Prosím nemá někdo tušení, jestli je tohle normální? (viz. fotka). Zdá se mi, že má tahle neonka příliš vypouklé oči a nafouknuté bříško, ale jinak je čilá (a trochu agresivní k ostatním) a zatím i normálně žere..
Souhlasim, tohle chytlo moje neonky po vanocich, kdy se o ne nikdo nestaral a tak nejak odesel molitan ve filtru, coz zpusobilo pravdepodobne vodnatost. 9 z 20 jich odeslo postupem dvou tydnu, pak jsem konecne odlovila 3 nejdivneji vypadajici (pak mysleno kdyz jsem po vanocich konecne dosla do prace, kde akvarium mame), pridavala jsem nejakou dezinfekci, nebot meli i takoveto male tecky v malem mnozstvi, tak jsem si rekla - krupicka! nemusela to vlastne byt vubec pravda, nebot ta tecka byla ojedinela.
Dobrý den, mám takový problém. Koupil jsem si neonky a u jedný jsem si doma všiml, že jí na těle (viz. obrázek) něco vystupuje. Nevím přesně co to je, ale má to pravidelné "tepy". napadlo mě, že by to mohlo být srdce. Co jsem ta koukal, tak jí to nijak neomezuje, spíš mi jde o to, jestli to může mít nějaký další "vedlejší účinky". Díky
Máme stejný problém. Máme také neonky z Pankráce od 6.2. a na jedné neonce se až nyní objevila malá kulička. Myslela jsem, že je to začínající krupička, zvýšili jsme teplotu na 27C (víc jsme se bála, že jsem někde četla, že neonky vyšší teplotu nemusí přežít), dali jsme preventin. Ale asi to krupička není. NEVÍ NĚKDO, CO TO TEDY JE? Nic jí jinak není. Máme se jí radši zbavit? Děkuji za odpovědi.
Zdravim, mam 140 litrove akvarium, cca 35 neonek cervenych a 6 otiku. Akvarium bezi tak 4 mesice, neonky jsou 3 mesice. V poslednim tydnu vyrostla jedne neonce pod kuzi bila kulicka, cca 1mm velika, viz foto ( lepsi se nepodarila ), jine obtize nema, zere a plave zcela normalne. Zde na webu se neco podobneho nasel, ale bez konkretni odpovedi o co jde. Na webu sem nasel jeden pripad a tam se dospelo, ze by se mohlo jednat o Infekci Dermocystidium sp. a doporucena lecba napriklad Sera Omnipur. Mozna jen nahodou byly koupene na stejnem miste jako ty moje a to na burze na Pankraci. Prosim, mate nekdo jine rady, navrhy jak lecit? Diky DavidZpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 42972x