Řasy
0 02.06.2007 19:17 Štěpán Čoveče, ale pořád ti tak 70% světla proudí mimo akvarium!
0 01.06.2007 23:25 Sidonius Aspoň tak.
Já bych to stejně viděl na jednoduchý kryt s odrazovou plochou, položený na krycím skle. (Na "špuntech" - aby to větralo.)
A to máte skutečně "DZ" + redukci na E27?

0 01.06.2007 23:19
isamik [180] Ja ho tedy posunu

nyni je to nejakych 15cm tedy bylo.
Prave sem to posunul cca 7cm k hladine od spicky DZ.
0 01.06.2007 22:10 Sidonius Isamiku, máte v akvárku tmu...
Starší reakce
0 28.05.2007 10:22
isamik [180] Situace se vyvíjí takto: vsechny listy S.subulaty, které byli "sklovaté" jsem otrhal. Musím říct, že to byla skoro většina, koreny jsou normalně bilé tak jsem je tam nechal, třeba udělají odnože. S CO2 zatím moc nebublám, asi sem dal málo sušených kvasnic. Sem tam nějakou bublinku vidím jít do druhé flašky, ale do akvárka jsem bublinky ještě neviděl. Takže s aplikací CO2 je to takový makový

. Zatim jsem nesehnal KNO3 případně T.C., tak jsem zkusil Bioflor ( 5ml v pátek ), předevčírem jsem odkaloval. Včera jsem si koupil Limnophila sessiliflora a celý košík jsem vysázel do akvarka, aby tam vůbec něco bylo. Sinice se v této době neobjevili, ale je to nejspíš způsobeno tím jak sem se v tom šťoural. Ješte jsem přelovil ancika a zebru do druhého, aby případnou reakci CO2 přežily ve zdraví (ikdyž stále tedy nebublám

) Uvidíme jak se to bude vyvíjet dál.
0 25.05.2007 13:54 LuXy Ja pri vývode filtra na rastlinách žiadnu riasu nemám, mám tam síse limnophylu a tá z toho rýchle vyrastie, takže možno sa tam nestihne vytvoriť. S riasami zatiaľ problém nemám, odkeby som prepral dno (bola to riadna brečka), a pridávam pmdd bez kno3 + fosfor.
0 25.05.2007 13:44 Štěpán Aha, tak to potom nevadí.
Motorek nehlučí, když se dá třeba do skříně. Nebo do jiné místnosti.
0 25.05.2007 13:41
isamik [180] Vzduchový filtr nemám, jelikož mám akvarko v sousedství postele. Motorek hluči

.
Co se týká toho pozadi, je umístěno za akvariem. Lak jsem použil vodni, tak přepokládám, že v tom to není.
0 25.05.2007 13:40 LuXy Nie že niesú nezávadné, ale pokiaľ nepoužil lodný lak, tak sa mu môže po čase rozpúšťať.
0 25.05.2007 13:39 Štěpán Cože? V tak malinkém akvárium polystyrenové pozadí? Všechny laky opravdu nejsou nezávadné.
0 25.05.2007 13:35 LuXy Píšeš pri nádrži: "Pozadí: Polystyrenova deska striknuta modrou barvou a prelakovane bezbarvym lakem."
nemôže to byť ten lak?
0 25.05.2007 13:32 Štěpán proč v tak malém akváriu nemáš obyčejný filtr na vzduch?
0 23.05.2007 10:15 Tony – voda
Týždeň odstáta voda z čistej fľašky, kde predtým bola iba minerálka...
0 23.05.2007 09:35 LuXy A s čím si dolieval? nemohla byť nádoba zle opláchnutá od čist. prostriedku (jar a tak)?
0 23.05.2007 09:33 Tony – biele bublinky
Dnes som si všimol jednu vec, možno to pomôže. Pred odchodom z domu som ešte narýchlo dolieval do akvária cca. 1,5 litra vody (náhrada za to, čo sa odparilo). Na hladine sa vytvorila biela pena so zhruba centimetrovými bublinkami. Sinice?
0 22.05.2007 18:21 Tony – pH
Asi by to chcelo zmerať vodu aj u mňa v akvárku. Poraďte nejaké nie moc drahé ale spoľahlivé testy (môže byť aj tvrdosť a ďalšie veci). Zajtra skočím do rybacinárstva

, kúpim

a doma zmeriam

0 22.05.2007 17:36
Eff [417] - Rostliny Tak nám to do sebe pěkně zapadá...... bílej sajrajt na hladině se mi teď (asi o víkendu - nebyl jsem doma) vytvořil taky. Jinak akvárko založeno 10 týdnů, před 4 týdny jsem měnil dno (zkouška octem) a polovinu vody (krupice). Ryby tam asi 3 týdny nebyly, tak jsem trochu tenkrát experimentoval. Změnil jsem zdroj vody, ale pak jsem zjistil že obsahoval příliš NO2 už na vstupu, takže jsem se vrátil k vodovodu a (snad mě neukamenujete) použil nějaký kyselý svinstvo od Dajany na snížení pH. Rostliny rostly báječně, řasa nikde. Samozřejmě jak se pH vyrovnávalo, rostliny se zpomalily, ( i Limnophila sessiliflora - začaly jí i žloutnout konečky - přidal jsem tedy 5 ml roztoku Fe2). Minulý týden se mi rozjela stejá řasa jako píše Isamik a pak měla i dlouhé vlákna - asi stštička? Roste na osvětlených místech. Včera se přidal ten povlak, (mimochodem ryb je tam jen 8) a tak jsem znovu zkusil snížit pH chemicky (7,8 -> 7,3 ). Ne proto, že jsem příznivcem jednoduchých řešení, ale spíš abych zjistil čím to je a necrcal se s CO2 abych pak zjistil že to tím není. No a asi po hodině se bílej povlak začal protrhávat a a rostliny vypustily pár malinkých bublinek. Samozřejmě to problém neřeší, ale uvidíme jestli je na vině pH. Asi to bude komplexnější problém, ale věřil bych že snížení pH dost pomůže. Mimochodem Echinodorus ozelot green a Ludwigia Repens mi rostly skvěle po celou dobu....
0 22.05.2007 16:30 Tony – To: Sidonius
Pri debatách s Isamikom ste Sinice vylúčili... mám teda v akvárku to isté čo mal on? Ako je možné zistiť, či ide o sinice? Ak by to skutočne bolo tak, je možné, že v akváriu boli od založenia a až po mesiaci sa namnožili do takého množstva, že začali robiť neplechu?

0 22.05.2007 15:47 Tony – To: Isamik, Effec
Možno k rozlúšteniu prípadu pomôže aj moja skúsenosť. Mám asi 6 týždňov založené 20l „akvárium“ kde som si namnožoval rastlinky. Je postavené pri okne, mimo priamych slnečných lúčov, ničím neprisvecujem. Prvý mesiac pohodička, čistá hladina, potom som potreboval niekoľko rastliniek presadiť, odsal som asi 70percent vody, porobil čo bolo treba a následne dolial týždeň odstátou vodou. Po pár dňoch sa na hladine začal vytvárať čudný film. Zhora vyzeral ako bielko z práve rozbitého vajíčka, také trošku do žlta, inak priehľadné. Keď som do toho pichol prstom, narušil sa jednoliaty povlak a dotrhal sa na také biele kúsky. Niečo ako keď po zime povyberáte z bundy malé kúsočky rozžmolených servítok. V akváriu okrem rastlín a filtra (Fluval 3 plus) nie je nič, netypujem to ani na prach, ten by sa bol na hladine zbieral už počas prvého mesiaca. Tak čo by to mohlo byť?
Tony
0 21.05.2007 09:11 langosh Já jsem řešil sinice úspěšně již zmíněným vypnutím světel (7-10 dnů bez asi dvou hodin denně na krmení) bez jakékoliv újmy na rostlinách nebo rybách. Doporučil bych to i isamikovi + po skončení kůry postupovat podle rad Sida.
Roman

0 20.05.2007 12:49 Sidonius – To Matlala
Matlala: "...a co je lepší jen T.C nebo nějaký chelát železa..."
Já bych dal přednost komplexu stopových prvků před chelátem železa, a to právě z důvodu komplexnosti. Jak už jsem zmínil - mám "návyk" na Tenso cocktail, ale např. MRPův Plantex CSM+B bude jistě dobrým řešením.
pmdd.mrp-cz.com/…
Přidat reakci
1 ...... ...... [69] 70
Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 79955x