Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Skalára - nemoc

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 30 Přejít na další stránku   1  
Skalára - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2010 13:01 Muž kortezhugo [983] – Re: Nelly
...tiez tam nic "zle" nevidim...
okrem stresu-"strachu" v ociach...ale mozno je to len fotom...
krunýřovci...pravdepodobne nebudu problem...
ale ako pise romant...rastliny pridaj - oni sa obcas tiez radi "schovaju"
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2010 12:56 Nelly – Re: romant
Myslíš že by jim mohl vadit? A čím? Mám ho asi tak nějak od poloviny srpna
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2010 12:53 R Muž romant [28001] – Re: Nelly
Něco vyššího, třeba nějakou valisnerku, nebo nějakou stonovku. Ještě k tomu krunýřovci, to, že si jich nevšímá, ještě neznamená, že jim nevadí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2010 12:49 Nelly – Re: romant
Ale ten krunýřovec si jich vůbec nevšímá :( na rostlinky se chystám ale ještě nevím jaký by se tam hodily :(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2010 12:48 Nelly – Re: Nelly
Focený to je včera a žádný vzhledový změny na něm nepozoruju (jako že by měl něco na tělíčku)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2010 12:48 R Muž romant [28001] – Re: Nelly
Tak podle mě jsou opravdu stresovaný z toho prostoru. Je to prázdný. Přidej tam další rostliny. Celkově je takováhle nádrž pro skaláry a krunýřovce, kterej ještě naroste nevhodná. Když už, tak bych tam nechal jenom ty skaláry a toho krunýřovce dal pryč. V malým prostoru je pak může stresovat i maličkost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2010 12:46 Nelly – Re: kortezhugo
toho co je vpravo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2010 12:46 Muž kortezhugo [983] – Re: Nelly
Fotka k příspěvku ...a kereho to "klepe"???

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2010 12:39 Nelly – Re: Nelly
Tak tu prezentaci už mám hotovou i s fotkama - ty ryby tam sou vyfocený všecky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2010 12:36 Nelly – Re: Nelly
jo a ten krunýřovec je asi velkoploutvej....nebo mu je aspoń hodně podobnej
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2010 12:36 Nelly – Re: romant
Skaláry maj tak 7-8 i s těma všema plouvema, krunýřovec má 9 cm........akvárko je dlouhý 80cm, vysoký 50 cm a hloubka je 30 cm.....kdyžtak už si dělám prezentaci nádrže
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2010 12:24 R Muž romant [28001] – Re: Nelly
Jaký jsou rozměry toho akvárka? A jak jsou ty ryby velký? A ten krunýřovec, co je to zač?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2010 12:21 Nelly – Re: romant
nene jen dvě ty skaláry a jeden krunýřovec jinak nic
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2010 12:15 R Muž romant [28001] – Re: Nelly
Jak už jsem psal, něco ho stresuje. Jiný ryby než píšeš v akva nejsou?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2010 12:15 JuraS – Re: Nelly
doplň svoje údaje o profil akva..je to jako kdybys zavolala doktorovi a do sluchátka "..pane doktore, tady jak si ukazuju tady mě píchá..co si na to mám dát...?"
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2010 12:13 Nelly – Re: JuraS
To je zajímavý....a čím by se mohl otrávit?Druhá skalára i krunýřovec sou uplně v pořádku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2010 12:12 JuraS – Re: Nelly
tipuji...otrava
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2010 12:08 Nelly – Re: Nelly
Tak to dělal znova, zase ty prudký trhaný pohyby a dokonce narazil do teploměru až to cinklo, potom plaval jakoby skoro na boku pusinkou u hladiny a měl staženou ocasní ploutvičku, ale nic nedělal (nelapal po vzduchu nebo tak něco). Te´d zase vypadá normálně. Já tomu nerozumim :(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2010 11:31 Nelly – Re: Nelly
Lidi fakt to nemůže bejt nějaká nemoc?......asi už začínám bejt paranoidní....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2010 11:17 Nelly – Re: vlacek
Tyjo tak já nevim ta ryba se zas chová uplně normálně :-O
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2010 11:11 Muž vlacek [402] – Re: Nelly
Zdravim, zrovna vcera vecer jsem pozoroval evelmi rychle trhave pohyby u svych rybicek (boraras maculatus a corydoras hastatus). Jako kdyby se chtely neceho zbavit nebo co. Obcas se take otrou o listy a kameny. Nikdy predtim jsem to nevidel. Behem toho take velmi rychle pohybuji skrelemi. Po chvili jsou zase v klidu, az moc. Muj tip je ze bud si vzaly moc velke sousto, nebo mi v akvarku neco radi, treba zabrohlisti?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2010 11:07 Muž kortezhugo [983] – Re: Nelly
"ale ta moje se mrskala ještě víc"
...ved aj tie moje - ale len ked "idu" bojovat...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2010 11:03 Nelly – Re: kortezhugo
Máš moc pěkný rybky :) a taky se mrskaj rychle, ale ta moje se mrskala ještě víc - vážně to vypadalo jak epileptickej záchvat
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2010 11:01 Nelly – Re: romant
Teplota je 24. Leknout se neměla čeho, krunýřovec byl přisátej na kořenu docela daleko od ní a ta druhá skalára se hrabala v písku :( Včera večer když jsem šla spát byla ta ryba úplně v pohodě :(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2010 11:01 Muž kortezhugo [983] – Re: Nelly
...a nebojuju???
u mna spliecha tiez casto voda v Skalariu....
pusti si to video :) pocut tak ako klepnu o sklo - celkom slusna rana...
po "tom" ked sa jeden s nich schova sa ani necudujem...

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2010 10:59 R Muž romant [28001] – Re: Nelly
Zřejmě se něčeho lekla. Kolik je ta teplota?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2010 10:52 Nelly – Extrémně rychlé trhavé pochyby skaláry
Ahoj, dneska ráno mně vzbudilo šplouchání vody - jedna skalára v akvárku tam plavala šileně rychle a tak jakoby trhaně jako kdyby měla nějakej epileptickej záchvat nebo co, asi po půl hodině jsem jí viděla jak je zabořená hlavou mezi kamen a rostlinku a nehýbala se. Tak jsem vzala síťku že jí vylovím (myslela jsem že je mrtvá) ale začla se hýbat a plave. Co mám dělat? Nevíte někdo co by to mohlo být? Mám jí dát někam do karantény, nebo ji tam můžu nechat?
V akvárku mám 2 skaláry (druhá se mi zdá úplně vpořádku-aspoń se teda chová normálně jako vždy) a jednoho krunýřovce. Akvárko je 100 litrový, mám tam pár větších kamenů, kořen, rostlinky, filtr dost výkonnej, tepla mají dost a voda je zcela vpořádku. Poradí mi někdo co jí je? sad Děkuju.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2010 19:32 Žena stetinka [271] – Re: Bob66
no, mně to spíš přišlo jako nudle hmm Ale rybu s kapesníkem si představit neumím, Hlavně ten rychlej konec, zdála se mi už živější i proplouvala po akva a najednou, po hodině už nebyla...Ostatní ryby naprosto v pořádku. Jsem z toho jelen coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2010 19:01 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: stetinka
Mohlo by jít o děrovou nemoc, kdy se přemnožení bičíkovci usazují v podkožní tkáni a zejména na hlavě a v oblasti postranní čáry vznikají malé, ale hluboké díry, vředy, ze kterých vyčnívá nitkovitá bělavá hmota. Podobné poškození vznikají avšak také při infekci plísní Ichthyosporidium hoferi i při některých bakteriálních infekcích. Zkopírováno tady www.akvarijni.cz/… X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2010 14:58 Žena stetinka [271]
tak jsem na hodinku odjela a ryby se do ní asi pustily...bohužel. Stejně by mě ale zajímalo, kdybyste měl někdo nějaký nápad. Byla to samice z páru sad
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2010 11:16 Žena stetinka [271]
Fotka k příspěvku a ještě jedna

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2010 11:15 Žena stetinka [271]
Fotka k příspěvku Dotaz. Skalára, jedna z hejna měla před 3 dny bílou tlamu, dolní část a trochu sem tam v určitém úhlu byla vidět porušená kůže. Myslela jsem, že se nějak poprali. Tak jsem jen pro jistotu zasolila a zvedla teplotu. Dnes ji dám pro jistotu do karantény. Ale čím léčit? Bílá tlama i kůže už jsou v pořádku. Ryba jen visí pod hladinou nežere a z "nosních direk" jí vylejzají takové malé bílé útvary. Nikdy jsem to neviděla. Můžou mít ryby sekret z nosu? Když ji přišla oďobnout měděnka, tak se to prudkým pohybem uvolnilo. Přikládám foto, ale nemám makro... :-(

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.08.2010 15:59 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: Vašek
Spíš to bude z těch granulí, pokud ano bude v pořádku a příště bude lepší když krmnou dávku granulí necháš pár minut namočené a potom teprve zkrmíš X-) Granule nabobtnávají a pokud jich sežere dost ještě než se nasáknou tak nabobtnají v rybě a nadnáší jí že se nemůže potopit ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2010 14:28 Raider – Re: Vašek
Buď se přežral,nebo má prsklý plynový měchýř a to je konečná...Uvidíš sám...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2010 13:33 Muž Vašek [56] – Nafouklé břicho u skaláry
Dnes ráno koukám na samce jak se bezmocně snaží potopit. Má nafouklé břicho a pořád jej to táhne k hladině na bok. Včera jsem zkoušel dostali nové krmivo. Jsou to takové drobné granule, jko dělá tetramin a moc jim chutnalo a asi se přežral. Dostane se z toho, nebo je to konečná :-(

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2010 22:01 Muž kortezhugo [983] – Re: Gery
...v prvom rade - ked ti ma niekto poradit - tak treba "poriadne" foto :) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2010 16:12 Muž BarbarOSA [6]
kortezhugo napsal: ...v podstate mas pravdu - pouzit moze kade co...
...len ja mam rad taku chemiu kde vyrobca uvadza aj zlozenie...

to mas pravdu, ale ak nema nic ine a nema rychlo k dostaniu, tak je lepsie aspon nieco, myslel som ten multimedikal a tak pod., nejake vseobecne liecivo..
ak mas nieco specialne co sa ti osvedcilo, ok nie som proti palec

a ak zerie a pekne plava mal by byt OK..
ked ryba prestane papat, strani sa ostatnych zivocichov, alebo nejak inak divne sprava, je to uz horsie, aj bez vonkajsich priznakov, alebo odrenin.. :-(
daufaj, ze bude OK, a snaz sa mu nejak pomoct, bude ti vdacna a ty sa budes zase tesit ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2010 15:11 JagerMaister
ked bude fit tak super potlesk žerie aj pláve v pohode ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2010 14:35 R Muž romant [28001] – Re: Gery
Podle toho lehce rozmazanýho obrázku bych řekl, že jde pouze o odřeninu. U skalár to není nic nenormálního. Píšeš, že je to čilouš, tak bych se ani nedivil, že se někde odřel, třeba o nějaký kámen nebo kořen, nebo soubojový šrám. Pokud ta ryba plave normálně, tak bych to viděl, že za pár dní bude zase fit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2010 14:33 JagerMaister
vyzerá to ako odrenina a máš pravdu mám dvoch samcov asi sa len poštuchujú ne coze tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2010 14:13 Koldy
Ty díry jsou hluboké nebo jako vypadnuté šupiny?A jestlity skaláry jsou stejného pohlaví tak se můžou mlátit mezi sebou a nic to nebude.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2010 11:01 JagerMaister
ok :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2010 11:00 Muž kortezhugo [983] – Re: BarbarOSA
...v podstate mas pravdu - pouzit moze kade co...
...len ja mam rad taku chemiu kde vyrobca uvadza aj zlozenie...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2010 10:59 JagerMaister
oka bude karanténa a to liečivo si kúpim :-) vdaka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2010 10:51 Muž BarbarOSA [6]
kortezhugo napsal: ...no najlepsie bude karantena...
...a daaku chemiu nemas doma?
ja som uz davno nic nepouzil - nebolo treba ale toto...mam doma stale clovek nikdy nevie
<a href="http://www.zoo-market.cz/cs/produkty/akvaristika/leciva/tetra/2356-tetra-general-tonic-konzentrat-100ml" target="_blank" rel="nofollow">http://www.zoo-market.cz/cs/produkty/akvaristika/leciva/tetra/2356-tetra-general-tonic-konzentrat-100ml</a>

dobre by bolo teoreticky hocico vseobecneho rozsahu ako multimedikal atd., popripade nieco specialne ako je vyssie, alebo nieco podobne by len pomohlo..

ak mas karantennu nadrz tam ho daj a prilej vodicky zazracnej uvidis co sa bude diat..
do velkeho akva by toho slo moc, a ked je chora len jedna ryba, ale ak nie je ine akva, nepomozes si..
treba verit ze bude dobre..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2010 10:44 Muž kortezhugo [983] – Re: Gery
...no najlepsie bude karantena...
...a daaku chemiu nemas doma?
ja som uz davno nic nepouzil - nebolo treba ale toto...mam doma stale clovek nikdy nevie
www.zoo-market.cz/…

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2010 10:41 Muž BarbarOSA [6]
ryby sa tazko fotia..
skus ich fotit pri tom ked im das papat..
vtedy su chvilu pokojne a nelietaju po akva..
vidno to ale nevidno to poriadne..
vsak niekto sa mozno najde co s tym skusenosti..
alebo skus pohladat nieco podobne..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2010 10:36 JagerMaister
Fotka k příspěvku Ten skalár je ako blesk nenechá sa vyfotit mám len toto :-O

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2010 10:27 JagerMaister
oka len nech nedostane pleseň lebo je to môj oblúbenec skúsim lepšiu foto :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2010 10:12 Muž BarbarOSA [6]
je to slabo vidno, ale vidno..
niekde som cital ze skalar niekomu narazil niekde a opuchlo mu oko, tak ze az sa mu vydulo smerom von..
takze skus najst nieco v akva o co sa mohol poranit..
ryby nemas nejake problematicke, jedine ze by si bojovnica trufla, ale to neviem..
teraz en dufat, ze tam nedostane nejaku plesen, lebo je hotovy..
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [30] ...... 39 40

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 37031x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/5376?od=1451