Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Testy vody

 

NápovědaFórum » Voda, přípravky na úpravu a testy » Testy 

Přejít na předchozí stránku 37 Přejít na další stránku   1  
Testy vody
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2008 09:52 Frigo112
zdravim, mam 1 otazku: akej znacky testy su presne a ne moc drahe? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2008 08:23 Muž Přéma [23] - Amerika – Re: ondra
Nebudou to spíše chloridy,než chlor? ;-) Dosti podstatný rozdíl..... :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2008 08:00 JARDA111 – Re: JirkaJirka
S tímto testem konkrétně ne, ale všeobecně jsem se nesetkal se špatným výrobkem od JBL, na druhou stranu není nejlevnější. Třeba na jejich krmiva nedám dopustit a na odchovně je používám řadu let v kombinaci se Serou a SAK.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2008 23:59 Muž JirkaJirka [10]
co test EasyTest 5 in 1 PH GH KH NO2 NO3? ma nekdo zkusenosti? je to od JBL
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2008 20:39 Hydrovar – Re: filipsi
Ten chlor je opravdu nesmyslný. Povolená hodnota pro člověka je 0,5 mg/l volného chloru a citlivější osoby ho už od 1 mg/l i cítí. Spíš hádám, že je to špatně opsané a jednotky jsou mikrogramy a ne miligramy na litr (i když nevěřím, že by je jakýkoliv chemik pro určení chloru použil). Další možnost je ta, že je to celkové množství i vázaného chloru (např. kuchyňská sůl - NaCl)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2008 20:23 Muž filipsi [1295] – Re: ondra
Jde sice o tema vic jak rok stare, ale hodnota cl pusobi opravdu velice, velice podivne (nesmyslne). Ledaze by prileval savo do akva.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2008 20:14 ondra
Všicni jste se tu chytli NO3 ale nikdo si nevšiml CL- Chloru. Není náhodou koncentrace 81Mg/l dost velká no

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2007 12:42 Muž georged [44] - Živorodky
Já používám EASY TEST 5 in 1 od JBL a jsem nadmíru spokojen(sice jsou ty testery hodně drahý, ale přesnost je vysoká). Měří to NO2, NO3,KH, GH, pH
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2007 12:23 Muž mch.sokolov [160] - Cichlidy
myslim že ten mám na Phčko,ale už sem ho tak 2-3 měsice nepoužil,takže nemohu posoudit :-O X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2007 12:20 Muž Lala [0] – BEN TEST
Chtěl bych se zeptat jestli někdo používáte BEN TESTY a jak jste s nimi spokojen. Díky.
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2007 22:17 Muž filipsi [1295]
Zlata slova, pro bezneho akvaristu uplne to nejrozumnejsi. Zacatecnik stejne nevi, co meri a co to znamena, zkusenejsi to povetsinou pozna z chovani rostlin a ryb. Nutne jen pro chovatele a mnozitele obtiznejsich ryb, nebo ve velkem.
Ale me to mereni bavi, libi se mi to. Je to takova technicka uchylka. proto me asi ta akvaristika tak bavi, je to kus techniky a prirody dohromady.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2007 22:10 Doman
Nebo se na to ještě můžeš vysrat. Je to poměrně levné a rychlé. A zvládne to i člověk, který je s barvami úplně na štíru.
Poté, co jsem zjistil, že pro samotné měření, porovnávání, koumání, zjišťování a přikupování nových prostředků k tomu abych zjistil, jestli je voda tvrdá nebo velmi tvrdá a dusičnanů je v ní tolik anebo víc, přestávám chodit do práce, a vrážím nesmyslné množství času a peněz do něčeho, co bude fungovat i bez toho, jsem to udělal. Dusičnany kontroluju pomocí šneků a když vidím, že ten pádí po skle jak zběsilý, jsem v klidu. Když se jen tak povaluje, vyměním třetinu vody. Pokud ovšem hodláš být přímo chovatelem, tak ti tato rada asi příliš nepomůže. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2007 21:39 Muž filipsi [1295]
prumerovani je daleko mensi problem, nez jsem si myslel. Hodnoty pixelu se meni v ramci vyfocene stupnice a jedne barvy minimalne (tak 1-2%). Aby to fungovalo, musi by cely system nezavisly na vnejsich svetelnych podminkach, takze "pripravek" pro foceni musi mit svuj zdroj svetla, jinak byt "cerny tunel". Jedno z moznych reseni je fotit vzorek a stupnici najednou, jak pises. Sice budou mit odstiny posunute, ale vzdycky oba stejne, nezavisle na nastaveni fotaku a svetle. I to je ale obtizne, pro foceni stupnice potrebujeme svitit na stupnici, pri foceni vzorku skrz nej, abychom neco vyfotili, ykousel jsem to, najednou mi to moc neslo. A i kdyz se nam to povede, pak je to dost tezky ukol na nejakou automatizaci, pokazde znovu musi program "kalibrovat", pokazde musime klikat na odpovidajici barvy, kde na fotce jsou a vzdycky spocitat prechody. Ale i to jde.
Proste je to docela obsahle, urcite to laboratore maji nejak vyresene (jak?), je to hezke tema na rozvinuti klidne asi i v diplomce (analyza barevnych odstinu - navrhuju nazev, ale ja to psat nebudu).
Zustanu u koukani.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2007 21:37 Muž hanz [27]
To umi "corel-photo paint" palec , muzes si tam nastavit jak velkou plochu chces mit na kapatku a on pote spocita prumer...Mozna tak by to slo ;-) ...docela rad bych to vyskousel,ale bohuzel tedky nemam fotak :-( .Nejsem sice barvoslepi, ale rad delam pokusi palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2007 21:22 Muž AmorFati [37] - Amerika
Vlastně mě řešení napadlo... Šlo by to měřit rozdílově. Pokud by se změřila RGB hodnota některé z barev na stupnici a následně se vyfotil vzorek i se stupnicí, stačilo by barevnost celého snímku (který by i tak musel být focen v hodně těžko nastavitelném prostředí) sladit podle oné známé barvy. Pak by teoreticky měla být porovnatelná barevná hodnota vzorku a některého místa na stupnici. Je jasné, že na fotografii nikdy nedá vzorek ani stupnice souvislou plochu s pixely pouze jedné barvy. Tady by bylo potřeba zprůměrovat spoustu okolních pixelů do jediné RGB hodnoty.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2007 21:19 Muž AmorFati [37] - Amerika
Jak říká Štěpán... Vytvoření sterilních fotografických podmínek je zcela nezbytné... a zároveň prakticky nemožné. Stále stejné nastavení foťáku sice mít můžeš, s trochou snahy i stále stejnou pozici, ale jen těžko docílíš stále stejných světelných podmínek. Tahle metoda bude jen těžko použitelná na testy, které rozlišují koncentrace dle systosti barvy, takže třeba Ratajův NO2 test se bude rozlišovat jen těžko. Naproti tomu třeba NO2 test od Tetry, kde jsou různé barvy by se rozlišit dal, ale to zase není potřeba. Možným řešením by byla optická sonda používaná k barevné kalibraci. Jinak si myslím, že tolerance, kterou by bylo potřeba nastavit pro kompenzaci výkyvů ve světelných podmínkách, by byla větší, než rozdíly mezi barvami na stupnici. Je škoda, že se to nejspíš nedá rozumně vyřešit. Taky mám s barevností problém, špatně rozlišuji zelenou. Takže Ratajův pH test nosím přítelkyni :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2007 21:11 ARKMAN
No taky sem si říkal. Bez stabilně umístěného stativu v koupelce to asi nepude.... kromě denního světla budou odstín rozhašovat i malé změny polohy :(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2007 20:40 Štěpán
tak ten odstín šedé jsem samozřejmě myslel na testy který se projevujou změnou intenzity zabarvení, třeba na dusíkatý látky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2007 20:28 Muž filipsi [1295]
Tak prvni pokus bez poradneho foticiho standardu a vybaveni - na testu no3 a ph.
Jako vhodnejsi pro interpolaci prechodovych krivek se na no3 jevi vhodnejsi HSB, rgb moc k vysledku nevede. Je to strasne citlive na vyfoceni (zminovany standard, tj nejake zarizeni na foceni je nezbytne). Myslel jsem, ze bude stacit fotit v ruce "taknejak" proti nejake stale stejne lampicce, tak to fakt ne. pH test mel trochu tezsi prubehy krivek, (no3 takrka linearni), tak tam jsem to ani nezkousel.
Nicmene na no3 jsem se po nekolika rozhozenych pokusech se vzorkem dostaval na +- 10 oproti oku, foceno stale z ruky, taknejak.

Zaver - asi to jde, ale vyzaduje to vyrobu nejakeho zarizeni, pro stale stejne foceni vzorku. Poustet se do toho dal nebudu, tolik casu nemam, nekdo to muze treba vzit jako tema na nejakou skolni praci. Budu muset holt vystacit dal s myma ocima a pomoci dalsiho paru oci, rokou, nohou, usi, .

2 Stepan - Odstiny sedi se jevi jako zcela nepouzitelne (amatersky). Jednak jsou rozdily fakt male, a daleko mensi nepresnost nez u barev posouva vysledek moc mimo, a take u nekterych testu (pH) je ostin tmavsi-svetlejsi-tmavsi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2007 17:38 Štěpán
vyrob si pořádnou nádobku. třeba s použitím dvou podložních sklíček

stanov si nějaký standartní fotografický uspořádání - poloha a nastavení foťáku včetně vyvážení bílé, osvětlení.

potom si vyfoť vedle sebe nádobku a tu stupnici. mohlo by pomoct převíst to do černobílý, budeš porovnávat odstíny šedi, a né barvy. když má ta stupnice jiný barevný odstín než ta kapalina, tak se to může blbě porovnávat.

aspoň si to budeš moct porovnávat v čase.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2007 17:12 Muž filipsi [1295]
No, schvalne to zkusim, ale myslim, ze snazit se neco vycist z rgb bude pro me jeste horsi, nez koukat na odstiny. Timhle smerem se moje uvazovani uz ubiralo, ale rozumneho vysledku se nedobralo.
Mozna, mozna - kdyby se zprumerovalo rgb nejake vetsi oblasti, zprumerovalo rgb jednotlivych obrazku barevnych skal ... ale asi ani to neni moc cesta, myslim, ze jednotlive kanaly muzou pro jednotlive obrazky skaly hodne litat sem a tam, ....
Naprogramovat bych to asi umel, zkusim neco nafotit a rucne analyzovat, jestli najdu nejake zakonitosti. V oblasti barev jsem zcela nevzdelany.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2007 16:52 Muž hanz [27]
Ten programek co psal ARKMAN, jeden znich se jmenuje "KAPATKO"(mel by byt freeware palec )...Jinak by mnelo postacit i obicejne windovsacke kresleni ;-) :) ....
PS:ARKMANE ty jsi hlava, me by to takhle vubec nenapadlo ze by to slo i takto potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2007 16:39 Muž Eff [417] - Rostliny
Při pravidelném měření by to ale mohlo stačit - zjistíš zda se hodnota mění, a kterým směrem. Pokud to tedy bude vždy stejně oskenováno.
Každopádně velmi zajímavý a vtipný dotaz palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2007 16:37 ARKMAN
No existuje maličký prográmek co se nemusí instalovat napíše barvu bodu na který klikneš v nějakém obrázku. Háček je v tom, že vyhodí jenom číselnou hodnotu RGB :-D třeba 255 0 0 je červená :) Horší už je to s odstínama :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2007 15:12 Muž filipsi [1295] – Barevne odstiny testu - analyza
Patrim k tem barvoslepejsim, takze mi vyhodnocovani testu, kde vysledek je dany barevnou stupnici, dela jiste problemy. Jeste ze mam zenu. Jako kazdy muz totiz vim, ze meloun, losos a merunka nejsou barvy, ale jidlo.
K veci - neexistuje nejaky SW, ktery by treba umel po nafoceni barevne skaly a vzorku nejak tu skalu vyhodnotit jako zakonitost prechodu barev a nafocenou barvu nekam zaradit? Asi ne, co? Tak ten zensky mozek zase bude nenahraditelny, hmm.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2007 09:22 Sidonius – To mch.sokolov
"Původce" různých odkazů se dá dohledat. Ale kdo by se s tím babral, ne? ;-)
Jenom poznámku - oni ti domorodci si nejspíš v té strouze nohy nemyjí. To je v septiku dost dobře nemožné... :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2007 08:37 Muž mch.sokolov [160] - Cichlidy
mraku jojo to je ono,diky za ten odkazX-) já věděl že ty a nebo paulinn :-P odkaz mi poslal mrakouš,ale dávat to sem nebuduX-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2007 08:33 R Muž Mrakoplash [1776]
Sokole ja asi vim co myslis, slo o tu reportaz z Venezuely. Pise tam o dost vysoky teplote vody a celkem fdost vysokem ph. Jenze to plati pro tu rybu ktera tam zije ta co ji koupis v akvaristice by neprezila. nejspis hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2007 08:29 Muž mch.sokolov [160] - Cichlidy
ti:Sid:-)vážně netušim,ale bylo tam jak žijou ve strouze,kde si mistni domorodci myjou nohy:-Dmyslim že to tehdy poslal mrakouš a nebo paulinn X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.08.2007 22:39 Sidonius – To Porop
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.08.2007 22:36 Sidonius – To mch.sokolov
"...jinak je pravda že gupky žijou vyloženě ve sra***:možná někdo doplni odkaz který sem tu kdysi četl v čem žijou ve svoji domovině..."

S takovými výroky opatrně. :-)
Jistou zkušenost udělal Dr. Slaboch a odkaz mohl být ode mne.
Dávat ho sem znovu nebudu - aby ho někteří nepochopili jako návod! (Jak právě váš příspěvek napovídá, zdá se... ;-) )
Je třeba si uvědomit, že v článku Dr. Slabocha se uváděné souvislosti týkaly jedné konkrétní lokality, resp. jednoho jeho konkrétního odchytu, nikoli standarních podmínek pro chov a odchov živorodky duhové! ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.08.2007 21:28 Usine
Živorodky jsou ty nejnemocnější ryby a pokud se nepodaří získat je zdravé, jsou potom problémy. Já je mám přes léto v jezírku a jak se jim to líbí, horší co s nimi na podzim. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.08.2007 20:04 Muž filipsi [1295] – pavi ocka
Ano, i ja bych se pridal, ze uz nejsou co byvaly. Co ode me musely pred 20lety vytrpet, a zily a mnozily se. V novem akva mi uz 2 samci uhynuli. Pomalu se taky priklanim k tomu, zacatecnikum je nedoporucovat, sice se hezky a samy mnozi, ale na podminky mi ted prijdou dost citlive. Ale 2 samci enni zadny smerodatny vzorek, nicmene to rika cim dal vic lidi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.08.2007 19:24 Žena ufinka [28] - Asie – dale
Proste toho chce precist, poradit a vybrat si vetsi hejnko pro zacatek - levnych ryb - ty jsou totiz mimo jine levne i proto, ze je chovatele lehce odchovaji a vets.se i lehce chovaji. Odolne a mirumilovne jsou napr. i razbory klinoskvrnne a nektere tetry. Kdyz mate hodne zarostle akvarko, dobre funguje a ryby se citi dobre, coz je zaklad. ahoj! Mejte se vsici!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.08.2007 19:21 Žena ufinka [28] - Asie – rady
Uz se nedivim, ze nekoho nebavi stale opakovat rady zacatecnikum - neni to konkretne na autora dotazu - ale obecne udiv pro vsechny - nic ve zlem
! Zadnou velkou chybu jsi neudelal, jsou horsi :) Jen mi prijde, ze lide si snad pred porizenim akvarka neprectou ani jednu poradnou knihu. I kdyz vlastne, kolik jich je poradnych a jak to pozna zacatecnik, ze ? ,(
No, k veci: Zasadou dle mych zkusenosti je v malem akvarku mit tak krevetky a par pavich ocek, a lepe pak zacinat s vetsim akvarkem. Filtr pro zacatek molitanovy, ma vetsi objem nez ten "rejnok"-staci se podivat dovnitr, ze molitanu je tam uboze malo. A klidne mit oba, jak jsi to vymysela, taky to tak mam-ale v 50l akva. JInak rybky nedavat po jednom az trech, to se trapi! Neonky potrebuji hejno. Jinak i pavi ocka, slechtena, jsou dnes haklive ryby!, je to tak. I kdyz muzete narazit na ruzne linie. Ale znam chovatele, co spis maji stesti na odolne black moly, nez pavi oka. Pavi ocko je napr. nachylne na bakt.rozpad ploutvi, ktery mohou chytnout pri spani na neudrzovanem dne...ale i jinym nemocem. Zasada proti nemoci, uhynu - poskytnout dobre prostredi, vodu...nasl.leceni je vzdycky problem..takze prevence je nej. Pro zacatecnika tedy existuje spousta ryb, ne jen pavi ocka. )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.08.2007 18:54 Muž mch.sokolov [160] - Cichlidy
no ono to je myšleno tak,že pokud máš dobrou vodu a vše kolem chodu akvária v pořádku,tak pavi očka jsou vhodný pro začátečniky,diky tomu,že se dobře množi a většina lidi má radost že má svoje odchovy:-),ale jinak je pravda že gupky žijou vyloženě ve sra***:X-)možná někdo doplni odkaz který sem tu kdysi četl v čem žijou ve svoji domovině? X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.08.2007 12:00 porop – divné
jakto kdyz tady na webu pisou ze pavi ocka sou pro zacatecniky tak jakto ze ty rikas ze je to tezkee??? :-| no no
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.08.2007 19:29 Muž isamik [180]
Nemyslim si, kdyz to funguje, tak na co testy palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.08.2007 19:26 Gerrik
Já jsem testy nikdy neměl a nepoužíval, a rybičky rostou jako z vody hop Vím, že tímto popudím spoustu akvaristů, ale je to tak :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.08.2007 13:34 Muž isamik [180]
Ja jen doplnim jurka, neni to aqar ale aquar www.aquar.cz taky je pouzivam.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.08.2007 11:14 jurek
Tak předně,v 29litrech máš MOC ryb!
Testy je dobré používat ty,které nemají prošlou dobu použitelnosti.Já používám od firmy AQAR,cena je 70,- a jsem s nimi spokojen.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.08.2007 10:19 VlastaK – Ach ty testy
Hezký den, potřebovala bych poradit. Mám akva (vody asi 29l) od 4/07,3 týdny bez rybiček jen s filtrem, pak 3x živorodky duhová a 2x pancéřníček skvrnitý. Vše OK. Začátkem června přikoupena betta, 3x neonka a 2x pancéřníček panda.Voda 24stupňů, svícení do té doby po skrovnu, na akva dopadá sluneční světlo( ze strany je trochu zastíněno skříní), filtr Ellite Stingrey (rejnok), občas vzduchování.Týdenní výměna 1/3 vody za vodu vodovodní + sera agutan. Krmivo Tetra tetramin, tubiflex a Lon Plankton, pro pancéřníčky občas tabletku. Další vývoj v akva- 1 neonka se straní ostatních (úhyn cca po 1měsíci), betta ožrala pavímu očku zadní ploutev a občas ho prohání. Od 1/2 červece- úhyn těhotné paví očky (začala se stranit ostatních a uhynula, u druhé holky je vidět křivá páteř). Nakoupeny vitamíny pro ryby, testy od Dajany 3v1. PH 6,4(nejnižší měřitelné), KH asi 3, DKK 14. Přikoupen párek pavích oček. Mezitím se nám podařilo odlovit 3 malé potomky. Všechna odlovená mrňata přežila (až na jedno, kdy jsme zkoušely je dát do spoločného akva po 1 a1/2měsíci a betta si z něj udělala svačinku. Betta dostala samotku. Mezitím paví očka umřela všechna, ostatní ryby zatím OK. Nebyla pozorována krupička ani vodnatelnost. Vždy začala tak nějak nekoordinovaně plavat, pak jako by měly slepené ploutvičky a pak konec. Po přečtení všech možných diskuzí, jsem si myslela, že to bude v PH, tak jsem si od kamaráda půjčila (starý) test, ten mi včera vyšel asi 8 (nejvyšší měřitelný). Tak už nevím, čemu mám věřit!!!! Asi půjdu koupit ještě jiný test. Filt jsem zkusila dát normální molitanový bublifuk (tak tam zatím fungují dva filtry. Teď mám dilema v akva dvě holky pavích oček a nevím, zda jim mám obstarávat ženicha, zda to má vůbec cenu. Po tom co jsem si včera přečetla vím, že to s pavími očky není vůbec jednoduché.
S jakými cenově dostupnými a lehce sehnatelnými testy jste spokojení vy? Děkuji za případné rady.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2007 21:09 Usine
Značku používám aquar. Jestli že si se rozhodl něco měřit tak nejdůležitější Je PH, NO2. NO3, pokud jde o ryby. PH, KH(UT), NO3, pokud se jedná o rostliny. Nejsi-li úplný začátečník a nenarval jsi akvárium po okraj živočichy, tak test na NO2 asi potřebovat nebudeš. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2007 20:45 kittie
NO my používáme sadu 5 testů od -eSHa-: AQUA QUICK TEST obsahuje to testy: NO2, NO3,KH, GH, pH a jsme zatím docela spokojený, ale nevím jak moc je to přesný ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2007 19:59 Štěpán
testy? co třeba aquar?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2007 19:57 spider007 – Testery
Jake pouzivate testery na zjistovani velicin obsazenych ve vode? Myslim ktere konkretni druhy a znacky?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2007 19:31 Muž matlala [798] - Rostliny
to neva :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2007 19:12 smajlik
Peťane,já se moc omlouvám,fakt je tam 50 papírků.Vůbec nevím,kde jsem přišel k těm třem stovkám ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2007 16:06 Muž matlala [798] - Rostliny
no tak to kdosi nevěděl dobře
neva koupím ten test esha když už budu brat z akvarista.cz ať to nemusím sháňět jinde
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2007 15:38 Muž chicko [124]
no tak v tomhle testu je 50 testu a ne 300..... tone tone tone

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [37] 39 40

Zpět na obsah sekce Voda, přípravky na úpravu a testy • Zobrazeno 41946x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/423-testy-vody?od=1801