Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
0 22.03.2010 17:16 reddriver jo jinak rostlina není zrovna v dobré kondici, snad se to zlepší po přidání nového filtru, CO2 a ještě plánuji bivoj kuličky do substrátu
0 22.03.2010 17:15 reddriver už douhou dobu tápu v atlase a nemůžu najít tento typ rostliny (asi echinodorus)? Sorry za fotky, jsou z mobilu
reddriver.rajce.idnes.cz/… děkuji za rady
No uvidíme co napíše prodejce ale asi to bude opravdu ona.
Detail lepší se mě fotoaparátem asi nepovede :(
Tak jsem se konečně dostal k focení a tady je pár foto. Prohledal jsem na netu a přijde mě opravdu nejpravděpodobnější ta Utricularia australis. Dokonce jsem kontaktoval prodejce od kterého přišla tak doufám že se ozve a napíše co je to přesně zač.
S přírody.Ale uz ho mam delsi dobu.Ale nevim co to je.
Je kupovaný? (popř. kde) nebo z naší přírody?
Muze mi nekdo poradit co je to za druh mechu.
nn, je to jak psal pepan.. ale diky obema
0 20.03.2010 20:25 milda87 2 20.03.2010 20:21 Pepan – Re - AssAssin
Zřejmě Hygrophila angustifolia.
Copak je tohle? Koupil jsem ji v akvaristice a zapomel se zeptat na nazev. Diky
sklo jsem zatim nezkousela, na rostlinach to jde snadno prsty setrit...
Ide to zotriet lahko (prstom), alebo to treba odtial drhnut?
diky moc za rady
no, myslim, ze rostlinek mam dost a rostou...i kdyz po tom co mi je zamorila ta mrcha hneda...tak trosku pribrzdily :(
No mam nad temi zarivkami jeste alobal a fakt se mi zda, ze nejaky efekt to ma...nadrz mi prijde vic osvetlena...
a sae se mi tam dvakrat dat nechce, az povyrostou, tak budou mit malo prostoru a ani je tam neplanuju trvale...
0 19.03.2010 18:28 havex77 Zdravím,dělají se mi na skle takové hnědé fleky,nevíto co by to mohlo být,případně jak se toho zbavit?
Najlepsie prisavnici
Na take akva stacia aj 2 kusy, plus ak nahodou prekrmis, budes mat navyse rybky, co poupratuju cele akva
Len ked sa raz zacnu mnozit, tak to uz nie je sranda, preto kup radsej 2 samcov ak sa da. No a este im budes musiet dat 1-2krat tyzdenne nejaku zeleninu alebo rastlinne tablety, inak zacnu obzierat echinodory a tak...
Ono ta riasa odide zvycajne sama tak do mesiaca-dvoch po zalozeni akva, dovtedy ju staci z rastlin stahovat rucne, a inde nicomu neuskodi. Svetla tam mas podla mna dost (aj ked podla fotky to vyzera inak), takze zrejme ti odidu same... Napriklad mne zostavali zvysky rozsievok na strku pri takomto akva, ked som mal este osvetlenie 18W, po vymene za 48W zmizli, ale zacala s tym nehorazna praca (nutnost CO2 a hnojenia a kopec prace so zbavovanim sa sinic a spociatku aj ruduchy). Takze viac svetla by som tam v tvojom pripade uz nedaval, jedine ze tam narves tak 2x viac rastlin...
Diky
a nejaka rada pro likvidaci? Obecne je znamo, ze hneda rasa buji pri nedostatku svetla, ovsem u me (3 tydny zalozena nadrz) je nejvice rozvinuta ve vrchni casti akvaria, tesne pod svetlem...az me to stve, mam od toho rezateho hnusu potazene skoro cele listy echinodoru a taky vallisnerky...premyslela jsem, ze nasadim parmicky cernopruhe, jenze co s nimi potom, kdyz je nechci natrvalo...planuju jinak krunyrovce jednopruhe, ale ty s tou rasou asi moc nezatoci, ze?
a muzes mi prosim doporucit nejaky test na toto mereni? Mam jen papirkovy test od Eshy na NO3, NO2, pH, KH a GH... Diky
Skus si popripade zmerat obsah kremicitanov vo vode (SiO2). V navode k testu od Sery som cital, ze zvysene mnozstvo kremika podporuje rast rozsievok (hnedych rias).
zkusim jeste pockat, pripadne se pozeptat co na ty rasy... (pokud teda v akvaristice budou vedet)...nez se pustim do vrtani krytu...
Dole u dna už bude nejspíš tak málo světla, že se tam nebude líbit ani hnědým řasám...
Můj názor na osvětlení akva s rostlinami je konzistentní. Jak dostat do krytu další zdroje světla vám neporadím. (On už se někdo najde...)
Taky můžete zkusit jinou metodu, jak se řas zbavit - řasožrouty, vyčkat, až sama zmizne, lborovat s živinami, CO2...
no mam 2x 18 (830 a 840) a kryt vylepeny alobalem...
myslite, ze neni jina moznost, nez rozvrtat kryt a pridat treti zarivku? Dvakrat se mi to doho nechce...
Nejhorsi je to prave pod svetlem...dole u dna je toho minimum...
I hnědé řasy potřebují k životu světlo. A zase tak moc ho v tom svém akva nemáte.
ja mam zase problem s timhle :(
a nezda se mi, ze by bylo malo svetla...paradoxne se nejvice toho humusu objevuje prave u hladiny pod svetlem...nevite nekdo, prosim, co to je??
Hej, nazov toho je KNO3, slovami dusicnan draselny. Obcas to mavaju v nejakych mensich drogeriach, alebo zahradkarstvach, ale tam si treba davat pozor, ci tam nie je primiesane aj nieco ine, lebo vacsinou to pouzivaju do zahrad... Este som nasiel link, keby si to chcel kupovat na kila
www.psychologia.sk/… 0 18.03.2010 22:11 zsigi – Re: protein007
Neviem či KNO3 je oficiálny názov toho hnojiva (to som sa aj chcel spýtať), pretože trochu divne sa na mňa pozerali dnes, keď som to v obchode pýtal. Na budúci týždeň budem musieť do NR, tak až sa to dá kúpiť, tak to kúpim. Inak raz za čas chodím do Ba, prípadne neúspechu by som sa Ti ozval. Dík za ponuku.
Na Slovensku sa da zohnat cele PMDD od tohto cloveka: mailto:laco.ninis@stonline.sk (mal by ti vediet poslat aj samostatne KNO3)
Pripadne ak si z BA tak ti mozem dat nejakych 20-30g KNO3 zadarmo, mam toho doma asi 2x viac a tak skoro to neminiem
0 18.03.2010 21:33 zsigi – Re: protein007
Zmeral som NO3 vo vode z vodovodu, ktorú pridávam do akva pri výmene vody. Hodnota je taká istá ako v akváriu, takže = 0. Takže ostáva hnojenie KNO3. Bohužiaľ som to dnes nezohnal, ako ani test na PO4. Vyzerá že to až do budúceho týždňa budem musieť vydržať takto.
Přestože zcela souhlasím se Sidem co se ancistrusů a údržby rostlinného akvária týče, musím uvést jeden příklad. Mám jednu nádrž se čtyřmi většími ancistrusy, mřenkami, mečovkami - tedy žádné ryby pro zahradníka. V ní také hrubší písek a ruducha žádná. Daří se tam rostlinám (tu nádrž používám jako pěstírnu) - Rotala walichi, Didiplis diandra, Limnophila aromatica, Ludvigia glandulosa, Mayaca fuviatilis. Voda tam proudí docela silně a molitan ve filtru prakticky nečistím. Jednou za 2 měsíce to odkalim, jednou za 2-3 týdny vyměním něco vody. Pouštím tam CO2 z kvasnic a svítím asi 0,8 W/l. Hnojiva tam leju že bych se měl stydět. Zelená řasa téměř nikde, pouze v takové míře, aby mi signalizovala že je všechno v pořádku, ruducha nikde.
Holt každá nádžr je originál.
Na tvém místě bych kouknul, jestli ruducha není jen na místech kde proudí voda. A dále se zamyslel nad CO2 a případným posílením osvětlení.
0 17.03.2010 23:28 zsigi – Re: Sid
Viete, len tak sa ho zbaviť.. to by som nedokázal, keď tak ho nechám dožiť a potom ho už nenasadím znovu. Ale aby som odpovedal na otázky, samozrejme sa nerýpem do dna a jedná sa len o odsatie z povrchu dna. A tá potrava na dne, to je krmivo špeciálne pre ancystrusa, ktorá padá dole, ale ostatné ryby si na tom tiež pochutnajú, kým "kraken" vyšprintuje spod koreňa.
Třeba si pod odkalováním představujeme každý něco jiného. Já nabyl dojmu, že týden co týden vrtáte do dna. A ono by nejspís stačilo odsát nečistoty jen s povrchu...
Jenže je tu problém - ancistrus! Tahle ryba ke mně nesmí, stejně jako jakýkoli jiný "bagr". A jak tak popisujete situaci, že se někde na dně válí potrava, tak to taky neznám. Vypadá to, že s ohledem na vaše podmínky nebudu ta správná osoba, která by vám mohla radit...
Protože jedna z mých prvních rad by byla, ať se zbavíte ancistruse...
0 17.03.2010 23:15 zsigi – Re: Sid
Zakaždým keď ancystrus vyrazí za potravou, alebo odháňa zvedavé ryby, poriadne rozvíri celé dno, a vtedy sa mi zdá že je tam hrozne vela toho "bordelu". Môj neskúsený prístup chcieť pomôcť rybám k lepšiemu "bývaniu" nakoniec je škodlivý. Ale človek sa stále učí. Myslíte teda že odkalovanie stačí tak 1x za dva týždne? (Pretože ako som už opisoval, stále tam vidím ten bordel, a čítal som kopec informácií o tom ako odkalovať, a stále som myslel že to asi neovládam, keď mi toho tam tak vela zostane).
Klobouk dolů před vaší důsledností!
Tak to s tou hygienou nepřehánějte!
Rýpat takto intenzivně do dna není žádoucí. (Do dna dobře zavedeného akva se nerýpe i několik let.
)
0 17.03.2010 22:36 zsigi – Re: Sid
Stojím si za tým, a v skutočnosti to je aj viac ako 30%, pretože pri odkalovaní dna sa mi vačšinou zdá že ešte tam kúsok, ešte aj na druhej strane, a občas to množstvo teda je aj viac. Ale naozaj každý týždeň, ešte sa nestalo že by som to vynechal.
Stojíte si za tím, že od založení nádrže (30.8.09) týden co týden měníte cca 30% vody?
Kdyby vám to s přihnojováním KNO3 nevyšlo, dejte vědět.
0 17.03.2010 22:18 zsigi – Re: protein007
Ja som sa celkom potešil že NO3 bola 0, nevedel som že aj to je problém. Vo vode som to nemeral (dodávanej), ale určite to zmeriam tiež. Budem informovať. Zatiaľ ďakujem za radu.
A neskusal si zmerat NO3 aj vo vode z vodovodu? Ak by ho tam bolo aspon 10mg/l, tak by stacilo len castejsie menit vodu, a ak ho bude menej, zrejme budes musiet zacat hnojit KNO3 - na cele akva tak 1 gram za tyzden, mozno castejsie - tak, aby si udrzal NO3 aspon na 10mg/l (ale zasa davaj pozor, aby si to nepresvihol prilis castym davkovanim, NO3 by malo byt pod 30-50ml/l). Interval hnojenia zistis jedine tak, ze budes pravidelne merat uroven NO3 a ked klesne pod 10mg/l, tak dohnojis znova (neda sa to zovseobecnit, kazde akva ma inu spotrebu). No a casom podla toho zistis, ako casto hnojit - potom staci merat preventivne len raz za cas, ci tam je toho "tak akurat".
Daj kazdopadne vediet zajtra aj vysledok testu na PO4.
0 17.03.2010 21:24 zsigi – Re: protein007
Včera pri písaní som sa pomýlil. Chcel som písať NO3 test. To som aj kúpil, a zmeral Nameraná hodnota = 0!!!!! Nechcel som tomu veriť, tak som to zmeral znovu. Voda zostala krásne žltá, čo zodpovedá hodnote 0. Vymenil som časť vody (aj som odkalil). Test fosforov zase zostáva na zajtra. Zas napíšem hodnoty.
0 17.03.2010 14:16 Jakubqo814 aha to ako načo aj navrcholu rastliny ????
0 17.03.2010 14:09 jose – Re: Jakubqo814
korene
0 17.03.2010 14:08 Jakubqo814 – Cabomba Caroliana
Ahojte,moja cabomba c. po celej rastline ma také ako keby biele korene čo je to ??? rastie to z nej
Jinak můžete si pohledat které bude nejpodobnější. (U. macrorhiza, radiata, australis, ...), Pokud nebude květ nebo mikroskopická fotka měchýřku, tak to bude trošku tip.
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [165] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x