Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Závojnatky - nemoc

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 8 Přejít na další stránku   1  
Závojnatky - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.10.2014 17:12 Doog Re: Turbínka
tak ze ma udelat prezentaci jo .. sou to docela nevim velikost ryb xl mno mam je asik 40 L sou jen dve tak nevim ..ale asik to bude stim jak ste mi napsal ze je starši ale dneska jsem ji musel ořiovat nebo byla jak mrtva jaaj :/
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.10.2014 17:10 Doog Re: romant
ne tlamovce mam jinim akvarium to vim ze to nejde to jsem si pořidil nedavno tyhle zavojnatky viš :-) a jinak dekuji uz sem to dneska udela stou vodou uvidim mno
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.10.2014 16:10 R Muž romant [27987] Re: Doog
Vyměň polovinu vody v akváriu a uvidíš jak bude reagovat. Jinak ta fotka v profilu nevěstí nic dobrýho, to je docela mazec s těma tlamovcema, tak radši nedomejšlím kde ty závojntky jsou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.10.2014 14:34 Žena Turbínka [2558] Re: Doog
Poradí, ale ne z informací které si podal. Velikost nádrže, údržba, filtrace, další obyvatelé, stáří ryb, atd. Ideálně udělej prezentaci ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.10.2014 14:23 Doog – Robin
Dobry odpoledne mam menči problem mam zve zavojnatky? jedna je vpohode furt je dobra druha je takova omavena? potřeboval bych poradit? poradi mi nekdo? ano

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.10.2014 11:43 Žena Turbínka [2558] Re: Marky
Zkus si trochu počíst o závojnatkách v místním atlase, tady: rybicky.net/atlasryb/zavojnatka_cinska . S přítelem hezky měňte vodu a zkuste popřemýšlet o dalším postupu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2014 11:41 Marky Re: Turbínka
Děkuji za radu. Určitě to probereme s přítelem a uvidíme, co dál.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2014 11:40 Žena Turbínka [2558] Re: Marky
Závojnatky jsou poměrně zasloužilá rozmetadla hnoje, mají nedokonalé trávení a jsou velmi žravé, jejich výkaly hodně zatěžují vodu. Právě z těchto důvodů (a i jiných) je minimální velikost nádrže, ve které je vhodné závojnatky chovat alespoň 150 l pro ty dva kusy co máš. Měň denně tu vodu, problém je ve vodě a i v tom prostředí jak už jsem psala. Zkus popřemýšlet o tom, zda jim nepořídíš nádrž jakou si zaslouží (150 l +) a nebo zda pro ně nenajdeš vhodnější podmínky, protože časem se budou problémy opakovat a přibývat. Bohužel, v 60 l nemůžeš mít dlouhodobě dvě závotnatky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2014 11:35 Marky Re: Turbínka
Nádrž je 60litrová. Filtr máme, ale přesné parametry neznám. Kupoval ho přítel. Byl mu ve zverimexu doporučen jako hodně výkonný. Kromě závojnatek máme už jen jednu anticitrusku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2014 11:16 Žena Turbínka [2558] Re: Marky
V jak velké nádrži je máš? Jaká je filtrace? Co tam ještě plave? Tak trochu tuším problém s kvalitou vody a nevhodné prostředí. Nic nezkazíš tím, že vyměníš 1/2 objemu vody nádrže, budeš sledovat reakci ryb a ve vodoléčbě budeš pokračovat celý následující týden. A odpověz na výše zmíněné otázky prosím, abychom mohli najít problém.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2014 11:11 Marky – Rybka, co se drží u dna
Prosím o radu. Mám dvě závojnatky a jedna z nich se od včerejška stále drží u dna. Předtím byla celkem aktivní, teď vůbec neplave, jen jakoby odpočívá. Co s ní je?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2014 21:26 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Denča
To je nemilé, hmm. Radšej ich podarovať, prípadne zaistiť nový domov, oveľa, ale oveľa väčšie akvárium. Vyhodiť nie, ale dokážeš sa pozerať ako budú po jednej v utrpení odchádzať? Máš ponaučenie, že už sa nebudeš riadiť tým, že ich niekto kupuje a kupuje. Ten niekto je možno ľahostajný k životu tých rybiek.
To čierné je pozostatok sfarbenia ešte z jej detstva, teda mladá rybka môže byť celá čierno-hnedá, no problém to nerieši a prídu ďaľšie a oveľa horšie problémy. sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   23.09.2014 14:04 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Denča
Predstav si, ze Te nekdo trvale zavre do neceho jako je bezny obyvak, a to jeste s dalsimi peti lidmi, coz je sice uz samo o sobe des, ale aby toho nebylo malo, kazdou chvili se nekdo z tech dalsich peti lidi v tom prostoru podela, ovsem aby to bylo trosku lepe srovnatelne, neco "hodi" i do toho, co budete vsichni pit.

Prima vyhlidky na pekny a dlouhy zivot, ze ano?

Ze jsem hnusny? Ja ne, tohle delas tem rybam Ty!

Men jim ted vodu jak uz zde padlo, nez jim najdes vhodny domov, at uz u sebe (porid poradne akvarium), nebo u nekoho jineho (dej je nekomu, kdo takove akvarium ma).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 12   23.09.2014 13:53 Žena Turbínka [2558] Re: Denča
Já neříkám vyhoď je, já ti říkám zajisti jim vhodné podmínky pro život. Filtr by se měl čistit až tehdy, když se mi rapidně sníží jeho průtok lehkým vymácháním houby v akvarijní vodě, sice závojnatky špiněj dost, ale na čištění 2x týdně bych to neviděla. Tím, že budeš měnit denně vodu se jí to černý nejspíš neztratí, ale zkvalitní se jim podmínky pro život do doby než jim buď seženeš větší nádrž (250 l +) u sebe doma nebo vhodnější bydlení u někoho jiného např. darování či vrácení do obchodu. Protože v současném stavu čištění filtru 2x týdně a měnění vody až když je dle oka zakalená je akvo časovaná bomba!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2014 13:49 Denča Re: Turbínka
Vím že jich tam je hodně, ale všichni kupovali a kupovali, tak teď je přece nevyhodím.Filt r čistím i 2x do týdne.Když jim budu každý den měnit 1/2 vody tak se jí to černý ztratí? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   23.09.2014 13:42 Žena Turbínka [2558] Re: Denča
Podmínky, podmínky, podmínky - to je vše oč tu běží a ryby ti dávají najevo, že je máš v podmínkách špatných. Pro 6 závojnatek je minimum akvárium o objemu 250 l (lépe více) s kvatilní a výkonnou filtrací, podpořené pravidelnou a důslednou týdenní údržbou.
Co může udělat teď je měnit jim denně 1/2 vody, jinak začnou brzy ostatní strádat také a popřemýšlet zda jim nechceš obstarat důstojnější podmínky, které si ryby zaslouží. Pro začátek si o nich zkus něco přečíst rybicky.net/atlasryb/zavojnatka_cinska
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2014 13:37 Denča Re: cezarmilan
Fotka k příspěvku Mám akvárium, které má 32l a mám v něm 6 závojnatek.V akváriu mám filtr 60l/hod. a vzduchování.Vodu měním, když je zakalená.Do akvárika jsem dala pouze umělé rostliny a na dno místo písku jemné kamínky(jemný štěrk).Nepoužívám žádnou chemii na čištění vody a ryby krmím vločkami a granulkami.Jedna ze závojnatek má na sobě z jedné strany takové černé fleky, ale rybka je čílá a baští.Přidávám sem i foto.Děkuji za radu ;-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2014 21:52 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Denča
Určite tu radu nájdeš, ale bez popisu podmienok v ktorej ju chováš ti radu dá malokto. Tak buď sa rozpíš a napíš o akváriu všetko, alebo tu daj foto akvária a rady sa budú hrnúť
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2014 21:30 Denča Re: honzulda
Tohle má moje závojnatka taky, ale bohužel jsem nikde na internetu nenašla co to je a co se s tím má dělat :-(

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2014 17:55 Muž Yirka [9126] – Trošku jsem váhal,
zda to dát sem, či do "Zajímavých akvaristických odkazů". Nicméně si myslím, že to asi česká cesta nebude: revue.idnes.cz/…
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2014 22:20 Marcela Re: romant
no, to taky nemáme :-(..... to máme z toho, že jíme zdravě, pak nemáme ani čím usmrtit chudáka chcípající zvíře....ale moc díky za ochotu....se tady musím trošku zorientovat...najdu tu nějaké info, jak nezabít ty zbývající tři rybičky (jednu závojnatku - samozřejmě, že teď už mi taky připadá "divná", ač objektivně jí asi nic není- a dva pancéřníčky skvrnité)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2014 22:13 R Muž romant [27987] Re: Marcela
Silně perlivou vodu a bude to urychlený.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2014 22:11 Marcela – šetrné usmrcení
tak jsem toho pročetla víc a vzhledem k tomu, jak vypadá, tak už jí moc šancí nedávám...zdá se, že už ani nedýchá, ale když do ní šťouchnu, tak ještě nějakej pohyb vykřeše....tak jsem si říkala, že jí teda pomůžu, ale led nemám (dala jsem teda nějakej do tvořítka, ale obvykle žádný nedělám, tak nemám tušení, jak dlouho to trvá) a ta teplá varianta mi přijde nějaká moc krutá, tak nevím, jestli bych jí ještě neuškodila...přendala jsem ji do větší zavařovačky, aby nějak nenakazila ostatní, ale asi ji prostě nechám "přirozeně" umřít...vzhledem k tomu, jak to šlo rychle, to asi nebude trvat dlouho...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2014 21:18 Marcela Re: romant
jako z toho, jak polehává, myslíš? jinak jsem ještě chtěla uvést na pravou míru, že nebyla samozřejmě rok v nečištěným akvárku...byla asi čtyři nebo pět měsíců v tom malým kulatým, vodu jsem čistila pravidelně....od dubna je s těma novejma kumpánkama v tom novým, 60l akvárku a to jsem taky čistila, ale asi ne dost, když máme řasy tolik...před časem jsem někde vyčetla,že řasa se množí, i když jede příliš dlouho vzduchování, tak ho teď dávám tak na půl dne, ale i tak je řasy pekelně hodně...špatná je sotva dvě hodiny :-(...ostatní čilé...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2014 21:03 R Muž romant [27987] Re: Marcela
Já nechci aby jsi jí nechávala chcípnout, ale aby jsi jí ulehčila trápení a pomohla jí na ten druhej břeh. No uvidíš, co vyčteš, pro mě je to i takto na dálku jenom popisovaný dost jasný, ale nikdy neříkej nikdy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2014 21:00 Marcela – nafouklé břicho?
uff, zdá se mi, že má nafouklé břicho, ale nejsem si jistá, protože ona byla vždycky taková divně tlustá oproti jiným, už jsme ji tak dostali......druhá ji furt chodí "očuchávat", asi jí po ní bude smutno, ale já už teda další závojnatku kupovat nebudu,jejich chov je na mě asi příliš složitý... jestli ta první umře, bude mi té druhé líto


ach jdu pročítat diskuzi, jestli nenajdu ještě nějakou další konstruktivní radu, nechce se mi ji nechat jen tak chcípnout..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2014 20:52 R Muž romant [27987] Re: Marcela
Bude to var.B, tedy načatej plynovej měchýř a to je povětšinou konečná. Několikrát bych vyměnil vodu a když se nezmátoří, bude směřovat ke druhýmu břehu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2014 20:47 Marcela Re: romant
tak jsem to udělala, rybka vypadá ještě hůř...ostatní tři jsou čilé a zdravé.....když jsem přišla s kýblem, tak plavala normálně, tak jsem měla radost, že už je jí líp, ale hned jak jsem začla odsávat bordel ode dna, tak zas lehla...a leží u dna do teď, ch jo..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2014 20:27 R Muž romant [27987] Re: Marcela
Hoď bobek na odstání vody, natoč to přes sprchu a per to tam. To akvo je po roce už jksi na hraně kapacity, tedy dovolím si tipovat a vyšší hodnoty N látek teď zřejmě sužují osazenstvo. Uvidíš jak se bude situace po několikanásobný výměně, klidně denně, vyvíjet. Dno bych taktéž řádně odkalil, s filtrem, pokud jede bych prozatím nic nedělal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2014 20:18 Marcela – Závojnatka polehává na boku u dna, co je jí?
Ahoj, dostali jsme před rokem "na hlídání" závojnatku a už nám tak nějak zůstala....bylo nám jí líto, že je v malém, kulatém akvárku, tak jsme po čase sjeli do zveráku a tam zjistili, že kulaté akvárko je pro ně totálně nevhodné....koupili jsme akvárko 60 l plus ještě jednu kámošku a dva pancéřníčky (tady čtu, že na to je akvárko malé), původní rybka krásně pookřála a byla ok až dodneška...nyní polehává u dna a je jakoby jemně na boku, jako by se nemohla narovnat...trochu se zvetila, když jsem zapla vzduchování, bohužel ale ne na dlouho....v akvárku máme víc řas, čistila jsem před pár dny a dávala přípravek proti řasám, chtěla jsem opět část vody vyměnit včera, ale z nádoby, kde nechávám vodu odstát se mi napila kočka a pes, tak jsem to nechtěla riskovat a vodu vyměnila, teď zase čekám, až bude voda odstátá....co mohu udělat, abych rybce ulevila? neodstátou vodu tam asi dát nemůžu, co? co by jí mohlo být? nepozoruju žádné změny zbarvení, ale houby tomu rozumím...
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2014 17:27 R Muž romant [27987] Re: Skery
Když bude v odpovídajících podmínkách, tak se spraví, jinak půjde kukat, vo tom žádná. Denně měnit min. 1/3 vody v tom je momentální problém, máš tam moc škodlivých N látek. Doporučuji si zřídit prezentaci předmětnýho akvária, neb zde tuším ještě další problémy, jako jsou nedostatečná filtrace nicotný objem nádrže a další chyby jenž pramní z nepoučenosti začátečníka. Začti se zde.
rybicky.net/clanky/578-vhodna-temata-pro-zacatecniky
rybicky.net/clanky/781-jak-zacit-s-akvaristikou
www.akvarijni.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2014 17:08 Skery – ztráta šupinek u závojnatek
Fotka k příspěvku Dobry den, založil jsem si akvárko a jako neznalí jsem vložil jednu závojnatku(teleskopku) coze a 2x skaláry, asi víte jak to dopadlo viz foto.
skaláry jsou pryč a mě by zajímalo či jí dorostou ploutvičky a ´´šupinky´´ na očích děkuji za odpověď.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2014 11:27 Muž patamatix [408] Re: minerva
Pokud chceš mít radost z akvaristiky,tak se musíš přizpůsobit svým možnostem.Pokud máš akva třeba 100l nemůžeš tam dávat ryby co potřebují 200l,pokud máš vstupní vodu PH8 neměla by jsi tam dávat ryby co potřebují PH6. Chci jen říci,že lepší je vybrat ryby a přizpůsobit prostředí rybám,než čekat že se ryby přizpůsobí prostředí. (viz velikost akva) Pokud rybám nedáš co potřebují,tak budou pořád nějaké problémy.Neustálé problémy už odradily spoustu akvaristů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   11.07.2014 17:49 R Muž romant [27987] Re: minerva
Když budeš měnit vodu v min. objemu 1/3 akva obden, tak to třeba i bude fungovat, tak zvaž co chceš, zda-li bejt otrokem své záliby a nebo pozměnit osádku a mít radost, relaxovat při jednotýdenní výměně vody a u fungujícího akvária. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   11.07.2014 17:35 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: minerva
A na základě čeho přesně si myslíš, že 60 litrů je pro tuhle sestavu dostatečný objem? Moc by mě ten argument zajímal. Protože problémy, které popisuješ, jasně indikují opak, co Ti tady potvrdilo několik zkušených akvaristů nezávisle na sobě spolu s logickým odůvodněním.

O kolik ryb budeš muset přijít a kolik cyklů léčiv plánuješ prohnat nádrží, předtím, než začneš o situaci uvažovat racionálně a místo zbožných přání zvážíš FAKTA, která teď máš před sebou?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2014 07:49 minerva Re: Turbínka
Ale tyhle už mají ten zvěrimex dlouho a nemyslím si že by my lhali aby prodali.U nich je pořád plno takže to nemají za potřebí si myslím.A navíc jsou proti nějakým těm zázračným vodičkám na to jsou ůplně alergický!!!Četla jsem si samozřejmě něco o nich než jsem si je pořídila a nemyslím si že 60litrů vody je málo.No uvidíme třeba jí vyléčím
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2014 09:34 Muž patamatix [408] Re: minerva
Jak říká kolegyně,v akvaristice ti odkývají cokoliv jen aby prodali. Ten prodavač má prodávat ;-),já koupil svého času "akvarijní písek",který nemá v akváriu co dělat(plný vápence). Prostě nastuduj co je třeba a pak nakupovat. :-) Hlavně se nesmíš nechat oblbnout,to oni umí ano Když máš znalosti,tak si za nimi stát.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2014 09:16 Žena Turbínka [2558] Re: minerva
Ve zverimexu ti řeknou všechno, aby ti toho co nejvíc prodali, ono to brzy pojde a potom si stejně přijdeš pro nové ryby + spoustu "zázračných" vodiček. Proto nyní vyzbrojená informacemi si pořádně pročti atlas o svých svěřencích a svoje chyby zkus napravit ;-) Ono je jedno jestli máš v 60 l jenom jednu skálu nebo těch skalek 10, je to zkrátka pro všechny tvé obyvatele nevyhovující, malý prostor.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2014 07:06 minerva Re: patamatix
O velikosti akvária jsem se radila přímo ve zverimexu.A ty další rybky co tam mám my přímo ve zverimexu doporučily.Sumečky na čištění dna a ancistruse na čištění stěn.Tak mi to bylo řečeno.Já tam moc dekorací právě nemám mám jen skálu malou a jednu umělou rostlinu tot vše. sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2014 21:36 Muž patamatix [408] Re: minerva
A koukala jsi se třeba ve zdejším atlase ryb,kolik tvé ryby potřebují prostoru? Tvé akva pravděpodobně nemá ani těch 60 l co uvádíš,jelikož z objemu akvária je potřeba odečíst písek(dno) dekorace a vše co je v akva,takže tvé akva bude mít cca 50l. Koukni zde : rybicky.net/atlasryb/zavojnatka_cinska - jeden jedinec 100l minimálně ;-) Problém je v tom že tvé ryby nadělají mnoho odpadních látek,filtr to nemůže stíhat odbourat a pravděpodobně máš vysokou hladinu dusitanu a ty pozvolna zabíjí ryby. Máš dvě možnosti,buď dáš ryby pryč,nebo koupíš podstatně ,ale podstatně větší akvárium.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2014 20:57 radim Re: radim
60 litrů je málo pro tu sestavu co píšeš
jak se zdá o údržbu se snažíš, ale se závojnatkama, ancistrusem a pravděpodovbně pancéřníčky to nebude tak jednoduché...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2014 20:54 radim Re: minerva
tipnu si
Ichthyobodo necatrix - bičíkovec zhoubný
www.akvarijni.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2014 20:14 minerva Re: cezarmilan
Nevím jak mám přesně popsat podmínky chovu ale zkusím to.Mám ted už teda jen jednu závojnatku protože mi ta první už umřela a nevím co bude s tou druhou.Ta už začíná mít stejný problém.Mrzí mě to když přijdu i o druhou.Mám 60litrové akvárium 4sumečky a jednoho ancistruse.Akvárium čistím jednou za týden odkalovačem asi tak půlku odpouštím.Nechám hodku odstát vodu a pak teprve naliju dovnitř.Jsem z toho fakt zoufalá jsem začátečník a měla jsem z nich takovou radost a ted o ně asi přijdu!!!Poradte prosím

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.06.2014 21:52 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Minerva
Musíš popísať podmienky v ktorých ich chováš, alebo hoď foto nádrže.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2014 19:33 Minerva – Závojnatka
Zdravím mám závojnatku lví hlavu.Mám dvě a jedné z nich se ztrácí červené zbarvení na hlavičce.Nevíte čím to může být,poradte prosím. sad

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2014 05:03 R Muž romant [27987] Re: Lubot
Kolegové na dálku problém pojmenovali. Obvykle to vzniká z nicotnějších podmínek, tedy kvalita vody je zde zásadní a jak píšeš 3 závojnatky ve 100 litrech, to už je docela palba a produkce jejich odpadních látek bude velmi solidní, takže pokud je to "kamenitý" dno tvořený nějakým štěrkem větší frakce, tak se to bude hůř odkalovat a tudíž je zde možnost kumulace škodlivých N látek a to nevíme co je ten filtr zač, aby to nebyl jenom honič vody, takže jednoznačně jako prevenci přitlač na výměny vody a čiň tak i vícekrát týdně. Jinak ten vznik problému s plynovým měchýřem jsou vlastně namnožený bakterie, který tu stěnu měchýře začnou prožírat, ryby bude nějakej čas bojovat, ale stejně jí to umoří.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2014 23:55 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: Lubot
Jak píše radim, poškození plynového měchýře bude s velkou pravděpodobností tím důvodem a ryba asi spíš plave na druhý břeh.

Jestli chceš od někoho se zkušenostmi radu, nejlepší bude zřídit tady prezentaci a vyplnit co nejvíc informací o nádrži. Pak se dá zjistit, co je možnou příčinou a jak se toho vyvarovat u zbylých ryb. Bylo by fajn vědět, co kromě těch závojnatek v nádrži ještě plave, jaká je teplota, jaký je filtr, jak staré je akvárium a kdy tam ryby přišly. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2014 22:46 radim Re: Lubot
počítej s poškozením plynového měchýře, které je pro rybu většinou smrtelné. Nemanipuloval jsi s rybama nějak?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2014 22:29 Lubot Re: michalt
jake dalsi info potrebujes..mam jeste dalsi dve ty jsou v pohode..akvarko ma 120L bez rostlin kamenite dno filtr bezi stale vzduchovac na noc vypinam..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2014 21:29 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: Lubot
Plavání břichem vzhůru je obvykle projevem dost vážného onemocnění, které se těžko zvrátí. Ale bez více informací o nádrži a podmínkách se těžko usuzuje něcodalšího. Zkus denně vyměnit 1/3 objemu vody v nádrži a sleduj, jestli se nezlepší. Ale velkou šanci bych tomu nedával.
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [8] ...... 32

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 22453x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9009?od=351