Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Je to echinodrus, stejný druh, co mám já. Už dlouho se tu vedla diskuze, co to může být za druh, přesto si nejsem jistý, co by to mohlo přesně být.
Ještě jedna fotka
Prosím, poznáte někdo tuhle rostlinu? Mám jí už docela dlouho z Vivárka, zapomněla jsem název... Zrovna se chystá kvést. Listy jsou dlouhé cca 40cm.
Starší reakce
můj názor je Cryptocoryne Wendtii Rubella
myslite, ze se jedna o kryptokoryna Wendtova "Brown"?
Hledal bych mezi C. wendtii.
Poradte o jaky druh kryptokoryny se jedna?
Starší reakce
Já bych tu první taky tipoval na tropicu. Mám tři a všechny vypadají stejně jako ta vaše.
1. první bych řekl taky na tropicu
2. bych tipoval na wendtii brown, i když mě rostla takhle i tropica
S Cryptocorynama a obzvláště s varietami to máte těžko. Jedna a tatáž rostlinka může vypadat jinak podle podmínek - světla, živin... např. může mít jiný odstín, sytost barvy, velikost listů, puchýřkatost, atd.
Osobně 1. vidím také na Tropicu. A pokud si chcete hrát, šup s ní do zavařovačky za okno a počkat na květ.
Ta první fotka je Cryptocoryne Wendtii Rubella najdeš ji na několika fotech mého aqwa " 2.120l ", aspoň pod tímto názvem ji mám z pěstírny "
pestirna-jaromer.webgarden.cz "
myslim ze 1 nebude trpica lebo tu v akva ma a vyzera inak nemohla by to byt Cryptocoryne wendtii 'Mi Oya' ta vyzera tak viac do cervena
2 by som asi suhlasil mal som na nu podozrenie
1. Cryptocoryne wendtii Tropica
2. C. říkejme jí třeba becketii
2. cryptoska
ahoj vsetci potreboval by som pomoct s identifikaciou cryptocorin pred nedavnom som ich vymenil a ani chalan co som to od neho dostal nevedel presne co ma.
1. cryptoska
0 04.04.2012 19:21 toncek Podle mého jde o Anubias lanceolata.
Asi A. congensis
0 04.04.2012 16:17 smigl486 –
Re: Sid dekuji
A vytáhněte tu kytku z písku tak, ať nemá zasypaný oddenek. Kořeny mohou v substrátu zůstat.
0 04.04.2012 14:54 smigl486 Prosim co je to za rastlina?
Starší reakce
Prosím o identifikaci. Děkuji
Je to určitě emerzní rostlina a ty jsou si velmi podobné. Chce to jen měsíc dva počkat a asi to poznáte sám.
Vipadá to na ludwigia mullertii
Tak není zač děkovat. Jo a já se za odborníka fakt považovat nemohu, jsou ti jiní co si toto označení skutku zaslouží.
Martin Honzejk
Ano bude to určitě ona. Teď jsem si vzpoměl že tenhle název byl na štítku u košíčku jak jsem ji kupoval. Je to určitě ona. Jak si napsal ten název tak se mi vybavilo že byl na tom štítku. No jo pozná se odborník. Tak děkuji za zjištění
Prosím o identifikaci rostlinky. Vím že je to Echinodorus ale nevím jaký. Snad někdo poradí děkuji
Starší reakce
0 17.03.2012 19:15 kuko82 Tu je aj spominan foto s H. polysperma emerz . Je to prva z lava.
Ahoj, prosím, ví někdo, jaký je viditelný rozdíl (krom velikosti) mezi sagittaria pusilla a helanthium bolivianum (tenellum)?
Resp. dá se to nějak poznat?
Měla bych mít oba v nádrži, ale jelikož se vzájemně prorůstají, tak si nejsem jistá který je který
Díky
0 17.03.2012 15:32 kuko82 noo,neviem, teoreticky by sa mohlo jednat o h.polysperma,ale velkost listkov nesedi.emerznu h.polysperma som mal od rataja a listky boli len 1/3 z tychto,aj ked kresba na listoch(biele vyrazne zilky) su aj na tejto. H.polysperma vsak skor u mna rastla v tom istom akva skor do vysky ako do sirky.Taka bola aj emerzna polysperma,pricom tato rastie viac do sirky, ale dakujem za nazor.vecer mozem pridat fotografie emerznej h.polysperma kupovanej od rataja
Tak se podívejte, jak vypadá Shinnersia rivularis "Weiss-Grün"
(např. tady:
www.amazonios.gr/… ) a porovnejte ji s tou svou rostlinou.
Shinnersia r. má charakteristický tvar listu - podobá se listu dubu.
Já bych s Tebou nesouhlasil hygrophilu polysperma mám - ta je jiná! ???
Já bych řekl, že ta Shinersie bude spíš hygrophila polysperma.
Já bych řekl podle svých (Půlpyho 300l a 1.120) i podle zdejšího atlasu, že to je Hygrophila corymbosa, Siamensis má podle mne užší listy a načervenalý stonek, ale múžu se mílit, nejsem žádný odborník jen akvarista začátečník
0 16.03.2012 22:06 kuko82 – Prosim o pomoc pri urceni
Na tejto foto by mala byt Shinersie Weiss-grün, ak sa mylim, prosim opravte ma. Dakujem
0 16.03.2012 22:04 kuko82 – Prosim o pomoc pri urceni
Na foto by mala byt Hygrophila corymbosa Siamensis ak sa mylim, opravte ma.
To mu ještě skoro 40 cm chybí aby dosáhl na hladinu
Děkuji za nápady, ještě se zkusím podívat zítra po akvarijních trhách, jestli tam nebude náhodou ten pán, od něhož jsem ho koupil.
Jeden z jeho listů na pravé straně má jiný tvar. Vypadá jako by mířil na hladinu.
Mám ho asi půl roku, koupil jsem ho u nás na akvarijních trhách
Přesně tento echinodorus mám také, ale v menší formě. Právě si už taky přestávám být jistý druhem. Já si myslel, že to je decumbens, ale už si tím jistý nejsem.
aha, to sem netušil, už mlčim..
To je ale také uruguayensis.
Ahoj, nevíte někdo, co je toto za druh echinodoru, myslel jsem, že to je E. uruguayensis, ale ten prý vypadá jinak. Listy jsou dlouhé asi 40cm (a vypadá to, že ještě poroste) a právě vyhodil šlahoun...
taky si myslím, že je to repens
já ji mám jako ludwigia repens
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [130] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x