Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Asi 20 cm velké trsy. Větší rozlišení tady:
rybicky.net/fotogalerie.php…
Nenašel jsem to nikde v atlase, ale možná jen blbě koukám (nejvíc mě to připomíná nějakou sítinu).
P.S. Zdroj: Štěrkové jezero u Senca. Rostlo to v mělké, prosluněné vodě. Přesně takto mezi velkými kameny (v bahnitém dně to tolik neprosperuje). Byl jsem tam se šnorchlem a než jsem to vyrval ze dna, udělal jsem si analýzu o biotopu.
Nějaký růžkatec - Ceratophyllum.
Našiel som to v jednom jazierku v Londýne v obrovskom počte a nie som si istý čo je to za rastlinku.
Vpravo je limnophila sessiliflora, uprostřed pravděpodobně bacopa caroliniana a vlevo to sice vypadá na rotalu, ale má příliš malé listy. Klidně by to mohla být Micranthemum micranthemoides.
Malý pomocník v určování rostlin:
surpanblog.cz/… nebo herbář:
surpanblog.cz/… Omlouvám se za zmatky, jedná se o tu stonkovku vlevo. Vpravo je limnophila. Takže rotala? Koupil jsem ji v košíku bez popisu. Děkuji za určení.
Nebo vpravo limnophila.
Edit: Nebo spíš cabomba? Je to blbě vidět.
Dobrý den, pomohl by mi prosím někdo s určením stonkovky s nejdrobnějšími zelenými listy v zadní části akvaria? Vedle by pak měly být dva druhy bacopy.
Děkuji.
Dobrý den, chci se zeptat, je tohle Rohatec jemnolistý (Ceratopteris thalictroides)? Plave zatím po hladině, asi jsem dostal kousíček s riccií, ale vůbec jsem si toho nevšiml, i když jsem tu riccii probíral všechnu.
A víš, že je to pravděpodobný
Včera při tý bouřce vypnuly proud snad 8x zasebou. Jak pak začal filtr makat, tak je to asi ono. To mě nenapadlo
Díky
Zanasely se mi trubky od filtru. Jednou za cas jsem trubici promackala, povlak se oddelil a vyplavil. Vypadalo to podobne, mozna tmavsi. Krevetky z toho byly nadseny a se stachanovskym nasazenim likvidovaly docista docista. Ale je i mozny ze u tebe to bude neco jinyho, jen mi to na pohled pripomnelo co jsem mela ja, vcetne toho zmizeni.
0 02.08.2017 16:41 Angus68 Ahojte všichni
nemám problém s určením rostliny,ale, dokázal by mi někdo říct, co se mi na ní urodilo?
Včera sem si toho všimnul a dnes už to tam není
Vzal sem to do ruky, bylo to jako nějaká houba,či co. Dlouhý asi 6cm, drželo to pohromadě a jakoby pod svrchním obalem byly vidět světlé tečky.
Neví někdo náhodou, co to mohlo být?
Díky
Tak to bude musieť pár dní počkať, kým sa ten bordel usadí.
První asi ano, to druhé bych tipoval spíše na bacopu? Chtělo by to lepší fotky
Egeria najas, super, dík.
A dovolím si pokračovať.
Hydrocolyte... tripartita?
A hm... nejaká Ludwigia?
Starší reakce
0 29.07.2017 10:25 luci890 Dobře, počkám si
díky
Takhle u mě vypadala L.aromatica(hyppuroides), asi 14dní po zakoupení.Zakořenila,začala růst,a byla znát změna tvaru i barvy listů
Neboj,za pár dnů se dočkáš.
Souhlasím s předchozím komentářem
2 týdny to bude emerzní forma
0 28.07.2017 20:07 luci890 Tu druhou rostlinku mám maximálně 2 týdny
Jak je ta druhá v akváriu dlouho? První bude bacopa, ale to druhé také nevím, přijde mi to jako ještě emerzní forma něčeho.
První je Bacopa monnieri. Druhou si z té fotky netroufám, možností je víc.
0 27.07.2017 20:23 luci890
Je to Australie hodně rostlin mají zavlečené nebo i společné s Asii A na A-D bych až tak nedal.
To jsem našel taky. Akorát mě dost zaráží že podle A-D je Nový Jižní Wales v Asii.
Já jsem mezitím trochu popátral na interfernetu a ta exarata skutečně existuje. Akorát jsem o ní nenašel nic bližšího.
Crenatu mají právě taky a za jinou cenu a uvádějí i jinou velikost, pouze tyto dvě maj. Takže uvidíme no, ty emerzní vypadaj všechny pro mě stejně, tak to radši nebudu řešit a uvidim, co se z toho vyklube
stejně takhle mě už zaskočila u Rataje Ludwigia ovalifolia, která momentáně v akva vypadá na mini super red.
Tak se jich zeptej. Já si myslím že ten, kdo jim dělá stránky se překlepl a měla by to být Marsilea crenata.
Aqua-Daho a názvy rostlin to je někdy dost zajímavé, jedou si po svojí linii.
Zdravím, nevíte někdo náhodou, co se skrývá u aqua daho pod označením Marsilea sp. exarata? Jelikož jsou jako jediní, kdo jí mají tak označenou.
Starší reakce
To, že je ta kryptokoryna malá, ještě neznamená, že je to C. parva. Určitě bych počkal až vyroste.
Tak pod vodou ti určitě nevykvete to by musela být emerzní.
Bucka ani náhodou
Samozřejmě - na barvu se teď absolutně nedá přihlížet - jen na tvar listů. Porovnej, co jsem sem dal já.
Ber to tam že ta kytka byla pár měsíců v nádrži bez světla, bez hnojení a bez údržby - no u mě má to samé vlastně, takže si z Hornbachu moc nepomohla
Uvidíme, třeba vyroste a vykvete a budeme mít jasno
Připadne mi to stejný, jako co chci zjistit já
.
Ta kryptokoryna by měla být, podle masivnosti oddenku, v reálu větší.
Nějaká kryptoška, ale druh tedy nevím. Jo a máš zajímavě nalakované nehty.
Na mě je to moc malinký
0 06.07.2017 16:23 Angus68 –
Re: Maq Myslím,že se nemusí podívat odborník
Většinu druhů Kryptošek opravdu poznáš jen podle květenství.Ať už je to tvar,či barva toulce atd....Pokud máš teda k dispozici fotografie kvetoucích rostlin
V našich nádržích se ale moc vzácných kytiček moc neobjevuje.Můj odhad je kolem 15-18 druhů různých variant.
Problém je v tom,že není pohromadě nikdy tolik kvetoucích druhů,aby si to mohl rozlišit
Já sháním griffithy a blassi,celkem bezúspěšně
Za sebe mohu říci, že tyto kryptokoryny rozlišit neumím, protože mám s nimi malou praxi.
Mohli byste mi pomoci: Kryptokoryna na obrázku se mi objevila, aniž bych ji vkládal. Možná ze semínka. Roste déle, než rok, v tuto chvíli vypadá jako kryptokoryna
. Nějaký srílanský druh (asi). Hm?
Větší rozlišení fotek:
rybicky.net/nadrze/24575-akvarium-pod-stolem
Mám podobnou zkušenost s C. affinis.
Nezaměnitelné nebo nerozpoznatelné?
Jediná jistota je asi květ, že? A i na ten se musí dívat odborník...
No nic, díky za názory a osvětu.
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [43] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224126x