Řasy
a co tahle si vyrobit prezentaci nadrze....
0 02.10.2010 18:26 Těhňajs – Re: Sid
To záleží na podmínkách v akva.
0 02.10.2010 17:52 Těhňajs – Re: Sid
jakou by si zvolil metodu likvidace?
Na liliovníčku jsou hnedle dvě zelené řasy - přisedlá a vláknitá. Teď ještě určit, o které řasy jde, a následně zvolit metodu jejich likvidace.
ruduchy jsou cerny popr sedy, to co mas na fotce je zelena vlaknita rasa
0 02.10.2010 17:12 Těhňajs – Re: vaclav
musim rict ze v tomto pravdu nemáte
0 02.10.2010 17:02 Usine – Re: Těhňajs
Na těch dvou obrázcích je ale pokaždé něco jiného. Na kameni ti roste něco podobného jako mám na obrázku.
Taky si nemyslím, že jde o ruduchu.
Ani nevím co všechno se mi dostalo do akva
v přední části kde je větší proud nic není ale kořen je celý od řasy + na sklech je cosik hnědého a na egeriích které jsou vzadu se usadil kal
co je lepší: odlovit krevetky a neonky a celé akva vyčistit NEBO očistit postupně skla, egerie a kořen ?
0 02.10.2010 14:24 Těhňajs ruducha to proste neni.. je to nejaky druh zelene rasy.
No, já bych úplně přestal hnojit(tím PMDD), častěji bych měnil vodu, míň krmil a dostatečně odkaloval, protože podle tý fotky je to ona proklamovaná ruducha a to co jsem heslovitě napsal je základ obrany. Určitě neuškodí si něco dalšího nastudovat, je toho tady a nejenom tady opravdu dost.
www.horacovoakvarium.cz/… 0 02.10.2010 13:45 Těhňajs Tak jsem tu řasu ještě trošičku lépe vyfotil tak nevíte někdo jak na ní?
Já mám otíky. Kytky nežerou určitě, ale že by žraly rasu, to moc ne. Ale je pravda že to jde těžko poznat (v akvárku s krevetkama). Ale myslím že do rudochy se nepustí
U mě sežraly Ruduchu uchycenou na rostlinách Čichavci zlatí (mláďata)
0 01.10.2010 21:56 Usine – Re: Těhňajs
Na ruduchu jsou to ale pokud jsou malé, to nejlepší co seženeš, bohužel jak vyrostou jsou na nic a jdou pryč. Většinou je dávám Číňanům do jejich akvárií. Jsou to poměrně dlouhověké ryby. Ty co jim tam teď plavou už mají více jak 6 let.
0 01.10.2010 21:51 Těhňajs – Re: vaclav
ty mam v druhem akváriu ( 600 l) ale jako to jsou hrozve velke ryby ( + - 14 cm)
0 01.10.2010 21:46 Usine – Re: Těhňajs
Otíky jsem nikdy neměl tak v tom ti neporadím. Já nedám ránu bez Crossocheilus siamensis, musím je ale asi ve 2 letech vyměnit. Jak narostou nejsou k ničemu. Do tvého akvária bych dal nejvíce tak 3ks. Bohužel teď nejsou ty pravé k sehnání.
0 01.10.2010 21:36 Těhňajs – Re: vaclav
proc myslíte? jaké ryby ohledne te rasy by jsme doporucil? Moje predstava by byly otocinclus affinis aby mi nenicily rostliny
0 01.10.2010 21:34 Těhňajs – Re: katterinecka
osvetleni 3X 18W 865 3X 18W 840 2X30W 865 1X 30W 965 1X usporka. Ted jsem vypnul 1X 865 a 965 mad mistem kde se mi ta rasa dela. Jinak co2 gejzir ph udrzovano na 6,50 ridici jednotkou. Bez ryn. Krevetky mam . Hnojim PMDD s CSM s KNO3 (5ml) + 3ml K2SO4
0 01.10.2010 21:34 Usine – Re: Těhňajs
V akváriu bez ryb to ale bude problém.
0 01.10.2010 21:32 Těhňajs – Re: vaclav
tak to jsem nevěděl .. Zase další nové znalosti, děkuji
0 01.10.2010 21:28 Usine – Re: Těhňajs
Ruducha má více barev. Už jsem viděl černou, šedivou, zelenou, červenou.
jinak s takovým začátkem řas dobře pomůžou krevetky
a kolik máš světla, přidáváš CO2, nebo hnojíš?
0 01.10.2010 21:17 Těhňajs – Re: vaclav
akvárko mam 320 litru tydne odkaluji 60 litru ryby žádné nemám. Jen rostliny! Ale na ruduchu mi to moc nepřijde. Ruducha je spis do cerna
0 01.10.2010 20:42 Usine – Re: Těhňajs
Ruducha. Mechanicky odstraňovat, zlepšit hygienu v akváriu, nemít přerybněno, méně krmit a podpořit rostliny to jsou ale jen obecné pravidla.
-1 01.10.2010 14:53 Těhňajs Co je to za řasu a jak se ji mám zbavit?
Starší reakce
Zdravím, mám 450l akvárko, v něm 9 ks red tyrkys terčovců, 20ks neonky červené a 4 bojovnice pestré (1samec), akvárium je osvětleno 2x40W aqua glo a 2x40w sun glo od cca 8h rána do 22:00, výška vodního sloupce je asi 50cm. V akváriu se mi tvoří na rostlinách vlasovité řasy dlouhé i 20cm, většinou rostou na okrajích listů, se středem listů si poradí 6ks ancistrusů. Nejvíc to roste ale na liliovníčku a Eleocharis parvula. Neví prosím někdo jak se toho zbavit, mám podezření na vysokou intenzitu zářivek sun glo ale nevím no, ostatní rostliny (většinou anubisy a echinodory) rostou pěkně a moc jim to nevadí, mají velký a silný kořenový systém a stejně tak i krásné nové listy, horší je to však s těmi jemnolistými rostlinami.
Díky za rady
Starší reakce
dříve vše šlo jak mělo ale poslední dobou se mi rozrostla řasa na kořeni a anubiasech. Ostatní rostliny (egeria, subulata a pogostemon helferi) také moc nerostou a pogostemon má na okrajích listů hnědou vrstvičku. Nevíte čím to může být?
Starší reakce
Jde o to, jestli jste přidával s ohledem na intenzitu osvětlení dostatek CO2...
"Měření" koncentrace CO2 podle Tilmannovy tabulky (obvykle pomocí nepříliš přesných testů pH a alkality) dává výsledky, které mohou být realitě hodně vzdáleny.
ale mně to dělalo ikdyš jsem přidával co2 tak tím si myslím že to není
a mne nikto neporadi čo to mam za riasu v akvariu?
Málo CO2 na tak mnoho světla.
Zkuste udělat, co vám radí Václav.
0 10.09.2010 12:54 Usine – Re: toms
CO2 bych nechal puštěné, nehnojil a snížil osvětlení. Máš 1w/l a to je hrozně moc u tak velkého akvária, dal bych ho zatím na 1/2.
0 10.09.2010 12:51 Těhňajs Nj, ale když se zastaví přívod Co2 a Hnojení, tak tím se omezí i růst rostlin, kterým by se po přidání Co2 a hnojiva mělo dařit a tím pádem vyhnat řasu z akvária. Takže můj názor je, že je blbost zastavení co2 a omezení Hnojení.
no fotky nic moc ale snad trošku pomůžou opravdu nevím co stím .
Udělejte lepší fotky a zkuste svůj problém popsat v prezentaci.
hnědá no vypadá až místama černě vůbec nevím co jeto zač a jeto čím dál tím horší ničí mi docela hodně rostlinky a nevím jak se jí zbavit
Prosím o pomoc mám problém s řasou a nevím jak se jí zbavit a ani o jakou se jedná.
prosim vas čo je to za riasu? Ďakujem.
Starší reakce
O pauze ve svícení se tu už víckrát diskutovalo - názory je možné dohledat.
Nemyslím si, že by pauza nějak simulovala světelné poměry v tropech; podle mne jde o to, že snížení intenzity asimilace rostlin při vypnutých světlech má vliv na změnu redoxního potenciálu a (s tím souvisejícího) zvýšení koncentrace CO2 v nádržích bez kontroleru CO2.
Přidat reakci
1 ...... [46] ...... 69 70
Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 79215x