Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Ahoj ve spolek ve středu jsem si od trojek odnesl hezkej kousek glosy a v něm byl zamotanej kousíček něčeho co mi nic neříká. Jestli to někdo poznáte tak díky za info. Já bych to tipoval na
rybicky.net/atlasrostlin/mayaca_fluviatilis , ale nejsem si s tím jistej.
Martin Honzejk
koukal jsem na ty nové fotky a je to jasně chebule karolínská(Cabomba caroliniana)je to krásná kytka ale mě nikdy ta kytka nešla s krytokorynama...
0 14.05.2011 16:43 remus ...si to mal lepsie odfotit
mozno Hygrophila polysperma,Ludwigia ovalis
0 14.05.2011 14:47 remus No hej, to je Cabomba..
Ale ešte za ňou taká stonkovka s lístkami.
0 14.05.2011 12:28 remus Starší reakce
Zkusil někdy někdo tuto řeřišnici (nejspíš Cardamine pratensis) pěstovat v akváriu?
0 03.05.2011 15:54 xx Jestli jsou v tom akváriu krunýřovci, ampulárie nebo podobní narušitelé tak asi nemé cenu ji tam dávat. Zbude z ní jen oholená špejle. K malým klidným rybám by se snad dát dala.
V akváriu se dá pěstovat, ale chce to hodně živin a světla. (a klidné prostředí, protože jí déle trvá, než zakoření) Chtělo to spíš "na jaře", když byla ještě pod vodou, teď to bude ještě trošku obtížnější.
Takže, jak jsem se dočetl, do akvárka se asi moc nehodí
...tak nevím, jak ji může kolegyně mít v akvárku
... díky za odkaz...
0 03.05.2011 15:04 xx To byl jen můj odhad. Pusilla je stejně jen nízká variace subulaty
A jestli je to ona se pozná opravdu až podle toho, jak moc vyroste
Navíc mi přišla stejná jako ta, co jsem si nedávno pod tímto názvem pořídila
A jak to takhle poznáte od níže zmíněné Sagittaria subulata?
no jo ,dle obrázku je to opravdu podobné,ne li stejné,jako ta pussila.nevadí,alespon -pokud se to po přechodu do submerzní formy -uchytí,budu mít rostlinku do popředí.
fajn,počkám tedy až to doroste,je to dáno vpředu ,tak snad to nevyroste moc (:o, děkuji
To asi dost záleží na velikosti rostliny, krom toho, to může být třeba i nějaký jemu podobný druh. (lišej se podle květů) Ono to bude asi spíš na počkání, až to vyroste.
no quadricostatus jsem si taky myslel,že by to mohl být,ale na jiných obrázcích mi připadá,že má špičaté zakončení listů,tady to mi připadá takové spíše zaoblené.......
Asi bych počkal, co z toho vyroste.
(možná Sagittaria subulata či Echin. quadricostatus)
ahoj,prosím nevíte co je to za rostlinu?,myslím tu uprostřed ,před tím kamenem,asi to bude echinodorus,ale nevím jaký,děkuji
Něco z okruhu C. wendtii (v kultuře neurčitelné, čili klidně i jiné podobné druhy).
ahoj,prosím nevíte název této kryptokoryny?
Starší reakce
Špatná fotka, ale asi zelenec. (Chlorophytum)
Puškvorec. Mrkněte do zdejšího atlasu.
Ahoj. . U první fotky to co je to u kořena (vypadá to jako tráva)
JJ je to Limnophila sessiliflora/Bahnatka bezstopečná
Ahoj, nevíte někdo co to je za rostlinu? Není to náhodou Bahnatka bezstopečná?
Ahoj vsem dostal jsem tuto rostlinku a nevim co je to za druh muzete mi nekdo poradit?Mam jeste jednu ma velke dlouhe listy.dekuji moc
Starší reakce
1. Ludwigie (palustris nebo nějaký kříženec)
2. Hottonia palustris
To som si pôvodne myslel, no nesedel mi ten tvar listov. Môže však byť. Čo tá druhá?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [143] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x