Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Od koho jsi to koupila?
Zdravím,
pod názvem Hygrophila guyanensis / nervata jsem si čerstvě nakoupila několik rostlinek. Jsou zdravé, vitální, proti tomu nic, ale co jsou vlastně zač?
V místním atlase je jak H. guyanensis nyní costata, tak H. nervata.
Mám tomu rozumět tak, že mám jakéhosi křížence mezi těmi dvěma druhy?
Starší reakce
Akvarijní rostliny bývají pěstované ve skleníku ( vysoká vzdušná vlhkost).
Proto vypadají "jinak" než ty čistě podvodní.
Druhá věc je kultivar ( tedy stejný druh,ale pár odlišností)...
Áno myslel som si to, objednal z invital, ale došlo mi pod týmto názvom myslím si niečo iné neviem teda.
0 21.07.2022 12:31 devil84 – Prosím o identifikaciu
Doteraz mi rástla najlepšie čo som kedy mal ale zrazu akosi prestala a ani neviem čo to za rastlinku je, kúpil som ju od akvaristu s inými ako mix po prestrihani. Rastie dohora akoby za svetlom, dlhé tenké listy, rozvetvuje sa, svetlo zelené sfarbenie.
Starší reakce
Staurogyne repens
Ale pod slabším světlem se táhne nahoru, takže vypadá jak klasik stonovka
Vie mi niekto povedat co by to mohlo byt za rastlinu?
Vystrihol som ju z fotky s tejto prezentacie
rybicky.net/nadrze/9687…
A neviem ci som slepy, ale medzi uvedenymi rastlinami ju nevidim.
Presne nieco take hladam dopredu do mojej 200litrovej nadrze.
Starší reakce
Díky, vyzkouším ji šmiknout o 10 cm a zasadit jí na druhou stranu akva, je tam díra a terčové se tam asi kvůli tomu moc nezdržují.
Neublížíš. Čím víc ji stříháš, tím více roste. Dá se i pěkně tvarovat
Děkuji, podle fotky v atlasu by to taky mohla být, každopádně to je stonovka, tak ji ve středu zastřihnu, snad jí neublížím.
Možná Lysimachia nummularia
Děkuju mockrát, dostal jsem ji od dětí bez popisu, ale roste jak z vody????zkusím ji zastřihnout a dát vedle. Děkuju Jirka
Asi nějaká Bacopa...porovnej si ji v atlase. Každopádně je to stonkovka, tak jí můžeš stříhat, jak potřebuješ. Klidně ji střihni v polovině a vrch znovu zasaď. Spodek můžeš nechat, zase obroste nebo ho vyhoď.
Dobrý den, mohl by mi někdo poradit jak se jmenuje tahle rostlina? A jak se o ní starat? Už mi leze z akva 70 cm vysokého.
Děkuji Jirka
Starší reakce
Starší reakce
děkuji podle obrázků na googlu odpovídá
liliovníček.
Viděl jsi tu mázlou fotku, co jsi zveřejnil? Myslím, že z toho nikdo moc nepozná...
To ve předu bude možná nějaká Kryptokoryna (těch je v akváriích mnoho desítek druhů). Pokud chceš fundovanější odpověď, tak nejlepší je nafotit rostliny i se stonkem a ideálně i s kořeny.
Starší reakce
Mám ji spoustu let a pod tím jménem ji prodávaly. Tedy podle štítku a je to možné že tehdy to bylo špatně pojmenované.
To co máš je normální Hygrophila polysperma nikoliv 'Variabilis'
Myslím si Hygrophila polysperma 'Variabilis' (mokřanka mnohosemenná 'Variabilis') ale nevím to jistě. Tuto rostlinku mám.
Mohu poprosit o identifikaci této rostliny ? (Nejspíš nějaká rychlerostouci) Polysperma to není.
Starší reakce
Prosím pozná někdo o jakou rostlinu se jedná? Pán mi to sice asi říkal, ale hlava tu informaci nějak vytěsnila
děkuji
Starší reakce
Taky bych to tak nějak viděl
S největší pravděpodobností nějaký Pogostemon (erectus nebo stellatus).
Zdravím Vážení,
dali mi v akvaristice jako schovku do sáčku s vodou tyto zbytky rostlinky. Netuší někdo prosím, co to je? Případně alespoň přibližně?
Té Pistie si prosím nevšímejte.
Starší reakce
No vida, to by mohlo odpovídat. Děkuji!
Tipuji Cryptocoryne parva.
Tak to nikdo neurčí z takového drobku...tipuji malinkej Echinodorus, ale je potřeba nechat ji trochu nárůst
Děkuji moc, to by mohlo být ono. A ta druhá?
Mně to připadá jako nějaká eleocharis.
Zdravím,
zdvořile žádám zkušené o pomoc s určením květeny. Za jakoukoliv reakci jsem vděčný. H.
Jo jo to bude ono, moc děkuji.
Ten pupečník mám taky, hydrocotyle tripartita
Starší reakce
Najdi si v atlase Bucephalandra a Hygrophila pinnatifida.
Starší reakce
To co píše afc1886. Není oddenek pod pískem?
Takto vypadá malý trs, který mi zbyl a mám ho jen tak ve sklenici ve vodě. A je mi záhada, proč v akva takhle zhnedla najednou. Něco ji chybí nebo si vadí s nějakou jinou rostlinou?
Ta rostlina jde špatně vidět na té fotce, ale není to hnědovka? Nemáš třeba oddenek pod substrátem?
Dobrý den, můžete nám poradit, co je toto vlastně za rostlinu, případně proč se začala najednou horšit, co jí může chybět? Máme ji v akva cca měsíc, celou dobu vypadala v pohodě a najednou zacla takto cernat
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [4] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224126x