Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Řasy

NápovědaFórum » Řasy  

Přejít na předchozí stránku 66 Přejít na další stránku   1  
Řasy
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2007 22:19 Jack
co třeba budu muset dokoupit vím že Sidonius naradí špatně mám dost jinejch aktivit a táhle bych se rád zbavil jenže to akva mám zhruba 4 roky a stálo dost peněz kupoval jsem ho jako komplet něco málo jsem ještě k němu pořídil a jestli byvh řekl doma že ho dám na nějakou dobu do sklepa tak bych mohl jít i sním
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2007 22:15 Muž Nik [191]
no ono to bude chtít přikoupit mnohem víc věcí za mnohem víc peněz, aby to fungovalo jak má. Sidonius vám opravdu neradí zle.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2007 22:12 Jack
no možná by to bylo nejlepší ale to bohužel asi nepůjde zkusím ještě jednou koupit nový písek a založit si akva znova.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2007 22:03 Sidonius
Jacku, já si skutečně myslím, že by bylo rozumné se těch rybek zbavit a akva na nějakou dobu uložit tak, ať nezavazí. Pak si sedněte ke kompu a čtěte a čtěte a čtěte... Až budete mít načteno, tak se ptejte. A až si budete myslet, že víte, jak na to, tak to s někým zkušeným proberte. Věřte mi, že je lepší chvilku obnovu akva odložit, než se v tom plácat. Lepší nejen pro rybky, ale i pro vás. Bude-li se vám dařit, určitě vás to bude víc bavit. ;-) A vaší paní víc líbit. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2007 21:49 Jack
hoj má 14 dní založené akva 130l svítím 12hodin 20W zářivkou sunglo, :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2007 21:49 Muž Nik [191]
me se ale nelíbí, je to skarede.řasa je zelená, foták není nejmladsi.kazdopadne ma uplne vlasecnicove slozeni.
máš málo rostlin a hodně živin ve vodě, takže roste zelená řasa místo rostlin. Je to známka toho, že kdyby bylo rostlin víc - ve tvém případě o dost víc - tak by jí rostlinky sežraly potravu a ona by nerostla. Ale u čerstvě založeného akvária se tomu vyhne málo kdo.
Zjednodušeně řečeno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2007 21:46 mysak.pep
To Jack:Pro ty rybky by asi bylo lepší, kdybyste nechal dno prázdné... Líp by se vám akva udržovalo, než se vám podaří těch skalárků zbavit.
Já bych řekl, že s přerybněním má problém jeho kamarádka:-)

to mysak.pep: jestli ji žerou ancistrusi, tak to bude zelená vláknitá řasa. Sice na obrázku vypadá tmavě, ale to bych řekl, že se může stát, když se vytáhne na vzduch. Takovou bych teď potřeboval na kamenech:-D

me se ale nelíbí, je to skarede.řasa je zelená, foták není nejmladsi.kazdopadne ma uplne vlasecnicove slozeni.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2007 21:41 Jack
jsem holt smolař stará chtěla abych trochu obnovil akva které opravdu bylo nico moc tak jsem ho vyčistil dokoupil kytky a písek sehnal nějaký ryby a budu muset začínat opět znova jen doufám že mi ty ryby vydrží
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2007 21:39 Muž Nik [191]
to Jack, pěkně tě natáhli palec a dokonce úplně ve všem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2007 21:36 Jack
Sidonius: tak jsem udělal pokus z pískem a jsem překvapen bublimky se dělají to mi jako prodali drcej vápenec místo křemičitého písku? Nevíte náhodou kde sá sehnat potřebnej písek?
vyhlídka na akva z kytkama v květináčích se mi moc nezamlouvá :-(
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2007 21:36 Muž Nik [191]
Samozřejmě Sidonie, tady není co řešit. Jde o mou nepozornost a fakt, že jsem to zdaleka nerozluštil tak dobře, jako vy. Měl jsem sice podobné tušení, ale přišlo mi jako šílenost dát 20 skalár do takového akvária tak brzy. Nehledě na to CO2... tone
Těch +č mě fakt zmátlo smich
A taky to, jak nacpal 12x 20 W do takového akvárka :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2007 21:28 Sidonius
Niku, ta kamarádka sice má problém s přerybněním, ale ta tady o radu nepožádala... :-O
Jak byste tedy poradil Jackovi vy, když popíše situaci takto:
má +č založené akva 130l svítím 12 20W zářivkou sunglo, teplota je 26 C, CO2 bublám z kvasnic, ry jsou 20 4cm skalárů a jeden sumeček.
Vydedukoval jsem, že má akva založené 14 dní, 20 skalárků do něj dal hned po napuštění vody, svítí 12 hodin denně 2OW SUN GLO do 130 l nádrže a bublá CO2!
Tak co byste mu poradil?
Mně napadá jediné - rychle ty rybky odnést někam, kde se jim dostane potřebné péče!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2007 21:18 Muž Nik [191]
To Jack:Pro ty rybky by asi bylo lepší, kdybyste nechal dno prázdné... Líp by se vám akva udržovalo, než se vám podaří těch skalárků zbavit.
Já bych řekl, že s přerybněním má problém jeho kamarádka:-)

to mysak.pep: jestli ji žerou ancistrusi, tak to bude zelená vláknitá řasa. Sice na obrázku vypadá tmavě, ale to bych řekl, že se může stát, když se vytáhne na vzduch. Takovou bych teď potřeboval na kamenech:-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2007 21:16 Usine – Jack
Ten písek dej do octa a jestli bublá tak moc akvarijní nebude :-) sid mě předběhl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2007 21:11 Sidonius
To Jack:
To dno vypadá pochybně, ne jako křemičitý písek 4-8mm...
Vhoďte pár kamínků do skleničky s trochou octa a sdělte nám, jestli z nich neunikají bublinky.
Pro ty rybky by asi bylo lepší, kdybyste nechal dno prázdné... Líp by se vám akva udržovalo, než se vám podaří těch skalárků zbavit. A rostlinky byste mohl dát do květináčků se skutečně(!) křemičitým pískem o zrnitosti cca 2-5mm.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2007 21:09 mysak.pep – řasa
Fotka k příspěvku Mam problem, mam rasu a nevim jakou.ani jak nani. mam 3x36W je na rostlinach na kmeni je zlikvidovali krunyřovci. prevazne se tvori na rostlinach a dekoraci jako je kamen a kmen.Je zelená spíše vlascite. pls co stím? foto lepsi nebude.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2007 18:09 Jack
dno je křemičitý akvarijní písek velikost 4-8mm z Baumaxu 3kg za 39kč ryby jsou nějaký trochu ožraný dostal jsem je od kamarádky která jich měla asi 100 v 80l :-( akvárku prej se jí pořád třeli a bylo jí líto je to nechat sežrat takže je odchvala a měla jich nějak moc mám ja cca 14 dní jejich stav se pomalu lepší
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2007 17:26 Muž mch.sokolov [160] - Cichlidy
nejen dno,ale i ty ryby sou náký vožraný hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2007 17:11 Usine
Co to máš za dno? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2007 16:22 Muž Nik [191]
málo světla X-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2007 16:11 Jack
Fotka k příspěvku dobře tedy nekoupil jsem zrovna nejlépe ale můj problém z řasou to neřeší přikládám novou fuku a řekne mi někdo aspoň co je to za řesu jestli mám moc nebo málo světla?

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2007 15:37 Muž Horác [3946]
Zde máte přehled takových rostlin: www.akvarijni.cz/…. V katalogu Aqua-Daho (či v jakémkoliv jiném - nabízí je snad každá pěstírna) si je můžete téměř všechny vyhledat ... Abyste příště věděl, na co nemáte v akvaristice sahat. ;-) X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2007 15:33 Muž Horác [3946]
Podvedli i nepodvedli ... Tato rostlina se dává do akvária ... ale jen za účelem dočasného zkrášlení nádrže. Ostatně jako celá řada dalších terarijních či pokojových rostlin. Říkám to nerad, ale kdo je nezná, ... jeho chyba.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2007 15:23 Jack
jenže já jsem onu rostlinku koupil v místním aquaristice a bila určena do akvárka to mě tedy podvedli coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2007 15:02 Sidonius
Na tuto řasu by mohlo platit následující:
Vyndejte rostlinku zvody a zasaďte ji do předem připraveného kořenáče se zahradní zeminou. Umístěte ji tak, aby měla dostatek alespoň rozptýleného světla. Dbejte, aby substrát příliš nepřeschl, zavlažujte ji vodou do podmisky a těšte se její kráse mnoho následujících let.
Ta kytka je Syngonium a nepatří pod vodu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2007 13:10 Jack
Fotka k příspěvku ještě to foto

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2007 13:09 Jack – Řasa
Ahoj má +č založené akva 130l svítím 12 20W zářivkou sunglo, teplota je 26 C, CO2 bublám z kvasnic, ry jsou 20 4cm skalárů a jeden sumeček. A niní se mi objevila nějaká řasa moc se v nich nevyznám proto přikládám foto nevíte náhodou někdo jak se jí zbavit

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.09.2007 13:02 Muž Eff [417] - Rostliny – Gošíci
U vás akadama, u mě akvalit + PMDD. Z hnojiva podezřívám hlavně železo - hnědou barvu má řasa totiž hlavně na aqualitu a kamenech (ty asi nějaké to železo taky obsahují). Nejlepší řešení vidím takto: odsát maximum a pak vypustit ampulárku. Ta moje se chová jako dokonalý zahradník. Neustále projíždí každý milimetr dna a velice šetrně ozobává každou řasu z každého lístku a dna. Se světlem budu ještě experimentovat - vypadá to totiž, že ampulárce se daří likvidovat každou novou řasu a tak budu zkoušet vrátit se z 11W na 22W. Vzhledem k tomu, že jde bezpochyby o zelenou řasu plati zde že více světla = více řasy. V momentě, kdy uvidím, že řasa vítězí, nechám 11W a druhé světlo budu zapínat jen večer. Ale je fakt, že Hemianthus callitrichoides mi spokojeně bublá i při oněch 11W.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2007 22:30 Žena gošice [217] - Raci, krabi, krevetky
:) Takže místo přisvítit, snížit osvětlení.....díky. PMDD sice nedávám, ale může za to nejspíš, nasycená akadama.....díky díky hop ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2007 19:39 Sidonius
Effouš: :-) ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2007 19:30 Muž Eff [417] - Rostliny – To Roman, Sidonius a Gošíci
Na chlup (v tomto případě na spíš vlas) stejná řasa se mi objevila v 10 dní založeném krevetkáriu. Tam, kde po vysazení byly ulomené zbytky Hemianthus callitrichoides, tam tvoří hnědá vlákénka, na zdravých rostlinách a na skle, pak vlákna jasně zelená. Nejde o dlouhatananánský žabí vlas, ale spíš o kratší vlákna (3-15 mm) navzájen do sebe zapletená. Její asi 3 mm vlákna se vznášejí i volně ve vodě. Jsem přesvědčen, že za její růst může kombinace velkého množství světla (upravil jsem tedy z 1W/l na 0,5 W/l - počítán čistý objem vody nade dnem) + množství živin (aqualit ve dně a pár kapek PMDD, které jsem tímto přestal aplikovat). Povedlo se mi bez problémů odsát asi 90% řasy pomocí vzduchovací hadičky. Vždy když už už proud popotahoval i lístky Hemianthus callitrichoides, stačilo hadičku přiškrtit a do kýble odcestovala jen řasa. Navíc jsem na úklid nasadil 7x Neocaridina denticulata od Ufinky. Krevetky se opravdu aktivně činí. Také jsem tam vypustil jednu ampulárku a zjistil jsem, že vykoná víc práce než všechny krevetky dohromady a ikdyž je to pořádný kolos, ani trochu nepobourala křehký porost Hemianthus callitrichoides. Asi tam vpustím další tři.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2007 16:41 Sidonius – To Roman
palec
Je to možné... :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2007 16:01 Muž Roman [102] - Cichlidy
No já si pořád myslím že to klasická vláknitá řasa je.A to jak někdo chytře podotkl, je zaprasená kalem ze substrátu.Mě totiž jednou prorostla zelená vláknitá řasa ke dnu, kde měla asi více živin atam se zamotávala do písku a kytek.Měla taky nahnědlý nádech z detritu.namotávat šla stejně jako ta co známe z plovoucích rostlin.A že by nemohla růst u dna???Vzhledem k oběmu a výšce vodního sloupce to možné je.To mi nikdo nevymluví.A že je na světlo náročná bych tak moc netvrdil.Bych spíše spekuloval o vysoké přizpůsobivosti vůči okolí. ;-) Škoda že už nejsou v přírodě pulci, ti by si s tím během pár dní hravě poradily a pak by mohly zpět do přírody. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2007 15:09 Žena gošice [217] - Raci, krabi, krevetky
V nejbližší době pořídím ampulárku :) co kdyby... :) děkuju
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2007 14:11 Sidonius
To LuXy:
Mohly by to být "2 i více v 1" :-)

To Gošíci:
Neritiny jsou fajn, krevetky taky - můžete je zkusit; ale ampulárie "ordinuji" na sinice. Tak co kdyby... ;-) Jedna by stačila. Příležitostně. :)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2007 13:22 LuXy
A nebude to hnedá riasa prilepená na zelenej :-D Alebo náký medzityp? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2007 13:20 Muž mch.sokolov [160] - Cichlidy
určitě jo,ale fakt stádo:-) X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2007 13:13 Žena gošice [217] - Raci, krabi, krevetky
A co ty krevetky? Neobohatily by si jídelníček? hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2007 13:11 Žena gošice [217] - Raci, krabi, krevetky
Fotka k příspěvku Intenzitu zvýším...15W by snad mohlo stačit. Ale ampulárii nemám....co neritina? Lampička je vysoko přesně 8 cm .... ten předek, kde se ta potvůrka dělá je osvětlený...přikládám fotku z vrchu.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2007 12:44 Muž filipsi [1298]
Slivovice je docela dobry spiritus, ale je ho skoda ;-) na proplachovani rostlin.
Ja bych se priklanel k tomu, ze je to nejaky druh zelene rasy, s mene chlorofylem. Jestli je to druhem, nebo reakce na mene svetla a s vic svetlem by se zazelenala ...
Svetla v te nadrzi u dna moc neni, ta lampicka sviti hrozne moc okolo, a je to hodne zarostla na hladine. Aspon podle fotek to tak vypada.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2007 12:27 Sidonius
Slivovice není špiritus... hmm Ale zkusit to můžete. :-D
Z toho, co tu čtu, nejsem vůbec chytrý... :-D Druhů řas je, bohužel, příliš mnoho... hmm
Nechtěla byste zkusit zvýšit intenzitu osvětlení a dát do akviška ampulárii? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2007 09:54 Žena gošice [217] - Raci, krabi, krevetky
Hadičkou to odstát jde, ale musím s ní taky "motat"....ale má to tendenci vytrhávat Hemianthus, nebo spíš se s ním namotávat, u Sagittarie to bez problémů namotám a odsaju, ale ta má lepší kořenový systém.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2007 09:45 Žena gošice [217] - Raci, krabi, krevetky
Fotka k příspěvku Ne mazlavé to není, namotala jsem to , vyprala v misce...a vyfotila....
Co se týče alkoholu, tak ten nemám...stačí slivovice :)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2007 09:22 Sidonius
Gošíci: "...sklouzlo to po kamínku jak kdyby to byly jemné vlásky. a na kamínku není nic..."

Hmmm, tak to ruducha nebude... :-O Takhle se chovají sinice...
Zkusila jste "to" odsát hadičkou? Jde to?
A rozetřít mezi prsty? Je to mazlavé?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2007 08:08 Muž filipsi [1298]
To bude hodne asi tou akadamou. Ma dost jemnouckych prachovych castecek, ty se tam viri a vznasi. No a chytaji se na jakekoli vlakenka, co se v akva objevi. Takze nejaka jemna rasa, a na tom nanos hnedeho "bahna". Zkus to po namotani poradne vymyt, co to udela.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2007 06:49 Muž mch.sokolov [160] - Cichlidy
u krevetek nemám problém s řasou,pěkně ji umi likvidovat,pokud nemaj nic jinýho,dostal jsem od někoho kytky,které byly napadený vláknivkou,bylo to v ricii,ale nevšiml jsem si ji,až když byla 2-3dny v akva a krevetky ji spořádaly:-) X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2007 00:20 Žena gošice [217] - Raci, krabi, krevetky
Ještě jsem zkusila vzít ten jeden kamínek co je na fotografii nahoře, řasa na něm držela....vzala jsem to pod jemně tekoucí vodu a sklouzlo to po kamínku jak kdyby to byly jemné vlásky. a na kamínku není nic :-D To je jak pohádka :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2007 00:16 Žena gošice [217] - Raci, krabi, krevetky
Fotka k příspěvku :) No tak jsem to vyfotila..... čistý alkohol nemám tak zítra. Taky půjdu

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2007 00:10 Sidonius
Já taky... spim
:-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2007 00:07 Žena gošice [217] - Raci, krabi, krevetky
Nic takového, vznáší se to nad kořenem, i nad rostlinkami....jdu fotit :-D

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [66] ...... 70

Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 79955x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1351?od=3251