CO2 - kolik a jak dávkovat, měřit a předejít otravě
Starší reakce
Jasně,komu není líto peněz ten to koupí
Cenu jsem neřešil, řešil jsem způsob, jak rozbočit CO2 z tlakové láhve do dvou (nebo třech) difuzorů.
Nevím jak technika, ale kytky (když pominu, že né vždy je vše dobře určené, ale za to on nemůže) jsou parádní. Dobrá velikost a životaschopnost.
Ale u techniky co byste čekal, když to má nálepku akvarijní. Prostě "profi náčiní".
Nechci kritizovat,ale to co nabízí voťa na svých stránkach je celkem dost předražené.
skoda ze tam neni fotka, jak je to udelany, za desetinu ceny je na aukru toto:
aukro.cz/… (ma i snad az na 5 akva)
no, tak vam dik, zkusim jehlak zbastlit ze zapalovace, nebo dam jen lipovy drika
S CO2 nemám zkušenosti, ale něco mně říká, že bude potřeba zajistit stejný podmínky pro obě větve, jinak plyn půjde cestou menšího odporu (dřívko). Pokud se mýlím, tak mě brzo někdo opraví.
asi trochu lama dotaz, ale jak resite co-cko z jedny bomby do vice akva aby to vsude bublalo dle potreby? musim mit jehlak asi az za rozdvojkou??
protoze ted kdyz ho mam na bombe na ventilu a az za nim rozdvojku tak co2 se mi nepovedlo doladit dle potreby (vse proslo pres lipovy drivko a do sklenenyho difuzoru nic)
Starší reakce
myslím,že je zbytečné to na noc vytahovat.klidně to tam nech
CO2 se vypíná hlavně aby se neotrávily ryby, rostlinám více CO2 jen prospěje
Ryby tam ještě nejsou ale tak za měsíc budou
Hmmm pro jistotu to budu na noc vyndávat,,:-/ A myslíte že to složení které jsem psal je dobré nebude to bublat moc málo???
a jsou tam nějací živočichové? Jestli ne tak si bublej jak chceš.
Jinak jedna petka ti nejspíš v tak velkým akvárku ryby neotráví ani přes noc, jen je sleduj jestli nelapaj u hladiny, hlavně ráno
AQ=180L čistý objem asi 155L.Bublám:2L láhev 2,5ml sušených kvasnic,7,5polévkových lžic cukru,2/3 lahve zaliji vlažnou vodou.Bublám přes cigaretový filtr...Přesný počet bublin za minutu nevím omlouvám se,,
to ti těžko někdo poradí, když neví jaký máš akvárko, čím bubleš (kolik) a přez co to rozpouštíš
0 04.12.2011 20:20 jogr – Omlouvám se
Zdravím,
Chtěl bych se zeptat vás zkušených s Co2 na to jestli mám nechat CO2 bublat i přes noc děkuji
Starší reakce
dobrej nápad,já to mám udělaný s dětský odsávačky ale tohle si asi smontuju
kvasnice sou dobrý sistém používám je již léta,ale než jsem přišel nato proč mi to pokaždé bublá jen dva neb tři max čtyři dni tak to byl celkem záhul a nikde se tady otom nenapsalo ani řádku....no ted už to běží klidně měsíc bez přestání a je dobře
Dekuji za pochvalu. Sedne to tam uplne natesno a perfektne. Da se to pri tom vymenit za novej. Strikacka myslim 2Kc.
jen bych do udelal vymenny, protoze tenhle ventil ma, pri pouziti na co2, zivotnost cca 1,5roku, ale napad je dobrej
Nevim, zda-li to tady nekoho uz nenapadlo. Kdyz tak se omlouvam, ze s tim vstupuji do diskuze. Moje pocitadlo bublinek z inj. strikacky 5ml + zpet. ventil viz foto. Lacine, jednoduche, elegantni a funkcni.
Starší reakce
S tím přetečením to vyřeší další flaška s vodou, do který svedeš všechny flašky s burčákem. Zároveň vznikne velmi jednoduché počítadlo bublin.
hale řekni rodičum at ti koupí led žárovku ta má spotřebu asi 3wat...a to znamená že asi rok neustálého svícení je cirka 300kč
což je nic......a hlavně ta leddiodová žárovka ani nemuže nic zapálit je málo horká,no a pak ti tam kytky porostou jak bláznivý,budeš je muset stále trhat a házet do záchodu.
jakou mas alkalitu, cim budes rozpoustet? nejspis budes muset bublat z nekolika flasek... uvazoval bych nad cca 3 s vymenou jedny flasky tydne (ziskas dostatecnou a rovnomernejsi produkci, nejcasteji to kvasi 2-4tydny)
pokud projdes tohle vlakno nejspis ziskas odpoved....
to na otravě ryb nezáleží, ale buď to bublat nebude nebo ti to přeteče do akvárka. Stačí pohledat, návodů je až až
0 01.09.2011 15:16 JagerMaister ahojte chcem začať s CO2 (burčák) do 200l akvária ale neviem zloženie?
koľko kvasníc a koľko cukru aby som predišiel otrave rýb ?
Starší reakce
Starší reakce
muj zlepsovak, je to zalozeny na spojenejch nadobach a obracene zapojenym pocitadle bublin (plyn vytlacuje z dolni flasky vodu do horni, kdyz poklesne tlak plynu, voda vytlacuje plyn nazpatek a obnovy se jeho tlak), proste kdyz je co2 moc tak se plni a kdyz je ho uz malo tak se zasobnik vypraznuje, cilem je stabilizace tlaku CO2
rybicky.net/nadrze/6763
posledni verze ma objem 6x2,5L vody, vyuzitelny objem je cca 12L CO2 pod tlakem cca 700mm vodniho sloupce
vydrzi mi cca 5dni, kdyz dojde burcak
co máš na mysli tím zásobníkem?
vsecko jsou jen doporuceni, kazde akva je jine, pri pridavani CO2 se ovlivnuje uhlicitanova i celkova tvrdost a pH
vic ti urcite rekne treba SID
ja bych ti mohl pomoct s vyrobou zasobniku, pripadne popremyslej nad stabilnejsim zdroji co2 nez je burcak
A co když nedodržím co2 a tvrdost stane se něco? V akváriu mám jen rostliny, takže nehrozí že bych něco otrávil
no kazdymu to kvasi trosku jinak... zakladni pomer je cca 250-300gr cukru na cca 1L vody a do toho cca 1-3 ml susenych kvasnic.... pro tak maly objem bych to videl i na min nez 1ml kvasnic, nebo zmensit napln, budes muset experimentovat....
doporucuju ti aby jsi mel nejaky bezpecnostni ventil....
taky zalezi kolik bublin potrebujes davkovat, odvozuje se to z alkality, ale jen priblizne
počet bublinek za minutu = °dKH x objem akvária v litrech / 50
jaký poměr droždí vody a cukru mám dát na výrobu co2 do akvária 12 litrů?
Starší reakce
Cukru tak 15 lžic (já dávám 6 do necelých 2l) a kvasnic to chce vyzkoušet, víc jak 1/4 kostičky asi ne (já dávám 1/6), ono se to rozkvasí. Raději do vlažné až teplejší vody.
Používám tedy klasické kvasnice v kostce, se sušenými nemám zkušenosti.
jj to jsem chtel slyset
.. a prosim te kolik bys do takoveho kanystru daval cukru a drozdi?
Ono by to stačilo třeba z 5 l kanystříku, který se dá běžně sehnat, když ho budeš účinně rozpouštět do vody. Mě taky stačí 2 l na 320 litrů.
0 25.07.2011 17:27 Těhňajs Jde udělat například nějakou větší pet lahví nebo kanystrem zdroj co2 kvašením pro 600 litrové akvárium aby to optimálně stačilo?
vdaka budem sa toho riadiť
Zkusil bych tak 4-5 lžic cukru do 1,5 l (2 l flaška) a malý kousek - max 1/6 kostičky kvasnic. To vydrží dlouho a bude kvasit pomalu. Stejně ale budeš muset zvolit vhodný difuzor, ne moc efektivní.
Jestli se mají řasy objevit, tak se objeví tak jako tak. Koncentraci stejně budeš muset zvedat opatrně, pomalu, v tak malém objemu.
Starší reakce
dakujem za odpoved
Záleží jakou teplotu a kolik světla do akvária pouštíš, nebo dokonce jestli používáš nějaké hnojivo. Pokud se světlo pohybuje někde u 0,3w/l a teplota 23-25°C žádné CO2 nepotřebuješ. Stačí jen týdenní výměna vody a nenáročné rostliny.
chcela by som sa opytat, ci musim davat CO2 do akvarka ak v nom mam dost husto nasadene rastlinky...
Přidat reakci
1 ...... [24] ...... 28 29
Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 36621x