Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
V takomto stave je to len tipovanie, bacopa?, rotala? micranthemum?,.....

Zdravim, je to Cabomba caroliniana?
Starší reakce
jak píše Designer

Zivocich a rostlina se lisi drobnym detailem. Kdyz nepujdu do detailu, rostlina to spatne odhodi a naroste to znovu. Zivocich si poskozene casti opravuje.
jen se zaptám, co bude s těmi poškozenými listy? Zelené jsou jen vrcholky.

Podobně jsem na tom byl s kosokvětem taky, byl vytahlý, některé místa načernalá, prostě nic moc. Pak jsem akva trochu překopal, zesílil osvětlení, změnil cirkulaci vody, pravidelně hnojím a lehce sytím CO2. Kosokvětu se začalo náramně dařit, roste o sto šest, je pěkně zelený a hustý, pěkně se rozvětvuje, téměř ho nestačím zastřihovat.

Díky, zčernal asi prot že mi ho prodávající nacpal do mikrotenového sáčku i s druhou rostlinkou

než jsem stačila zareagovat byly tam. Mírně do černa byly už u prodejce. V AQ živorodky byly,snad se chytne

Designer napsal: Kdyby Ti nahodou ten kosokvet ( rybicky.net/atlasrostlin/heteranthera_zosterifolia ) nesel, nic si z toho nedelej. Mne zacal jit az kdyz jsem zacal poradne hnojit, jinak opadaval a cernal. Je to celkem citlivy indikator, ze v akvariu neco chybi, odchazi dost snadno. A kdyz ho nekomu davas, chce to co nejrychleji, pac kdyz se do noveho akvaria nedostane dost rychle, zcerna, strasne rychle vypada spatne.
Ac celkem obycejna rostlina, ne kazdemu se dari. A radeji Ti to pisu predem, aby ses treba netrapila, protoze i kdyz nejde, jine rostliny ve stejnem akvariu jit mohou.
Ideální je dát ji do nádrže k živorodkám. Dal jsem pár kousků do nádržky, kterou používám jako porodničku pro platy a začalo to růst jako plevel.
Kdyby Ti nahodou ten kosokvet (
rybicky.net/atlasrostlin/heteranthera_zosterifolia ) nesel, nic si z toho nedelej. Mne zacal jit az kdyz jsem zacal poradne hnojit, jinak opadaval a cernal. Je to celkem citlivy indikator, ze v akvariu neco chybi, odchazi dost snadno. A kdyz ho nekomu davas, chce to co nejrychleji, pac kdyz se do noveho akvaria nedostane dost rychle, zcerna, strasne rychle vypada spatne.
Ac celkem obycejna rostlina, ne kazdemu se dari. A radeji Ti to pisu predem, aby ses treba netrapila, protoze i kdyz nejde, jine rostliny ve stejnem akvariu jit mohou.
První je správně a druhý je Pogostemon erectus (nejspíš).
Rotala rotundifolia a Limnophila sessiliflora.
0 27.09.2014 14:01 Ales 
Dobrý den, potřeboval bych ještě určit jméno další rostlinky (viz. foto)
0 27.09.2014 13:53 Ales 
Dobrý den, můžete mi poradit o jakou se jedná rostlinku (viz.foto).
Děkuji
Starší reakce
Ziskal jsem kdysi tuto rostlinu jako Cryptocoryne lutea, mam urceni pod obrazkem spravne (Cryptocoryne walkeri var. lutea) a nebo zase neco plantam do sebe? A nebo jde jeste o neco jineho? Je to drobna rostlinka, sneci na fotce maji okolo 10mm.
rybicky.net/fotogalerie.php…Starší reakce

bohužel,jiné foto nemám
Mohl bych poprosit o fotku z jiného úhlu?
Koukla jsem na foto,je to hodně podobné,jen na mé rostlince lístky rostou z oddenků,každý zvlášť, ne na stopce.Ale asi taky nebude vhodná

0 08.09.2014 22:26 Dasa – poznáte někdo??

Dnes jsem si přinesla z obchodu novou rostlinku. Hledám něco,co mi nebude požírat ancistrus.
Vybarvením listů je mu docela podobnej,jen ten můj má strašně vytáhlý listy.jinak roste vcelku rychle...ty obrovský listy narostou každý týden jeden.
0 06.09.2014 14:01 medwedik – Echinodorus ... ?

Nevíte někdo jaký je to echinodorus?
Starší reakce
Já jí kupoval od Peuker pod jménem Cryptocoryne lucens , jde myslím o jedno a to samé
Děkuji, to je přesně ono.

Já myslím, že by to mohla být cryptocoryne parva. Já ji aspoň takto označenou koupil

A ještě jedno foto...

Zdravím všechny, myslel jsem si, že vím co pěstuji, ale opak je pravdou. Prosím tedy o pomoc s identifikcí této rostlinky.
Předem děkuji.
Martin
Saurus cernuus.

Krásně voní.

A ještě trochu lepší foto. Pokud někdo pozná, moc děkuji!

To Ozelot určitě není

Z tohohle obrázku to stejně nikdo nepozná.

Mrakoplash napsal: 3 echinodorus možná ozelot Ale ten by mal mať také mramorové škvrny, nie? Aspoň moje majú, aj na emerzných listoch tuším boli.
1 a 4 bude zřejmě liliovníček těžko říct jestli brasiliensis
5 máš asi správně.
2 asi nepřežije a nebude to subalatus
3 echinodorus možná ozelot

5 Ceratopteris thalictroides ?

4

3 echinodorus subalatus ??

2 echinodorus subalatus ??

Dostal jsem par rostlinek tak bych se chtel ujistit na presnem nazvu. vsem moc diky za ochotu

)
1 Lilaeopsis brasiliensis ?
Dik, v akva je teprve druhy den

Takhle nevyrostla u me. a ten stin je od plovoucek, budu se je snazit nejak zredukovat

Řekla bych Ludwigia palustris, která nemá moc světla.
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [81] ...... 182 183
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224677x