Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.

Čaute, dnes som kúpil zopár rastlín cez bazár a o tej, čo je hneď vedľa filtra som si neni istý či je to Najas indica.
Toto jsem neznal, děkuju! A ok, budu se na to muset podívat pod lupou.
Prosím, dovedete někdo určit druh mechu?
rybicky.net/fotogalerie.php…
Zřejmě se jedná o mech, který v mých akváriích roste už velmi dlouho (13 a více let). Zjevně obyčejný, ale tady roste tak, že se mi líbí.
Podle velikosti to vypadá na klasický A. barteri var. nana.
0 21.01.2017 18:17 Kesz – Anubias ???

Ahoj, mohl by mi někdo pomoci s určením přesného druhu tohoto Anubiasu? Dostal jsem dnes darem, ale bez jakékoli informace... předem děkuji

Je to ona

jen ještě nevyrostla

Až jí budeš mít tak 30čísel,tak uvidíš tu parádu
0 20.01.2017 16:51 Jaroun 
Neví někdo prosím vás copak je to za rostlinku?
Děkuji
Chtelo by to vetsi detail, bude to nejake Micranthemum. Podivej se do atlasu
0 20.01.2017 00:41 JD1609 – Co to je za rostliny?

Neví někdo co to je za rostliny? Hrozně se mi líbí ale nevím jak se jmenují xD
Starší reakce
Bingo..... děkuji..... a to jsem atlas rostlin projížděl rostlinu po rostline.... no přehlédl jsem se.... ještě jednou dekuji
Ne ne. Ta to neni. Listy jsou to mensiho vzrustu. V re emerzni formě nejsou tak kaderave.
0 16.01.2017 21:08 laKatos – skleroza
Za boha si nemohu vzpomenout jak se jmenuje a uz vůbec najít ji v atlase stonkovou rostlinu kde listy v emerzni formě jsou klasické ovalne ale v submerzni ma okraje listu takové jakoby s trny/vybezky. Vím zní to hloupé když ani neukazu foto nějak mé to nedá a srotuje v hlavě....
Raviolka toto popisuje ve svém článku, že otélia brutálně rychle schne (a láme se).
Jediný další článek, co jsem našel s popisem člověka, co jí má doma, byl v ruštině.
www.israquarium.co.il/…
Pro nás důležitý postřeh toho kluka: Přelomový moment - první nový list začala otélia vyhánět začátkem třetího týdne.
P.S. Nebudeme to už zahlcovat tady, jdu se ti nastěhovat do diskuse k tvé nádrži.

jo to je ona...... super diky......
on ehm pokud to je pan co byva kazdou burzu a vypada jak krakonos... (delsi prosedivele vlasy po tvarich housti) .. tak jsem ti asi jednu z tech dvou co tam mel vyfoukl..... Vzal jsem tu mensi co byla vice rozrostla do sirky/vicero listu... ta co zustala byla o cosi vetsi ale se tremi-ctyrmi listy.........
jinak sory... je to moc pekna rostlina
uprava: akorat jsem si nevsiml ze pri prodeji jeho partacka mi tu rostlinu zabalila do suchych novin... a jak jsem ji doma rozbaloval (cca po dvou hodinach) listy byly uz uplne vysusene a rozpadaly se.. na fotce to jde videt. táhnou se z ni taková vlákna jako by se svlikala. Listy žádné nedopadly a je v celku. Jen ty noviny se měly namočit. Snad to holka zvládne a zaplní mi nadrz.
Přidal jsem par fotek kde jde vidět ten rozpad a út částečně sklovateni listů..... fakt ta degradace listů jde brutálním tempem.....
rybicky.net/atlasrostlin/ottelia_ulvifolia
Jinak, zrejme u stejneho cloveka mam koupene dve - doufam, ze to neni jedna z nich (ale nemela by byt, psal jsem mu vcera, ze v Ostrave nebudu).
Specialne pro tuhle kytku si jdu zarizovat akvarium vysoke 90 cm. Da se pestovat i v normalni vysce (tvých 65 bude fajn), ale chci videt, co s ni udela vysoka nadrz.
P.S. NESMÍŠ mít okružáky v akváriu. Toto je jedna z mála rostlin, kterou žerou. A vyždímej jí ke kořenům detrit z filtru (nebo bahno odněkud).
Rozsáhlý článek o otélii
e-akvarium.cz/…
P.P.S. Jinak je super, že je to zrovna varianta s tygrovanými listy

. Dej, prosím, informaci: Jak jsi ji převážel? Odlámaly se jí nějaké listy?
0 15.01.2017 11:58 laKatos – neco z burzy

nazdarte vzal jsem nejake nove rostliny na burze v ostrave a prodavajici mi ji nabizel jako otylie ci tak nejak.... muzete pomoci s latinskym nebo ceskym presnym nazvem... diky
je to ta rostlina okolo ktere se motaji ti pancernicci....
Já vím, ale pro mě je to doprovodná kytka a kvůli růžkatci nebudu měnit vodu. Jiné kytky jsou pro mě důležitější.
jojo, k vybarvení potřebuje víc světla a k zesílení tvrdší vodu a víc dusíku ...
Růžkatec se pěstuje obvykle jako plovoučka. Sázení do dna jen vyjímečné. Já ho používám jako výplň odchovky živorodek a funguje perfektně, ale je na něm vidět že by potřeboval ještě mnohem více světla, aby se vybarvil a zesílil.
Pepan napsal: Trošku jiný tvar čepele. Porovnej:
rybicky.net/atlasrostlin/cryptocoryne_affinis
A ten růžkatec jsem zkusil nafotit v odchovce s živorodkami. Je úplně jiný, přitom sám tvrdím že tam má málo světla.
Vidím, že budu teda muset pořídit výkonější zářivky, ale jak jsem psal akvárko jsem čerstvě zdědil a o akvaristice nic nevím takže momentálně pročítám zdejší fóra a sbírám informace.

Aha už to vidím, sám mám tu samou pod názvem affinis, díky za vysvětlení, růžkatec dobře znám, jen jsem se "přeřekl",
Zbarvení listů, zvlněné okraje, růst v trsu.
Affinis to není proč? Protože se rozrůstá z jednoho místa a nepouští šlahouny jako červená..?
To první není Cryptocoryne affinis, ale spíše nějaká forma Cryptocoryne wendtii, ten Anubias by podle velikosti mohl být A. barteri var. nana a ten rohatec, co je ve skutečnostu růžkatec, má evidentně málo světla, protože je vytáhlý.
Jj je to tak, sekl jsem se..
0 12.01.2017 15:59 TomášFuk Dobře i tak vám děkuji.
Podle velikosti to může být obyčejný batteri, ale snad se přidá někdo znalejší toho druhu..
0 12.01.2017 15:48 TomášFuk Děkuji za určení. Ten anubis nevíte náhodou i do druhu?
První bude kryptokoryna červená, druhé nějaká saggitaria, třetí anubias, čtvrté rohatec jemnolistý..
0 12.01.2017 15:40 TomášFuk
0 12.01.2017 15:38 TomášFuk
Starší reakce
0 08.01.2017 21:11 Catuleta Děkuji, ja si prave nebyla jistá, tak nez budu sázet
První je Hemigraphis není to akvarijní rostlina. Druhá bude Alternanthera.

Starší reakce
Je parádní. O tom žádná. Já jsem kdysi téhle kytce pomohl tím, že jsem ji do velikosti cca 30cm napěstoval emerzně a teprve pak dal pod vodu. Byla to bomba.
No ak je to Samolus, tak je nádherný! Taký veľký som ešte nemal, v akých podmienkach je pestovaný? Nejaká tvrdšia voda? Ja ho mám v mäkšej a práve kvôli nemu som z úplne mäkkej musel ísť do strednej, v mäkkej mi akosi hynul.

ještě mám tuto fotku druhé
No dobre, nebudem sa hádať - rôznych podmienkach môže vyzerať trochu odlišne

Pri tej strednej mi to nejako nesedí na Samolus - zdajú sa mi príliš zvlnené alebo akoby "vykrajované" listy, také som nikdy nemal. Nejakú fotku, kde by bolo vidno osamotenú rastlinku, i spodok ružice, by nešlo hodiť?
ludwigia palustris, druhý asi Samolus valerandi a třetí bude kryptokoryna walkeri, wendtii, affinis?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [51] ...... 182 183
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 225439x