Přihlásit se RYBICKY.NET »

Jaká je to rostlina?

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Copak je to za rostlinku? 

Přejít na předchozí stránku 91 Přejít na další stránku   1  
Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - souky Re: Jackalino
pogosternon stelatus
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jackalino – poraďte co je to za kvítí

Reagovat na tento příspěvek 6  - Designer Re: MonterMonty
Fotka k příspěvku Anubiasy umi byt kouzelne, a kdyz maji vylozene "petrol" barvu, nebo jak se tehle zelene rika, vypadaji jak kdyby vypadly z tovarny. Akorat to chce rozumne svetla a dobre podminky, at na nich neni rasa.

Reagovat na tento příspěvek 0  - MonterMonty Re: zervan
To bude čerstváček z pěstírny , je fakt krásnej potlesk
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zervan Re: vikimaki
Potvrdzujem, že je to nana, moja najdlhšie pestovaná rastlina :-) Ten na fotke je umelý? Tak krásne čisté listy, ešte aj kvet, to je ako z katalógu! palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vikimaki
Díky za rychlou reakci, přikláním se take k názoru že to spíše bude ta nana coze
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MonterMonty Re: romant
Můj oblíbenec , taky tu na něj čučím půl hodiny do akva , než jsem se ujistil že neplácnu stydim
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: vikimaki
Myslím že tato. rybicky.net/atlasrostlin/anubias_barteri_var_barteri
Edit: A taky myslím, že má spíš pravdu kolega MonterMonty. :)
 Reagovat na tento příspěvek 3  - MonterMonty Re: vikimaki
 Reagovat na tento příspěvek 0  - 150koni Re: Designer
Mi přijde že mám ty listy strašně obrovské oproti těm tvým. Jak do šíře, tak do délky. Ale fotky můžou hodně zkreslovat, když není adekvátní příměr.
Tak já k nádrži teda přiřadím tu Echinodorus grisebachii 'Bleherae' když jsi na ně odborník palec . Budu ti bezmezně důvěřovat ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vikimaki – Jaky je to anubias?
Fotka k příspěvku Poradite někdo s přesným určením ?

Reagovat na tento příspěvek 1  - Designer Re: 150koni
Uplne vlevo na tehle fotce najdes jeho brachu:
rybicky.net/fotogalerie.php…

Jenze tenhle temer chcipnul, jak zarostl do krovi, a pak se vzpamatoval po presazeni do jineho akvaria. Proto je vyrazne mensi a vypada trosku jinak - vliv prostredi. Ta akvaria jsou hodne rozdilna, jedno je hi-tech, druhe low-tech.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - 150koni Re: Designer
ty máš taky tak dlouhé stonky ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MarekP Re: Designer
Já jsem měl kdysi oba dva. Ale rozdíl jsem mezi nimi nepoznal. :) BTW: Pěkný Ramirézky ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Designer Re: MarekP
Muzeme zkusit porovnat, tenhle muj je bleherae urcite:
rybicky.net/fotogalerie.php…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - 150koni
Fotka k příspěvku zapomněl jsem doplnit informaci o výšce. Teď má 35cm ode dna. Rozdíl mezi těmi dvěmi vydím ve výšce a v žilách. Proto jsem dával detail listu.
Jinak přikládám ještě jednu fotku druhé rostlinky ze stejného košíku. Když byly mladé, měly listy baculaté. Potom se takhle protáhly

Reagovat na tento příspěvek 0  - MarekP Re: Designer
Nechci zpochybňovat tvou teorii, ale není to Amazonicus? rybicky.net/atlasrostlin/echinodorus_amazonicus
Já osobně mezi něma rozdíl nevidím, takže nevím. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Designer Re: 150koni
Ja to vim, ja to vim, tuhle rostlinu tady vzdycky urcuju ja smich .

rybicky.net/atlasrostlin/echinodorus_bleherae
 Reagovat na tento příspěvek 0  - 150koni – Echinodorus
Fotka k příspěvku Mohl by mi prosím někdo poradit stydim, jaký druh Echinodoru jsem pravděpodobně v obchodě koupil ? Cedulka na něm nebyla a na účtence to také napsáno nebylo. A tady v atlase jich je nepřeberné množství. Kdo se v tom má vyznat stydim Děkuji ;-)

Reagovat na tento příspěvek 1  - MonterMonty Re: Davik59
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Davik59
Fotka k příspěvku Zdravím, mohu požádat o pomoc? :) (rostlinka s velkými lístečky :)) )

Reagovat na tento příspěvek 0  - MonterMonty Re: Johan
To je přesně ono, díky pivo
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan Re: MonterMonty
Vůbec nevím co myslíte, ale zkuste mrknout na Batrachium fluitans.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MonterMonty – babo raď
Fotka k příspěvku Roste to v potocích a řekách v silnějším proudu ve větších trsech , vypadá to jako trs trávy , ale - stonek je kulatej , dost se větví na koncích roztřepí , po celé délce je stonek kulatý , ne plochý jako list valisnerky třeba , copak to je ?

Reagovat na tento příspěvek 0  - R Jája Re: jamajcan
Holt mi budeš muset věřit (Shinersii v AQ mám). A pokud jsi nevěřící Tomáš, tak máš dvě možnosti - Shinersii si najdi na netu, jak vypadá v emerzní formě (je úplně jiná, než v dotazu ta rostlina v košíčku a nedá se to zaměnit), no a pak se můžeš zeptat u odborníků např. Johana nebo vaaclava.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Jája Re: cezarmilan
A kde jsi přišel na to, že to je Shinersia? hmm Tak si najdi, jak vypadá coby emerzní. To je pěkný nesmysl, co píšeš. A samozřejmě, že jamajcan pravdu nemá. Máš pravdu pouze v tom, že Shinersia je abnormálně rychle rostoucí rostlina. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan Re: konrad
semenáčky něčeho..
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - konrad – Lemnia?
Fotka k příspěvku V malom akva sa na hladine vyskytla táto rastlinka. Listy majú max 1mm priemer. Rastliny nie sú z predajne ale z iných akvárii kde sa nič také nenachádza. Je to lemnia minor a prenáša sa vzduchom v zime?

Reagovat na tento příspěvek 0  - smajdalf
Fotka k příspěvku

Reagovat na tento příspěvek 0  - smajdalf
Fotka k příspěvku nevi nekdo jaky je toto druh anubiasu?

Reagovat na tento příspěvek 0  - nika Re: Designer
Ok dám to do poriadku a dakujem potlesk
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Designer Re: nika
Ano, je to tak. Jen u toho Echinodoru si dovoluji pripojit "pravdepodobne". A jak psal Yirka. Radeji spatne zahrabat ve smyslu moc malo, nez moc hluboko.
 Reagovat na tento příspěvek 4  - Yirka Re: nika
Ten Echinodorus máš špatně zasazený a moc se mu nebude dařit. Povytáhni ho ze substrátu.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - nika
Fotka k příspěvku ahojte, opäť mám nové kúsky v akvarku, môžte ma prosím opraviť alebo potvrdiť či ide o Ceratopteris cornuta a Echinodorus 'Jan Harbich'???

Reagovat na tento příspěvek 0  - AnatomikRe: vaaclav
Bohuzel toto ma takovy delsi stonek a nem jsou vzdy listy jakoby do kvetu, pak zase stonek a znova dalsi patro listu... Vypada to trosku jinak nez na foto
 Reagovat na tento příspěvek 0  - cezarmilan Re: Anatomik
jamajcan má pravdu, potom zistíš ak sa ti v akváriu bleskovo natiahne k hladine. Je to najrýchlejšie rastúca rastlina ;-)
rybicky.net/atlasrostlin/shinnersia_rivularis
 Reagovat na tento příspěvek 0  - petulinakk Re: zervan
Samolus mám jak submerzní v akva, tak emerzní na parapetu, a to už delší dobu... ten to určitě není.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R Jája Re: jamajcan
Ta to určitě není.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jamajcanRe: Anatomik
Můj tip Shinnersia rivularis.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zervan Re: vaaclav
Nedovolím si oponovať skúsenému rasltinárovi ;-) - ale spýtam sa: Samolus mám v akváriu, aj mi po zhliadnutí fotky napadlo, či to nie je on, ale až tak moc sa nepodobá - tvar listov. Môže to byť emerzná forma? (Alebo to v tom košíku tak skresľuje? :-))
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan Re: Anatomik
Nevím co to je, ale zkuste srovnat s Gymnocoronis spilanthoides
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: Anatomik
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Anatomik – vi nekdo co to je?
Fotka k příspěvku Dostala se mi do rukou tato rostlinka. Vite nekdo ci to je?

Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: Quetzalcoatl159
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Quetzalcoatl159 Re: Quetzalcoatl159
Echinodorus 'Ozelot'

?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - grunda Re: Quetzalcoatl159
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Quetzalcoatl159 – Pekná rastlinka s červenými bodkami
Fotka k příspěvku Čo to je za rastlinku?
Prosím poradte mi, kúpil som ju lebo sa mi páčila a zabudol som sa spýtať na meno a nikde som ju nenašiel....

Reagovat na tento příspěvek 0  - KarlosS Re: dudak
já bych řekl že je. Mám to taky tak, ale jsou spíš celé rezavé. Bude to odvislé od síly osvětlení - tahle je náročná, což asi víš.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - cezarmilan Re: Tommy21
Fotka k příspěvku Toto sú emerzné rastlinky

Reagovat na tento příspěvek 0  - dudak – jaká je to Rotala?
Fotka k příspěvku rád bych se zeptal zda je toto Rotala wallichii a jestli jo jaké máte zkušenosti s jejím pěstováním. Já mám pěkné vždycky jen vršky těsně pod hladinou.

Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [91] ...... 183

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 225651x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/13192-pomoc-pri-urceni-rostlin?od=4501