Řasy
Moucha napsal: napis co nejvic informaci o akvarku a o udrzbe, krmeni, osazenstvu, mnozstvi a kondici kytek apod.....
jinak je to vesteni z koule
Aj z tej gule by sa dalo zistiť viac.
Foglik 03: na to aby Ti niekto pomohol je potrebné viac ako: "řasy OMG
Lidi máme v akvárku řasy fakt moc pls co máme dělat(akvárko je rodiné)". Ideálna by bola fotka a detailný popis akvária: intenzita a doba svietenia, dávky krmiva...atď.
Zopár odkazov na túto tematiku:
1.
www.horacovoakvarium.cz/…
2.
rybicky.net/clanky/625-rasy-a-podobne-organismy-v-akvariu
3.
planta.aquariana.cz/… napis co nejvic informaci o akvarku a o udrzbe, krmeni, osazenstvu, mnozstvi a kondici kytek apod.....
jinak je to vesteni z koule
skus detailne vyplnit informacie o akva v prezentacii
S čistotou filtr to není třeba přehánět. Stačí když je dostatečný průtok, což s čistotou nemusí mít nic společného ba naopak, často bývá přílišné čištění filtru kontraproduktivní.
ten je isto cisty lebo ho pravidelne cistim
a aj filter treba udrzovat v cistote
no takto to aj robim ale myslim si ze to nebude tym lebo nepomaha to ...
neviem v com by mohol byt problem ... ale stale je tej riasy viac ...
Nejčastěji tuhle polštářkovou krasavici vídám v blízkosti výpusti filtru. Zkusil bych přitlačit na výměny vody a důsledně odstraňoval zbytky rostlin, aby tam bylo co nejméně biologický rozkládajícího se odpadu.
a dalsia foto
hmm nejak sa tej riase velmi dari co jej k tomu tak pomaha ?
0 06.12.2012 19:14 foglik03 – řasy OMG
Lidi máme v akvárku řasy fakt moc pls co máme dělat(akvárko je rodiné)
Starší reakce
Ano. Stejně, jako jakákoli jiná řasa. Nebo sinice.
0 03.12.2012 08:54 Honzin1 – Řasa
Každopádně nevíte někdo, zda li "bublinkuje" zelená vláknitá řasa?
celkem zajímavý informace o řasách jsou zde:
aquariumalgae.blogspot.nl
je to v AJ (pokud neumíš, můžeš použít google translator)
Nemyslel jsem to zle
Co to je za řasu? Co zkusit nějakého živočicha, co by pomohl odstranit následek místo chemie a hledat příčinu... Já s chemii a s hnojením moc zkušeností nemám, ale je to jen selská rada... Já bojuji s ruduchou, ale snažím se najít přirozenou cestu aby nebyla.
to viem aj ja
ale ja sa potrebujem nejako dostat ku tomu fungujucemu akva ...
hnojim metodou pmdd
KNO3 mam namiesane zvlast a som zvysil davku o polovicu ako klasicke pmdd urcuje... teraz sa mi zda ze riasa ide pomalsie ... ale stale sa tvoria ...
Nejúčinnější proti řasám je fungující agva...
ma niekto skusenosti s tymto tu ?
Easy Life AlgExit
alebo
JBL PhosEx ultra 340g
je nieco ucinne proti riasam v akvariu ?
Máš pravdu.. Je to hrozný číst. Psal jsem to v rychlosti.. Sice mě to neomlouvá, ale,..
A co s tím bubláním řas?
Chtěl jsem se jenom zeptat, po přihnojení a výměně vody my v akvárku po pár dnech stoupají bublynky..
Mám tam i řasu, typoval bych to na zelenou vláknitou řasu. A teď základní dotaz, bývá pozorovatelné bublinkování přímo z řas? Nebo bublinkujou jen kytky?
Starší reakce
davam tomu poslednu sancu ... budem menit 2x tyzdenne a krmit kazdy druhy den ... co je este potrebne urobit ? alebo ake merania su dolezite ?
to su myslim ze trubice T8 tie klasicke
Kolik litru to akvarium ma?
To svetlo je T-5HO?
ja som uz vsetky tie stranky cital kade kto mi uz vselico radil
korene zakazdym vapkou vystriekam lebo su zariasene vzdy co najviac rias odstranujem ale tie korene po 2-3 tyzdnoch vyzeraju opat rovnako cele zariasene vobec ta riasa neprestava ... vodu som menil doteraz pravidelne kazdy 7-10 dni minimalne 1/3 CO2 tlacim maximum co to ide cez Sera floce 500 CO2 aktiv + eheim difuzor, momentalne osvetlenie 4x30W + reflektory, svietim max 10 hodin, filtracia je JBL e1501 + eheim compact 1000 krizom sa to miesa, roztrekovacia rampa na celom pozadi, pravidelne pri kazdej vymene vzdy vsetko odkalujem cele dno, hnojim momentalne metodou PMDD, kazdy den kazde rano o 6 davkujem do akvaria
neviem - nechapem
asi sa velmi paci tym riasam v akvariu ... toto uz nieje boj 2-3 mesacny ale uz 2-3 roky sa toho neviem zbavit a uz som skusal kade co
Začal bych tím, že bych pořádně odkalil to zahumusený dno a intenzivněji měnil vodu. 2x týdně 1/3 by mohla pro začátek stačit. Krmil bych obden, dávkou kterou rybky do půl minuty skonzumují.
www.horacovoakvarium.cz/… ú
-
,
.
dalsia
zdravim
pridavam zopar fotiek z mojej zbierky sk****ych rias
asi zrusim cele akvarium a bude z toho malawi
toto akvarium som uz asi 3-4 krat znovu zakladal zakazdym nove rastliny objednal
a uz paru roky stale ten isty problem
stale som skusal aj ine metody hnojenia
CO2 mam plne automaticke az na ph controler
svetlo dostacujuce
filtraciu tiez
a stale to je na p***
niet takeho miesta kde by nebola riasa
uz nemam nervy na to prekliate akvarium
Starší reakce
0 18.10.2012 13:17 maleaqua – Re: romant
Tvůj názor se mi velice líbí tak to zkusím.
...Vážně nezaškodí? vždyt vstupní i výstupní voda mají úplně jiné parametry a větší výměna tvoří výkyvy v chemii/teplotě vody...
Čím častěji a čím více vody vyměníte, tím
méně se budou lišit chemické parametry
vstupní a výstupní vody. A teplotu si už pohlídáte, ne?
0 17.10.2012 21:02 Market – řasy
Mám mořské akvárium 250L začala se mi tvořit hnědá vláknitá řasa,všechny hodnoty vody jsou o.k.Nemáte někdo radu? Děkuji
Výměnou vody odebereš z akvária to co je již nespotřebováno a k nepotřebě a dodáš tam to co se spotřebovat může, tak asi tak. Zasmrádlý kvádříky, kostky, to nikdy nedopadá dobře, neboj se pořádně vyvětrat.
Vážně nezaškodí? vždyt vstupní i výstupní voda mají úplně jiné parametry a větší výměna tvoří výkyvy v chemii/teplotě vody.
Koupila jsem si nerintinu, uvidíme jestli přežije cestu, u mě se bude mít dobře ( a já budu mít co pozorovat) a budu vyměňovat jednou týdně vodu a snad to bude lepší.
Snad takovéhle problémy nebudou u toho většího akvárka, po kterém už strašlivě slintám...
Já jsem fanatik a zakuklenej agent vodáren, takže to nemohu příjmout, musím trvat na tom týždni.
Když už to nějak nevyjde, tak i těch 14 dní skousnu.
Samozrejme, týždňové sú vhodnejšie, ale ak akva nie je prerybnené, má primeraný pomer svetlo - živiny, nie je nedávno založené aj 2týždňové výmeny vody sú dostačujúce.
Raději týždňové.
Meniť vodu obdeň nikdy nezaškodí. A potom môžeš prejsť na intervaly týždňové, max. dvojtýždňové.
Mám strašné problémy se zelenou řasou a předpokládam i s paramtetry vody. Nijak zvlášť mě to netrápí, ale ráda bych s tim něco udělala
Musela jsem vyhodit z akvaria javsky mech i mechove koule - řasa mi je doslova obalila a udusila. U valisnerie co mi roste v te domaci 25tce uhnívá spousta stonků díky řase, nemam aktualni fotky, neni to pěkná podívaná.
Valisnerie stále produkuje nové stonky, ale i tak řasa pořád bují. Koupila jsem si i okrehek a Limnobium laevigatum - taky se jim nedaří, mám pár rostlin, žádné množení, na kořeny limbobia se řasa strašně chytá a váže ho ke dnu, to samé okřehek.
Problém bude asi v údržbě, jednou za tři týdny ( do jednou za týden se nemůžu dostat, ale zkusím). Už jsem přestala i moc svítit, mám pauzu od 12-3, svítím 7-9. Krmím tak 3-4 dny v týdnu malinko, aby to nepadalo na zem. Plžů nemám přemnoženo ( skoro žádné nemůžu najít) a přitom řasa pořád a pořád bují.
Určitě asi zvýšit četnost údržby, ale je třeba dobrý nápad si tam hodit Tylomenii aby mi s řasou pomohla? Mám jen 12 malých rybek a tylomenia je pěkná, tak jestli to naopak nebude spíš přítěž než pomocník
Na kterou burzu jdeš? Ale ono je to jedno, určitě je bude mít několik lidí v Brně i Ostravě. A nezapomeň, chce to opravdu hejno, 8 a víc kousků. Až je budeš mít, uvidíš sám proč... Uvidíš, jak se k sobě mají.
0 16.10.2012 20:01 Adolf Vypadá i pěkně a zaroveň hledám ryby,které budou brázdit dno,takže pro mě by byla parádní,snad je na nedělní burze v OV seženu.
PS: nebylo by špatné dát do základního infa. atlasu akvarijních ryb krom českého,latinského názvu a čeledi taky max velikost a biotop od kud pochází......
To já jen že začatečník jako já,by tuto rybu hledal velmi dlouho a nejspíš ani nenašel!Toto by bylo rychlé a nemusel bych vás tady prudit s dotazy tohoto typu.
No ale zase by jsme si nemohli dopiskovat
.děkuji moc,bb a jak neseženenu,budu psát tentýž dotaz příští týden
Jak píše romant. A počítat s tím, že je to hejnová ryba, takže jich koupit co nejvíc... 8 a víc konkrétně
Na odpovedi se pracuje...
Defakto nejsem v rozporu v soucasne dobe s tim co pisete.. hnoji pres vodu ...
Svetla mam tolik ye u dna je 40 az 50 paru...
Co pridavam navic je tekuty uhlik ale bez efektu..
Vcera jsem vzndal cele chomace rasy.. cernosede az zelene Propletene....
Přidat reakci
1 ...... [30] ...... 69 70
Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 79215x