Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Živorodky - chov

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 11 Přejít na další stránku   1  
Živorodky - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2016 15:02 hovi12 – živorodky v akváriu
Zdravím, nevím proč, ale hynou mi ve smíšeném akváriu živorodky - více méně všechny až na jednu "statnou" samičku mečovky. Od září jsem přišel o asi 6 mečovek, 5 plat, 5 pavích oček. Ostatním druhům se celkem daří, tetry, neonky, panceřníčci, přísavky jsou více méně v pohodě. Nedaří se ale ani rostlinám.
Objem vody je cca 100l, teplotu mám nastavenu na 24C, zjistil jsem zvýšené PH kolem 9ti, proč? Vyndal jsem před týdnem asi tři kameny, které reagovali s octem - to jsem na foru dohledal. Vodu měním asi 1/3 za 10dní. Už nevím, co a jak dále. Poradíte?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2015 22:00 LadasBVP – přemnožení
Zdravím všechny,
potřebuji pomoct nastal mi nezvyklý problém u živorodky duhové gupka nebo paví očko zaleží kdo tomu jak řekne koupil sem si 6 samic a 2 samce nedávno se mi narodila první rybička jako začínajícímu akvaristovi mi to udělalo ohromnou radost ale dnes sem zjistil že se tam motá o něco menší tak sem se chtěl ujistit zda jsem viděl správě a opravdu tomu bylo tak. Jenže při důkladném hledání jsem neobjevil tu jednu hledanou asi 3-4 mm rybičku ale objevila se další a další a v konečném důsledku bylo 6 nových. Možná by někdo řekl že sem se zbláznil ale potřebuji aby to neustálé rozmnožování ustalo. Je to z toho důvodu že okvárium mi dle obsahu držet při takovém stoupání populace je tam držet a nemam srdce to likvidovat beták jestli si možná zobne ale zjistil sem že raději okružáky kanadské ale i tak populace bude do budoucna dozajista stoupat. A tak se ptám co mám dělat mírnit krmení snížit teplotu? hmm

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.10.2015 06:56 gebelova4 Re: romant
Tak jsme jim ted davali Tetramin a ten nas videnský samec si vubec nic nevzal :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.09.2015 22:16 R Muž romant [27987] Re: Lenka
Divný to není, my jsme taky každej jinej, máme jinou imunitu a ten dotyčný jedinec může být lehce načatej třeba z obchodu a ty dusíky ho srážejí ještě více. Měnit, měnit, měnit vodu, krmit velmi, velmi střídmě. rybicky.net/clanky/578-vhodna-temata-pro-zacatecniky
rybicky.net/clanky/781-jak-zacit-s-akvaristikou
www.akvarijni.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2015 22:12 Lenka Re: romant
Je to tak, akvarko jsme pořídili nové (je to naše první akvarium, jsme uplní začátečníci) a rybky do něj dali už po 5 dnech. Je ale divné, že mi se takhle chová jen on. Black molly jezdí pořád po skle nahoru a dolů, ostatní ryby si plavou normálně po celém akvarku. Jen okusují jednu rostlinku, ale to prý pomuže špenát (zatím jsme nezkoušeli)...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2015 16:16 R Muž romant [27987] Re: Lenka
Vyměnit polovinu vody, což mu sice nepomůže, ale akváriu jako celku ano. Možná je načatej vyšší koncetrací N látek, tipuji na nově založený akvo s brzkým nasazením ryb, ale pokud se pletu, potom se omlouvám. Možná vnitřní paraziti, toť moje tipy. Ono by to chtělo se zaregistrovat a zřídit prezenazaci, aby se případný chyby daly odladit zavčasu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2015 16:11 Lenka – Divné chování ryby
Fotka k příspěvku Zdravím, máme problém, zdá se nám samec mečovky vídeňské nějaký divný. Celý den jen plave na místě u filtru nebo polehává pod kytkou schovaný. Je samotářský a vubec nejeví zájem o samičky. Nevíte co s ním muže být? máme všechny ryby pořízené v jeden den, máme je asi týden. Díky moc
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.09.2015 17:00 Muž bigbob [0] – Zivorodky duhove
Ahoj, koupil sem si 6 zivorodek duhovych. Mam je prvni den a neustale mi na ne utoci cichavci. Nevite nekdo cim to muze byt? Mam spoustu neonek a tech si ani nevsimnou.. Myslite ze to casem prestane az si na sebe zvyknou? Diky moc!

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.07.2015 21:15 Muž TRULY [164] Re: TRULY
+ pozeram dnes že maju ryby teda jedna a ta ista stale dookola každe 2 týždne krupičku. Je pravda že sol som nepridaval už dosť dlho a posledny proces osm poriadne s ESHA exit neukončil. ale asi to ma suvis všetko dokopy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.07.2015 20:58 Muž TRULY [164]
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku čaute, takže opäť problemy. Tentokrat mi je jasne, že hygiena v mojom akva je nedostatočna a že si v podstate za to môžem sam, ale aj tak hladam odpovede na iste veci.


60l akva
- 4 kusy mečun, 2ks ancistrus.
Mečune mali zase problem a jeden zdochol + dalsia samica ma problem. Priznaky, ryba začina pomaly chudnúť, priesvitne výkaly, apatia, ležanie na listoch, na dne, na filtry, následne uhyn. Doba od prvotných príznakov po uhyn do 14 dni.
Antici totalne v pohode, žiadne priznaky, každý mesiac 100 malych ikier. Dnes opäť

120l akva
- problem s mečunkou, už je po smrti. To iste, chudnutie apatia atd,, smrť
Ostatne ryby ako neonka, parmička, antici, pancierničkovia atd, všetko v pohode bez choroby


Je mi jasne a opravte ma ak sa mýlim, že ak ryby boli predtým v totalne zlých podmienkach, tak jednoducho sa to na nich podpísalo a potrebuju možno nie 80% podmienky ktore by inač zdravým rybam stačili ale 100% podmienky nakolko ich každe percento dole iba doráža pod zem.
Nechápem že predtým žili v hnoji, hneda voda, smradlava a boli tučne vypasene a množili sa.

Počítam že chybou bude aj v 60l ten bublifuk ktorý zrejme nestíha ale nechápem zase aj to , že je tam 6 rýb teda už len 5 a aj napriek tomu nestiha. Je dvojramenny.
Vodu menim pravidelne a dno neprerývam do nuly + filter čistym mimo čistenia akva, a tak ako sa ma, aby som nezničil bakterie. Problem je len s mečunkami, tak ja tomu nerozumiem naozaj. Akva je zarastene.
FOtky nemam v prezentačke aktualizovane, za čo sa ospravedlnujem, ale pri týchto priznakov podlieham apatii a nemam chuť tu vynovovať udaje. prepáčte

pridavam foto
 
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.07.2015 20:46 Lukáš – Rozmnožení
Díkes za rady ;-) Ať se daří ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.07.2015 20:19 R Muž romant [27987] Re: Lukáš
Neboj, dočkáš se. :) Místo dotazování se, ryby pozoruj, dělej si svůj vlastní názor, prostě to tzv. dostávej do oka, podle toho jak samice vypadají dokážeš zanedlouho určit, kdy že to na ně příjde, tedy jakmile budou jak almary, začnou se stranit, vyhledávat nějaký klidnější místo, zalejzat do rostlin, tak to bude jejich čas. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.07.2015 20:12 Lukáš – Rozmnožení
Na jak dlouho ti vidíte? tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.07.2015 14:27 katrina Re: Lukáš
To budou:-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.07.2015 12:15 Lukáš – Rozmnožení
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Co myslíte? Budou mladé???? ;-)
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2015 10:16 Žena Raviolka [2148] Re: TRULY
To je podle mě prostě moc, asi to máš přerybněné? Měň vody víc a nebo častěji, případně obojí (určitě aspoň teď přes léto). Ve vstupní vodě máš dusičnanů kolik?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2015 10:08 Muž TRULY [164] Re: Raviolka
tak snazim sa menit 30-40% vody kazdy tyzden a filter umyvam jemne nie do nuly. Akva stredne zarastene a no3 po tyzdni cca 50-80
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   08.07.2015 09:52 Žena Raviolka [2148] Re: TRULY
Měříš např. dusičnany, příp. dusitany nebo amoniak? Plachost ryb, dokonce i to, že se snaží někam "nacpat", může svědčit pro otravu. Ta teplota sama o sobě určitě problém není, to není žádná extrémní hodnota, ale znamená to větší zátěž pro metabolismus ryb a důsledky nevhodné vody (špatná hygiena) se projeví daleko víc.
Každému občas umírají ryby. Ale pokud jich je víc najednou, je to signál pro důkladnou revizi péče o akvárium (akvária). Pokud neměříš dusičnany, což by zrovna v tuhle chvíli bylo namístě aspoň jednorázově otestovat, tak určitě prospěje častěšjší výměna vody než jednou týdně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2015 22:56 Muž TRULY [164] Re: Koště
tak nemaju zjavne choroby, niesu nafuknute ani vyhudnute ani zisdne vredy, plesne, paraziti, skor je priebeh rovnaky s to plschost, cudne spravanie a uhyn do 2-5 dni. Ako som posal nad tymto tak ryby si nesu poskodenie z minulosti tak zrejme kym to neprespikujem novym osadenstvom tak to tak bude aj nadalej.

PS: kryty mam dole a vzduchyjem obe akva ale teplota je ako som pisal 27,5 nadalej. Starcekovia odchadzaju. Este dodam ze samozrejme to neboli mlade jedince.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2015 22:53 Muž TRULY [164] Re: MonterMonty
tak samozrejme nieco bude aj natom. Ale teraz je uhyn evidentnejsi a deje sa to v dvoxh akvarijach nezavisle odseba. Snazim sa najst ten spravny kluc k vymene vody a spravnej udrzbe, ale ryby boli predtym u byvalych majitelov v katastrofalnych podmienkach a tak si podla mna nesu svoje zazitky aj teraz.
Trvale nasledky + nie vzdy 100% podmienky + teploty = uhyn :(
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2015 22:03 Koště Re: TRULY
Ahoj, to že si ryba když plave naposledy většinou vybere místo, kde ji člověk buď nenajde nebo ji horko těžko odsuď dostává je normální. Další méně pravděpodobnou možností je že hledaly stín. Mně třeba panceřníčci v těchto vedrech obývají kokosy jako by to byly slunečníky, normálně se tam nedrží.

Pokud jsi na tělech uhynulých ryb nenašel známky nemoci, nemáš přerybněno, provádíš pravidelnou údržbu, všichni ostatní jsou v pohodě, tak bych si hlavu nedělal, ale sledoval bych stav ryb dále.

Co se týče teplot. Ke snížení je dobré sundat kryt nebo alespoň otevřít a nechat větrat. Dále je možné zapnout vzduchování, které pomáhá s chlazením. Dobré je využití klasického větráku nebo větráku z PC. Já osobně používám metodu, při které ochlazuji vodu pomocí pet lahví s vodou uchovaných v lednici, což mi přijde pro mne nejlehčí. Do místnosti mi svítí akorát odpoledne, takže tak dvakrát za odpoledne doleji pár lahví a udržím teplotu aspoň na přijatelné hranici.

E: Píšu pomalu no hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.07.2015 22:02 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: TRULY
hledej problém spíše v přerybnění , nedostatečné péči o akva a celkovému (ne)stabilnímu stavu v akva ,než v teplotě vody a ještě tak relativně nízké jakou uvádíš
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2015 21:40 Muž TRULY [164]
Ahojte urcite nepisem do spravnej temy ale neviem najst vhodnu temu.
Jedna sa oto ze za posledny tyzden mi uhynuli dvoch akva 3 ryby. Mecovka, gupka, blackmolly
Je strasne teplo vonku cez den teplota v akva 27,6 a to nemam byt na slnecnej strane. Snazim sa zapinat svetlo co najmenej a vetrat miestnosti jemne ked je vonku uz trosku chladnejsie. Je tento uhyn prirodzeny a mam to brat ako uhyn slabsich a chkrych jedincov co je prirodzene alebo si mam robit starosti. Voda vymenena takze udrzba prebieha a tyzden nevymenenej vody plus teploty ma zjavne velky vplyv.
Taktiez nechapem rybaci ritual a to je vybrat si smrt zjavne v ukryte alebo sa zapihnut na miesto odkial sa uz neda vycuvat. Ako keby vedeli ze umieraju a nechceli byt tesne pri umierani napadane ostatnym osadenstvom. Zaznamenal to niekto z vas? + vyjadrite ss k tej teplote vdaka

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.04.2015 03:41 Muž LiborSprysl [9015] Re: Džouzif
Ne, tak to kříženec není, jen jsou u něj velmi patrné tělesné deformity. Ta černá není na závadu, někde je v genetickém vybavení rodičů také forma gold-black.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2015 16:07 Muž Džouzif [25] Re: LiborSprysl
Fotka k příspěvku Za kvalitu fotky se omlouvam. Fotim to mobilem a ty potvurky nechtely drzet. Na tehle fotce je nejlepe videt velikostni rozdil.
Jo a ta vlevo je s tím černým proužkem na ocasní ploutvi.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2015 05:27 Muž LiborSprysl [9015] Re: Džouzif
Mezi nebem a zemí je toho docela dost... Oko se dovede zkřížit s limiemi, dovede oplodnit i některé xify (v mém případě xiphidium)... Když Pán Bůh dopustí, tak i sekera spustí... Ukažte fotku a uvidí se...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2015 20:18 Muž Džouzif [25] – Křížení druhů
Chtěl jsem se zeptat, jestli je možné, aby se spářila Gold Molly a Živorodkou duhovou?

V odděleném akva mám 8 mladých jedinců (přibližně 2 měsíce), a vím že jsou z jednoho vrhu Gold Molly. zajímavé pro mě je, že 3 jsou velké přibližně 4-5 cm a dalších 5 maximálně 2-3 cm. U těch menších jsem vypozoroval, že jsou tmavší a některé mají i černý proužek na ocasní ploutvi.

Tak co myslíte, je možné tohle druhové křížení nebo je to jen nějaká degenerace?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   15.11.2014 22:03 Muž cezarmilan [591] - Rostliny
Fotka k příspěvku Pre tých, čo si myslia, že čierná škvrna napovedá o brezosti a blížiacom sa dátume......

 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.11.2014 14:26 R Muž romant [27987] Re: Ptáčková
Nejčastěji se u zadečku ukáže tzv. skvrna březosti, nebo-li je vidět vyvíjející se omladina a vzhledem k tomu, že jsou živorodky velmi plodné, jsou těhotné vpodstatě neustále a doba těhotenství trvá cca 30 dní. Čím více těhotenství postupuje, ryba se hranatí a tloustne a před porodem samotným je jak almara, vyhledává klidný místo aby mohla porodit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.11.2014 14:13 Ptáčková
Dobrý den, mohla bych se prosím zeptat jak se pozná, že je těhotná?
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2014 20:29 Muž cezarmilan [591] - Rostliny
Aj u divokých foriem prebieha selekcia a nemusíme ju ani spozorovať ;-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2014 16:32 Muž LiborSprysl [9015] Re: Designer
To je celkem přirozený jev... u divokých živorodek... i když ne u všech. Zatímco vykřížené barevné variety jsou zprskem všeho možného, a ne vždy zcela ideálního, divoké živorodky si nesou svůj gen pořád dál. Jen ta velikost se mění.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2014 13:21 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: petrl
Tve ryby nemely nejakou genetickou zatez a tak se nikde neprojevila ani u potomstva a mozna co se projevilo, bylo vyberem potlaceno. Asi i pani Stestena Te ma rada ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2014 13:15 petrl Re: Designer
Já chovám Xenotoca eiseni od r.1982 (tj. 32 let), všechny mé ryby jsou potomci jednoho páru bez přidání nové krve a nelze pozorovat žádnou degeneraci, snad až na velikost, což ale může být pouze přizpůsobení omezenému životnímu prostoru.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   06.09.2014 17:51 Muž Amras [34] Re: Designer
No, popravdě to nejsou vůbec plánované odchovy. Ze zverimexu se dovezli dvě platy a porodily/a. No a nemám komu je podarovat. Tak ty odchovy nechám na přírodě, třeba se požerou :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2014 17:20 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Amras
Budou v pohode, ale kdyz to takhle mezi pribuznymi provozujes po mnoho generaci, neni od veci obcas sehnat novou krev.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2014 17:12 Muž Amras [34]
Chci se zeptat. Když syn s matkou budou mít mladé, budou nějak ,,zdegenerovaní"? Jedna se o Platy skvrnité var. Spitz (viz. má prezentace).

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   21.06.2014 05:04 R Muž romant [27987] Re: Niksek20
Jenom si neodpustím připodotknutí, nač těch vopičáren v podobě oněch plastových trestných lavic? Na to, aby bylo co nejvíce mladejch? Co potom s nima? To jsou tak trochu otázky, na který je docela dobrý si odpovědět před tím, než se k tomuto, podle mě nesmyslnýmu opatření člověk uchýlí, protože, nejsi-li produkční chvatel, jsou podle mě porodničky zbytečný. Bohatě postačí pořádnej chuchvalec rostlin, kam se čerstvá omladina na chvilku, než je tzv. akceptována uchýlí a výsledek, co do počtu přeživších je velmi solidní. Toť můj názor. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.06.2014 22:11 Muž ŠtefanT [206] - ŽivorodkyRe: Niksek20
taky bych to tak viděl, dovolil bych si tipnout, že ta na spodní fotce dřív.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.06.2014 21:48 - Re: Niksek20
Obe ryby majú škvrnu a určite mladé čakajú.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.06.2014 21:27 Niksek20 – Je toto Paví očko těhotné ?
Fotka k příspěvku Dobrý den, přikládám fotky samice Pavího očka. Potřebuji znát váš názor - zda je těhotná ? Skvrnu březosti má, ale není ani tak tlustá, a navíc je ještě mlaďoučká , podle mně .. ale mohu se mýlit, co si na to myslíte vy ?
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.06.2014 21:16 Niksek20 – Je těhotná
Fotka k příspěvku Dobrý den, myslíte že je těhotná ? Je právě taková tlustá, ale nevidím skvrnu březosti .. prosím poraďte ! Když tak dodám další fotky
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2014 22:38 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Barusak
Aby to nebol bakteriálny rozpad plutiev
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2014 20:17 Muž MarekP [812] - MalawiRe: Barusak
Stačí si přečíst tohle a je jasno - rybicky.net/atlasryb/zivorodka_ostrotlama ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2014 20:15 Barusak – Paví očka
Dobrý den,
mám takový problém, pořídila jsem si akvárko kde mám molly a paví očka, ze začátku bylo všechno fajn, pak mi ale začali ožírat rostlinky a nakonec všichni samečci mají okousaný ocásek :-( Nevíte někdo prosím co se s tím dá dělat? Jestli rybkám něco chybí nebo čím to může být?? Děkuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2014 06:26 Muž P [125] - Betta splendensRe: Moncicak
Je to u všeho podobné, březí samice je tlustá i před krmením a porod očekávej, až se jí břicho začne trochu hranatit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2014 21:48 Žena Moncicak [0] – gold molly
Nenasla jsem.vlakno pro gold molly tak pisu sem. Jak poznam tehotnou good molly? Ma taky nejakou tecku? Diky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   08.05.2014 21:58 R Muž romant [27987] Re: Jakub a Samuel
Tak nejlepší je živá, což asi nemáš a tak klidně co máš po ruce, čím krmíš ostatní ryby. Ano psal jsem o několikerém krmení denně, ale ne velký dávky, aby to zase moc nekazilo vodu a nezapomínej na ty častější výměny vody, to jsou dvě základní věci, bez kterých pěkný ryby neuděláš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.05.2014 21:55 Jakub a Samuel Re: romant
okey diki ale ze cim by som ich mohol krmit najlepsie... a pocul som ze 2 krat do dna?? :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.05.2014 21:37 R Muž romant [27987] Re: Jakub a Samuel
Musíš krmit hned, menší dávky a častěji, vodu měnit taky častěji, to je základ.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [11] ...... 25

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 26631x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/13284-zivorodky--chov?od=501