Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Testy vody

 

NápovědaFórum » Voda, přípravky na úpravu a testy » Testy 

Přejít na předchozí stránku 38 Přejít na další stránku   1  
Testy vody
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2007 10:09 Muž matlala [798] - Rostliny
aqua-tip.cz/…
tak toto je test JBL ale nevím jestli je to těch 300 proužků hmm a sera stojí 750-proužky a je jich 25 a maj odchylku třeba ph +/- stupně podle rozboru vody v laboratoři(volal jsem na vodárnu a zjišťoval
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2007 20:34 smajlik – testy
Koukám na aqua-tip.cz/… a tady jsou ty testy od JBL dost drahé.U nás v akvaristice jsem je pořídil za něco málo přes 300,- Kč.A na akvamalawi.com/… to někdo srovnával (viz.diskuze) a je to docela rozpačitý výsledek.Tak nevím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2007 20:06 Muž matlala [798] - Rostliny
a sorry to nejde přejměnovat
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2007 20:05 smajlik
Určitě si ten JBL test někde vyguglíš,tak se podívej.A v názvu příspěvku škrtni to "L".
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2007 20:04 Page
Vaši Ti povolili poštu jo?? smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2007 20:02 Muž matlala [798] - Rostliny
tohle 25
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2007 20:00 smajlik – JBL
V podstatě ty samé testy od JBL,jsou o cca 150,- Kč levnější.JBL Easy test 5in1.Balení osahuje 300 testovacích proužků.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2007 17:39 Muž matlala [798] - Rostliny
budu si totiš objednávat voděodolné patice arcadia a držáky na ně z akvarista.cz a doma už testy došly tak sem ho chtěl objednat-nebo je lepčí od aquaru???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2007 17:30 Muž matlala [798] - Rostliny – eLSHa test 5v1
www.akvarista.cz/… JAK SPOLEHLIVÝ JE TENTO TEST???

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2007 13:59 Muž tona13 [1]
S chutí jsem si přečetl všechny názory na toto téma a tak taky něco přihodím do mlýna.
Naprosto souhlasím s lidovým pořekadlem, že " Čím blbší sedlák, tím větší zemák ". Tím nemyslím, že by akvarista neměl vědět, jakou vodu v nádrži má ( tvrdost, PH ). To znamená, že pro začátečníka který se rozhodl pro chov páru Gupek a Mečovek stačí si pořídit lakmusové papírky a zavolat si na vodárnu, kde mu řeknou jaká voda mu přichází z řádu. Ale nakupování nějakých blbostí na měření NH3/NH4, NO2, NO3, dále pH a tvrdost vody, to je přesně to co ho bude při i drobných nezdarech mást a dojde nakonec k možnému jeho upustění od chovu. Přece zkušenosti může získat jen a jen sledováním života v jeho akva a ne chemickými rozbory, když třeba stačí co 14 dní vyměnit třetinu vody a přeprat filtrační média.
Například dnes chovají Terčovce ( Symphysodon discus ) akvaristi, kreří s nimi přímo začínají a daří se jim a nebudou mi věřit, že ještě před 20-30 lety,by tyto ryby v jejich nádrži nezůstaly živé ani minutu ( chov bez písku, rostlin - odsávání detritu a zbylé potravy po každém krmení,stálá teplota k 30 st., PH 4.5 s minimálním obsahem minerálů atd,atd,). Tím se vracím zpátky k tématu, že dnešní ryby už přece jen tak nejsou citlivé na takové životní podmínky jak byly zvyklé ze svých domovin ( zdomestifikovaly ).
Na závěr tohoto příspěvku dodám, že plně souhlasím s názory typu Sidonia a ten kdo četl jeho názory jsou jak moje. A jak napsal,že pokud se vyhnete zásadním chybám při založení a provozování nádrže ( dodám pravidelné odkalování, výměna vody a nepřekrmování ),testy nebudete ani potřebovat .
Asi tak. THE END.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2007 10:54 miro03
este maličkost ja som predtým používal test od firmi JBL ktorý je dost presný a ani neni drahý merá prakticky všetki potrebné parametre a jmenuje sa Easy Test 5in1 a merá ph,gh,kh,no2,no3.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2007 10:50 miro03
Fotka k příspěvku Je dost tažke radit človek može vyjadrit len svoj názor z vlastných skuseností.Ja osobne si myslim že je len málo presných testov predávaných v akvaristikách (laktusove papirki.kvapki atd...).ja osobne používam elektronicke merače čo nie je až tak najlacnejšia záležitost ale ani zas tak drahá.No ja však bez týchto merákov fungovat nemožem kedže odchovávam terčovce.Čo sa týka tvojej otázky či je treba robit testi odpoviem len to že každý bi mal merat a pochopit system chemismu vody v akvariu,predide tým človek velakrat problemom.Stačí že človek pri krmení nechtiac prekrmi ryby a neodsaje zbytki a zmení to vodu tak že do rána možete príst o celé osadenstvo akvaria a pritom voda može bit večer ešte čista priezračná,a ráno nájdete plavat mrtvoly a pritom bi stačil po prekrmení urobit test a odsat zbitky krmiva no velakrát skusený chovatel vydí ked niečo nie je v akvariu vporiadku, no ja i ked sa venujem akvaristike 17 rokou tak sa spolieham hlavne na testy aj ked velakrát vybadám na rybách problem s pozorovania aj tak uprednostnim testi aby som presne určil problem prípadne mohol zvolit správny sposob nápravy.Na záver doporučujem vela čítat odbornej literaturi a diskutovat s skusenými chovatelmi o problémoch spojenými s akvaristikou.Prajem každému vela uspechov a trpezlivosti.

 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2007 13:50 Žena Rebbie [71]
Zajímavá diskuse :-) Přidám svoju kapičku do moře - koupila sem si první testíky, na pH a jmenuje se to Ben - test. Esli je oki nebo neni, to netušim, pán v akvaristice mi prostě podal tenhle tak ho mam :-) A hned sem zjistila že voda v připravovanym akva je úplně na konci tý stupnice, čili pH 7,4 a hned z toho mam hlavu v pejru :-D Bo sem otestovala i vodu z kohoutku a je to to samý :-D Naštěstí to prej závojnatkám vadit až tak nebude a doufam taky že až dam to nový pískový dno a kyti tak že se to eště změní :-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2007 11:00 Sidonius
Vždyť jsem to konstatoval už na začátku této diskuse, že je lepší se bez testů obejít... smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2007 10:28 Žena katunka [158] – sokolík
No vzhledem k tomu, že při sobotní návštěvě u mě to viděli všichni tak nebudu zapírat :-D . ALe já jsem s tím vážně spokojená...obsahuje to snad všechny základní testy, manipulace je snadná, testovací lahvičky jsou skleněné a v kufříku je na ně dokonce i stojánek, takže je nemusím stavět na stůl a riskovat různé nevypratelné skvrny, ke každému testu je podrobný návod uvádějící i nápravná opatření při překročení hodnot a jak už jsem psala...kufřík je zastrčený ve skříni, kde nezabírá žádné místo...kdybych měla všechny ty testy kupované zvlášť tak mi na ně jedna polička bude malá a při testování by to u nás vypadalo jak v chemičce. smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2007 10:23 Muž mch.sokolov [160] - Cichlidy – to kačka
ale já neuvedl tebe :-O smich smich smich love sem tě nechal v anonymitě smich smich a o tom že je chce mrakouš,taky ne smich smich smich X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2007 10:20 Žena katunka [158]
Tak k takovéto přímé narážce se musím vyjádřit :-D . Sera kufřík mám a jsem s ním spokojená. Nekoupila jsem si ho ovšem sama, dostala jsem ho od přítele k Vánocům, po té, co jsem doma nadávala, že mi tady bez znalostí hodnot vody nikdo neporadí smich .
Ale vážně: původní otázka myslím zněla jestli a jaké testy jsou podle našeho názoru nezbytné. Já svou odpověď (za kterou si stojím) napsala, ke kufříku mohu dodat snad jen to, že je velmi přehledný, nezabírá tolik místa jako deset krabiček, návodů a lahviček a testování netrvá dlouho (nejdelší je tuším test na NO3..cca 6 minut). Chápu, že pro někoho tohle nejsou pádné důvody k nákupu dražší Sery...ovšem darovanému koni na zuby nekoukej :-D a vzhledem k tomu, že já to neplatila jsem se Sera kufříkem nadmíru spokojená
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2007 10:08 Muž mch.sokolov [160] - Cichlidy – to sid..
jj plně s tebou souhlasim,ale mě šlo o ten SERA kufr,páč sme se t tomu dostali na chatu:)že ho někdo má a dalši že ho chce,já osobně jsem se vyjádřil,že bych do tohodle nikdy nešel ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2007 23:20 Sidonius – To mch.sokolov
mch.sokolov: "...zrovna ten odkaz na MIGA....tak výrobce je má o něco ještě dražši někdy je to levnějši ve zverimexu jak u výrobce..."

Je možné, že ten "SERA kufr" prodává MIGA levněji, než výrobce, :-) , ale věřte mi, že bych se sám k podobnému zjištění pravděpodobně nikdy nedopracoval...
Už při pohledu na cenu tohoto kufříku bych v případě potřeby pořídit si podobnou sadu testů sáhl po AQUARu. Rozdíl v kvalitě takovýchto kapkových testů nebude pro mne tak markantní, abych si nemohl koupit "variantu AQUAR" (obdobné testy jako v kufříku), a to za zhruba čtvrtinovou cenu i s poštovným... :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2007 22:55 Sidonius – To Riven
:-) Omlouvám se, ale na to, co jste napsal, musím odpovědět co nejstručněji. Jinak by stejně jako v sobotu hrozilo, že bych se v tom mohl utopit. V podstatě každá vaše věta totiž otevírá prostor pro širokou diskusi, analýzu, úvahu... ;-)

Z toho, co jste napsal, vypíchnu:
"...znát základní parametry prostředí akvária ... aspoň rámcově znát souvislosti těchto parametrů by měl každý "průměrný", zodpovědný akvarista. Dá se tak vyhnout mnoha "karambolům"..."

S tím nemohu jinak, než souhlasit! To je podstatou úspěchu a jakousi zárukou, že akva, které provozujeme, nebude rybím kriminálem nebo dokonce koncentrákem...!

Na čem jsem se s některými diskutujícími tak úplně neshodl, (Wladys, Blek, Katunka), je nezbytnost používání testů. Umím si představit, že to jde i bez nich, (aspoň do doby, než - jak zdůraznil Blek - příjde průšvih... smich ), proto jsem taky podpořil názor Zoo a Malapy.
Každopádně pak musím dát za pravdu všem zastáncům nezbytnosti mít poruce základní testy, že s nimi se dá zorientovat snadněji, rychleji a lépe! ano

Závěrem ještě jednu vaši citaci a komentář k ní:
"...bylo by snad dobré trpělivě a neúnavně mluvit o miniekosystému, jak zjišťovat jeho parametry a jak je udržovat...."

Bezpochyby. Důvody k tomu jsou... (Viz "rybí kriminál" výše.)
Dokonce mne neděsí ani představa sysifovské podstaty takové "práce"... :-)
Jenom bych vás chtěl požádat - necítil byste se na tuhle práci zrovna vy? :) ;-)
Už ze stylu, jakým jste položil úvodní otázky, ale i z další diskuse je znát,že by vám tahle role seděla. ;-)
(Rád se připojím! :-) )
Pěkný večer!
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2007 17:25 Riven
Jistě jsme se nikdy nepotkali a zmínka o úctě k šedinám je ustálený slovní obrat,vyjadřující úctu obecně :-) .
Mám-li přiznat barvu,toto téma jsem tímto způsobem otevřel proto,že ho považuji za dost podstatné.Čtu-li dotazy typu "jak mám používat CO2" položené člověkem,majícím ve své nádrži kámen přivezený z Jugoslávie,"proč mi najednou umírají rybičky,když jsem tam dal tabletky na okysličování","co mám použít proti řasám-řasobijce?" a podobně,chtěl jsem vyvolat diskusi právě o (použiji váš výraz) fungování miniekosystemu.Jedno bez druhého nefunguje a člověk nemusí být vědec,když chce mít doma rybičky.
Dovolím si odhadnout důvod vaší první odpovědi - na jednoduchou otázku není vždy jednoduchá odpověď.Troufám si tvrdit,že znát základní parametry prostředí akvária je dobré vědět a aspoň rámcově znát souvislosti těchto parametrů by měl každý "průměrný",zodpovědný akvarista.Dá se tak vyhnout mnoha "karambolům".A tak souhlasím s katunkou,wladysem i blekem a vůbec to neznamená,že nesouhlasím s vámi.Nakonec - nějaké odkazy jsme z vás "vymámil" :-) .I když na ně poukázal i wladys.Tak,jako neúnavně a trpělivě vysvětluje např.pan Norton problematiku světel a elektrického vybavení,bylo by snad dobré,trpělivě a neúnavně mluvit o miniekosystému,jak zjišťovat jeho parametry a jak je udržovat.Považuji to za důležitější,než vést obsáhlou polemiku o "násosné"trubce.I když pro někoho je to taky důležité.
A tak - rybičkám zdar a akvaristice zvláště :) .
Hezký zbytek dne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2007 08:52 Sidonius
Kde jsme se potkali? Že znáte mé šediny...?! smich
(Ke zbytku později, teď mám honičku... :-) )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2007 05:55 Riven
Pokud stačím sledovat debatu,vychází mi,že i přes počáteční tvrzení pánů akvaristů,že není potřeba nic měřit(tedy např.Wladys to netvrdil),není od věci,mít doma základní soupravu minimálně na uváděná čtyři měření?NO2,NO3,Ph a CM?
Dá se souhlasit,že katunka poskytla vcelku rozumější radu než např. malapa nebo zoo?
Při vší hluboké úctě k vašim šedinám,pane Sidonie :-) .
Přeji hezký den.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2007 00:09 Muž wladys [291] - Cichlidy – fennanek
....podle mě si ty testy neviděl ani z rychlíku,natož si je koupit!...Protže potom by si takovou hloupost nemohl napsat...SID to shrnul docela přesně.Dík X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2007 23:20 Muž mch.sokolov [160] - Cichlidy – side..
zrovna ten odkaz na MIGA....tak výrobce je má o něco ještě dražši ;-) někdy je to levnějši ve zverimexu jak u výrobce :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2007 23:09 Muž mch.sokolov [160] - Cichlidy – to wladys
já bych si ji určitě nekoupil,tedy ne ted na to co mám a chovám:)ale jak jsem psal niže,tak pokud by bylo třeba tak pořidim:)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2007 23:08 Muž mch.sokolov [160] - Cichlidy – to blek
no jo já to pochopil,je hezký že za pouhých 50kč,ale to máš jen jeden:-Da myslim,že jich je třeba vic,ne jen jeden :-O + poštovný atd...pokud se mýlim,rád se nechám poučit a nemluvě,že na chatu dost probiráme tyhle věci :-) a věř že si boty nekupuju obyčejný ;-) a ani synkovi,tady určitě nešetřim,ale to možná jednou poznáš,až budeš mit rodinu,kde šetřit a kde ne(pokud ji nemáš a nejsi milionář) :-) a k tomu pouze od JBL,myslim že to je kvalita,pokud ne ,budu rád,když mi napišeš,že se mýlim....

to sid:a co je základni baleni? :-) :-) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2007 22:57 Sidonius – To Fennanek
Testy na NO2, NO3, pH a CM + poštovné od AQUARu bez pár korun za 1.000,-?!
To jste to bral v zásobním 100 ml balení? :-)
Nebo jste to nekupoval od výrobce a někdo vás takhle "natáhl"?!
Mně vychází základní balení s poštovným na 322,-.
Ještě je možnost, že i vám vyšlo 322,-, což považujete za "bez pár korun za tisícovku jak vyšitou", když "do těch dvou už taky moc nechybí"... smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2007 21:00 Fennanek – to Wladys
Ahoj no koupil jsem ty testy co jsi psal výše a bez pár korun to byla tisícovka jak vyšitá.. takže do těch dvou už taky moc nechybí ....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2007 20:38 Muž wladys [291] - Cichlidy – mch.sokolov
...nechápu proč mi sem dáváš tenhle odkaz....co má tohle společného s těmi 4 testy co jsem vypsal já....takovou sadu si snad koupí jen "pako"...pokud ji máš doma ty tak se ti za to "pako" omlouvám. ;-) X-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2007 18:39 zoo – to tajemny sidonius
trochu jsem se lekla toho styho vyroci, sidonie
ale paxem si nasla, ze je to nejaky vyznamny akvaristicky spolek, uff, tak to jo
ja taky natahuju den jak to jde

carpe diem ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2007 18:32 Riven
Děkuji všem za reakce.Jsem rád,že nezůstalo pouze u odpovědi mladehochytrehokrasnehoosamelehoakvarisy ;-) ,který (světe div se)už od konce ledna dokonce i bublá.(viz profil)Ještě jednou děkuji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2007 13:51 Žena Miluška [9]
Mám akvárium založené asi 2měsíce a po částěčné výměně vody 1x týdně měřím uhličitanovou tvrdost(UT - v případě příliš nízké UT doplním STABILAN), test FE (pokud je Fe málo doplním BIOFLOR) a PH (na jeho regulaci zase používám ACIDON ahoj ahoj ), jinak používám i testy NO2 a NO3, ale ne každý týden. Testy jsou velice jednoduché a myslím, že není na škodu znát parametry vody v akva. Rybičkam i rostlinkám se prozatím daří, tak v tom budu i pokračovat. Ale je to na každým akvaristovi, jestli se tyto testy rozhodne používat. Nemyslím, že by se bez nich nedokázal obejít.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2007 13:25 Muž Norton [109] – ...
...jsem se snažil "splodit" vtipnou a duchaplnou reakci a opět mne Sidonius předběhl!
Lépe, stručněji a jasněji to snad ani vyjádřit nejde! ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2007 13:22 Sidonius
smich palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2007 13:09 blek – ?
Tomu nějak nerozumím, Testy za 50,-/Ks jsou drahý, anšto není na boty, nicméně pokud nějaký testy,tak pouze od JBL ??? Ty boty asi nebudou stát za nic ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2007 12:09 Muž mch.sokolov [160] - Cichlidy – to sid
a to ti přijde levný? :-O dle mě to jsou zasekaný penize:)ale jasně pokud je to potřeba,tak bych pořidil,ale stejně to je drahý,to raději koupim Dádovi boty:-D a ne jedny:-D:-D ;-) a pokud bych pořizovat testy,tak pouze od JBL palec X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2007 08:56 Sidonius
A co tohle?
www.aquar.cz/…
To Zoo: někdy se mi den posune... :-)
Třeba v sobotu - vrátil jsem se ze setkání k 100. výročí Cyperusu až večer, a než jsem vybavil všechny resty, byla noc... :)
:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2007 06:59 Muž mch.sokolov [160] - Cichlidy – to wladys
shop.miga.cz/… přijde ti to pár kaček?pokud ano,klobouk dolů:)mě rozhodně ne smich X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2007 23:03 Muž wladys [291] - Cichlidy
Jaké tisíce?? ne Dyť to stojí pár kaček. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2007 12:38 Muž mch.sokolov [160] - Cichlidy – ..
já testy vůbec nepouživám :-O tedy mám tu jen na pHčko a to sem 2x použil za půl roku....páč kdyby mi něco nesedělo,začal bych tam lejt různý a drahý nesmysli!!!a nakonec bych vyhodil akva k popelnicim,ale je pravda,že kdyby se vážně něco stalo,tak bez nich vim prdlačku......takže je dobrý mit to doma,ale zase aby mi stály tisice v náký bedně a za chvilku to vyhodil,kvůli trvanlivosti?...takže nic nebude:-Dje to jedno s druhym prostě...ale pokud bych měl drahý ryby,tak určitě koupim X-) palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2007 12:14 blek – :-)
Nicméně pokud nastane nějaká akvarijní krize, bez testů je téměř nemožné zjistit její příčiny. Samozřejmě ani bez znalostí základních vztahů a souvislostí. :-)

Odpovědi na cokoliv, které vymyslím ve 2 ráno, bych raději nepublikoval. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2007 12:12 zoo – to sidonius
jee, dekuju pane sidonie,
jsi me potesil ;-)
a coze v noci nespis??
pekny den ano
ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2007 12:06 Sidonius
Dnes kolem 2. ranní jsem se pokusil na tuto otázku - „Co musí ve vodě měřit průměrný akvarista, který … nemá v úmyslu cíleně ryby rozmnožovat …?“ odpovědět.
Rozepsal jsem se natolik, že jsem se v tom sám ztratil a tak jsem to raději vzdal… :-O

Nějak mi to ale nedá, tak aspoň myšlenku:
Domnívám se, že pro vašeho „průměrného akvaristu“ je mnohem důležitější pochopit principy fungování „miniekosystému“ v akva, (neboli vztahy mezi živými tvory a fyzikálními a chemickými faktory v tomto prostředí), než vstřebávat informace, resp. názory diskutujících na to, které parametry vody má sledovat, jak často tyto testovat, resp. který výrobek je „lepší“ či „horší“ z hlediska „průkaznosti“, dostupnosti na trhu nebo ceny….

Velmi jednoduše pak podstatu tohoto vyjádřil Malapa a nakonec i Zoo - pokud se vyhnete zásadním chybám při založení a provozování nádrže, testy nebudete ani potřebovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2007 12:02 zoo – nic nemerim
ja osobne nemerim nic, ani v mym dvanactilitrovym ...da se tomu jeste rikat akva?
musim zaklepat ...zatim ok. krevetky vypadaj spokojene.
nevim, jeslti je to dobre nebo spatne. ale zatim se ani nechystam nic kupovat. mozna, jeslti nekdy bude nedejboze nejakej problem, budu mluvit jinak.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.03.2007 10:34 Muž wladys [291] - Cichlidy
Při zakládání akvárka jsou dle mého nejdůležitější testy na NO2 a NO3 a PH pokud neznáme tvrdost vody tak na měření tvrdosti vody.Později dle mého stačí jen test na NO3 a PH. X-)
...pěkný seznam testů a k čemu se používají je zde: www.aquar.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.03.2007 10:26 Žena katunka [158]
Podle mého názoru jsou základními testy akvaristy testy na sloučeniny dusíku tj. NH3/NH4, NO2, NO3, dále pH a tvrdost vody. Při problémech s řasou nebo rostlinami, anebo k určení správné dávky hnojení pomůžou testy na PO4 a Fe.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2007 10:19 Muž isamik [180]
A co kdyz zacne bejt neco spatne? Pak se clovek vetsinou pidi po pricine, ja vim. Ale jake hodnoty merit ci nemerit pak?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2007 09:01 Muž Malapa [494] - Afrika – v podstatě nic
Pro běžné rybičky, při pravidelné výměně vody, pravidelně praném filtru a nepřerbněné nádrži nemus¨íš měřit žádné parametry vody. Stačí sledovat rybičky, ony ti svým chováním řeknou, zda je vše v pořádku. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2007 08:44 Riven
Hmm.....Štěpáne,moc děkuju.Omlouvám se že obtěžuju.Myslel jsem si,že by to mohly být užitečné informace pro všechny.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... ...... [38] 39 40

Zpět na obsah sekce Voda, přípravky na úpravu a testy • Zobrazeno 41947x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/423-testy-vody?od=1851