Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
přečti si odpověď tonceka ještě jednou a pořádně. Tvé prsty jsou moc rychlé
6 12.03.2015 14:48 toncek –
Re: CHZ Jedno je Echinodorus 'Rubin Narrow Leaf' a to druhé je Cryptocoryne pontederiifolia.
Tyto rostliny už mám v akváriích asi deset roků a nevím o co se jedná...
Jo ta moje taky tak vypadala - ty kuličky byly velký tak 1,5 cm v průměru. Děsně dlouho jí trvalo než zakořenila a začala se rozrůstat. Teď už vypadá jak má
Ta rostlinka je Cryptocoryna parva vypěstovaná na agaru.
kromě Liliovníčku by to klidně mohl být Helanthium bolivianum nebo Helanthium tenellum
z těch fotek je to fakt těžký rozpoznat
když necháš trs lilovníčku na hladině, tak neví, že má růst hore za světlem, tak se většinou takhle zatočí
.
Budeš ho muset rozstříhat po 1-2 stoncích a takto jednotlivě pinzetou zasázet.
díky cryptocoryny jsem podezříval že to bude, ale radši se zeptám.. a ano to na dně je sinice, ale už je odsátá a pro jistotu pár dní nebudeme svítit, ale to už patří jinam
Ano, on ten lilovníček může vypadat jako kulička, ale určitě je to on. Tak si přečti jak ho zasadit. Rozhodně nesázej takto celé "kuličky".
Děkuji za odpovědi a jj foceno mobilem. :(
A ano asi je to tato rostlinka i když... co sem koukal na fotky tak tam je to spíš jako tráva trs a rostlinky vedle sebe, ale ta má je trošičku jiná. jakoby všechny rostlinky vyrůstaly z jednoho základu a tvořili kuličku o průměru 2 cm a jednotlivé rostlinky sou max. 1,5 cm vysoké, no uvidíme zasazeno a nechám to růst.
kryptokoryna. wendtii, ciliata ?
na tom dně je sinice?
nějaká mokřanka corymbosa, ale vypadá to ještě na emerz
0 09.03.2015 09:12 Gregoslav – Co to je?
Nevíte co je tohle za rostlinku? Děkuji
Typol by som to na c. wendti - ale nakolko ma este par emerznych listov treba jejnechat este cas a nafotit znovu - a lepsi detajl (aj spodok listu) .. (affinis to na 99% nieje)
0 08.03.2015 13:32 Amatértom [514] - Cichlidy Jo, už to vidím
Já na synonyma nekoukala, jen na ty názvy nahoře - česky a latinsky, tak jsem si nevšimla. A asi to odpovídá, bude to ona. Dík.
Zkuste to probrat s Keydocem, on se v kryptoškách vyzná. Když jsem byl mladý, krásný a inteligentní, tak byla v klíči C. walkeri s varietami lutea a legroi. Jestli to tak platí i dneska, to netuším.
No špatně jsem formuloval dotaz. Zajímalo mne, kterou nemůžeš nalézt v atlasu, tak jsem radši poslal odkaz.
Lutea jsem našel jako synonymum u té walkeri.
Nejpodobnější je asi té c.beckettii nebo případně walkeri (ale je jasně zelená).
Teď nevím na co se ptáš
Na fotce z mého akvárka je kryptoška koupená jako lutea, ale nevím jestli opravdu je.
Jo, vypadá to hodně podobně. Když si dám luteu do googlu, vyleze prakticky totéž, jen se to jinak jmenuje
Tady v atlase jsem ji ani nenašla (snad nejsem slepá).
Mi to spíš připadá jako Wendti"Tropica"
Ale co si budeme povídat.V těch druzích Kryptokoryn a jejich kultivarech, aby se někdy čert vyznal.
Asi ale máš pravdu , bude to vona , listy hází jakoby kovové odlesky , a jako by byly posypané moukou -z nějakého úhlu , dík
Ja ji koupil jako "Lutea" a byly to male rostlinky v gelu, zelene, obcas cerveny list. Vetsinu rostlinek jsem znicil pri zkouseni sveho gelu, ale malou cast jsem si nechal v akvariu, a za cas vypadala jinak, takhle:
rybicky.net/fotogalerie.php…
No a dnes zase jeste vypada trosku jinak. Co mam ted a co jsem koupil, bych ani nepokladal za totez. Jasne, byla puvodne emerzni, ale i tak mi prijde docela promenna.
Z kryptokoryn mam taky nekdy hlavu na prasky, nejen z Echinodoru. To jsem poridil
rybicky.net/atlasrostlin/cryptocoryne_wendtii_var_green , ted ji mam na vic mistech, a nekde je droboucka zelena, nekde vetsi zelena, ale uz z ni mam i hnedy kus. Kdyz jsem je koupil, byly vsechny kusy zelene, rok jen zelena, najednou mam hnedou...
koukal jsem na ni , no na kryptošku mě zaraazil ten opravdu pomalý růst , je uprostřed akva v relativně dobrém světle , živin má dost
Dobrý den, omlouvám se, že sem znova píšu. Mám v akváriu jednu rostlinu, myslel jsem,že je to Sagittaria platyphylla jelikož byla v sáčku s nimi. Ale asi ji omylem přibral. Je užší, tmavější a má bílé okraje. Jaká je to rostlina?
Děkuji za odpověď, až se více rozroste tak sem hodím fotku a znovu se poptám
.
Nechte to rozrůst. Takhle se nic nepozná. Asi tam vidím i více mechů.
Jinak jako Brazil moss se označuje nějaká Vesicularia.
novina.pl/… no to nebude ten anubias. Zajtra spravil kepsie foto. Ten moj ma hrubu stonku ktora sa tiahne celou rastlinou az hore a za kazdym listom ma husty porast korenov o dlzke asi 1-5cm. Stonka je hruba asi 4-7mm.
Ahoj, na burze mi prodali mech říkali, že je to mech Brazilský, ale podle googlu neexistuje. Přikládám fotky. Prosím určete druh. Původně jsem chtěl mech jávský, ale ten neměli tak jse vzal ten brazilský
.
asi to mam skor polpletene
Vies mi napisat aj cely nazov jednotlivgch druhov?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [73] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224126x