Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Neonka - nemoc

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 17 Přejít na další stránku   1  
Neonka - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2013 07:53 Muž Robo [45] Re: romant
Že by nějaká degenerace?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2013 07:18 R Muž romant [28001] Re: optimas
optimas napsal:... Ryba se chová normálně a žere.V tom bych viděl velkou vypovídací schopnost sdělit, že to co pozorujeme nebude možná tak jak si myslíme, prostě to tak může být. Pokud by se nechovala normálně a nepřijímala potravu, tak to řeš, ale takhle...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2013 07:03 Muž Robo [45]
Nemáte někdo tušení co může být te neonce jak jsem psal výše?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2013 00:10 Žena baletka [624] Re: LiborSprysl
Neodvažovala bych se polemizovat s Vašimi bohatými zkušenostmi a znalostmi, tak jen mě, prosím, uveďte lépe do obrazu: nemá kdoví kolikátá generace vychovaná v zajetí a navyklá na sušenou stravu stravovací návyky mírně posunuty, oproti tetrám žijícím v nějakém Brazilském potoce?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2013 23:28 JoKa Re: LiborSprysl
Už jste viděl nějakou tetru jak se živí v řece vločkovým krmivem a jednou týdně si lapne pár larev komára?

smich :) smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   27.12.2013 22:59 Muž LiborSprysl [9015] Re: KarlosS
KarlosS napsal: o to nejde. Živá strava je hodně kalorická a obsahuje hodně proteinů, atd. U každého druhu je to jinak, ale u tetrovitých ryb se doporučuje krmit denně sušeným (vločky, granulky, ...) a jednou týdně jim přilepšit mraženým nebo živým. Pěstuji i třeba halančíky a těm se zase nic jiného než živé krmení nedává, mají jiné trávení.

Proboha, to je kravina... rozzureny
Umělá krmiva jsou namíchána tak aby splňovala všechny požadavky pro výživu ryb. Ta nejdražší. S úměrně klesající cenou jsou o něco šizená...Že by se u tetrovitých ryb někde v literatuře d o p o r u č o v a l o krmit denně sušeným, to mi teda dokažte! Protože to je blbost! Navzdory našim občasným nesouhlasům vám doporučuji něco málo nastudovat o výživě akvarijních ryb v textech Petra Nováka...i já jsem se na stará kolena pár věcí dozvěděl...
Už jste viděl nějakou tetru jak se živí v řece vločkovým krmivem a jednou týdně si lapne pár larev komára? no
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2013 18:50 Muž Robo [45]
Všiml jsem si na jedné neonce červené, že má za jednou žábrou takový bílošedý flek, který je vidět jen pod určitým úhlem a prsní ploutev je jakoby takový bílý pahýl. Na druhé straně ji má v pořádku, ale ten pahýl to vypadá jak by ji měla staženou k sobě či co. Ryba se chová normálně a žere.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   26.12.2013 14:42 Muž kofejn [964] Re: KarlosS
Jo jo, tak jsem to myslel.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2013 14:31 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: kofejn
neubírej, změň formu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2013 14:26 Muž kofejn [964] Re: KarlosS
Dík, tak holt uberu
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -6   26.12.2013 14:22 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: kofejn
o to nejde. Živá strava je hodně kalorická a obsahuje hodně proteinů, atd. U každého druhu je to jinak, ale u tetrovitých ryb se doporučuje krmit denně sušeným (vločky, granulky, ...) a jednou týdně jim přilepšit mraženým nebo živým. Pěstuji i třeba halančíky a těm se zase nic jiného než živé krmení nedává, mají jiné trávení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2013 14:14 Muž kofejn [964] Re: KarlosS
Dostávají 2,5ml žrádla (ta malá vanička ve 100ml balení), to snad není tolik. Nebo jo?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2013 14:07 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: kofejn
no tak to bude tím. Krmit denně živým (mraženým) opravdu není dobré.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2013 14:02 Muž kofejn [964] Re: KarlosS
Ty moje jsou jak piraně, jsou schopný si nacpat břicho do hranata a je jim jedno čím. Artmie ani koreta jim problém nedělá. Sušené u mě dostávají tak jednou týdně.
Že by chcípaly na infarkt :)? To by to krmítko byla nutnost, aby taky něco sežraly skaláry.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2013 13:58 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: kofejn
no mě překvapilo, že krmíš furt mraženým. Mraženým tak jednou týdně, je to dost kalorický:-) krmení. Neonky jsou dietařky, moc nežerou a mě jen SAK 55 malý zrnitosti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2013 13:53 Muž kofejn [964] Re: LiborSprysl
Dík, uberu. V létě to stejně vystoupí až na 27°C, tak si choutky můžou ukojit tehdy. Beztak jim to neonky zase sežerou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2013 13:51 R Muž romant [28001] Re: kofejn
Skaláry se mě při 22 stupních i třou, neviděl bych v tom nějakej problém a s ohledem na ostatní osádku, dobrá volba. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2013 13:50 Muž LiborSprysl [9015] Re: kofejn
kofejn napsal: Mohlo by být 22°C dobrých pro skaláry, neonky otíky i pancéřníčky skvrnité?

Pokud nehodláte odchovávat, zvládají 22 v pohodě...ti ostatní naopak chladnější vodu budou kvitovat s povděkem...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2013 13:47 amrtin Re: kofejn
Na skaláry mě to připadá málo,jinak ok.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   26.12.2013 13:44 Muž LiborSprysl [9015] Re: kofejn
Přežírání nesvědčí nikomu... ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2013 13:42 Muž kofejn [964] Re: LiborSprysl
Mohlo by být 22°C dobrých pro skaláry, neonky otíky i pancéřníčky skvrnité?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2013 13:39 Muž kofejn [964] Re: romant
Fotka k příspěvku Našel jsem ještě jednu za filtrem (a zase pěkný kousek), tak jsem ji odsál spolu s osmnácti litry vody. Takže lehké očištění rostlin od bobíků.
Dal jsem i vzduchování a bude se spínat v noci spolu s topením miníčka. Od 22 do 9 pojede celkem 7 hodin.
Neonky není problém dokoupit, soused ve vedlejší ulici je chová. Jen bych rád zjistil, co dělám blbě nebo co je blbě stydim
Ten chovatel mi i řikal, že přílišným krmením rychlej stárnou. Začal jsem i krmit pomocí krmítka z kinder vejce, aby to vytahaly hlavně skaláry (jsou ve vyvinu), jinak neonky většinu sežerou). Krmím hlavně mraženým (patentky, černé komáří larvy, artemie, dafnie, diskus speciál (to je asi hovězí srdce) a taky svým, co jsem si namrazil v létě.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2013 13:32 R Muž romant [28001] Re: amrtin
Tak vono když ráno objevuju v akváriu mrtvolky neonek, mám myšlenky všelijaký. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2013 13:27 Muž LiborSprysl [9015] Re: amrtin
No to teda nevím...tyhle neonky nejlépe prosperují kolem dvaceti...v odchovnách klidně pod nimi... ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2013 13:26 amrtin Re: romant
Ale tady nejde o požírání neonek hmm :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2013 13:20 R Muž romant [28001] Re: LiborSprysl
Libore rovnice skalára, byť mladá a neonky, to v sobě může nést lecjakou zapeklitost. Znáš to, neonky si pěkně v noci lebedí u dna a skaláří omladin v touze si votestovat svůj loveckej instinkt nemusí odolat volání přírody a že skaláry dovedou svojí hubu pěkně natáhnout, to víme. ;-) Ovšem pravdu mít nemusím, jenom tak trochu spekulujeme, vono i ta teplota svojí roli sehrát může. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2013 13:15 amrtin Re: LiborSprysl
U presentace píše 24st.Takže tím to také nebude.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2013 13:04 Muž LiborSprysl [9015] Re: kofejn
A co teplota? Tohle nejsou ryby, které by dlouhodobě snášely vyšší teplotu, která vyhovuje skalárům. Tím pádem mohou stárnout podstatně rychleji než je běžné...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2013 12:44 Žena baletka [624] Re: romant
Aha, už chápu. OK.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2013 12:42 R Muž romant [28001] Re: baletka
Jde o to Ph, jak je pod 7 je to pro čpavek nepříznivý prostředí.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2013 12:41 Žena baletka [624] Re: amrtin
?? NH3, NH4+?? Chceš naznačit, že zvýšený amoniak by se projevil na hodnotách NO2 nebo o co jde?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2013 12:26 amrtin Re: baletka
Píše NO2 NULA,NO3 15-20 a pH 6,5.Tam by se čpavek v jiné formě vyskytovat ani nemohl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2013 12:22 Žena baletka [624] Re: kofejn
Já to úplně nedokážu posoudit, jsem docela začátečník. Ale mezi těmi hodnotami, které jsi vypsal, nevidím čpavek. Psal jsi, že jim teď "docela dopřáváš" a Tvé akvárko je poměrně bezúdržbové. Co takhle přiotrávení čpavkem? Nevím, jen hádám, třeba je to blbost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2013 11:37 Muž kofejn [964] Re: baletka
Fotka k příspěvku To mi snad ani nepřijde. Pokusil jsem se o fotku.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2013 11:20 Žena baletka [624] Re: kofejn
Jak jsou staré? Nemůže to být věkem? edit: ještě promiň - mají trochu vyboulené oči nebo se mi to jen zdá?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2013 10:01 Muž kofejn [964] Re: romant
Já právě fakt nevím. ph je 6.5, NO3 15-20mg/l NO2=0, PO4 1-2mg/l. Staré by taky být neměly, mám je 15 měsíců. Možná jsem je ze začátku málo krmil, ale teď jim dopřávám a 1-2x týdně mají půst.
Edit: Je možné, že by se ududusily? Nádrž mám dost zarostlou a rybek taky dost, ale rampa čeří hladinu pěkně, "slepá hladina" se taky nekonná. To blbost, že?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2013 09:50 R Muž romant [28001] Re: kofejn
Nemyslím si, tedy jsem o tom neslyšel, nebo u nikoho nepozoroval, že by fishtamin nějak neblaze působil na ryby.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2013 09:39 Muž kofejn [964] – Neonky a fishtamin
Fotka k příspěvku Poslední dobou mi padají neonky a netuším, čím by to mohlo být. Je možné, že by jim vadil fishtamin? Ten přidávám k mraženému, dvě kapky na 1/2 políčka z čokolády.
Chcípají velké kusy, moribundus neonkový nemají, tělo je bez fleků, prostě vypadaly dobře. Jen jsou chcíplé.
Do rána chcíply další čtyři kusy.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.12.2013 16:18 Těhňajs Re: martincihak
Toto se mi také stává, když se neonky přejí koretrou.... U mě to za několik hodin přejde.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.12.2013 16:15 martincihak Re: romant
Takže ji trápím tím, že ji nechávám na živu? Rybky zabíjím tím, že je omráčím a uříznu hlavu, dle mě je to nejšetrnější
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.12.2013 16:12 R Muž romant [28001] Re: martincihak
Ano, to už nerozplave, rybu šetrně utratit, třeba v silně perlivý vodě. Nejspíš postižení vnitřních orgánů, možná i plynový měchýř, je toho hodně co to mlže být.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.12.2013 16:06 martincihak – plave hlavou nahoru
Ahoj přátelé akva,
naše neonka už asi týden plave hlavou nahoru a u toho neustále poskakuje, musí být už vyřízená

přikládám video
vimeo.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.12.2013 19:18 Muž Robo [45] Re: optimas
Já jsem si vzpomněl na jednu věc, ale nevím jestli to má s těmi neonkami nějakou sovislost. Ty poslední 2 měsíce jsem nekoupil žádnou rostlinku od Aqua-Daho. Kupoval jsem jen od Dennerle. Jednu jsem od Aqua-Daho koupil, ale ta byla min. měsíc v akva u jednoho akvaristy v přepravním košíčku a po zasazení, neonky ok. Teď v úterý mi přišla jedna rostlinka z Aqua-Daho, Blyxa Japonica a v sobotu měla jedna neonka bílé tečky na ploutvi a druhá má takové chmýří na boku asi plíseň. Může to mít spojitost, že byla přidána rostlinka z Aqua-Daho. Někdo to tady psal, že má na to taky podezření. Přidal jsem EsHA EXIT + EsHA 2000
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.12.2013 19:00 R Muž romant [28001] Re: simonne33
Kloním se k té pigmentaci, těch 14 dní jako karanténování považuji za rozumné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.12.2013 18:54 simonne33 Re: romant
jen na těch černých...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.12.2013 18:24 R Muž romant [28001] Re: simonne33
Je to jenom na těch neonkách černých, nebo to mají všechny zakoupené?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.12.2013 18:16 simonne33 Re: mhron
Koupila jsem pět černých a pět žhavých, v akva mám 7 kasických... měly to asi už při převozu, tak nevím, zatím se drží... bude stačit karanténa 14 dní? nechci je v tom moc dlouho mučit... je o opravdu takové pigiakva... :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2013 18:46 Muž Robo [45] Re: Honza
Já mám taky ten problém poslední 2 měsíce vše ok a dneska jsem našel jednu s bílým vřídkem na ploutví a po těle byla celá hrbolatá, ale plavala velice statečně a žrala taky. S Neonkama se to opakuje velice často ,ale jiné ryby jsou čisté a nemají žádný problém. V akvaristice mi řekli že neonky jsou velice nemocné na choroby, tak nevím co je na tom pravdy, ale jak tady čtu tak to bude asi pravda. Tak zvažuji, že si místo nich pořídím jiné rybky jen nevím ještě jaké
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2013 22:55 mhron Re: simonne33
Mohu se zeptat kolik jste si jich pořídila? A pro neonky bych karanténu vybavil tmavým štěrkem a vhodil bych tam aspoň pár rostlinek. Pokud nemají své obvyklé zbarvení, jsou pravděpodobně ve stresu (nebo nejsou "aktivované" během odpočinku, což ale není tento případ) a holonádrž či nemožnost se schovat ve skupině jim rozhodně nepřidá. Dále bych otestoval pH, které by nemělo být více jak 7 a hlavně NO2, na které to jsou velmi senzitivní rybky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2013 20:41 simonne33 – černé fleky na neonkách
Fotka k příspěvku Dobrý den,
dnes jsem přivezla z obchodu rybičky, neonky. Pořádně jsem si je prohlédla až doma a koukám, že některé mají černé fleky... není to nejaká choroba? Zatím jsem je dala do karantény, ale i tak... Nevíte, je to normální pigmentace?

Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [17] ...... 46 47

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 42453x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/14357-neonka-nemoc?od=801