Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Živorodky - chov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Živorodky - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   08.01.2025 08:39 R Muž Anthrax [4986] Re: Rege
Chce to hodně rostlin, hlavně houštiny těch jemnolistých, ať se má potěr kam schovat před dospělými rybami. A ono vždy přežije přesně tolik ryb, kolik přežít má. Pak se nemusí řešit žádný přelovování, provizorní odchovny a ani co pak najednou třeba z dalšíma 50 dorůstajícíma rybama. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.01.2025 23:27 R Muž vaclav [14892] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Rege
Živorodky rodí každých 4-6 týdnů a čím jsou starší tím je potomstva více. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2025 21:08 Muž Rege [0] Re: Anthrax
Zdravím ďakujem za radu ;-) nechcem to na chov 2 roky mám akvarko a ešte žiadne malé len teraz sa proste zadarilo Mollynke :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   07.01.2025 10:43 R Muž Anthrax [4986] Re: Rege
Ahoj, k tvému dotazu. Vzhledem k tom, že filtr asi nemáš zaběhlý, tak by tam nesloužil k ničemu jinému než k hýbání (prokysličování vody). Takže za výměny části vody + odkalení dna a vzduchování budou dobrou volbou.

Jinou otázkou je, zda takto řešit běžných u živorodek odchovy, když se bez samoregulace množí dost rychle a člověk za chvíli neví, kam s tím a co s tím. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2025 19:56 Muž Rege [0] Re: Milos1200
Fotka k příspěvku HD To nie dal som ju zvlášť hneď ako som videl že už je čas potom po polnoci nejako začala rodiť prv 5 ks. Potom hodinu nič a potom do 4 rána na foto pred pôrodom

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.01.2025 19:19 Muž Milos1200 [100] Re: Rege
Ano mohli se ti vytřít dva druhy
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2025 19:00 Muž Rege [0] Re: Milos1200
Myslíš malé
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2025 18:57 Muž Milos1200 [100] Re: Rege
A máš tam jen jeden druh ryb nebo více?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2025 18:55 Muž Rege [0] Re: Elekronikar
Ďakujem za odkaz ;-) Není to odhadom, sám som ich vyťahoval asi ďalšia rekordmanka.☺️
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -2   06.01.2025 16:41 Muž Elektronikar [153] - živorodky, Platy, Mečúňe a RastlinyRe: Rege
pozri si: rybicky.net/atlasryb/zivorodka_ostrotlama ;-)
90 kusov poteru? to sa mi zdá veľký odhad ja tam vidím tak do 30. Predsa len rekord je 92. hmm
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2025 13:18 Muž Rege [0] – Rege
Fotka k příspěvku HDFotka k příspěvku HD Dobrý deň rybka Molly mi porodila cez 90 malých niečo uchmatla dal som ich do 30 litrového akvária lebo pôrodničku čo mám je malá a chcem sa spýtať či im bude stačiť ked vodu prevzdušnim alebo mám dať filter. Vopred ďakujem za rady

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2024 15:49 Muž Habbakuck [48] Re: Beastie
Živorodky do asijské řeky? Ty absolutní šílenče :-D
Ale vážně - formoskám bude imho těch 25 litrů úplně stačit a do toho velkého holt něco zajímavějšího. Obří hejno endlerek bude mít určitě svoje kouzlo, případně ještě můžu doporučit retikulárky (říčanka jednoskvrnná), ty jsou formoskám celkem podobné, ale větší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2024 15:11 Žena Beastie [338] Re: Habbakuck
cca 150 litrů (akva Asijská řeka, odeberu odtamtud kardinálky, ať nesežerou třeba i dospěláky) :)

Nemám ráda větší ryby, plat/mečovek se bojím, paví očka mě nelákají a chtěla jsem zkusit živorodky.
Ale přesně, u prcků se bojím, že se mi to tam úplně ztratí

Nebo mám zase jen 25 litrů. Je to těžké ty litráže vychytat
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2024 14:49 Muž Habbakuck [48] Re: Beastie
Co znamená "do většího akva"?
Mám formosky v šedesátce a endlerky ve více nádržích pod 40 litrů a občas si říkám, že je pro ty formosky těch šedesát litrů moc. Jako jsou pěkné a všechno, ale barevnějším endlerkám by to ve větším hejnu imho slušelo ještě víc. Jenom jsem moc línej na to, abych je prohazoval :-D
S eleganskami zkušenost nemám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2024 11:12 Žena Beastie [338]
Zeptám se znovu. Když byste si měli vybrat, živorodku do většího akva, mezi endlerkou, formoskou a eleganskou, do které byste šli? Jaké vám ze zkušeností přijdou nejlepší? Děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   02.11.2024 20:04 R Muž ctibum [7129] Re: Kačíí
A nebo jen ballon ...? rybicky.net/atlasryb/ballon_molly
Jsou víc tlusté, než na fotkách v atlasu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2024 16:57 Muž Kačíí [0] – Balloon Molla-těhotenstvý
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím, nově mám "balóny" a mám dvě takové baculaté jsou březí nebo prostě jen tlusté? smich

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2024 09:13 Žena Beastie [338]
Měla jsem chuť si vyzkoušet nějakou živorodku, strašně mě zaujala formosa, do malé nádrže, takový maličký experiment. Ale. Jsem na pražské vodě, na želivce, podle PVK jsem pod 1 mmol/l. Má smysl to vůbec zkoušet v měkké vodě? Četla jsem jak je na parametry vody nenáročná, ale přeci jen je to živorodka

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2023 13:35 Muž Elektronikar [153] - živorodky, Platy, Mečúňe a RastlinyRe: Alesak83
Nevidím problém.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2023 12:41 R Muž vaclav [14892] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Alesak83
Mám pávčata s CO2 více jak 2 desetiletí. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2023 11:36 Muž Alesak83 [1] – Živorodky a CO2
Ahoj, pokud vím většina živorodek preferuje tvrdou vodu - lze tedy chovat živorodky i v akváriu kde člověk "rostlinkaří" a přidává CO2?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   13.01.2023 14:26 Muž RAP [1661] Re: Majka85
Pokud tu porodničku chceš mermomocí používat dej tam nějaké rostlinky. Samička pak nebude tolik stresovaná.
Jinak souhlasím s Václavem!
Mimo to, v zarostlém společenském akváriu probíhá "přirozený" výběr mláďat, tak přežijí ta nejschopnější. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   13.01.2023 11:48 R Muž vaclav [14892] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Majka85
Porodničky to je jen jeden velký stres a může dojít k předčasnému porodu. Živorodky se množí, co měsíc a většinou stačí dobře zarostlé akvárium a pak je problém kam s nimi. Porodničku vraťte nebo vyhoďte. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2023 11:29 Majka85 – Živorodky odchov
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Jsem naprostý amatér v akvaristice vše se učím akvarium mam od začátku prosince 60l rostliny vzduchovani filtr test vody naprosto v pořádku a ted k mému dotazu. Mam Živorodky a pani v akvaristice mi řekla že tato viz foto je březí a ze cca do 2 týdnů porodi živé rybky a pokud je chci odchovat mam si pořídit porodničku. Vše zakoupeno rybka měla velke briško viditelnou černou skvrnu ale teď z ni v porodničce nepadaji rybky nýbrž růžové nitky může se jednat o potrat nebo nějakou nemoc. Ostatni jsou v pohodě :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2023 06:08 Muž Rybar [-29] Re: RAP
Tam nic takového nepsala byla jasně položená otázka . Ohledně teploty v akváriu a změny pohlaví. Pokud jsou ryby 2 měsíce spolu , tak by tam problém neměl nastat . Tak ,jak píšeš , že nádrž nemá dostatek úkrytu nebo květin to je pravda. Na druhou stranu ,kdyby tam byly mladé ,tak by tam vždy malé množství zůstalo. Jí jde asi o to ty ryby spárovat. To byl záměr jejího nákupu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.01.2023 20:13 Muž RAP [1661] Re: Rybar
Darklin se domnívá, že má 2samce od 2druhů. Při absenci samic hrozí útoky silnějšího samce na slabšího daleko víc.
Neptala, ale je dobré na to upozornit. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2023 14:22 Muž Rybar [-29] Re: Sha
Bylo napsáno , že má alfa samce ? Pokud se jedná o chov živorodek , které mají od 5-140 mladých budeš řešit jednoho samce?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2023 13:56 Muž Sha [522] Re: Rybar
Jste toho názoru, že pokud bude mít alfasamec více terčů stát se to nemůže?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2023 13:52 Muž Rybar [-29] Re: vaclav
Jasně napsáno, že má 4 samce. Tak tohle by jí hrozit nemělo ,ale na to se neptala.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2023 10:16 Muž RAP [1661] Re: Darklin
Pokud se jedná o tuto nádrž rybicky.net/nadrze/33737 , tak hlavní problém bude absence úkrytů pro případný potěr. Ten se většinou zdržuje u hladiny.
Další věc je, že né každá živorodka se množí stejně lehce jako paví oka. ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2023 09:50 R Muž vaclav [14892] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Rybar
Rostou pomalu ale dej si pozor na počty samců nehorší je mít jen dva a ten silnější toho slabšího může až zabít. Živorodky nejsou párové rybky. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2023 09:37 Muž Rybar [-29] Re: Darklin
Potom by mělo být vše v pořádku . V akvaristice ,to neprodaly jako pár ,ale na kusy . Je to běžné . Pokud člověk není zběhlý a nevěnuje tomu pozornost ,tak se to stane . Ty mečíky dorůstají postupně podle stáří .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2023 20:22 R Muž vaclav [14892] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Darklin
Tak v literatuře se lze dočíst že můžou být neplodní, ale já jsem to nepozoroval. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2023 19:45 Žena Darklin [1] Re: vaclav
Děkuji za informaci a jsou tito opožděný samečci normalně plodní (stačí dokoupit samičky)?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2023 19:42 Žena Darklin [1] Re: Rybar
Rybičky mam doma cca 2 měsíce a žádná z těch 3 samiček mladý neměla. U mečovek jsem to přisuzovala tomu, že mi do týdne od přivezení uhynul sameček, ale Black molly jsou v paru od začátku a také nic. Ale zas mam v akvárku stejně dlouho ještě páreček Silver moll, kde je samička stále samičkou, ale mladý žádný.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2023 08:38 Muž Rybar [-29] Re: Darklin
Tedy pokud tam měly být samice měly v minulosti mladé ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2023 01:25 R Muž vaclav [14892] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Darklin
Než změna pohlaví jde spíše o opožděné samce většinu vypadají jako velké samice ale pak jim začne růst mečík. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2023 23:06 Muž RAP [1661] Re: Darklin
Nemyslím, že má na tohle teplota vliv.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2023 22:11 Žena Darklin [1]
Dobrý večer je možné, že se z důvodu vyšší ustálené teploty vody 27°C mění samičky na samečky? Měla jsem v akvárku s Pavími oky 2 samičky (cca 7 cm velké) Mečovky a samičku a samečka Black molly a teď mam 4x samečka.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2022 20:15 Leftra Re: afc1886
Děkuji za odpověď, mám 54litrove akvárium a úkrytů na schovaní mají hodně ( skalka, mech, Vysoká tráva).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2022 19:25 R Muž afc1886 [15319] Re: Leftra
Bez informací o akváriu těžko radit, ale počítej s tím, že Molly si rády přilepší jídelníček mladými. Jestli je ale v akváriu dost míst, kde se mohou malé rybky schovat, tak nějaké určitě přežijí. Suché krmivo nadrcené mezi prsty ti v pohodě stačí, ale není nic lepšího než pestré krmivo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2022 18:43 Leftra – Krmení mláďat
Dobrý den, chci se zeptat. Narodili se mi v akváriu mláďata gold Molly. Mohu je nechat volně v akváriu nebo je musím oddělit? Čím mám krmit? Stačí drcené suché krmivo nebo musím pořídit potěr? Děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   05.08.2022 16:54 R Muž vaclav [14892] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Rovano
Samce zredukuj a pokud tam máš jen dvě samice tak tam nech tak jen jednoho. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2022 16:45 Muž Rovano [246] - RostlinySamice
Největší samice byla pravidelně obletována 3 samcemi, až jsem si myslel, že ji z toho hrábne. Jak byla nervózní a udýchaná.
Momentálně nevím proč tomu tak je, ale není v kurzu a samci obletují menší samici, která se už druhý den schovává v kořenu u dna. Je tam zacouvaná a čumí na samce jak dorážejí. A zrychleně dýchá. Zase z toho mám špatný pocit. Snad ji to nevystresuje natolik, že by to mělo nějaké následky.
Snad už brzy dospějí jiné samice a bude klid.

Je to běžné chování u živorodek?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.07.2022 11:20 R Muž lacewings [5612] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Rovano
- "tmavé" / "světlé" zabarvení očí, nemusí přímo znamenat druhové rozlišení
- v podstatě u tohoto "druhu ryb" jde spíše o genetickou dispozici jedince, vzhledem k častému křížení jednotlivých variant
- náznak svetllejsiho oka, může v některých případech, znamenat přítomnost ino genu (štěpitelnost)
- konzultace s obrázky zřejmě ne, spíše bych to viděl, že jste to porovnával s obrázky, ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.07.2022 01:09 Muž Rovano [246] - Rostliny – Chování samic
Mám jednu větší samici s tmavšími oči a jednu menší se světlejšími. Zkonzultoval jsem to s obrázky a videama a ujistil se, že je to asi jeden druh Endlerek.
A teď k jejich vzájemné interakci.
Včera, když teplota vody kulminovala kolem 27-28C, tak se motali u předního skla a očekávaly asi žrádlo. A přitom ta menší vždycky třeba 3x ďobla do té větší a ta ji to zase oplatila. A takto si to dávali asi 10 minut.
Je to normální chování? Žárlý ta menší, že tu větší obletují víc samci?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2021 13:32 Muž Arnyy [0] Re: vlka
Jo, to jsem si taky říkal no, já čekám až to zaroste a zastrihnu a zasadím :-D ale kdyžtak přikoupim, diky. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2021 13:13 Muž vlka [3511] Re: Arnyy
Máš taky moc málo rostlinek, pokud je Skaláry prohání, nemají se kde schovat...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2021 13:08 Muž Arnyy [0] Re: vlka
Špatně jsem se vyjádřil ???? každý druhý den rostlinnou potravou jsem myslel, ale jinak každý den. Pauzu dávám jednou týdne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2021 12:51 Muž vlka [3511] Re: Arnyy
Krmíš každý druhý den, slušný proud z filtru, podle mě jsou rybičky hladové...

+ Přidat reakci

Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] ...... 25 26

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 27200x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/13284-zivorodky--chov