Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Uprostřed je možná i Hygrophila polysperma.

Tak je to hezká směs ale to co jsi chtěl tam asi není. Zaregistroval jsem něco jako Helanthium bolivianum 'Isthmicus', něco jako Hygrophila lancea nebo Potamogeton gayi a na dně se něco možná plazí ale to z těch fotek nepoznám i když mám čtyři oči. Můj typ je Glossostigma elatinoides.

Tak jsem zaexperimentoval a před dobou objednal tohle
www.aliexpress.com/…
Každopádně po čase vyrostlo úplně něco jiného a podle fotek bych řekl, že se však nejedná o žádnou kobercovku. Mohl by mi prosím někdo pomoci identifikovat rostlinu?
PS: dost mi to připomíná zde před nedávnem probíranou Hygrophilii, ale ta mi nesedí moc výškově - nejvyšší rostlinka má 10cm.
Starší reakce

Ahoj, prosím o pomoc s určením rostlinky, která se mi nepozorovaně dostala do akvária s jinými darovanými rostlinkami. Děkuji.
Já si myslím že to je ta H. polysperma Tiger. Mohlo se stát, že jim pár košíčků dovezli s kytkami, některý se rozsypal, nešlo to už dát zpátky, tak jednotlivé stonky používali jako držítko pro krevety.
Jo, te polysperme tyger se to podoba celkem hodne (ikdyz trochu pochybuji, ze by ji v hornbachu davali misto sitky ke krevetam). Asi to bude trochu zmutovane nevhodnym pomerem ca/mg, smrncnute nedostatkem p, a prebytkem b. Dohromady Hygrophila polysperma 'Daren'
Sice jsem trochu smutny z toho, ze nevim, zda je to zilkovani priznakem nejakeho nedostatku/prebytku nebo vrozene, ale i tak dekuji vsem za pomoc.
0 28.05.2018 22:15 AceVentura –
Re: NHKG Kdyz se prece podivas na fotku z odkazu co jsi sem dal... musis poznat, ze to fakt neni ono.
rybicky.net/atlasrostlin/hygrophila_siamensis Nebo nějaká jiná Hygrophila. Ale chtělo by to pro jistotu i fotku z boku.
Výrazné žilkování je příznakem nedostatku/nadbytku nějakého prvku ve vodě. Hygrophily jsou typické tím, že sice celkem bezproblémově rostou, ale pořád je na nich vidět nějaký problém s hnojením.

Dostal jsem ke krevetam v obchode nejaky lupen, i zasadil jsem ho a vyrostla z nej rychlerostouci kytka s lupeny tak kolem 7cm. Lupeny maji celkem vyrazne tmave zilkovani, ktere nevim, zda je prirozene, nebo je priznakem neceho chybejiciho. Poradite mi prosim co to je za kytku, at mam v inventari poradek?
Starší reakce
Jo to bude ono! Diky moc

Nepoznate prosim nekdo? Prines sem si z Branika, ale bez cedulky

Starší reakce
Rozdíl je na první pohled patrný cabomba má pouze dva řapíky zpeřených listů a limnophila ji má v průměru 6 z jednoho uzlu. Podle fotek to ale nepoznám to musíš vědět ty.

0 18.05.2018 16:07 Radim26 – Plovoucí rostlina
Řekl bych, že to bude ta Cabomba...Díky

0 18.05.2018 15:12 Radim26 – Plovoucí rostlina
Starší reakce
Je to ona

Je to druh kryptokoryny

řekl bych axelrodii.

Ahoj, muzete mi poradit,jaka je to rostlina? Diky
Starší reakce
zdravim, pripadam si jako blazen - nemuzu poznat kvetinu na tomto videu:
www.youtube.com/…
čas: 2:24 ta "velka zelena"
diky vsem, kteri me nakopnou spravnym smerem
Nieje to aromatica, do kuchyne mi ju teda žena brať nebude.
No to možná vypadá, že by to mohla být ona. Našel jsem tento obrázek a ten je hodně podobný té mé
goo.gl/… Ahoj
koukni se na tuhle rostlinku Rorippa aquatica,dost se jí podobá.
koukám a jsem vděčný za každý názor, ale podobnost vidím jen lehce ve tvaru listu, ale jinak vůbec
Jak dlouho jí máš v akváriu? Byla kupovaná v obchodě, na burze nějakej košíček? Nebo jsi jí od někoho dostal?
To jsem už viděl tento názor, ale co jsem si dal vyhledávat obrázky té Hygrophila difformis, tak žádný obrázek neodpovídá té mé. Listy se nikde neshodují.
Řekl bych ještě zatím emerzní Hygrophila difformis

Zkus list rozmělnit mezi prsty jestli má vůni cituji: Má zajímavou chuť a vůni připomínající citron a kmín. Používá se ve vietnamské kuchyni kde se nazývá NGO om.
Pokud voní jinak nebude to aromatika.

Našiel som fotku ako prišla rastlina. Bude to pogostemon verzia s širšími listami. Keď som hľadal na webe Stellatus, vždy mi našlo rastlinu, ktorá mala príliš úzke listy a na moju sa nepodobala.
Chtěl bych vědět nějaký rozdíl mezi těmi rostlinami který tě vede k jejímu určení.

Miloš mi jiz drive psal, ze sve rostlinky prodava do mistni akvaristiky, takže predpokladam, ze tyto rostlinky ma pripravene na prodej. L aromatica to rozhodne neni.

Tak jestli nejsem slepý tak na první fotce je jasně vidět jak je koupil. Takže trochu pochybuji že je to co píšeš.

Miloš neuvadi v jake formě a kde rostlinu koupil, čili tva otazka by mela byt směřována spíše na něho. Ptal se na urceni druhu rostliny, ktera je na fotce v submerzni formě.
Pise,ze mu roste dobre, tak ji klidne mohl vypestovat z invitro. Ano, podle me jde o pogostemon stellatus board leaf.

www.aquaticplantcentral.com/…
Myslíš si že je to tohle. Tahle rostlina jde koupit vlastně jen invitro a to kytky na obrázku nejsou. Nebo znáš obchod kde je takhle už prodávají?

Pravděpodobně Rotala rotundifolia.
0 24.04.2018 00:00
PetrO [817] 
Zdravím.
Také bych se chtěl zeptat, co by tohle mohlo být za rostlinku?
Přesněji, ten prcek u hlavičky spodní Tetry červenoústé.
Snad bude foto dostačující. Lepe se mě to nepovedlo.
Děkuji.
Vďaka, podľa fotiek to vyzerá na broad leaf.
Má širší listy, neboť jde o Pogostemon stellatus board leaf.
www.flowgrow.de/…
Není to Limnophila aromatica.
V místním katalogu jsou fotky varianty Pogo stellatus "fine leaf".
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [31] ...... 182 183
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224674x