Přihlásit se RYBICKY.NET »

Jaká je to rostlina?

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Copak je to za rostlinku? 

Přejít na předchozí stránku 44 Přejít na další stránku   1  
Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JirkaŠčobák – Nepoznáte rostlinu, prosím?
Fotka k příspěvku Asi 20 cm velké trsy. Větší rozlišení tady: rybicky.net/fotogalerie.php…
Nenašel jsem to nikde v atlase, ale možná jen blbě koukám (nejvíc mě to připomíná nějakou sítinu).

P.S. Zdroj: Štěrkové jezero u Senca. Rostlo to v mělké, prosluněné vodě. Přesně takto mezi velkými kameny (v bahnitém dně to tolik neprosperuje). Byl jsem tam se šnorchlem a než jsem to vyrval ze dna, udělal jsem si analýzu o biotopu.

Reagovat na tento příspěvek 3  - Pepan Re: rudiezi
Nějaký růžkatec - Ceratophyllum.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - rudiezi
Fotka k příspěvku Našiel som to v jednom jazierku v Londýne v obrovskom počte a nie som si istý čo je to za rastlinku.

Reagovat na tento příspěvek 2  - surpan Re: Antha
Vpravo je limnophila sessiliflora, uprostřed pravděpodobně bacopa caroliniana a vlevo to sice vypadá na rotalu, ale má příliš malé listy. Klidně by to mohla být Micranthemum micranthemoides.
Malý pomocník v určování rostlin: surpanblog.cz/… nebo herbář: surpanblog.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Antha – Drobnolistá stonkovka
Omlouvám se za zmatky, jedná se o tu stonkovku vlevo. Vpravo je limnophila. Takže rotala? Koupil jsem ji v košíku bez popisu. Děkuji za určení.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Magic Re: Antha
Nebo vpravo limnophila.

Edit: Nebo spíš cabomba? Je to blbě vidět.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Amatértom Re: Antha
Rotala
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Antha – Drobnolistá stonkovka
Fotka k příspěvku Dobrý den, pomohl by mi prosím někdo s určením stonkovky s nejdrobnějšími zelenými listy v zadní části akvaria? Vedle by pak měly být dva druhy bacopy.
Děkuji.

Reagovat na tento příspěvek 0  - MaqRe: kuzmici
Ja.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kuzmici – Rohatec?
Fotka k příspěvku Dobrý den, chci se zeptat, je tohle Rohatec jemnolistý (Ceratopteris thalictroides)? Plave zatím po hladině, asi jsem dostal kousíček s riccií, ale vůbec jsem si toho nevšiml, i když jsem tu riccii probíral všechnu.

Reagovat na tento příspěvek 0  - Angus68Re: Bella
A víš, že je to pravděpodobný ;-) Včera při tý bouřce vypnuly proud snad 8x zasebou. Jak pak začal filtr makat, tak je to asi ono. To mě nenapadlo hmm
Díky ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Bella Re: Angus68
Zanasely se mi trubky od filtru. Jednou za cas jsem trubici promackala, povlak se oddelil a vyplavil. Vypadalo to podobne, mozna tmavsi. Krevetky z toho byly nadseny a se stachanovskym nasazenim likvidovaly docista docista. Ale je i mozny ze u tebe to bude neco jinyho, jen mi to na pohled pripomnelo co jsem mela ja, vcetne toho zmizeni.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Angus68
Fotka k příspěvku Ahojte všichni ;-)
nemám problém s určením rostliny,ale, dokázal by mi někdo říct, co se mi na ní urodilo?
Včera sem si toho všimnul a dnes už to tam není hmm
Vzal sem to do ruky, bylo to jako nějaká houba,či co. Dlouhý asi 6cm, drželo to pohromadě a jakoby pod svrchním obalem byly vidět světlé tečky.
Neví někdo náhodou, co to mohlo být?
Díky ;-)

Reagovat na tento příspěvek 0  - Magic Re: Jarry
Tak to bude musieť pár dní počkať, kým sa ten bordel usadí. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jarry Re: Magic
První asi ano, to druhé bych tipoval spíše na bacopu? Chtělo by to lepší fotky:-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Magic Re: vaaclav
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Egeria najas, super, dík. palec

A dovolím si pokračovať. :-)

Hydrocolyte... tripartita?

A hm... nejaká Ludwigia?

Reagovat na tento příspěvek 1  - R vaclav Re: Magic
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Magic – Čo to je?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Našiel som v prestrihu... :-O

Reagovat na tento příspěvek 0  - luci890
Dobře, počkám si ano díky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Angus68Re: luci890
Takhle u mě vypadala L.aromatica(hyppuroides), asi 14dní po zakoupení.Zakořenila,začala růst,a byla znát změna tvaru i barvy listů ;-) Neboj,za pár dnů se dočkáš.
Souhlasím s předchozím komentářem ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Passenger77 Re: luci890
Mně to připomíná (z té ne moc dobré fotky) tuto:
rybicky.net/atlasrostlin/limnophila_aromatica
Dost mi to připomíná emerzní formu, kterou jsem před pár lety též koupil...
Na první fotce je zmíněná Bacopa.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jarry Re: luci890
2 týdny to bude emerzní forma
Tu druhou rostlinku mám maximálně 2 týdny
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jarry Re: luci890
Jak je ta druhá v akváriu dlouho? První bude bacopa, ale to druhé také nevím, přijde mi to jako ještě emerzní forma něčeho.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MaqRe: luci890
První je Bacopa monnieri. Druhou si z té fotky netroufám, možností je víc.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: luci890
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku

Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Poradí mi někdo prosím co je to za 2 rostlinky ? :-)

Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: Pepan
Je to Australie hodně rostlin mají zavlečené nebo i společné s Asii A na A-D bych až tak nedal. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pepan Re: vaaclav
To jsem našel taky. Akorát mě dost zaráží že podle A-D je Nový Jižní Wales v Asii. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: Pepan
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pepan Re: Zab01
Já jsem mezitím trochu popátral na interfernetu a ta exarata skutečně existuje. Akorát jsem o ní nenašel nic bližšího.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zab01 Re: Pepan
Crenatu mají právě taky a za jinou cenu a uvádějí i jinou velikost, pouze tyto dvě maj. Takže uvidíme no, ty emerzní vypadaj všechny pro mě stejně, tak to radši nebudu řešit a uvidim, co se z toho vyklube :) stejně takhle mě už zaskočila u Rataje Ludwigia ovalifolia, která momentáně v akva vypadá na mini super red. X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pepan Re: Zab01
Tak se jich zeptej. Já si myslím že ten, kdo jim dělá stránky se překlepl a měla by to být Marsilea crenata.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: Zab01
Aqua-Daho a názvy rostlin to je někdy dost zajímavé, jedou si po svojí linii. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zab01 – Marsilea
Zdravím, nevíte někdo náhodou, co se skrývá u aqua daho pod označením Marsilea sp. exarata? Jelikož jsou jako jediní, kdo jí mají tak označenou. hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pepan Re: stanki
To, že je ta kryptokoryna malá, ještě neznamená, že je to C. parva. Určitě bych počkal až vyroste.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - JirkaŠčobák Re: stanki
Parva uricte ne.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - stanki
Este skus pozriet na cryptorine parva. Ta je stale taka mala a listami sa uplne podoba. Mal som ju dakedy
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: Turbínka
Tak pod vodou ti určitě nevykvete to by musela být emerzní. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Angus68Re: Turbínka
Bucka ani náhodou ;-) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JirkaŠčobák Re: Turbínka
Samozřejmě - na barvu se teď absolutně nedá přihlížet - jen na tvar listů. Porovnej, co jsem sem dal já.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Turbínka Re: JirkaŠčobák
Ber to tam že ta kytka byla pár měsíců v nádrži bez světla, bez hnojení a bez údržby - no u mě má to samé vlastně, takže si z Hornbachu moc nepomohla smich Uvidíme, třeba vyroste a vykvete a budeme mít jasno :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JirkaŠčobák Re: Turbínka
Připadne mi to stejný, jako co chci zjistit já :).
Ta kryptokoryna by měla být, podle masivnosti oddenku, v reálu větší.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pepan Re: Turbínka
Nějaká kryptoška, ale druh tedy nevím. Jo a máš zajímavě nalakované nehty. potlesk
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Angus68Re: Turbínka
Na mě je to moc malinký ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Turbínka Re: Turbínka
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku A nebo tady máte jiné hračky, snad už kvalita bude valnější.

Reagovat na tento příspěvek 0  - Angus68Re: Maq
Myslím,že se nemusí podívat odborník ;-) Většinu druhů Kryptošek opravdu poznáš jen podle květenství.Ať už je to tvar,či barva toulce atd....Pokud máš teda k dispozici fotografie kvetoucích rostlin ;-)
V našich nádržích se ale moc vzácných kytiček moc neobjevuje.Můj odhad je kolem 15-18 druhů různých variant.
Problém je v tom,že není pohromadě nikdy tolik kvetoucích druhů,aby si to mohl rozlišit ;-)
Já sháním griffithy a blassi,celkem bezúspěšně X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JirkaŠčobák Re: Maq
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Za sebe mohu říci, že tyto kryptokoryny rozlišit neumím, protože mám s nimi malou praxi.
Mohli byste mi pomoci: Kryptokoryna na obrázku se mi objevila, aniž bych ji vkládal. Možná ze semínka. Roste déle, než rok, v tuto chvíli vypadá jako kryptokoryna :). Nějaký srílanský druh (asi). Hm?
Větší rozlišení fotek: rybicky.net/nadrze/24575-akvarium-pod-stolem

Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: Angus68
Mám podobnou zkušenost s C. affinis. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MaqRe: Pepan, Angus 68
Nezaměnitelné nebo nerozpoznatelné?
Jediná jistota je asi květ, že? A i na ten se musí dívat odborník...
No nic, díky za názory a osvětu. palec
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [44] ...... 183

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 225651x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/13192-pomoc-pri-urceni-rostlin?od=2151