieto zivorodky nech sem napise
dakujem
Starší reakce
0 06.02.2010 14:22 McRoy mne napriklad velmi dobre zeru hrubu muku
0 05.02.2010 22:31 smajdalf – Re: čichavec
najlepsia volba bude potom asi mrazený cyklop ako spomínali aj ostatný
1 05.02.2010 22:22 Verča Ja takove pavi ocka krmim odskorapkovanou artemii, mrazenym cyclops a dafnii.Ale nejvic jim chutna ta artemie.Samozrejme i zivou artemii kdyz se mi podari ji vylihnout
0 05.02.2010 19:54 Strojek – Re: paia
Neboj až budou mít opravdu hlad budou žrát i vločky.
zkus si sehnat hodne maly nitenky,patentky(zive) ci mrazene buchanky,cycklops tak nejak se to pise a nebo nejlepe artemie si vylihni viz
rybicky.net/forum/3391… a nebo si tady najdi stejny problem
rybicky.net/forum/s9
take zalezi jestli mas rybky kratkou dobu tak je nech aklimatizovat a po nejake zacnou zrat
Starší reakce
Anebo tak
Růst jsou podmínky.
Záleží na pohlaví. 2,5 cm sameček může být zcela dospělou, rozuměj déle než 6 měsíců starou, rybkou. 2,5cm samička může být v dobrých podmínkách již ve stáří 2-3 měsíce a v mnoha případech je možné že je schopná v té velikosti prvního vrhu, to však bývá opravu spíš starší 3 měsíců.
Pokud je však chceš mít trochu v lepší kondici, je lepší držet obě pohlaví odděleně (rozpoznatelné v 6-8 týdnech dle tvaru řitní ploutve-gonopodia) alespoň půl roku. Pak narostou a jsou schopny se množit bez defekrů a vrhnout daleko větší množství mladých.
Myslím že u samečků se to pozná tak, že než dospějí jsou bledí a pak najednou cosi cvakne a oni se rozsvítí do barev které jim zůstanou než začnou senilnět. To pak dokážeš identifikovat tuto dobu u jedinců z jednoho vrhu.
Takto velké živorodky duhové už mohou být schopné rozmnožování. Velikost hodně záleží na podmínkách při růstu a genech. Mě se v létě takto malé gupky. v provizorní balkónové odchovně - v baleru, rozmnožily.
Takže osobní zkušenost.
jak může být staré 2,5cm paví očko může se už rozmnožovat? děkuji za odpovědi
Starší reakce
0 04.10.2009 17:25 Devil – Re: Lenka začátečník
Já myslím,že neonky živorodky nejsou.
Bohužel není,je to jikernačka.
1 03.10.2009 11:16 Buggy – Re: Lenka začátečník
Musím ťa sklamať nie je to živorodka.
0 03.10.2009 11:10 Lenka začátečník – živorodka,nebo ne???
Prosím vás, je neonka červená živorodá???
Doufám,že ano.
Starší reakce
To, co je archivované, tak prasklo. Ale v podstatě je to hodně podobné. Stejně přemýšlím, že ty živorodky někomu daruju a dám do toho akva něco jiného (ještě nevím co).
To je to archivované akvárko z prezentace? Nevím, ale mně přijde mix 16 živorodek do 45 litrů docela dost. Ten štěrk je k živorodkám dost hrubý, musí se fakt pořádně odkalovat, jinak hrozí nějaká baktérka... Ampulárie jako likvidátor uhynulých rybek - spolehlivě.
A není něco v nepořádku?
Zkoušel si testovat vodu? nebo nejsou znát projevy nějaké nemoci?
Mám je cca 4 měsíce. Během těch 4 měsíců mi uhynula asi polovina rybek. Pravda, že jsem tam nedavno dal pár ampulárií a ty zlikvidují zbytky dokonale. Pokusím se zjistit, proč mám tak veliký úhyn. Mé druhé akva, které mám cca 2 měsíce je zatím ohledně rybek v pohodě. Všechny drží.
Je otázka, jak dlouho ty rybičky máš. Podle mé zkušenosti žijí paví očka tak rok a 1/2-2 roky, black molly tak 2 a něco, u mečovek (ty ještě mám a zahynuli 2 - jedna BRP, druhá byla divná už po nákupu) a plat (ty jsem nikdy neměla) nevím. Taky mi pár živorodek zemřelo náhle - pošťouchali se a dostali zmíněný bakteriální zánět ploutví, nebo v podstatě sameček uobtěžoval samičku. Určitě vypozoruješ, proč živorodek ubývá - spíš řídký úkaz
Přidat reakci
1 ...... [22] ...... 25 26
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 26856x