Neonka - nemoc

jj takové bílé puchýřky, jakoby stále dýchá, ale chování jako ostatní
Tak něco takového jsem měl kdysi taky,a přišel a dost kousku neonek.Vypadá,jako by měla takové vodnaté puchýřky?Jestli jo,tak bych ji hned odlovil do karantény,nebo poslal na druhý břeh.Ale počkej na vyjádření jiných,já když vidím takovou neonku,tak mám hrozné sny po mé zkušenosti

Poslat na druhej břeh a ostatní osádku sledovat, zvýšenou hygienu, listy mandlovínu mořského.

neonka červená - bledá, bílé výrustky viz. foto,
díky
Starší reakce
to sem už předpokládal že tak skončí, ale doufal jsem že se aspoň dá poznat co by to mohlo být jestli je to nebezpečné pro ostatní a zda mám nák přelečit. a dole jsem myslel Pleistophora hyphessobryconis -hmyzomorka a ne Piscinoodinium pillularis. z tohodle jsem uplně v řiti jak se to nedá poznat :( o víkendu jsem dal náké mražené patentky, a mezi nima byl kousek jako by těla náké rybičky čí co, tak jestli i z toho to nemůže být a jestli to tam vůbec mělo být.
Skutečnou nemoc by mohl určit snad jenom mikroskop, ale podle toho co je k vidění, je to cesta na druhej břeh.

Ahoj, aby toho nebylo málo jsem si dnes všiml že na jedné neonce je lehký potah. přijde mi to jako plísen, ale ani si nejsem jistý zda by to nemoh být bakteriální rozpad nebo dokonce i Piscinoodinium pillularis. Posoudíte z fotek? z cca 20 neonek jsem si toho všiml na jedné, možná na dvou. jednu jsem už hodil do karanteny
plave podstatě na jednom místě, přišlo mi že rychleji dýchá
:(
Starší reakce
Děkuju moc. Prý jsou u nás k sehnání, tak se podívám do obchodu. Nikdy jsem o této rostlině neslyšela...

Já je koupil na burze, ale v dobré akvaristice je určitě seženeš. Ale dobrých akvaristik moc není...
Nebo je prodávají v akvaristikách?
Děkuju moc. S vodou nebude žádný problém - zítra klidně polovinu vyměním, ale kde se shánějí listy toho mandlovníku nemám vůbec tušení
Do akvária bych napral listy Mandlovníku mořskýho a nešetřil bych s nima. Přitlačil bych na výměny vody, měnil 2x týdně polovinu.
Ještě jsem si vzpoměla, že jako poslední nákup ryb byly gavůnci modří z Hornbachu. Koupila jsem si jich 9 kusů a postupně se jim tvořili různé nádorky nebo vřídky a také postupně všichni umřeli. Mé ryby zůstali naživu, ale říkám si, zda jen u nich neproběhla také nějaká inkubační doba...baktopur doma mám, těm dvěma v karanténě jsem ho již dala, ale pozoruji ostatní rybky v akvárku mají to počáteční stadium, tak nevím, zda nemám dát baktopur také do velké nádrže, ale bojím se, aby to neodnesly pancéřníčci, ancistrusové a takévrostliny. Jinak moc děkuji za rychlé reakce

To, že jsem napsal o podezření, neznamená, že mám pravdu, klidně to může bejt nějaká bakteriální nezdoba, ta izolace je správný krok, když bych něco použil, tak právě bych šel tou cestou bakteriální a použil Bactopur direct, právě v tom separé, ale pro jednu dvě ryby, bych se nestresoval a žádný léky nekupoval.
Děkuji moc. Koukala jsem na tuto nemoc, ale my máme určitě hodně tvrdou vodu a ani nitěnkami jsem nekrmila...kupuji pouze zmražené patentky. Píši zde, že vybledává hlavně modrozelený pruh, ale u mě vše začíná právě červenou částí neonky. Nevím ale, zda to tuto nemoc vylučuje....?
Měl bych podezření na Pleistophora hyphessobryconis.
Přijde mi, jako by jim ten ocas začal bobtnat. Nevím jak jinak to popsat. Děkuji všem za pomoc.
Starší reakce
Zaregistruj se, udělej prezenatci předmětnýho akvária, aby bylo možný ten problém řešit komplexněji, tuším že toho bude třeba, teď prozatím měnit vodu a to denně 1/3 objemu nádrže.
0 06.09.2015 20:29 Jana.. – neonky
Mam problem s neonkama koupila jsem si nove neonky a za jeden den byla vetsina mrtva nebo divne plavali a straceli barvu a tak jsem cele akvarium vycistila a koupila jsem nejake znova jestli je to uz v pohode zs dva dny zacala divne plavat ale barvu ma porad a prijde mi ze ma neco na zabrach a nevim si s tim rady zatim ryba zije ale nevim jak to bude dal.
Chápu, že to není žádná sranda, odlovit jednu neonku ve 450 litrech, ale nemyslím si, že máte oba dva to samý. U tazatele Havran2 by se mohlo jednat o průserovou záležitost s infekční vodnatelností, u tebe nevím.
Edit: Nejspíš nějaký druh zaplísnění a zde by se dalo uvažovat o použití přípravku eSHa 2000.
má to samý co já.
Rybu pryč je jednoduchá rada - mám 450 litrů a snažím se je odlovit celou neděli - chytil jsem jediný kus.
Mně by ale zajímalo co to je?
Dík
0 06.09.2015 17:11 Havran2 – Deformace u tlamičky

a JEŠTĚ FOTO NEONKY

poslední dobou se mi u neonek a teter krvavých objevuje takový bělavý závojíček.
Jedna neonka to měla i na oku a v tom puchýřku byla bílá nitka - červ?
Na fotkách převažují krvavky - neonky se poschovávaly.
Co to je?
Léčil jsem to omnipurem, ale bez úspěchu.
Starší reakce
0 02.09.2015 21:09 Anna – Neonka-nemoc
Koupila jsem si nedávno nové neonky do rána z 7 jsem mi jich zbylo jenom 4 .Některé mají vyblednou barvu a divně plavou .A tak před 2 mešícama jsem koupila do akvária novy hrad.Je možné že by to bylo tím a vodu pravidelně čistím i filtr.A krmím sušenýma lupinkama a nebo patentkama .Jsem z toho už neštastná .
Je to věštba, mohlo by být klidně i Pleistophora hyphessobryconis, mohlo by být vnitřní paraziti, klidně i všší N látky, možností je povícero.
Co barva, normál a nebo bledule?
Starší reakce
Mrkni na toto, Pleistophora hyphessobryconis. Netvrdím že to je ono, ale je zde jistá podobnost v těch příznacích.
V neděli jsem na burze pořídila 12 diamantových neonek a dneska zbývají jen čtyři

Během posledních dvou dnů vybledli, pak začali divně trhaně plavat a umřeli. Čím by to mohlo být? Info o akvárku mám v profilu. Nedělní měření se mi zdálo ok (chlor a dusitany na nule, tvrdost 8, pH 7,2). Jediný co, tak včera byla teplota už 30, snažím se to dát dolů, tak uvidím, kolik bude stupnů až přijdu z práce. Někdo nějaké nápady, co by mohlo být špatně?
Starší reakce
0 01.08.2015 15:04
TRULY [164] Tak zase bojujem s uhynom, ale už pripravujem prezentaciu celeho akva a všetkých možných komplikacii ktore to môžu sposobiť, ale zároven ma zaujima jedna vec. Dnes mi uhynula neonka. Najprv plávala v prude od okysličovacieho kamienka, teda sa niesla vo víre a pozeram o par hodin je kaput. Na prvý pohľad žiadne príznaky, žiadne červene žiabre, žiadna plesen, ani krupička, žiadne vredy, nafuknutosť, ani vadne oči, plutvy nič.
Spravil som amatersku pitvu a vo vnutry na pohlad žiadne anomalie, ani žiadne červy, hnis alebo ja neviem čo.
Ale zaujima ma jedna vec. Minule som takto pitval mečunku a narazil som u oboch týchto rýb na jednu vec. Aj mečunka aj táto neonka mali v sebe taku malinký hnedy ako keby vačok vo veľkosti polovičky pšeničneho zrna. Ked som tento vak prepichol vytiekla z neho uplne zelená tekutina. Teda norálne zelená ako tráva zelená. Je to normálne? Alebo je to nejaký pozostatok nejakého lieku ako esha alebo ja neviem čoho. Pitvali ste niekto a narazili na tuto vec? Dakujem
Starší reakce
Pokud ta ryba dnes vypadá obdobně, jako na té fotce z 26.5. tak to z přežrání nebude a bude to nějaký jiný závažnější problém o němž by se jistě dalo dlouze polemizovat. Osobně takto postižený ryby, když vyloučím to přežrání posílám na druhej břeh.
Krmím vločkama a je pravda, že používám i takové drobné granulky (Tropi Gran Mix - Dajana). Ty granulky jsem si koupila na doporučení při koupi cichlidek kakadu... Ty už sice nemám, ale krmení mi zůstalo.
Jinak tedy děkuji moc za reakci. Dá se teď ještě něco udělat? Mám počkat? A mám případně ty granulky drtit před zkrmením? Děkuji!
Nekermíš nějakýma granulema? Stane se, že v zápalu žravosti se přežerou a ty granule v nich nabobtnají.
Nikdo nic?

No, tak kdyby to pak někdo četl a měl stejný problém jako já, tak sem připíšu ještě to, že kupodivu je neonka velmi aktivní, začala jíst a zdá se mi, že i to bříško má maličko menší... Doufám, že se z toho dostane. Popř. sem ještě dopíšu, jak to dopadlo.

Starší reakce

Prosím o pomoc!!!

Jedna z mých černých neonek má nafouklé břicho (viz FOTO). Myslím, že se nejedná o vodnatelnost, protože nemá zježené šupiny ani vypouklé oči. Asi před 2 měsíci se to stejné stalo jiné černé neonce. Tu jsem raději utratila perlivou vodou.
Proto se obracím sem, nevíte někdo, co je to za nemoc, jak ji léčit a hlavně jak jí předcházet? Děkuji!
Starší reakce
Takhle: Kdysi dávno jsem koupil 8 neonek. 3 chcíply tak jsem dokoupil dalších 5. Pak jsem si všiml, že ty staré jsou deformované. Od té doby další dvě z těch starých umřely. Nevím, jak dlouho to mají, ale myslím, že od nákupu ne ( fakt si to ty dva roky nepamatuju ). Ty nový jsou ( zatím ) v pohodě.
Ano, přesně to si myslím. Dusitany se vážou na hemoglobin a vzniká methemoglobin, který není schopen přenášet kyslík. Ano, budou se dusit

( a rozhodně to není, že bych na nějakých neodborných stránkách našel tuhle informaci a bral to, že je to určitě pravda

, mám to z více zdrojů )
Mají to od nákupu a nebo se to projevilo až u tebe?
Myslíš,že když budeš mít vysoké NO2,tak se budou ryby dusit?

Myslím, že ne. Krmím hlavně umělým krmivem, ve kterém je vitamin D uveden. ( Možná jsem naivní, ale myslím, že někteří výrobci občas pravdu mluví

). Krom toho, ostatní ryby jsou v poho.
Křivice, na tento pojem bych se podíval.
Akvarijním testům nevěřím. Kromě toho, dusící se rybu poznám. A pochybuju, že Otíci, kteří ještě nejsou plně aklimatizovaní, jsou odolnější než neonky. Navíc jsem o tom, že se nadměrné množství dusitanů projevuje takto, nikdy neslyšel. Akvárko sice dřív procházelo krizovým obdobím, kdy se hodnoty skutečně mohly zvednout, ale už je to dost dávno. Navíc, jak jsem psal, ostatní ryby jsou v pohodě
A měřil jsi to někdy?

Takhle: deformace je dobře vidět jen z určitého úhlu, takže i profesionál, pokud bych chtěl mít jistotu, že to dobře vyfotí, by musel ten foťák strčit do akvárka. Z NO2 strach nemám, protože ten rohatec dokáže vyrůst i 10cm za den ( a já je tam mám 4 ), takže musí sežrat všechno, co v tom akvárku je. A jiný ryby jsou v pohodě.
Přidat reakci
1 ...... [10] ...... 46 47
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 42452x