Testy vody
dakujem
ahoj môžeš hodiť odkaz ako to vyzerá celkom ma to zaujíma hlavne cenovo
tamtie sú dosť drahé no iné som nevidel dokonca dnes my povedali v jednom špeciálnom obchode že už sa nevyrábajú (len elektronické) a keďže to chcem merat kvôli riase mam si kúpit ešte dvoch prísavníkov lebo ich mám zrejme málo takže podla predajcu 50l vody :4 prísavníci
už tam viac nevkročím
ja to cetl jako mnohoucelove.....
Nevím na co myslíš? Přesnost je jasná, třeba Ratajovy testy se prodávají kolem 70,- a pokud si vzpomínám tak ty papírky stojí ke 400,-.
Kup místo nich monoúčelové kapkové, vyjde tě to levněji a vydrží ti déle. Také výsledky budou přesnější.
to máš pravdu len som ich chcel najskôr vyskúšat než za ne dám toľko peňazí
NO3,NO2,GH,KH,pH
no ak mas vsetky 4 policka v strede cervene? -tak je GH viac ako 21
ale inac takto predavat tieto testy je blbost...
pretoze uzavrete maju ten "absorber" vlhkosti ako celaskon
tazko takto povedat ci ti takto ukazu daaku "realnu" hodnotu
dakujem pomohlo
len nerozumiem tomu stredu všetko mám červené
1 18.04.2011 17:01 miske – tabulka
ahoj viete mi niekto zaslať tabuľku pre vyhodnotenie testu JBL Easy Test 5 in 1, kúpil som si len tri pásiky a nechce sa my sni my bežať do obchodu pre vyhodnotenie a fotky na nete nie sú bohviejaké ked doza je guľatá..
Dakujem
Starší reakce
Je dvousložkový, vyhodnocuje se na 3. minutě. Testy od této firmy dokupuji na akvaburzách.
EDIT: U mne už dlouhá léta jedině AQUAR!
Pozor existuje Aquar i Akvar.Obé je na burze v Ostravě.
1 07.03.2011 17:33 zuzana – Re: Sid
Ten akvar má kolik složek a prášků?
A kde se dá koupit? E-shop použít nemůžu.
Stejně jako Sid doporučím Aquar.
1 07.03.2011 16:24 zuzana – Jaký test na dusičnany?
Ten od Rataje je hrozně složitý a zdlouhavý a stejně mi nefunguje a i SERA má 4 složky a ten nepraktický prášek... Je nějaký přímočařejší test? Třeba dvojsložkový, nebo i více, ale hlavně bez toho prášku?
Starší reakce
To je u studny normální. Záleží na druhu chovaných ryb a rostlin, ale nedoporučuval bych. Já mám velmi podobný zdroj vody a ředím dešťovou na přijatelnou úroveň.
prave som skusal robit testy vody z ieho zdroja ... zo studne ...
merial som GH a KH no vela som sa nedozvedel ... nakvapkal som tam uz asi 30 kvapiek a stale to nezmenilo farbu .... takze podla testov je KH a GH velmi vysoke ... asi to nebude velmi vhodna do akvaria ... ?
Starší reakce
Takové hodnoty by byly skoro ideální pro rostlino-společenské akva, pokud by byly reálné...
Čau na těchto stránkách
www.sera.de/… máš online laboratoř a pokud tam zadáš naměřené hodnoty tak se dozvíš co a jak...
Zdravim
Robil som testy vody testami od rataja
vysledky su nasledovne:
PH - 6.8
GH - 5
FE - som nenameral roztok sa neodfarbil
KH - 7
CO2 - 20mg
NO3 - 40mg
NO2 - 0mg
P - 0,5 mg
Su tieto vysledky v norme ? Alebo nieco je vyssie / nizsie ?
V akvariu sa mi robi stale zelena riasa a neviem ako sa jej zbavit ...
Starší reakce
Sagittarie, Vallisnerie, Egerie, některé Cryptocoryny. K tomu by se měl raději vyjádřit nějaký rostlinkář, nebo se koukni do zdejšího atlasu. Už se začínáme dostávat off topic.
udělám to,je poprosím a pár navrhů na rostliny v těch se vůbec neorientuji (Asii) ,děkuji
Vypadá to že tam je nízká vrstva dna. Rostliny téměř žádné. Navyš dno a přidej rostlinky co snáší tvrdší vodu a uvidíš jak se to vylepší.
děkuji všem,je to mé první větší akvo (čísty obsah 120L) předtím jsem měl jen 45L a tak mám strach abych něco nezanedbal a nezkonil.
A v tom je jádro pudla. Když jsou rybky v pohodě, proč si lámat hlavu s vodou. Pokud dokonce rostliny rostou, tak už bych to vůbec neřešil. Také nemáme nejměkší vodu a jde to. A k té 25. Teď je momentálně zarostlá tak, že je to naprostá džungle. Přiložené foto při odkalování.
Pokud jsou rostliny a ryby v pořádku a prosperují tak bych si s úpravou vody nelámal hlavu. Různým experimentováním s chemií vody si můžeš zadělat na potíže. Zvlášť pokud si nejsi jistý se správnými postupy.
no to zatím ne,ryby jsou O.K. jen jsem se na začatku ptal jestli rozbor mé vody není nějaká katastrofa,jak pro ryby tak pro rostliny a vy je máte (rostliny) v te 25 moc moc pěkné.Mě tak pěkně nerostou.
Haimdol napsal: .. ale sůl zvýší maximálně vodivost. Na pH nemá vliv...
Jak ktera sul. Nektere umi hybat i s Ph, obema smery. Vetsina lidi to snad vi, ale neskodi to obcas zopakovat.
Ale vim, ze mluvis o "jedle soli", jen jsem si nebyl jisty u konopnika, jestli mysli tuhle, kdyz s ni chtel snizovat Ph
Já bych se znovu zeptal. Mají ryby či rostliny s tou vodou nějaký problém? Až pak bych něco řešil.
To ti na nic nebude. Je to směs minerálů pro obohacení vody z reversní osmózy která je téměř jako destilka. RO pro menší množství vody se dá pořídit poměrně levně
shop.miga.cz/… obě varianty jsoun pro mě osobně dost drahé,takžě bud shanět vodu jinde a nebo se jěště zeptám možná špatně dalo by se použít toto
www.akvaristik.eu/… Jak jsem už psal. Jedině použít reversní osmózu nebo demikolonu.
děkuji,ale hlavně jsem měl namysly ten vápmík a síru abych neměl krápníkovou jeskini
Jedlá soda opravdu zvýší pH, ale sůl zvýší maximálně vodivost. Na pH nemá vliv. Na jakékoli úpravy vody je třeba mít alespoň elementární znalosti chemie. Pokud máš vstupní vodu s pH 7 tak s touto hodnotou nehýbej. Je vhodná pro běžný chov většiny ryb.
Otázka je, jakou hodnotu PH máš v nádrži ve skutečnosti.
no jsem laik tak se ptam nečil te se,jen sem myslel že soli se ph sníží a jedlou sodou zvíší,alespon toto jsem se dočetl z nejakeho fora
konopnik36 napsal: ...ph snížím soli ale co dál???
Jakou soli?
Nejlepe udelas, kdyz s tim nebudes delat nic nez prostudujes chemii. A treba pak zjistis, ze stejne nic delat nemusis.
A proč chceš snižovat PH? A to ostatní? Máš snad nějaké problémy?
Tvrdost vody se nedá snížit jinak než za použití reversní osmózy nebo demikolony. Jakou solí že to chceš snižovat pH? Pokud kuchyňskou tak to nejde ani omylem
.
a dá se stím něco nějak laitsky dělat???? ph snížím soli ale co dál???
1 11.01.2011 19:13 HonzaLBC – Re: konopnik36
Zřejmě studniční voda. Moc vysoká celková tvrdost 35°dH (německé stupně). Je to způsobeno velkým množstvím rozpuštěných hořečnatých a vápenatých solí z podloží. Nevím, ale tolik toho snad není ani v minerálce
. S tím souvisí i ta zvýšená konduktivita (vodivost). Dusičnany mohou být už pro nějaké ryby limitní. Snížit tvrdost (že by reverzní osmóza?)a hlídat dusičnany. Nebo ji nechte někde kapat a vyrostou Vám krápníky
.
je to obecní vodárna a prosakuje do ni vsechna deštová voda z polí.Ja to piju
mám 1x ancik sp,10x tetra křivopruhá,13x barbus 4 pruhy,8x neonka červena a 2x moje milačky jeden cca 12cm a druhy 13cm pramicka červenoploutvá,ve filtu je uhlí a kroužky na dusičnany, 120L a přidal jsem jen preventin jinak natur.
Ty dusicnany by se mi nelibily, dvojnasobek uz muze byt fatalni i pro docela bezne druhy ryb. A ten vapnik, to je skoro polovina jak v morske vode. Taky nejsem chemik, ale ta voda se mi nelibi, pro akvarium bych takovou nechtel, a pokud bych mel v tomhle neco chovat, zameril bych se na ryby, kterym tvrda voda nevadi. To je nejaka studna? A co to do ni prosakuje? Pokud to mam ja laicky hodnotit, pit by mi to nevadilo, clovek snese ledacos.
Pokud nechceš odchovávat nějaké speciality tak pro normální chov rybek je ta voda v pohodě. Snad jen ty NO3 máte na hranici, ale s tím si poradí pár rostlin. Já vždycky říkám, když tu vodu můžeš pít, proč by v ní nemohly plavat rybky?
Dobrý den, toto je můj rozbor vody z vodovodu co používám do akva,nejsem chemik a tak se ptám "Je to v pořádku?"
Přidat reakci
1 ...... [28] ...... 39 40
Zpět na obsah sekce Voda, přípravky na úpravu a testy • Zobrazeno 41958x