Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Neonka - nemoc

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 6 Přejít na další stránku   1  
Neonka - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2018 12:30 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: Magic
To ne, tohle je jeden kus a je v tom stavu minimálně dva týdny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.03.2018 08:45 Muž Magic [879] - RostlinyRe: Wanderer
Šikmo hlavou nadol u mňa spravidla znamená, že sa na hladine okrem žrádla nahltala i vzduchu (alebo ešte nenamočenej vločky) a do večera býva zas v poriadku.
Robí ti to trvale jedna?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2018 23:24 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.
Tak mám podobný případ, akorát šikmo, hlavou dolů. Nehubne, normálně žere, akorát se taky nadře. Je tak mrštná, že se nedá ani odlovit. Myslel jsem, že to bude mít rychlý konec, ale zjevně prosperuje. Mám to nějak řešit?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   07.02.2018 19:16 R Muž romant [27987] Re: HanysOV
Ano, ukončil bych to.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2018 16:36 Muž HanysOV [54] – Neonka černá
Ahojte,
jedna z mých neonek má asi problém s plynoým měchýřem. Plave šikmo (hlavou nahoru), strašně se nadře, i když se jen snaží udržet ve vyšším patře a je neohrabaná. Chuť žrát má, ale mezi zbytkem hejna se při krmení nedokáže prosadit, takže je už dost vyhublá a zakrnělá. Mám jí to zkrátit? Za mě to nevypadá moc perspektivně a asi dřív nebo později stejně odejde.
Bohužel bez fotky. Ani v tomhle stavu ji nedokážu zachytit.
Zatím jsem opět zintenzivnil výměny na denní jako prevenci pro případ, kdyby to byl důsledek nekvalitního prostředí, ať to neodnesou další kusy.
Díky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2018 14:15 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: majosk
Ono taky kupovat neonky (i ty další tetry) po pár kusech není žádná hitparáda. Je to hejnová ryba, těch je potřeba dát naráz aspoň dvacet, aby se měly tak nějak spokojeně. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2018 09:14 majosk Re: kmara
Ahoj, skutočne nepoznám veľa chovateľov neóniek, mám teraz na mysli červených a aj tetier neónových ktorým by ani jedna nezahynula, keď ich napríklad kupovali 8 alebo 10 či 12. Uhynú behom prvých 2- 3 týždňoch ale niekedy aj skôr. Napríklad pri tetrách citrónových a krvavých mi neuhynula zo 6 kusov z každého druhu ani jedna. Až skoro po roku krvavé unaháňali samicu a ta od vyčerpania uhynula. Neónky nie sú považované za náročné ryby, ale tie straty v prvých dňoch naozaj sú. Neviem prečo, či je to kvalitou v predajni, alebo čím, alebo sú zo začiatku skutočne labilné. Ak sa to stabilizuje a ostanú silné jedince tak je to v pohode. Mne za 16 mesiacov uhynula teraz jedna, resp ako som písal nižšie dal som ju utratiť. Ostatné sú v pohode. Krupičku v akváriu mi vydržali všetky neónky bez straty a aj krvavé.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   02.02.2018 17:45 R Muž romant [27987] Re: kmara
Problém je v tom, že se k nám dostávají ne vždy stejně kvalitní, jsou to importy a to co popisuješ bohužel není nic vyjímečného. Další problém bývá s vybledlostí červenýho proužku, který po několika týdnech tyto rybky ztrácí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2018 17:42 Muž kmara [10] - Cichlidy
Zdravím, dovezl jsem si z burzy 20 neonek modrých. Po týdnu žijí poslední 3. Kupoval jsem i tchanovi a to samé. Dál jsem koupil pár krevetek a už taky nejsou. Jedna byla na zemi mimo akva.
V čem je problém? Co mám staré modré, tak ty v pohodě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2018 21:56 Žena Lucy [5] – Skvrnitost neonek
Ono to není jen o penězích, ale riskovat celé hejno ve snaze zachránit jeden kus opravdu není moc moudré. Vím to, chápu to, ale úplně se s tím nedokážu ztotožnit - nejspíš se mi to taky jednou vymstí, ale doufám, že ne...

Jinak jsem náhodou narazila na článek a pak i další články a fotky, ze kterých jsem usoudila, že to byla tzv. fNTD = false neon tetra disease ("jen" bacteriální infekce). Takže jsem si opravdu zahrávala s ohněm.

Odkazy zde:

www.aquarium-pond-answers.com/…

fishprofiles.com/…
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2018 12:37 majosk Re: Kubaa
Súhlasím, ja som takú odvahu nemal a tú neónku som utratil. Tiež sa mi zdalo, že sa to zlepšovalo, ale nechal som sa presvedčiť (je pravda že ma nikto do toho nenútil) odborníkmi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.01.2018 16:48 Muž Kubaa [718] Re: Lucy
Je fajn, když někdo léčení ryb nepřepočítává jen cenou léčiva či práce, ale uvědomí si, že je to živé zvíře.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   25.01.2018 20:06 Žena Lucy [5] Re: majosk
Lékař léčí, příroda uzdravuje palec
Můj podíl je pouze ten, že jsem jí dala šanci (a to z velké části proto, že je mi proti srsti zvířata utrácet) a měla jsem nejspíš víc štěstí než rozumu :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2018 11:35 majosk Re: Lucy
Výborne Lucy, vidíš že niekedy sa môže aj veda aj odborníci mýliť.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2018 19:44 Žena Lucy [5] – Update "skvrnitosti" neonek
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Foto průběh léčby.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.01.2018 19:40 Žena Lucy [5] – Update "skvrnitosti" neonek
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím a přidávám souhrn událostí pro přípdné akvaristy v podobné situaci. Minulý týden jsem zde vznesla dotaz na tmavou skvrnu na boku neonky. Nakonec se z toho vyklubal happy end (asi štěstí začátečníků), tak případné info pro ostatní.
Počátkem týdne jsem zapomněla vypnutý na noc filtr a následně i topítko tone Za 2 dny se v modrém pruhu jedné z neonek objevila neohraničená nahnědlá skvrna. Neonka zůstala stejně čilá a žravá. 2 dny se nic neměnilo, žádné další příznaky, co by neduh pomohly upřesnit, žádné další neonky neonemocněly. Rozhodla jsem se pro individuální koupele - do malé nádržky jsem odebrala vodu z akva a přidala Omnipur od Sery. Délku koupele jsem zkoušela od 1 až po 3 h. Od 2h už to bylo moc - neonka byla po návratu bledší a chvíli dostávala celkem sodu od ostatních.
Po první koupeli se stav kůže zhoršil - skvrna vybledla a rozšířla se až na břicho. Na druhé straně těla se začala objevovat zase tmavší skvrna. Pomalu jsem se začala přiklánět k radě to s ní ukončit, ale 3. den bylo vidět vracející se zabarvení a neonka stále stejně aktivní. Při bližším pohledu nebyla porušená slizová vrstva a zdánlivě ani šupiny...vypadalo to jen na odbarvení kůže. Chtěla jsem ji dát šanci a rozhodla jsem se pokračovat ještě pár dní v koupelích.
4. den se na další neonce objevila stejná skvrna a tak jsem po kratší rozvaze přistoupila k léčbě celého akva. Stav druhého maroda se nezhoršoval, během pár dní skvrna vymizela úplně a první marod se stále lepšil a barva se vracela. Další neonky už neonemocněly.
Po 4 dnech jsem tedy vyměnila 1/2 vody a do filtru na 40h dala aktivní uhlí. Již uplynuly 3 dny od ukončení léčby a (klepu to) všechny ryby jsou ok, druhý marod není poznat vůbec a první jen při bližším pohledu.
Zřejmě se jednalo o "banální" bakteriální infekci. Možná i z nějakého poranění (tyto 2 neonky - oba samci - se mezi sebou neustále řežou, a ta, co je ještě poznat je největší "agresor" a vyvolává většinu konflitků).
Kytky, zdá se, léčbu přežily a šneci taktéž. Přikládám fotky - bohužel spíš pro orientační představu protože fotit neonky je asi nad mé síly (i mého mobilu). Tak hodně štěstí a zdraví všem a vašim tvorům také tak ahoj
Foto po léčbě, v dalším příspěvku v průběhu.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.01.2018 00:41 Muž larix [1420] Re: Milan
Baktérka - Aeromonas, Pseudomonas, Mycobacterium, Vibrio,..., bez odborného mikrobiologického vyšetrenia neurčiteľné.
Jediná naozaj efektívna liečba je antibiotikami. Z hobby prípravkov môže pomôcť Sera Baktopur Direct, JBL Furanol, Aquar Terap AB alebo FMC. Ostatné prípravky sú väčšinou málo účinné vodičky. Takáto liečba je ale pomerne nákladná a s neistým výsledkom.
Inak problémy s modrými neónkami síce uvádza množstvo ľudí, no toto nemôžem potvrdiť, u mňa to boli vždy bezproblémové a relatívne dlhoveké ryby. Ak som s nimi mal problémy, boli vždy spôsobené iba mojou blbosťou...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2018 00:12 Muž Driv3r [236] Re: Milan
Tohle je u neonek asi celku normální hlavně u těch přešlechtěnych. Já mám červený a z první várky to nedaly 2./15 A z druhý už víc jak 8./15 rek bych že je to šlechtěním zdegenerované a oslabené nebo náchylné na parametry vody.u modrých se to projevuje nejvíce. Zkus zkontrolovat kvalitu vody.
Taky prezentace akvária a fotka by mohli pomoci s identifikací problémů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   15.01.2018 21:19 R Muž romant [27987] Re: Milan
Neřeknu ti přesně oč jde, ale vím že ti odejdou všechny z té várky jak ti odcházejí, tedy poud máš třeba v akváriu i jiné z jiných zdrojů, ty obvykle nejdou kukat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2018 21:16 Milan – Úhyn neonek
Fotka k příspěvku Zdravím zkušenější akvaristy. Potýkám se s postupným úhynem neonek modrých. Objeví se na nich bílý povlak, mají vypouklé oči a následně uhynou. O krupičku se dle mě nejedná. Zkoušel jsem Eshu a zvednout teplotu, avšak bez úspěchu. Všechny hodnoty vody jsou ok, ostatní ryby (otíci, pandy a paví očka) bez problému. Přikládám foto čerstvě uhynulé ryby. Věděl by někdo, o co by se mohlo jednat?
 
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2018 20:22 majosk Re: Lucy
Daj vedieť ako to dopadlo, možno pomôžeš iným, možno sa rybka niečím vylieči, keď si sa rozhodla bojovať.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2018 19:51 Žena Lucy [5]
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Díky oběma. Kdyby měla změněný celkový stav tak o ničem moc nepolemizuju. Ale funguje normálně a ani ta léze mi nepřijde nijak dramatická na pohled. Naopak mi přijde, že se to možná i lepší. Tak uvidím ráno, teď už nikoho vraždit nechci :-O Ještě jednou díky.
Ještě se mi mezitím povedlo pár lepších fotek, tak přikládám.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.01.2018 18:25 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: Lucy
Jako chápu, že tam těch neonek nemáš moc, ale tohle drbání se s jednou neonkou fakt nemá cenu. Akorát ji trápíš a koleduješ si o problémy s ostatními rybami. Normálně ji utrať, v akvaristice se holt se ztrátami musí občas počítat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2018 16:10 R Muž romant [27987] Re: Lucy
Bude lepší když jí šetrně pošleš na druhej břeh, tohle je pokusnictví.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2018 15:54 Žena Lucy [5]
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, pročítám co se dá ale stále nenacházím, tak také poprosím o zkušenosti moudřejších :-)

Údaje o akva v prezentaci, problém ve zkratce (není čas na hrdinství :-)):

Středa - neonka v modrém pruhu nahnědlá skvrna - přikládám nekvalitní foto (o lepší se neúspěšně snažím už 3 dny). Zdá se jako krvácenina, možná odření...? Chování nezměněné. Zbytek ryb ok.
Čtvrtek - skvrna mírně větší, ale hladká, stále vypadá jako by se "setřela" pouze barva. Žádná tkáň v místě nepřebývá, ani nechybí. Chtěla jsem léčit cíleně, ale nic specifičtějšího se neobjevilo, tak šla odpoledne na hodinu do koupele sera omnipur (2 kapky do 2 l). Večer po koupeli skvrna vybledla a u hřbetní ploutve odstává šupina (?)...za chvíli se to ale ztratilo.
Dnes ráno skvrna větší až k prsní ploutvi. Chování stále nezměněné. Koupel 3,5h. Při bližším pohledu se zdá, že v místě chybí šupiny, ale slizová vrstva neporušená, okraje "rány" jsou rozlišitelné jen díky změně barvy. Teď mi přijde, že se zase začíná objevovat modrý pruh. Celkový stav pořád dobrý - je to jedna z největších rybek, má se k světu stejně jako ostatní.
V koupelích chci pokračovat, ale ideálně bych chtěla přejít na specifičtější přípravek, pokud by někdo věděl oč tu běží?
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.01.2018 20:40 R Muž romant [27987] Re: lacewings
To je přesně to co jsem myslel a nedokázal slovně vyjádřit. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   03.01.2018 20:35 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: majosk
- jedná se již o stádium projevu mirkobiálních toxinů a porušení imunity ryby samotné
- vzhledem k nožnosti přenosu ,byla správně určena forma utracení , léčba nebývá v těchto případech úspěšná , ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.01.2018 18:37 Muž Magic [879] - RostlinyRe: majosk
Ak sa ti do toho chce, tak ju vezmi do karantény a lieč. Ale podľa toho, ako vyzerá, už je za hranicou, táto to už (ani) podľa mňa nedá...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2018 18:36 R Muž romant [27987] Re: majosk
Napíšu ti to jinak. Já nevím co té rybě je, ale vím že to prostě nedá. Za svojí praxi jsem už zvyklý odsledovávat problematický chování, jevy atd a tento mezi ně bohužel přesně pasuje. ;-) Za mě utratit hned, další nechávání ve společnosti ostatních považuji za zbytečně rizikové. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2018 18:33 majosk Re: romant
Však to, tiež to chcem urobiť, len ma dnes zmiatlo to, že ta rybka je v pohode a má toho menej. Čo to podľa teba je?? Pleseň, vodnatieľka?? - aj keď píznaky nenasvedčujú. počkám ešte deň???
ďakujem
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.01.2018 18:30 Muž Magic [879] - RostlinyRe: romant
Myslím, že Maqa pobavil skôr ten pekný oxymoron. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2018 18:28 R Muž romant [27987] Re: Maq
To, co vidím a čtu v popisu, mě vede k utracení ryby. Jestli máš pocit, že je možné jí zachránit(podle mě zbytečné úsilí), tak to tazateli doporuč. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2018 18:24 Maq Re: romant
Toto je jediná situace, kdy se dá šetrně utrácet. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   03.01.2018 17:03 R Muž romant [27987] Re: majosk
Šetrně utratit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2018 17:02 majosk – ahojte
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Mám taký problém. Asi 10 dni má neonka červená, ktorú mám asi 15 mesiacov na sebe biele šupiny, tak mierne zježené. Vôbec nemá podľa pohybu príznaky nejakej choroby. Oči vypúlené nemá. Nebola krmená živou potravou, dávam suchú a 1x týždenne vaječný žĺtok. Bál som sa vodnatieľky, ale nie všetky, resp okrem tých šupín žiadne príznaky vodnatieľke nenasvedčujú. Dnes som pozrel akvárium, nakoľko som bol v práci a ryba je o 20% menšia, resp štíhlejšia. tie šupiny vyzerajú ako keď sa nám po opálení zvlieka stará koža. rybka pláve v pohode, úmrtie v akváriu nebo strašne dlho. Neviem či ju mám oddeliť, utratiť alebo čakať. Napadlo ma či to nemôže byť aj staroba, resp tým že schudla v bruchu( ja mám ale samice všetky tučné), či nemala zápchu alebo stvrdnuté ikry a či ich teraz zo seba nejako nedostala, keď je štíhlejšia. Všetky neónky boli kúpené v 10/2016 a odvtedy žiaden úhyn.
ďakujem za rady.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   17.12.2017 14:50 R Muž ctibum [6902] Re: Mireben
To akvárko vypadá celkem nově. Filtr se blejská, málo rostlin... Kdy bylo založené a kdy tam šly ryby? Nejlepší bude, když se zaregistruješ a založíš prezentaci nádrže. Vyplň maximum informací a přidej aktuální celkovou fotku... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   17.12.2017 14:47 Muž Magic [879] - RostlinyRe: Mireben
Podľa toho sterilne čistého filtru tam neónky ešte mesiac nemali čo hľadať.

Meniť vodu kľudne denne (samozrejme pred dávkou eshy) a dúfať. Neónky sú na zvýšené dusitany moc citlivé.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.12.2017 13:49 Mireben – Nemoc neonek
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, prosím o radu.. v 160l akváriu mám 25 neonek a u 15 znich jsem si všiml že mají na tlamičkách bílé flíčky, vypadá to jako plíseň. Již druhý třetí den léčím esha 2000 ale zatím žádné zlepšení.. u pár kusu jsem si všiml i světlejší barvy (červený pruh). Nevím si rady co dál..
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   04.12.2017 23:04 Muž Amatértom [514] - CichlidyRe: Tudy
Určitě to nemyslel jako urážku. ;-). Tvoje ryby jím ani diagnostikovány nebyly. Mluvil o jiných případech.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2017 22:42 Muž Tudy [330] - KrevetkyRe: lacewings
Vypouklé oči, nafouklá břicha, změna barvy a zježené šupiny - co byste hádal Vy? Ani jste se neobtěžoval nahlédnout do prezentace, kde mám tyto příznaky napsané a raději rovnou zesměšňujete, také pěkný přístup...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   04.12.2017 20:03 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidy – Magic. Tudy.
Magic
-ano,to může být deficit a nerovnováha hlavních nutričních komponentů krmiv ,včetně možnosti mykotoxikoz ,v důsledku přechodu na jiný druh krmiva
-nakonec dojde (může dojít) podle průběhu k zánětu střeva ,svaloviny ,podbřišnice ,abscesům, furunklům ,hemarogii ,ale i překrvení plynového měchýře = ztráta reflexů kožní změna ,tělesná změna atd.
Tudy
-nesmíte za každým rohem vidět vodnatelnost ,dnes máte skutečně "pondělní vodnatelnost" na foru v nemocech
;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2017 19:08 Muž Magic [879] - RostlinyRe: romant
Už som to nestihol, moc sa tam ponáhľala... :-(

Za posledné dva týždne je to už druhá; dovolím si malú konšpiračnú otázku - môže to byť novým mrazeným krmivom? (doteraz mali len sušené)
V zmysle - zvykajú si a holt občas to niekto nedá?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2017 18:20 Muž Tudy [330] - Krevetky
Já budu na 2. břeh nejspíš posílat celé hejno. Obávám se, že se mi rozjela infekční vodnatelnost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.12.2017 18:16 R Muž romant [27987] Re: Magic
Poslat na druhej břeh.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2017 18:12 Muž Magic [879] - Rostliny – Čo s ňou?
Mám tu ďalšiu neónku v izolácii:
youtu.be/…

Okrem toho divného cvičenia pod hladinou, nafúknutého brucha a absolútnej straty plachosti žiadne symptómy. ;-)
Jj i toto je viac než dosť.

Okrem karantény ešte niečo, čo môžem pre ňu urobiť? Nejaké nápady?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2017 08:58 Muž Afropithecus [1692] Re: Magic
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.11.2017 17:05 Muž Magic [879] - RostlinyRe: Magic
Odpoviem si sám, možno sa to niekomu bude v budúcnosti hodiť.
Je to pleseň. Nasadenie eSHa 2000 pomohlo, dnes je bodka výrazne menšia. Ale von z toho zatiaľ rozhodne nie je...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2017 20:56 Muž Magic [879] - Rostliny – Čo to je?
Fotka k příspěvku Zatiaľ som ju izoloval a kvapol eShu. Na neonku mi príde dosť apatická. Nie žeby neolávala, ale som zvyknutý na iné frmoly.

Edit - k mierke, tá ryba má cez 3cm.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.11.2017 10:11 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.
Díky za rady. K té tloušťce, jednak jsem to fotil po krmení (a ony se dokáží neskutečně přežrat) a pak jsou některé plné jiker. Bohužel se mi nepodařilo je přimět k vytření.

Ale to krmení přehodnotím, možná budou mít v týdnu dva dny půstu místo jednoho a začnu toho dávat míň.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2017 09:41 Muž Tudy [330] - KrevetkyRe: Amatértom
Já taky :-D
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [6] ...... 46

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 41957x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/14357-neonka-nemoc?od=251