Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Řasy

NápovědaFórum » Řasy  

Přejít na předchozí stránku 47 Přejít na další stránku   1  
Řasy
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.10.2010 20:42 Usine – Re: Těhňajs
Ruducha. Mechanicky odstraňovat, zlepšit hygienu v akváriu, nemít přerybněno, méně krmit a podpořit rostliny to jsou ale jen obecné pravidla. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   01.10.2010 14:53 Těhňajs
Fotka k příspěvku Co je to za řasu a jak se ji mám zbavit?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2010 12:46 Muž Opteron [0] - Cichlidy – Řasy v akváriu
Zdravím, mám 450l akvárko, v něm 9 ks red tyrkys terčovců, 20ks neonky červené a 4 bojovnice pestré (1samec), akvárium je osvětleno 2x40W aqua glo a 2x40w sun glo od cca 8h rána do 22:00, výška vodního sloupce je asi 50cm. V akváriu se mi tvoří na rostlinách vlasovité řasy dlouhé i 20cm, většinou rostou na okrajích listů, se středem listů si poradí 6ks ancistrusů. Nejvíc to roste ale na liliovníčku a Eleocharis parvula. Neví prosím někdo jak se toho zbavit, mám podezření na vysokou intenzitu zářivek sun glo ale nevím no, ostatní rostliny (většinou anubisy a echinodory) rostou pěkně a moc jim to nevadí, mají velký a silný kořenový systém a stejně tak i krásné nové listy, horší je to však s těmi jemnolistými rostlinami.
Díky za rady

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2010 16:00 Muž JuraH. [5] – řasy
dříve vše šlo jak mělo ale poslední dobou se mi rozrostla řasa na kořeni a anubiasech. Ostatní rostliny (egeria, subulata a pogostemon helferi) také moc nerostou a pogostemon má na okrajích listů hnědou vrstvičku. Nevíte čím to může být?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2010 20:04 Muž Sid [6763] - Rostliny – Re: toms
Jde o to, jestli jste přidával s ohledem na intenzitu osvětlení dostatek CO2... :-O
"Měření" koncentrace CO2 podle Tilmannovy tabulky (obvykle pomocí nepříliš přesných testů pH a alkality) dává výsledky, které mohou být realitě hodně vzdáleny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2010 09:29 Muž toms [0] - Rostliny a krevetky – Re: Sid
ale mně to dělalo ikdyš jsem přidával co2 tak tím si myslím že to není
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2010 22:41 Muž maros77 [0]
a mne nikto neporadi čo to mam za riasu v akvariu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2010 15:45 Muž Sid [6763] - Rostliny – Re: toms
Málo CO2 na tak mnoho světla.
Zkuste udělat, co vám radí Václav.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2010 13:05 Muž toms [0] - Rostliny a krevetky
Fotka k příspěvku

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2010 12:56 Muž toms [0] - Rostliny a krevetky
osvětleni jsem už snížil před 14dny ca žádna změna :-(
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2010 12:55 Muž toms [0] - Rostliny a krevetky
ikdyš jsem přidával co2 tak tato potvora rostla jo a pokud se ji snažím z listu setřít jdeto opravdu špatně a spíš se jakoby loupe není mazlavá
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2010 12:54 Usine – Re: toms
CO2 bych nechal puštěné, nehnojil a snížil osvětlení. Máš 1w/l a to je hrozně moc u tak velkého akvária, dal bych ho zatím na 1/2. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2010 12:51 Těhňajs
Nj, ale když se zastaví přívod Co2 a Hnojení, tak tím se omezí i růst rostlin, kterým by se po přidání Co2 a hnojiva mělo dařit a tím pádem vyhnat řasu z akvária. Takže můj názor je, že je blbost zastavení co2 a omezení Hnojení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2010 12:42 Muž toms [0] - Rostliny a krevetky
Co2 jsem už přestal přidávat ničím nehnojím vodu měním tak co 3 den 25% a řasa je jedína komu se v akvičku daří ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2010 12:34 Muž toms [0] - Rostliny a krevetky – Re: toms
Fotka k příspěvku

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2010 12:34 Muž toms [0] - Rostliny a krevetky – Re: toms
Fotka k příspěvku no fotky nic moc ale snad trošku pomůžou opravdu nevím co stím .

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2010 12:32 Muž FreeDale [17] - Labyrintky
jestli si mohu dovolit svůj nesmely názor, vypnete CO2 a přestante hnojit. zřejmě tam bude vic živin, nez kytky potřebují a proto rostou řasy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2010 12:22 Muž Sid [6763] - Rostliny – Re: toms
Udělejte lepší fotky a zkuste svůj problém popsat v prezentaci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2010 12:16 Muž toms [0] - Rostliny a krevetky – Re: Sid
hnědá no vypadá až místama černě vůbec nevím co jeto zač a jeto čím dál tím horší ničí mi docela hodně rostlinky a nevím jak se jí zbavit
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2010 12:11 Muž Sid [6763] - Rostliny – Re: toms
Nejspíš hnědá.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2010 12:02 Muž toms [0] - Rostliny a krevetky – Problém s řasou
Fotka k příspěvku Prosím o pomoc mám problém s řasou a nevím jak se jí zbavit a ani o jakou se jedná.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2010 23:56 Muž maros77 [0]
Fotka k příspěvku prosim vas čo je to za riasu? Ďakujem.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.09.2010 16:57 Muž Sid [6763] - Rostliny – Re: stetinka
O pauze ve svícení se tu už víckrát diskutovalo - názory je možné dohledat. :-)
Nemyslím si, že by pauza nějak simulovala světelné poměry v tropech; podle mne jde o to, že snížení intenzity asimilace rostlin při vypnutých světlech má vliv na změnu redoxního potenciálu a (s tím souvisejícího) zvýšení koncentrace CO2 v nádržích bez kontroleru CO2.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.09.2010 13:27 Žena stetinka [271]
V jedné knize od starého českého akvaristy jsem četla, že tomuto pomáhá i to, jak se při výměně vody na skle usadí bublinky a nějakou dobu tam drží. Netuším, zda je to fakt, slyšela (četla) jsme to poprvé, ale zaujalo mě to.
To Sid: myslíš, že to bude nějak napodobovat tropický den? (to není ironie)Také mám ten problém, že svítím dlouho,ale mám hejno SAE a tak mi to neva
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.09.2010 13:21 Muž Farrael [28] - Živorodky – Re: Sid
No je fakt, že ta pauza by zřejmě pomohla. Zkusím :-) No tak ne že bych hnojil uplně od oka, ale mikroprvky dávám podle návodu a spíš o trošku méně no podle toho jak rostlinky vypadají. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.09.2010 00:03 Muž Sid [6763] - Rostliny – Re: Farrael
...je přidáváno hnojivo Bioflor a občas Akvaflor pokud mám pocit, že je nedostatek dusíku a fosforu. Každopádně netušim jestli tam něčeho dávám buď hodně nebo moc... Případně že by nadbytek světla. Pravda svítí se do desíti a rožíná se myslim v půl osmé...
Sázíte na náhodu... hmm Hnojit stylem "nevím čím, nevím kolik a nevím proč" je legrace. :)
Co zkusit zařadit do světelného režimu čtyřhodinovou pauzu? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2010 21:16 Muž Farrael [28] - Živorodky
Fotka k příspěvku Zdravím lidičky. Potřeboval bych poradit copak je to za řasu a jak se jí zbavit. Co jsem si četl o různých běžných druzích řas tak to na žádnou z nich nutně nevypadá. Neboť svítím dost na to, aby se dařilo kytičkám i náročným na světlo - tzn. jsou hezky do červena + jede jemně CO2 + je přidáváno hnojivo Bioflor a občas Akvaflor pokud mám pocit, že je nedostatek dusíku a fosforu. Každopádně netušim jestli tam něčeho dávám buď hodně nebo moc - snažim se dávat spíš méně než je doporučená dávka ten objem a nebo jestli je to v něčem jiném. Foto přiloženo.
Jinak roste to jak vidíte hlavně na předním skle. ale i na těch postranních. Případně že by nadbytek světla. Pravda svítí se do desíti a rožíná se myslim v půl osmé. - Což je možná trochu moc stydim - Njn musim si je někdy užít - v ten večer a ráno mám zase pocit, že když je světlo tak ho můžou už mít taky :-D - Každopádně takhle svítim od jakživa a nikdy se mi tahle řasa nedělala. Je taková hnědo zelená. Má tendenci dělat se od ťupek až po takovéhle pásy jakoby. Na kytičkách se nedělá. Tam se dělá spíš černá přisedlá řasa, která ale napadá pouze poškozené listy rostlin či je občas vidět na echinodorech jako ťupky, ale to je tim jak rostou pomalu no... :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2010 07:34 Žena Forro [3]
Děkuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2010 21:01 Usine – Re: Forro
Je to ruducha, pokud je jen na kořenu tak ho na čas vyndej. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2010 20:06 Muž Yirka [9248] – Re: Forro
Řasa je ruducha. Dej si do vyhledávače a do půlnoci máš co studovat.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2010 19:38 Žena Forro [3]
Fotka k příspěvku Ahoj, prosim o radu.
Kmen jsem koupila jiz v zavedenem setu. rostlinky ozrali tlamovci puvodniho majitele. Ted u nas je v zabehu, dnes jsme koupily rybicky. rostlinky zacinaji znovu rust, ale s nimi i nejaka rasa. Prosim o radu jak na ni a co to vlastne je. Diky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.08.2010 10:57 Muž sand0kan [2] - Labyrintky – Re: Lukas90
souhlas.........vypadá to na ruduchu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.08.2010 09:18 R Muž Silent [5949] – Re: Lukas90
Z toho velmi neostrého snímku usuzuji na ruduchu. Doporučuji přečíst tento článek www.horacovoakvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.08.2010 09:16 Muž Lukas90 [0]
Fotka k příspěvku Zdravím, potreboval bych poradit, co je to za řasu a jak s eji zbavim. začína se mi rozlízat po akvarku :(

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.08.2010 22:27 R Muž Silent [5949] – Re: miloon
Spíše stouply hodnoty odpadních látek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2010 22:23 Muž miloon [4] – Re: Oskar.
dakujem...priso to zrazu zdo teraz som taky to problem nemal...moze byt ze mi stupla teplota vody?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2010 22:19 Muž Sid [6763] - Rostliny – Re: Oskar.
Jak je vidět, není sama... :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2010 22:17 Muž Oskar. [23] - Amerika – Re: miloon
Ruducha. Černá štětičkovitá řasa. Stačí pravidelně odkalovat, měnit vodu a nemít přerybněno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2010 22:13 Muž miloon [4] – čudo judo
Fotka k příspěvku no kto mi povie co je to za riasu? a ako ju znicit....dakujem

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2010 19:08 Reno – Re: l3nka
2 x 20W HAGEN
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2010 18:57 Žena l3nka [13] - Rostliny – Re: Reno
já krmím i 3x denně a mám v akva 6 rybek a nasypu jim tolik, že ani jedna granulka nespadne na dno ale všechno sní. A jak silné světlo máš
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2010 18:01 Reno – Re: l3nka
svítím cca 12 hodin denně, měním 1/3 vody jednou za 14 dnů s odsátím dna, možná krmení... krmím 2 x denně stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2010 17:55 Žena l3nka [13] - Rostliny – Re: Reno
na rostliních se to snad nepřenese. Ty más v akvárku pro tu řasu dobré podmínky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2010 17:49 Reno – Re: invalida
Dík za rady. Je to Ruducha? Myslím si, že jsem to dotáhl od známýho. Vzal jsem si od něj rostlinku a týden po té se mi to začalo dělat... :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2010 17:40 S Muž invalida [3881]
Na 3 dny tmu..mín krmení a svítit tak max 11 hodin...tmu myslím přikrejt akva do hadfru třeba...ale příčina je jinde...moc živin...nehnoj a pořid krevetky...ale musí bejt o hladu...klidně ti nechám pár kusů
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2010 17:35 Reno – Ruducha???
Fotka k příspěvku

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2010 17:34 Reno – Ruducha???
Fotka k příspěvku Zdravím všechny.Nevím co se mi začalo tvořit za řasu, ale mám neblahý pocit, že je to ruducha :-( Prosím o radu jak se toho zbavit. Děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2010 20:53 Muž Ezcool [0]
ja bych skusil snizit teplotu a min svitit treba jen 6-8 hodin dene...
hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2010 20:30 riw73 – Re: pouluss
Tak jsem byl v obchodě u pana Rataje( pěstitel akva rostlin, prodejce a výrpbce spousty věcí) a ten mi doporučil Algae destruct. Měl jsem obavy a dlouho mě přemloval, ale nakonec jsem to tam včera dal. Podle jeho doporučení v 30% koncetraci. Tak snad budu psát za 14 dní jen úspěchy. drže mi palce!!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.06.2010 21:57 pouluss – Re: riw73
Nejspíš to bude sinice, někde na foru tu byl umístěn odkaz na on-line časopis, kde byly návody jak se sinicí bojovat, nicméně nebyl zde jednoznačný návod jak na ni.
Já jsem se vydal cestou setření sinice co to šlo a úplné pětidenní zatemnění akva.(ale neměl jsem tu sinici takhle rozjetou jako máš ty), když jsem sundal krycí sklo a čichnul, tak to bylo cítit docela silně po mechu (úplně to čpělo - bylo to dost silné).Před touto akcí jsem měl čerpací hlavu Atman staženou na minimum a hladinu jsem skoro nečeřil (tvořila se mi slepá hladina, takže jsem teď přidal na průtoku - hladina O.K. a tedˇ čekám jestli to bude stačit i na tu sinici (po tom zatemnění se sinice úplně ztratila něco možná požrali i moji 4 otíci a nově pořízené 2 Platy Sunset. Důležité je i pravidelné odkalování 1xtýdně.
To odkalování 1x týdně dodržuju ale mněl jsem tam místečko u Biokvarcitu kde bylo v tomto směru pole neorané, takže doufám, že tyto změny budou stačit, aby se mi již sinice neobjevila.Popřípadě ještě ubrat světla, dělala se mi spíš v osvětlené části.
V akvaristice mi paní se slovy, že jí má doma taky (dříve s tím prý neměla nikdy problém), že již potřetí zakládá akva. Nabízela nějakou zázračnou vodu (s tím ovšem moc nesouhlasím, možná rychlé řešení, ale krátkodobé)
Ať se daří se sinicí zatočit. ahoj ahoj

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [47] ...... 70

Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 79970x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1351?od=2301