Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Živorodky - chov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 22 Přejít na další stránku   1  
Živorodky - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2011 15:17 Žužu – Re: Živorodky
jo a dno odkaluju taky jednou týdně před tou výměnou té vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2011 15:16 Žužu – Re: romant
rostlinky tam jsou, ale nemám to hustě osázeno a jednou týdně měnim 1/3 vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2011 15:02 R Muž romant [28001] – Re: Žužu
Jak probíhá údržba. jak často a kolik je měněno vody a odkalovaný dno? Jsou tam rostliny?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2011 14:59 Žužu – Re: Živorodky
je to asi 22 l a je tam 8 rybek 6x gupka ,1x Ancistrus a jedna parmička nádherná.Filtraci mám vnitřní filtr Atman 301.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.02.2011 11:31 R Muž romant [28001] – Re: Žužu
A co to akvárko v němž jsou ry živorodky. Kolik jich tam je celkem, jak dlouho je založený, je tam filtrace, rostliny atd. prostě dej více informací o nádrži. Ideální je založit si prezentaci, ať je více dostupných informací. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2011 11:26 Žužu – Re: Živorodky
Včera jsem našla samičku gupky, jak plave u dna a má veliké břicho bez tmavé skvrny a ocásek není průhledný, ale bílý.Tak jsem jí vylovila a dala jí do slané vody a ráno byla mrtvá.Nemůže to být nějaká nemoc?Tyhle rybičky mám asi týden. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2011 23:09 Muž Gunguy [2] – Diskuze o růstu živorodek
Při pozorování růstu mých malých živorodek různých druhů a genofondů mne napadla zajímavá myšlenka a myslím že by bylo zajímavé porovnat vzájemně svoje údaje a docílit tak zkvalitnění "chovů" :-D

Jak rychle vám rostou malé živorodky? Zkuste porovnat s jinými druhy ve vašem akváriu

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   26.01.2011 09:05 Žena geminika [39] - Živorodky – Re: Dana
Treba viac informácií o akváriu. Teplota vody, ako často a ako meníš vodu, ako často a koľko kŕmiš atď. Môže byť voda studená, alebo "špinavá". Možno je chudák pridusený. Ako prvú pomoc odkal dno a vymeň asi 1/3 vody za odstátu, vyčisti filter (nie pod tečúcou vodou, ale vo vode z akvária) a čakaj, či sa to nezlepší. Pomohla by aj prezentácia tvojho akvária.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2011 22:52 ing.technik – Re: Dana
ahoj co se týká miminka je to těžký jestli chceš aby přežilo musíš ho udržet od ostatních ryb postačí malá nádrž tak 2L a stálá teplota cca 24c krmit ho můžeš na jemno rozemletým vločkovým krmením filtr nemusí být ale musíš často měnit vodu asi jednu třetinu.
co se týká rybiček a jejich ploutví chtělo by to lepší popis případně foto a jek se chová
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2011 22:32 Dana – "neočekávaná mláďata", nemocná živorodka
Zdravím,

dostala jsem akvárium 27L...načetla jsem co jsem mohla a postupně ho zařídila a obydlela(2Molly - samec a samice, 2 samci Živorodky, 2 - teď už 1samice Živorodky a Krunýřovec(nejsem si jistá, světlý, malý, "přísavka" a prý vhodný do malého akvária).Nemá cenu komentovat, že ve zverimexu apod. pořádně neví co prodávají a rady jsem se nedočkala(proto jsem toho taky tolik četla)...
K věci :)
Celou dobu vše funguje, najednou ale zmizela 1samice Živorodka (není prostě nikde), navíc se mi narodily malé rybky a jedna přeživší se dotala do malého prostoru, kde je voda bez filtru atp. a žije tam!!! (nevím zda jí dát k ostatním, nevím co s ní, nechci jí zahubit)...no a ještě ke všemu se zdá, že samec (Živorodka) má ploutve nějak moc u těla...opravdu se snažím učit co nejrychleji, ale nějak v tom plavu :( (popřípadě bych se pokusila vložit foto)

Velice děkuji za veškeré rady
Dana
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2010 17:55 Muž bonsator [1] - Jezírkové ryby
Ale možná to bude snad to sbírání potravy,nechci je hned nějak překrmovat,taky co nasypu,spíše klesne ke dnu a to už si toho vůbec nevšimnou,nejraději požírají z plovoucího kolečka,které jsem vlastnoručně vyrobil,aby nelítalo krmení po celé hladině.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.12.2010 17:53 R Muž romant [28001] – Re: bonsator
O.K. Tak to bude jak píše Yirka. To Ph bych taky tragicky neviděl. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2010 17:47 Muž bonsator [1] - Jezírkové ryby – Re: romant
Ano,měnil jsem filtr,ale původní nechávám běžet dál a dnes jsem změřil NO2 a je pod 0,5mg/l.Voda je ale měkčí,což prý pavkám moc nesvědčí,no nevím,snad pH 6.7-6.8 není tak hrozné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.12.2010 17:32 R Muž romant [28001] – Re: bonsator
Koukal jsem do Tvojí prezentace a píšeš, že jsi včera vyměnil vnitřní filtr za vnější. Pokud jsi ten vnitřní nenechal běhat společně s vnějším, tak bych řekl, že se v akváriu je narušená biologická rovnováha a vzhledem k tomu, že to akvárko je velmi čerstvě založený, tak se zvyšují koncentrace dusíkatých látek a ty rybky de dusí a u hladiny jsou proto, že lapají po vzduchu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.12.2010 17:30 Muž Yirka [9245] – Re: bonsator
Úplně normální, potravu sbírají z hladiny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2010 17:13 Muž bonsator [1] - Jezírkové ryby
Mám 10 ks pavích oček,4 samci a 6 samic, samice se převážně drží u hladiny,je to normální?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2010 00:34 Muž Jetta [11] - Živorodky – živorodky
Poradte prosím nedávno jsem si pořídil živorodku okatou.
vypadalo to že mám jednoho samečka a čtyři samičky.
ale postupně se ukazovalo že to jsou všechno samečci.
zajímá mě v kolika měsících se pozná pohlaví.
nebo dříve jsem četl u mečovek že když umřel sameček
tak se dominantní samice přemněnila na samce.
je toto možné i u živor.okatý
a neví někdo kde se dá sehnat kolem Hradce k. - Trutnova

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2010 17:51 marta – Re: Miras
dobře, díky.. já jen že to vyskakování udělaly pokud vím až dnes..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2010 17:31 Muž Miras [111] – Re: marta
že plavou proti proudu filtru je normální, a že vyskočí taky. Zakrýt krycím sklem :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2010 17:04 marta – Re: NASREDDIN
Ono to vypadá, jakoby to jedna učila druhou... dělají to jen živorodky (dvě samičky), v akva jsou spolu s tetrami...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.09.2010 16:57 Muž NASREDDIN [1384] – Re: marta
Zabránit útěku z akvária můžete krycím sklem.
Proč tak činí vám ovšem nepovím. Důvodů může být více.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2010 16:52 marta – skokanky
Dnes jsem pozorovala opravdu zajímavý úkaz. Živorodky plavaly proti proudu z filtru, ale nemám ho nijak silný, ale vyskočily na filtr který je nad vodou, chvíli se plácaly na souši a pak skočily do vody. takhle to udělaly dvě... Nevíte proč to dělají a jak tomu zabránit, nemají daleko k přeskočení akva.. díky :-O

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2010 19:14 Muž xenotoca [34] - Živorodky
Nejlepším krmivem pro živorodky jsou koretry,patentky a komáří larvy na dalším místě jsou buchanky a perloočky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.09.2010 15:45 Muž Semtex [1197] - Labyrintky – Re: sabina
nejlepší pro ryby je živá, popř. mražená potrava, třeba komáří larvy.
a zelenýho se napasou dostatečně, když uždibují sumcům tabletky na dně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2010 13:06 Muž Miras [111] – Re: sabina
já dávám plátek či dva jen spařené v horké vodě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2010 12:53 sabina
asi ale hodně nasekanou, že? dobře, okurky zkusím.. myslím že by se mely převařit aby neplavaly, ale klesly,ne?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.09.2010 12:38 Muž Miras [111] – Re: sabina
nemusí jim chutnat každé vločkové, je třeba vyzkoušet něco jiného. Mě žerou každé jiný druh vloček(Sera, Tetra). K tomu zelenému, tak jim dávám třeba okurku a jak si pošmáknou :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2010 12:33 sabina – jaké jídlo?
Potřebuji poradit, s čím přesně mám gupky paví očka krmit. včera jsem si je přinesla, a jak se otrkaly, tak barevný mix vloček si vezmou ale hned vyplivnou. při pozorování mi ožírají z košíků rostlin kořínky i listy. Dočetla jsem se že mají mít i zelenou stravu, ale co to přesně je a co přesně mám v obchodě chtít, když mi řekly že barevnou směs budou jíst.. Děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2010 22:46 0 – Re: morous
Fotka k příspěvku Mollienesia typu 'kropenka' u druhu Poecilia sphenops ( Black Molly ) stále existuje . Samozřejmě ne všude stejnoměrně po celé republice je lze objevit , ale je možné , že se naše představy mohou lišit v tom jak mají ony ryby vypadat.

A ti kříženci se "stříbrnou velkoploutvou" , jsou k vidění na černobílé fotce v slovensky psané knize s názvem Velký obrazový atlas ryb od RNDr. Stanislava Franka , CSc. , v druhém vydání v roce 1989.

Víš co , pokusím se tu fotku dostat sem a to teď hned , sice při umělém světle nebude kvalitní , ale než se pídit po oné knize .......

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2010 20:24 Muž morous [0] – křížení black molly a velkoploutvé stříbrné ???
Kdysi dávno jsem viděl kropenaté black molly . Měl je otec mojí spolužačky . Vypadalo to celkem pěkně ,ale když se po této formě pídím dnes s odstupem času tak je nikdo nemá a ani nezná. Určitě to byla black molla . Myslím si ,ale že byla křížená právě s velkoploutvou stříbrnou. Tu jsem ale tenkrát nikde neviděl a ani ji neznal. Je někdo kdo mi můžete na to odpovědět ? :-O
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.07.2010 06:48 kreten – Re: Jetta
Už jsem to odeslal do redakce:-) Máte pravdu 9 cm je asi nesmysl. Máme je už tuším čtvrtým rokem a největší samice 6 cm nepřelezly. V padesátce je chovat můžete, budou se chovat jako jiné živorodky - budou se snažit regulovat počet spolubydlících na množství přijatelné:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2010 21:50 Jetta – Živorodka okatá
Zdravím,zajímal by mě váš názor na velikost této ryby(Živorodka okatá)
myslíte ,že velikost uvedená v atlase 5-9cm je pravdivá.nebo se v AQ do takové velikosti nedorostou. U chovatele co je má jsem koukal,že v AQ 150L mněl spoustu generací a žádná z největších nebyla větší jak 5,5cm (samice)
a myslíte ,že bych je mohl chovat v AQ 47L čistého objemu vody.
Dík za rady a postřehy o této rybě

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2010 11:00 Pipet
A chceš jen malinko mláďat, nebo žádná? Mám u krevetek 2 samečky paví očka (sice jen dva měsíce) ale vypadají spokojeně, nijak na sebe neútočí nebo tak. Případnou sexuální frustraci způsobenou nepřítomností samiček posoudit nemůžu ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.06.2010 08:13 Muž Pepan [5045] - Rostliny – Měl jsem jednu dobu krevetky s formoskami
a pokud jsem chtěl, aby se krevetky co nejvíce množily, odlovoval jsem plné samičky do porodničky. podle mě totiž i dospělá samička formosky by dokázala čerstvě narozenou kŕevetku smlsnout k svačině.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2010 23:04 Muž Argo [6] - Rostliny
Myslím že je to u jak jakých enderek... ...některé jsou větší a tak rodí víc mladých a naopak. Pavol pokud k nim chceš živorodky tak čím menší tím lepší, čily enderky odpovídají tvé volbě. ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.06.2010 23:03 Žena bluedream [245] – Re: Sewer
Tak to u mě se jim očividně daří. Asi týden po odvezení většiny endlerek (nechala jsem si jen pár rybek), se mi to tam hemží asi 25 mláďaty hmm . Třeba je to vodou, třeba krmením - dávám hodně mražené. Kdo ví.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   13.06.2010 22:54 Muž Sewer [99] – Re: bluedream
Hmm... a teď ti povím mojí zkušenost.

Asi před 2 měsícema jsem od PaDy dostal dospělej páreček Endlerek a 13 mladých. Od té doby mi samice 2x porodila. Po prvé asi 3 mladé a po druhé 6 mladých. A ani "stará" ani mladé v tuto chvíli nevypadaj, že by měli rodit.

Čili nemůžu říct, že by Endlerky byli rybky, které se nekontrolovatelně přemnožují.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.06.2010 21:55 Žena bluedream [245] – Re: Sewer
Také mám v jednom akva endlerky. Když si tedy něco přečtu ... rodí cca 10 mláďat, nežerou je, mohou rodit už ve věku 2 měsíců. Z toho mi vyjde co? Pokud mám dvě samičky a jednoho samce, mám brzy kolem 20 malých. Pokud bude zhruba polovina samiček, mám cca za 3-4 měsíce kolik endlerek? Mraky :-) (což jsem donedávna měla taky)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2010 21:50 Muž RadioactiWe [193] - Labyrintky
Keby išlo len o to kontrolovatelné množenie, tak by som odporučil asi Velifery. Ale ku krevetkám si myslím že nič moc :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.06.2010 21:48 Mystka – Re: Sewer
Mam enedlerky v 38 l a aj v 142 l akvarku. Je pravda, ze samicky sa nedozivaju vacsinou viac ako jedneho roka (aj ked jedna moja samicka uz ma viac ako rok, je obrovska, nadherna) ale mnozia sa velmi uspesne. Z minicka som pravidelne musela vacsinu malych darovat (este kym boli mlade, velmi som sa bala prerybnenia).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2010 21:45 Muž Sewer [99] – Re: bluedream
To není tak úplně pravda, protože samice mají podstatně méně mladých a nežijí tak dlouho jako paví očka. To vím z vlastní zkušenosti a můžeš si to přečíst i v atlasu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   13.06.2010 21:43 Žena bluedream [245] – Re: Sewer
Endlerky se přemnožují stejně rychle jako paví oka. Pokud chce něco, co udrží na uzdě, tak endlerky určitě nebrat ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.06.2010 20:55 Muž Sewer [99] – Re: Argo
To máš sice pravdu, ale on k nim chce prostě rybičky a to živorodky. Endlerky jsou pro to myslím opravdu vhodné. Jsou to malé a klidné rybky, které mají menší množství potomstva (i třeba oproti příbuznému pavímu očku). A zkušenosti se společným chovem tu má více lidí a úspěšně odchováváme jak Endlerky, tak krevetky :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.06.2010 20:50 Muž Argo [6] - Rostliny
Sewer
Taky záleží na velikosti akvária. Jestli že má 45 litrů tak já sám osobně bych ke krevetkám nic nedával pokud bych chtěl mít co nejvíc potomstva. V 65l si myslím že už to není problém...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2010 20:21 Mystka
Fotka k příspěvku Moje endlerky si spokojne nazivaju s krevetkami, ktore sa uspesne mnozia. Bohuzial uspesne sa mnozia aj endlerky

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2010 19:11 Muž Bak [164] - Raci, krabi, krevetky – Re: Semtex
Teď už mám jedno akva se sličnou, druhé s formoskou a třetí s erythromicrony. Všude krevtky, takže když chci množit víc, tak krevetky dávám do porodničky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2010 19:02 Muž Semtex [1197] - Labyrintky
Nejsou živorodky jako živorodky. Ne všechny se nekontrolovatelně množí.
Pokud můžu doporučit, tak Živorodku trpasličí. Je velká do 4cm, množí se pomalu, pomalu rostou a krevetek si moc nevšímají. Jistě se najdou i jiné vhodné živorodky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   13.06.2010 18:53 Muž Bak [164] - Raci, krabi, krevetky – Re: Sewer
To ony se nějaké krevetky vždy schovají a časem dospějí do dospělosti, ale plný odchov nikdy nezískám chovem s rybami, často jsem viděl jak samečkové endlerky cíleně vyzobávají malý krevetky ze dna, prostě viděli že se tam něco hýbe a hrr na to. Asi je mám mlsný.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.06.2010 18:33 Muž Sewer [99] – Re: Argo
S tím nemůžu souhlasit. Chovám v jednom akváriu krevetky s endlerkami a není s nimi sebemenší problém.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.06.2010 15:17 Muž Argo [6] - Rostliny
I u enderek je nebezpečí že by se ti mohli pustit do mladých (do mláďat) krevetek. Zkus a uvidíš... ;)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [22] ...... 26

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 27894x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/13284-zivorodky--chov?od=1051