Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Na burzu chodim previdelne. Nicmene L. Inclinata tam nikdo zatim nemel. Co myslite tou Planici? Dekuji
TimCZ napsal: Myslite, ze ta prvni je L. palustris? Ja myslím, že áno, vyzerá tak.
Asi bych navštívil burzy v Plzni nebo zajel do Plánice než nakupoval na internetu. Snaha používat rostliny z určitého světadílu je sice pěkná věc ale většina z nich už s těmi původními nemá moc společného a jsou to kultivary, kříženci, které vypěstují různé pěstírny.
Vymena bez varovani a konzultace. Pan Ruzicka se tvaril, ze je to ok a bezne. Me to tak nepripada. Zase vim kam uz ne. Skoda, ze se snazim delat akvarko z kytek a rybek jizni ameriky, tam ta Hygrophila tak nejak nezapada. Myslite, ze ta prvni je L. palustris?
Diky
0 31.03.2015 19:31 Tim [5] Dobry den, objednal jsem si par rostlin po netu, prislo neco jineho
. Prvni muze byt asi Ludwigia palustris?? A druha opravdu netusim. Prvni mela byt Ludwigia inclinata "Cuba" a druha Proserpinaca palustris Cuba. Pry je toto nahrazovani bez upozorneni bezne .... Co dodat.
Dekuji!
Možná i crispus, ten se prodává dost a nebo kříženec
děkuji za popostrčení vypadá to na Aponogeton longiplumulosus (kalatka mnoholistá). Mnohokrát děkuji.
Rekl bych nejaky Aponogeton, ale s velkou rezervou, nikdy jsem zadny nemel. Mrkni do atlasu a porovnej.
Ahoj všem prosím o určení této rostliny. Předem děkuji.
Kdo by si vsimal drobne chlorozy
.
Sice se na to neptáš, ale těm rostlinám něco evidentně chybí (železo nebo mangan). Zatím sice rostou dobře, ale nemuselo by to trvat dlouho, tak zkus maličko přihnojit.
Máš pravdu,asi je to ona dík.
Zdravím všechny.Prosím poraďte co je to za kytku.Donesl mi jí kolega,ale sám neví co je zač.Je to emerzní forma.Díky za info
...Tie tmavé fľaky nie sú nijako vypuklé, nie je to štetinková ruducha...
Jestli jsou ty "tmavé fleky vypouklé" nebo ne, to by měl posoudit Lukys.
Sagittaria subulata má širšie listy (asi to nie sú listy, ale neviem, ako sa tomu odborne hovorí). Dnes som robil údržbu a lepšie som sa prizrel Vallisnerii nana - vyzerá to fakt rovnako, dokonca som na zopár najmladších listoch našiel aj to tigrovanie, ktoré u mňa postupne vekom listu mizne. Tie tmavé fľaky nie sú nijako vypuklé, nie je to štetinková ruducha.
Nezavrhoval bych ani Sagittaria subulata.
Já to vidím na ruduchu. Vydržte a uvidíte, co se z toho vyvrbí (vyroste?). IMO nějaká valisnérie, ale která, to si netroufám.
..mohl by to být šípatkovac amazonský
Objevila se právě až u mě. První nechtěla růst, ale to se vyřešilo osvětlením..A teď reda roste dobře až na tohle no
Asi Vallisneria nana, mám ju a tiež je niekedy tigrovaná, možno taká má byť. Pozor, nie je to riasa! Momentálne ju však tigrovanú nemám, tak asi tým dáva najavo nedostatok niečoho. Jeden "list" vyzerá akosi bledo, možno málo železa?
za mě : Acorus na 100% nee ...
buď je to valisneria nana nebo nějakej acorus. Tu černou štětičku jsi si přinesl na ní, nebo se ti to objevilo až u tebe?
0 27.03.2015 17:00 lukys – co je to?
Zdravím,
Mam dva dotazy, první mě zajímá co je to za rostlinu a hlavně co s ní je. Proč mi takhle černá, díky moc
A až ho budeš sázet (někam do paludária nebo k jezírku), tak ne tak hluboko ... ty oddenky mají být nad úrovní substrátu. V atlasu je správně zasazený pouze na té fotce od Aqua-Daho.
Tuto rostlinu jsem nedávno dostal, neví někdo co to je?
Tak to už jednak nenajdu a jsou to stejnak jen tyhle dvě fotky,který tam někdo dal..bůhví odkud... :-/
Mně to taky na první pohled připomnělo nejvíc Staurogyne (nebo něco podobného, teď je těch novinek opravdu hodně).
Každopádně dodám dvě věci - jednak ta rostlina vypadá jako kristátní či podobně "zmutovaná" forma, což je běžně známo u sukulentů, ale může se vyskytnout i u jiných rostlin a dá se tomu i "pomoci". Vzhledem k tomu, že se akvaristé pídí po stále kompaktnějších a bizarnějších tvarech rostlin, tak by mě vůbec nepřekvapilo, kdyby se o to nějaká pěstírna pokoušela.
A za druhé, soudě podle fotek je to akvárium čerstvě založené s emerzními rostlinami. Takže ta kytka mohla růst za dost extrémních podmínek, které se na ní takhle podpesaly. Jestli trvale - a tedy jde opravdu o obdobu kristátní formy - a nebo dočasně, to se teprve uvidí
To se mi zrovna moc nezdá. Chtělo by to detailnější foto. Jestli je nezastřihovaný tak možná, ale jednotlivé nody jsou sakra blízko u sebe. Nezastřihovaná staurogyne v mém akva právě tvoří podíl víc než 50 procent a takto nevypadá.
Vypadá to jako nezastřihovaný Staurogyne repens.
No vida, děkuji mělo mě to napadnout podle toho typu kořínků
.
Ahoj, dokážete někdo určit rostlinku? Bonus o kterém jsem nevěděl dokud jsem nepřišel domů, původně jsem si myslel že nějaká cryptocoryne ale teď si nejsem jistý.
ono to sluníčko ale také podstatně jinak svítí u nás a jinak v zemích jihovýchodní Asie
Holt sluníčko je sluníčko :o) ... co je v porovnání s ním nějaká zářivka ...
tipnul bych si, že je to Cabomba caroliniana ...
0 22.03.2015 17:35 KAKTUS1010 zdravím nevie mi niekto povedat ake je to rastlina čo ma ten pan v nadržiach?? 1.29m ju vidno ale vlastne v celom videu...
Dik za odpoved
www.youtube.com/… Podle mě nějaký puškvorec, tedy ne zcela vhodná rostlina do akva. Parádu bude dělat jenom dočasně.
Poradíte prosím, co je to za kytičku, vzadu u červené šipky?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [71] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x