Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Živorodky - chov

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 19 Přejít na další stránku   1  
Živorodky - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.11.2012 10:15 Muž 0 [1718] - Obecné.Re: LiborSprysl
Fotka k příspěvku
I když budu nazýván blbem, tak si stojím za svým psaným slovem. Nemám důvod psát výmysly . Nemohu mít pochybnosti u případů, jenž se v mém provozu udály.

Na ty předposlední věty nemusím odpovídat, protože konstatují skutečnosti.

Romana bych tím zásadně neobtěžoval, naše hlavy si i v tomto tématu samy poradí.

Na fotce je různě staré potomstvo šlechtěné variety X. helleri, které je v nádrži společně s rodiči. Starší ryby se samozřejmě drží blíže dna a není je tedy vidět. Foceno dnes 15.11.2012 v 08,05 hod.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.11.2012 09:45 Muž 0 [1718] - Obecné.Re: p7701
Fotka k příspěvku
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.11.2012 09:42 Muž 0 [1718] - Obecné.Re: p7701
Fotka k příspěvku
Žádná školení, co obnáší práce v odchovně ryb mi nikdo dávat nemusí, vím to, až příliš dobře.

Jen srovnávám, co musím ustát jako zaměstnanec českého kapitalisty v třísměnném provozu s buzerací, konfrontací vztahů a denní nejistotou a mnoha dalšími nevýhodami, oproti domácího prostředí a vlastního stanovení pracovního režimu, který rozhoduje, jak uspěji ve své podnikatelské sféře.

Když budu mít celé dny na péči o "pěstírnu", tak zajistím, aby mi ryby své mladé nezbaštily a nebudu se přít, zda to je nebo není moje chyba, když o novorozeňata přijdu. To se mi taky mnohokrát stalo a pak jsem mohl, si jen nadávat na své zanedbání. Asi tolik.

Na přidaném dokumentačním fotu je horní patro stojanu s chovnými nádržemi v mé malé rybárně. Foceno dnes 15.11.2012 v 08 hod. Z nádrží jsem pro ten účel sejmul víka.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.11.2012 05:37 Muž LiborSprysl [9015] Re: 0
Váš komentář k práci profesionálního akvaristy bez odezvy nechám jen s ohledem na to, že ctím vaše úspěchy v chovu a vím, že o rybách dost víte. Jinému bych řekl:" Zkus si blbe vybudovat takovou živnost a rybami se uživit, když je to tak jednoduché. Pak bys tak blbě nekecal o pohodlném sezení u rybiček!" A že pár takových blbů znám, co si myslí něco podobného jako vy...:-)
Ale k rybám...o tom, že mladé u říčních živorodek odplavou v proudu není sporu, dospělci se s nimi ani nepotkají. To mi potvrdil Roman Slaboch u X.kalmani. Ovšem jak je to na jiných lokalitách to tedy fakt nevím a tudíž polemizovat mohu stěží, zda je to, či není tak, jak tvrdíte vy. Avšak už mám pochybnosti v případě vašich tvrzení o prvních chovných rybách divokých druhů, které při holém dně nežerou mladé...Protože pochybuji, že by až tak zase moc plavavaly u vás ryby ve žrádle, aby se utlumil zcela přirozený pud živorodek, žrát až téměř k prasknutí. No nevyřešíme to, jak říkám čtu vás rád, s něčím souhlasím, s něčím hodně, a s něčím méně nesouhlasím...ale jak napsal Vlastík, někdy jsou to poznatky docela zajímavé. I když jako silnější argumentace k zcela přirozené predaci živorodek mi to nepřipadlo...Logicky by se živorodky v přírodě musely množit více než geometrickou řadou a to s ohledem na úživnost dané lokality. A to si myslím, že se neděje. Zvláště pak, pokud bylo prokázáno, že se v opačném případě množit přestávají. A to tak, že prostě nezabřeznou, nebo mladé likvidují. Možná touto polemikou vyvoláme Romana, o němž je známo, že i Rybičky čte a dá nám "rozhřešení".... smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.11.2012 00:39 RAP
Hmm, hlavní problém bude asi v rozdílném přístupu, jeden pro obživu, druhý pro radost. Ovšem z takového dialogu vycházejí zajímavé poznatky. Velmi mě zaujala možnost změny sociálního chování u živorodek při oddělování potěru. U cichlid je toto bohužel velmi známé a spousty druhů "zničeno".
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.11.2012 22:48 Muž p7701 [331] - LabyrintkyRe: 0
nevim co jste si udělali a v celku je mi to jedno a nechci se tím nikoho zastávat chci jen říct že když budu sedět doma tak mě přece rybičky neživý ona taky milý pane taková pěstírna deně zabere i několik hodin a ne vždy je to lehká práce at se daří
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   14.11.2012 20:48 Muž 0 [1718] - Obecné.Re: LiborSprysl
Fotka k příspěvku
K té silnější argumentaci.
Potěry živorodek jsou nejzranitelnější po porodu v prvních hodinách. V přírodě, často v proudech, se mohou skrýt v kamenitém dně, vegetačním opadu z břehů a td. Navíc tam jsou odrostlé ryby ve stálém kontaktu s mladými a tedy víc na ně zvyklé.

Když jsem si koupil první chovné ryby divokých druhů, tak i při holém dnu v hejnu dospělců narozené potomstvo nebylo sežráno. V dalších generacích při oděleném odchovu mláďat od dospělců, se kanibalizmus projevil a to dokonce i ve venkovních podmínkách u některých v takové míře, až mi např. početný chov X. malinche zcela tímto jevem vymřel, i když první získané ryby i první odchov takto potěr nežral a musel jsem si pak mečovky "maliny" opět nakoupit. A v akvarijních nádržích, taktéž rozhoduje i chovný prostor a hustota populace.

I u šlechtěných variet X. helleri mi plno potěru přímo u chovného hejna přežívá a doplnuje stav i bez odlovu gravidních samic.

Ano jsem malochovatel ze záliby, ale raději budu odchovávat malý počet jedinců od většího počtu druhů a mám větší jistotu, že případný přebytek najde své zájemce, když je dovezu na burzu. I tak se stává, že vezmu-li po pěti - deseti kusech od třeba deseti druhů, tak někdy vezu některé ryby zpátky domů, protože o ně není zrovna zájem. Pro příští rok buduji nové rybníčky k letnímu odchovu akvarijních ryb - viz. foto, tak snad se mi podaří některých nedostatkových druhů a variet vychovat pro trh o trochu víc, než dosud.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.11.2012 20:13 Muž 0 [1718] - Obecné.Re: LiborSprysl
Fotka k příspěvku To by se mi taky líbilo sedět si v pohodě celý den doma u rybiček a nechat se jimi živit, neprojezdit nákladně denně 2 - 3 hodiny do práce, a tam dřít a otravovat se s lidma za ubohou "desítku" v platě. Jenže tady není z čeho vybírat a pro místní konkurenci a nevelkou poptávku i omezené možnosti se neodvažuji dělat nyní ryby ve velkém.

A teď k věci. Profík má odchovnu technicky vyřešenou tak, aby získal maximum potomstva, kterého je možné dosáhnout. Pokud na to nestačí, nebo je línej zavést osvědčené metody k dosažení nejlepších výsledků, tak o mladé příjde. Takže stále tvrdím, že chyba je v chovateli!
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.11.2012 19:17 Muž 0 [1718] - Obecné.Re: xenotoca
Fotka k příspěvku Foto: samice S. bilineata a mládě X. multilineatus.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2012 11:40 Muž xenotoca [34] - Živorodky – Pro 0
To jsem nevěděl že Skiffia bilineata se dají společně chovat s X.Xiphidium. Díky za cennou informaci. Nejlepší chovatel přírodních živorodek (hlavně přírodních mečovek) v Opavě je Petr Bláha
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -3   08.11.2012 23:03 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: prasan
Možná spíše to, že jsou opravdu dobře nažrané :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2012 22:59 -
Mám len gupky.Pozoroval som,že ak je skupina väčšia mladé tak nežerú ako v malej skupinke.Nemám dáky pádny akgument prečo to tak je.Proste to tak u mňa je.Chovám ich v 90L maltovníkoch.Mám ich tam kopec a to od práve narodených až po 4-5cm samice.Spoločne sa chodia kŕmiť a navzájom sa tolerujú.Žeby v tom hral hlavnú rolu pocit bezpečia. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   08.11.2012 06:38 Muž LiborSprysl [9015] Re: 0
Abych to tedy ještě opřel o názor některými uznávaného živorodkáře...svého času jsem o žraní mladých debatoval s Romanem Slabochem. O tom, že by za to, že dospělci sezobnou mládě mohl chovatel, jsem od něj neslyšel...Takže možná by to chtělo kolego od vás silnější argumentaci...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   08.11.2012 05:15 Muž LiborSprysl [9015] Re: 0
0 napsal:
To, že si dospělci na mladých smlsnou, je chyba chovatele. Já s tím problém nemám.

Melanogastery chovám společně s X. xiphidium a mladých ve společnosti dospělých obou druhů mám dost.


Sice nevím po těch letech, jak chovatel ovlivní, to aby rybí dospělec nesezobl mládě,(dělají to zcela běžně i v přírodě),ale to, co jste napsal, je přesně o té podstatě rozdílu mezi námi...mladých ve společnosti dospělých obou druhů mám dost...Co je to dost? Pro vás dost, pro mne málo. Vy prodáváte přebytky, když už se nemáte kde hnout a já se chovem ryb živím...Vyzkoušel jsem si to třeba i na tak velikých mečovkách jako jsou X.kalmani...Mladé se rodily ve společnosti dospělých a z několika vrhů po sobě to bylo od různých samic vždy sedm mladých. Podotýkám velmi v kytkách. Protože takové množství "dávají" asi všechny divoké mečovky, tak jsem si s tím hlavu dlouho nelámal. Až jsem nechal jednu samici odrodit stranou a mladých bylo 12. Sedm je pro vás určitě dost, pro mne je těch 12 minimálně výhodnějších...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -3   07.11.2012 20:46 0 Re: LiborSprysl
Fotka k příspěvku
To, že si dospělci na mladých smlsnou, je chyba chovatele. Já s tím problém nemám.

Melanogastery chovám společně s X. xiphidium a mladých ve společnosti dospělých obou druhů mám dost. Dřív mezi nimi byly ve společné vaně i Skiffia bilineata, ale pro velké množství ryb jsem je dal do jiné nádrže.

Poněvadž mám ryby v plastových vanách, tak není můj snímek senzoricky dokonalý.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   06.11.2012 06:21 Muž LiborSprysl [9015] Re: 0
Teda ještě k tomu vašemu příspěvku...jste velký znalec živorodek...tvrdit, že si L.melanogaster nežere mláďata je asi totéž jako tvrdit, že kapr "žere celý život rohlík". Ještě jsem nezažil živorodku, která by si "nezobla" a to jsem tu již měl více než padesát druhů živorodek...Netvrdím, že samotná matka bezprostředně po porodu, ale za spolubydlící limie bych ruku do ohně nedal,a nakonec posléze ani za tu matku. Pokud se nepletu, tvrdíte o sobě, že nejste produkční chovatel a proto je máte v kytkách. To ano, snižuje to pro mladé nebezpečí. Ovšem zkoušel jsem obé a košový odchov mne přesvědčil o tom, že mám asi o čtvrtinu mladých víc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.11.2012 22:01 0 Re: majka93
Fotka k příspěvku

K mečovkám je možné dát Limie, kterých je u nás k dostání víc druhů a jako nejlepší doporučím L. melanogaster, které jsou pěkně vybarvené, plně snášenlivé, velmi čilé a snadno chovatelné. Navíc nepožírají své mladé, ale to by musely být i s přiměřeným druhem mečovek, jenž taky nechávají své mladé napokoji - např. X. multilineatus nebo X. pygmaeus, takže se nemusejí gravidní samice přelovovat do porodniček, i když u mne přežívá potěr s dospělými i u ostatních divokých i šlechtěných mečovek a plat, které chovám.

Ty melanogastery si snadno objednáš přes ostravskou burzu. Ostatní limie se taky dají "schrastit", jenže mají svá "ale", nebudu tu psát články osobních zkušeností.

S mečovkami můžeš mít i nešlechtěné "molly"; vím, že v Opavě byly před několika lety k dostání P. sphenops v přírodní barvě i tvaru, a třeba Libor Sprysl ještě množí P. salvatoris, jen si pro ně nutno zajet, nebo bývají nabízeny skutečně divoké formy pavích oček a obstarat se už dají jim podobné 'bifurky', které se sice většinou nechovají v čisté formě, ale o to jsou odolnější a vzhledně pěkně vybarvené a po zvládnutí jejich chovu si můžeš jednou troufnout i na čisté druhy micropoecilií. Dalo by se toho napsat ..... spim

Foto: Poecilia wingei v mém chovu.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2012 09:54 Žena ivaha [2730] - Krevetky, ráčci, drobné rybky, rostlinyRe: LiborSprysl
Joj, tak s tím malým písmenem se pro příště polepším, díky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2012 03:49 Muž LiborSprysl [9015] Re: ivaha
ivaha napsala: Endlerky a formosky seženeš snáz, ale jinak je krásná taky Novoheterandrie sličná nebo třeba Pecilka pestrá.

Ne fakt je čeština tolerantní, ale maje ji rád, to je vizuálně strašný název. Pecilka pestrá....I když vím proč to tak je, a smířil jsem se s tím, musím dát najevo své pocity poté, co jsem to zase takhle po nějaké době uviděl napsané...Ona ta novoheterandrie...to je také kus smich :-| (České názvy se píší na začátku s malým písmenem.)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   27.10.2012 23:00 Žena ivaha [2730] - Krevetky, ráčci, drobné rybky, rostlinyRe: luckyy
Endlerky a formosky seženeš snáz, ale jinak je krásná taky Novoheterandrie sličná nebo třeba Pecilka pestrá.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   27.10.2012 18:37 Muž Filip980 [398] - RostlinyRe: luckyy
Živorodky endlerovy nebo třeba formosky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2012 18:27 luckyy – :...živorodky...:
Jaké znáte živorodky ktere bych mohla mít ve 25l litrech??? ano

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   10.10.2012 05:05 Muž LiborSprysl [9015] Re: romant
Hele dával jsem do setové šedesátky na přání třicet samců ok...Není to tak náročné, jak se zdá...Jede zcela bez úprav filtrace, voda jednou týdně, půlka. Paní krmí jednou denně...funguje to již půl roku, samci jsou velcí jak krávy. V nádrži je silně rostoucí cryptocoryna...silně rostoucí smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.10.2012 21:23 R Muž romant [27987] Re: AqUaReL
Bude to chtít výkonnou a účinnou filtraci(hlavu s kostkou biomolitanu, třeba), pravidelně i několikrát týdně měnit 1/3 vody, odkalovat dno dle potřeby a mohlo by to jít. Samozřejmě, že čím víc rostlin, tím líp. Beru to jako jednodruhovou nádrž.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2012 21:19 AqUaReL – počet živorodek
zdravím, chtěl bych se zeptat jestli je možné chovat ve 54litrovém (60x30x30 cm) akvárku kolem 30 gupek??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.10.2012 17:53 R Muž romant [27987] Re: loox
Jsou to velmi plodný rybky a tak jestli je nehodláš nějak efektivně množit, tak bych je nechal bez porodničky v tom akváriu co se narodily. Když budou mít možnost se někam schovat, do rostlin, tak jich určitě několik přežije a budou pokračovatelé rodu, tak bych to udělal já. Můžeš samozřejmě použít tu porodničku, nechat je narodit a posléze přemístiti do té sólo nádrže, jednoduše, třeba jenom s bublifukem zařízenou, kde je budeš několikrát denně v malých dávkách krmit, aby rychle rostly a potom už jenom se starat o to, komu je udáš. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2012 17:40 loox – Mečovka
Ahoj před 2 dny jsme našel v akvárku 6 nových mečovek ( věděl jsem, že se něco narodit má ...... ale proste jsme to neuhlídal :-O sad vím, že jich mohlo být víc , ale tak stalo se že) Teďka k dotazu...mam nechat mladé v porodičce ve společném akvárku nebo je dat do menšiho vlastního akvária? A co by v tomto akvárku melo být .... všude se piše něco jiného jednou nechat v nádrži jednou dát pryč... někde po 3tydnech vratit do nadrže, není to trochu brzo??
Moc dekuju za odpovedi :-) :-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 10   02.06.2012 16:56 Muž koikapor [163] - divoké živorodky
a tie ikry možeš hned použiť aj ako potravu pre ostatne ryby
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   02.06.2012 16:19 Muž LiborSprysl [9015] Re: NikolaL
Předčasný porod, nic z toho zcela jistě nebude.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   02.06.2012 15:42 Muž savan [622] - ŽivorodkyRe: NikolaL
podla mňa z toho nič nebude,tieto ikry sa musia vyvinuť vnútri rybky a až tesne pred porodom praskajú a mi vidíme rodiť sa živé rybičky spolu s ikernými obalmi.nechaj ju nech v klude dorodí,možno bude niektorá živá.nevyvinuté ikry odstráň nech neplesnivejú a nekazia vodu
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2012 15:40 Žena NikolaL [3] - TetryRe: Sera
No to vím ale zkusím to :-D ráda bych zase mladé :) díky za rady
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   02.06.2012 15:38 Muž Ad@m [1051] Re: NikolaL
Za skúšku to stojí, ale pochybujem...
Predsalen to nie sú ryby kladúce ikry ako pancierníky :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2012 15:35 Žena NikolaL [3] - Tetry – VYDRŽET ?
A myslíš si že mám třeba vydržet ? že se z nich něco vyklube ? pancéřníčkům trvalo než se vyklubali 14 dní a taky mi to přišlo divný. Třeba se vylíhnou. Co myslíš ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   02.06.2012 15:28 Muž savan [622] - ŽivorodkyRe: NikolaL
myslím že je to iba nepodarený vrh,píšeš že doteraz vždy bolo všetko OK.nič si s toho nerob-nabudúce sa to určite podarí!hold príroda
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   02.06.2012 15:27 Muž Ad@m [1051] Re: NikolaL
Príroda rozhodne vie prekvapiť. Minule sa tu niekto pýtal, či je možné, aby mu novonarodená rybka porodidila ďalšiu :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.06.2012 15:23 Žena NikolaL [3] - Tetry – nikolal
Mám těch jiker asi 50. Jsou žluté a mají nahoře vevnitř velký bílý flek. Jak je to možné ?? :-D to nechápu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.06.2012 15:20 Muž savan [622] - ŽivorodkyRe: NikolaL
niekedy sa to stáva aj mojím mollynam a gupkám,pravdepodobne sú to neoplodnené alebo nevyvinuté ikry.mojim rybám sa skoro vždy podarí 1-2 neoplodnené,zbytok vrhu sa narodí v poriadku smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2012 15:12 Žena NikolaL [3] - Tetry – POMOC! Živorodka mi nakladla JIKRY
Ahoj, potřebuji od Vás pomoci, mám zlaté molly a mamča byla zase nafouklá. Ráno sem zaznamenala začátky porodu, odlovila sem ji a začala asi po půl hodině rodit...ale co se nestalo. Vždy z ní ,, padali ´´ živé rybičky. A najednou jikry. Prosím Vás o pomoc. Co to je ? Mám počkat ? coze

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.04.2012 21:02 Žena JaninaH [0] - Miniakvária – Kdy do porodničky
Chtěla bych odchovat mladé gupek, ale vždy mi je bojovnice všechny zblajzla a tak jsem zařídila malou porodničku mimo akvárium. Neodhadnu kdy to na rybku přijde a také bych ji nechtěla v té porodničce trápit dlouho... Existuje nějaký vhodný čas nebo jiná rada pro mě?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.02.2012 19:44 R Muž romant [27987] Re: strelec
Nemáš žádnou prezentaci, tak dej alespoň nějakou fotku těch postiženejch rybek, třeba to ani krupice není a mohla by stačit nějaká jiná metoda léčby, než použití léků, byť sebešetrnějších. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2012 19:42 Muž strelec [1] - MiniakváriaRe: Filip980
tak teda promiň no že sem se zeptal
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2012 19:41 Muž strelec [1] - Miniakvária
děkuji za rady takže jestli dobře chápu tak tu zeleň rači nemám používat. hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2012 18:49 Žena Lila1 [31] Re: romant
Děkuji, ukládám si.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   06.02.2012 18:47 R Muž romant [27987] Re: Lila1
Ta eSHa exit je základ a nemusí se ani ta eSHa 2000 použít, ale lze to i používat společně, držet se návodu a problém by neměl hrozit. Ta 2000 to je taková podpora té léčby.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2012 18:40 Žena Lila1 [31] Re: romant
romant, to jsem netušila. Jak kombinovat tyto dva přípravky - je napsáno na obalu? Krupička nám zatím nehrozí, nové rybky kupovat nebudeme. Ale zajímá mě to do budoucna.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2012 18:38 Žena Lila1 [31] Re: strelec
Ahoj strelec, já měla kdysi v akva také krupičku, přinesli ji neonky (příbuzné s tetrami???). Tehdy jsem měla ještě mečovky a ty byly odolnější, takže se na nich krupička objevila později. Tehdy jsme použili Antiichtin (roztok malachytové zeleni) www.akvapotreby.com/… . Ovšem neonky nepřežily, mečovky se podařily zachránit 2 ze 3.
Dávkovala jsem dle návodu na obalu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   06.02.2012 18:38 R Muž romant [27987] Re: strelec
Na krupičku je velmi osvědčená kombinace eSHa exit a eSHa 2000. Použitím těchto přípravků nedojde v akváriu k narušení biologický rovnováhy a akvárko je schopný fungovat bez jakýchkoliv omezení. Experimentovat s malachitouvou zelení to se nemusí v konečným důsledku vyplatit, nic proti malachitce, ale je to o koncentraci která se do akvária aplikuje a jakmile se to přežene, tak už je to kontraproduktivní, držel bych se prověřeného a sehnal tu eSHu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.02.2012 18:31 Muž Filip980 [398] - RostlinyRe: strelec
Sem to do tohoto tématu nepatří. rybicky.net/forum/3338-zivorodky--nemoc
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2012 18:29 Muž strelec [1] - Miniakvária
mam nemocné rybyčky mají krupičku a koupil sem na to malachite zeleň mají to ale jen tetrušky černé gupky to zatim nemají mám 4 tetry černé a 3 gupky a dve přísavky ty to také ješte nemají a nevím jak to použít nerozumím jedné větě co tu je napsaná sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2012 18:23 Muž strelec [1] - Miniakvária
prosím je tu nikdo na živo
sad sad

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [19] ...... 25

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 26632x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/13284-zivorodky--chov?od=901