Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
0 23.01.2011 16:41 kxos – co je to za rostlinu 5) ?
Zdravim, dneska jsem si na burze koupil par rostlinek, bohuzel v tom davu jsem si nestihl poznamenat jmena a jako zacatecni a pro evidenci bych potreboval identifikaci. Dik moc
Ta druha je nejaka Bacopa.
0 23.01.2011 16:38 kxos – co je to za rostlinu?
Zdravim, dneska jsem si na burze koupil par rostlinek, bohuzel v tom davu jsem si nestihl poznamenat jmena a jako zacatecnik a pro evidenci, bych potreboval identifikaci. Dik moc
0 23.01.2011 16:33 kxos – co je to za rostlinu?
Zdravim, dneska jsem si na burze koupil par rostlinek, bohuzel v tom davu jsem si nestihl poznamenat jmena a jako zacatecnik a pro evidenci, bych potreboval identifikaci. Dik moc
0 23.01.2011 16:32 kxos – co je to za rostlinu?
Zdravim, dneska jsem si na burze koupil par rostlinek, bohuzel v tom davu jsem si nestihl poznamenat jmena a jako zacatecni a pro evidenci bych potreboval identifikaci. Dik moc
0 23.01.2011 16:30 kxos – co je to za rostlinu?
Starší reakce
0 17.01.2011 16:24 jbh – Re: Oskar.
Děkuju, podle všeho je to opravdu ona
.
0 17.01.2011 16:03 jbh – Plovoucí rostlina, pomůžete mi ji identifikovat?
V akvaristice mi ji přidali jako bonus s tím, že neví co je to zač. Má dost tlusté listy co plavou na hladině a dlouhé kořeny s mnoha tenkými krátkými "vousy", ty listy jsou v takových svazcích asi 4-7 listů a z toho ty kořeny, ale začala dělat i to že udělá oddenek a vyroste další svazek, oddenek se pak ulomí, protože je hrozně křehký, očividně se tak množí. Asi má ráda světlo protože se jí v mojí nádrži docela daří a zastiňuje dno takže tolik nerostou řasy.
Takhle vypadá na hladině:
bayimg.com/…
A takhle vypadá vespod když ji vytáhnu:
bayimg.com/…
Neznáte ji někdo?
já mám takhle na okně althernantheru rubru, někdy jim děla problém přechod do suššího prostředí. Kdyby začal vadnout tak ho postříkej vodou a dej na něj igelitovej sáček, bude to mít jak ve skleníku
Až se zakoření, tak ho můžeš ostřihat a vyrostou už více odolné emerzní lity
už mi říkali doma, že jak ho budu vytahovat tak zasadit do hlíny, nebo jenom dát do vody, že je škoda ho vyhazovat, bo vypadá pěkně a svěže
A na okně mu to taky sluší. =)
díky moc, kdybych to věděl tak bych ten hemigraphis nekupoval, kdyz nepatří do akvária, ale nevadí, po dalším čištění ho vyhodím
Hemigraphis alternata
Bacopa monnieri
rostlina č. 2 ????
Zdravím všechny tady, mám takový problém, koupil jsem dvě rostliny nemůžu je stále určit, tak bych Vás chtěl poprosit jestli by je někdo identifikoval, děkuji moc
rostlina č. 1 ????
Příště radši z boku.
Hygrophila corymbosa, nějaká ze širolistých variet.
jeste jedna otazka pokud bude foto postacujici?
Moc diky
CAute mám tuto kytku a neivm co je to za druh a rostou ji dalsi kytky asi z listu nebo ja nevim jak
Starší reakce
Souhlas. Je to Acorus gramineus.
Vytáhnout, opatrně jí vyndat z vaty a samotnou rostlinu zasadit na požadované místo tak, aby kořeny končily zároveň se substrátem.
0 10.01.2011 16:29 Kocajs – rostlina
zdravim dnes sem su koupil rotlinu a chci se zeptat jestli mam ten koren vytahnout z toho cernyho? dik
Cyperus nemá oddenek, také jeho listy jsou měkké a né takhle tuze vypadající a vějířovitě postavené.
Je to mech. Našel jsem to svého času v jedné nádrži, přenesl domů, ale dlouho mi to nevydrželo...
První je nějaká Alternanthera (reinecki, možná kultivar 'Splendida'), ta druhá je Acorus gramineus.
a este raz. co je to za rastlinu
Prosim o pomoc. co su to za rastliny?
Jako mech to vypadá. Netuším co to může být, ale roste to jen v kombinaci silného nánosu řas a chuchvalce lemny na hladině asi na třech místech. Jinde v nádrži se to nevyskytuje.
Ne. Kvetení lemnid je hodně vzácné i v přírodě (osobně sem ještě žádnej druh kvést neviděl). Je to jen takový malý útvar na okraji lístku. Takže jestli chcete vidět květ okřehku, hledejte něco o velikosti menší než špendlíková hlavička.
www.mobot.org/…
Nebude to nějaký mech? Teda jestli sem koukal na to správné místo.
Tak to řeknu hned, takhle trápit hlavy jiných lidí.
Ludwigie palustris je v ČR vyhynulá (jestli tu vůbec rostla), bude to pravděpodobně Veronica beccabunga.
0 08.01.2011 17:08 Usine – Re: Smokemesmokee
0 08.01.2011 17:04 Smokemesmokee – Re: Johan
vypadá to na palustris, ale nevím nevím. Roste to i v čr v potocích? kamarád to v nějaké řičce vytrhal a donesl právě.
Hodně nezávazně Ludwigie (palustris, repens).
0 08.01.2011 16:50 Smokemesmokee – Neznámý název
Prosím vás,
nevíte někdo co je tohle za vodní rostlinku?
a ja si X let myslel, ze mam Egerku
Najas tam je, ale to první není Egeria. Zkuste Najas quadalupensis.
oproti fotkam v atlasu nemam na listech "zoubky" a mam ji mene hustou.. nemam ji privazanou, volne plave v aqua...
P.S. ten bordel kolem je kvuli vymene vody
Ludwigie (palustris, repens)
Ahoj! Mohli byste mi někdo prosím poradit co je to za rostlinku.Donesl jsem si ji s jinou rostlinou,byl jenom kousek,zasadil jsem ji a docela se ujala. Děkuji!
Mayaca má ráda dost světla. Pokud ho má, tak roste zdárně do výšky - takže bych ji dala někam do středu - a zas tak náročná není. Akorát je jemnolistá, tak se ráda zařasí
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [150] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224126x