Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Závojnatky - nemoc

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 14 Přejít na další stránku   1  
Závojnatky - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.09.2012 23:59 mesyas – problém?
romant děkuji za radu po cca 14dnu byla ryba v "plné" kondici

Nyní mě trápí něco jiného koupil jsem si 3 krunýřovce ale zničehonic mi začali umírat panceřníčky. Včera umřel jeden panceřníček a dneska/zítra to vypadá na další příznaky: to že začínají mít světlou barvu než oproti normálnímu. Nikdy dříve jsem takovej problém, za každou radu budu moct vděčný. Děkuji

P.S před měsícem jsem dostal 2 krunýřovce a místo panceřníčku mi umřeli krunýřovce, tenkrát jsem si myslel že to bude tím věkem, protože byli hodně mladí/malí.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2012 21:34 R Muž romant [27981] Re: mesyas
Začni denně měnit alespoň 1/3 vody, nekrm týden vůbec, odkal dno a filtr nech zapnutej nonstop a něco si o péči o akvárium přečti. Jsi na dobrých stránkách, informací je zde dost. ;-)
Edit: Dneska vyměň té vody klidně polovinu akvária, žádný procedůry s odstáváním, natoč to přes sprchu a zítra pokračuj dále v tzv. vodoléčbě. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2012 21:32 mesyas – bílá kvrna
zdravím,

potřeboval bych poradit. odjel jsem na nějakou dobu pryč(16dnů) a když jsem se vrátil tak jedna moje zavojantka(ta zlatá forma) má na čele bílou skvrnu, nevítě co by to mohlo být? abych se přiznal voda nebyla úplně v 100% stavu ale zas tak špinavá nebyla, kamarád mi chodil krmit a asi občas i zapl filtr.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.08.2012 20:16 rýba – Neznámá infekce
For katterinecka: Ta ryba je v té nádrži od malička (cca to bude 6 let)a nikdy jí nevadila, ryby jsou tam taky ty samé, jako předtím...vždycky byla spokojená, až teď když se léčila a pak jsem ji vrátila do akvárka, tak je taková jiná, bez té dezinfekce popravdě nevím, kde by teď byla..na začátku tak ryba byla na umření, ležela na boku, začínalo jí hnisat břicho, vypadalo to, že to je konec a jediné co zabralo byla karanténa a léky, nehledě na to, že i při jejím obvyklém chování neměla vždy náladu, tohle je zrovna fotka, kdy je u dna, ale jinak plave jako dřív..možná je třeba si přečíst mé předchozí příspěvky, pak zjistíš, co už jsme všechno udělali pro její zdraví ;-)

...takže já doufám, že bude i nadále ok jako i rybky ostatních akvaristů, kteří mají svoje zvířata rádi a nejsou jim jedno... :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.08.2012 19:19 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: rýba
jestli ta ryba není vystresovaná z prostředi v akvárku, pokud je tohle ta tvoje společenská nádrž. Stejndě tak "desinfekce" může nadělat víc škody než užitku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.08.2012 15:17 rýba – Neznámá infekce
Fotka k příspěvku Moc děkuju za rady, závojnatka kupodivu stále žije, dokonce si spokojeně plave a žere! Ale nesmí vědět, že je člověk v místnosti, když mě zmerčí, tak sedne na dno..asi se bojí.. teď mám v karanténě jednu tetru, asi chytila to samé, ale na rozdíl od závojnatky má postižené ploutve, tak je ve vedlejším akvárku pro změnu ona..pořád jim ještě dávám do vody dezinfekci, takže co dva dny vypouštím půlku nádrže a dopouštím novou odstátou...až ti moji stařečci jednoho dne dojdou, tak ta změna složení obyvatel akvárka bude nutná..kdybych v okolí věděla o někom, kdo je dobrým chovatelem akvarijních ryb a má velké akvárium, tak bych mu tyto velké ryby dala, ale bohužel v okolí na to lidi dost se*ou...a poslat je někam na smrt nechci, přikládám fotku závojnatky-jmenuje se Zlatonka..fotka je ze včerejška
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2012 15:50 R Muž romant [27981] Re: rýba
Na rozdíl od kolegy bych tu údržbu o které to hlavně je prováděl jinak. Vodu bych měnil v doporučeném objemu klidně i 2x týdně, filtr bych co týden nepral, ale prováděl bych to měsíčně a naopak dno bych odkaloval týdně a to klidně hloubkovou orbou. V akváriu tohoto objemu bych je měl samostatně bez dalších spoluobyvatel. To je můj názor na daný problém, tak ať se daří. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2012 14:34 rýba – Neznámá infekce
Akvárium je na 60l, písek byl původně na povrchu jemný a dole hrubší, ale ryby to už dávno rozryli, takže je smíchaný...vrstva písku je vpředu akvária tak 6cm a vzadu tak 8cm, aby to bylo plastický..jinak je v akváriu jen jedna dekorativní skála a jeden kořen...nové ryby jsem nekupovala už asi těch 6 let, takže žádná nová infekce do akvária nepřibyla, moje závojnatka v tomto akvárku žila s jedním letitým ancistrusem, dvěma mini ancistrusi (jsou to vnuci toho letit.ancistruse), pak ještě dvěma dalšími ancistrusi (kteří teda zemřeli), třemi tetrami černými (které jsou teda velmi odolné) a jedním šnekem rodu neritina zebra...akvárium čistím komplet i s pískem jednou za dva týdny, a vodu vyměňuji jednou za týden, závojnatka nikdy nechtěla jíst krmení určené přímo pro závojnatky, takže jí nejvíc chutnají obyčejné lupínky nebo malé granule..akvárium mám už dlouho, takže ty ryby, co mi uhynuli v minulosti se už s touto závojnatkou nepotkaly, jenom si pamatuju, že měly stejný problém nakonec..vím, že teď mi napíšete, že to akvárko je malé pro tolik ryb, ale je to nově kupované akvárko, které je teleskopicky vypouklé, je spíš na výšku a ryby mají mnohem víc prostoru k plavání než ve stejně velkém předchozím, které ale bylo klasické rovné obdélníkové, vodu čistím tak, jak je to rybám pohodlné, na konci týdne je voda ještě čistá, ale měním j iteda komplet a odsaji u toho ze dna výkaly, máme také velmi výkonný filtr, který je na takové akvárko možná až moc výkonný, ale osvědčil se..rostliny v akvárku nemáme kvůli hygieně a závojnatce,ani žádné pozadí, aby bylo vidět barvu vody..závojnatka tedy do rána přežila a jedla, pořád se drží u dna, ale nelehá už na boku..jen se tváří uraženě..nevím, co se týče nemocí o kterých jsme si četla, tak rybí tuberkuloza, která je neléčitelná mi na to úplně nesedí, protože ona neplavala u hladiny ani břichem nahoru, ani nezhubla, ani nemá nějak vypoulený bok, jeidný projev té infekce vždy byl ta hniloba masa-fuj..a ty léky co jsem použila: tak je to lék se širokým spektrem, protože když nevím co jí je, tak jí nekoupím extra lék třeba na krupičku, když vím, že to nemá, tak jsem koupila univerzál a k tomu zase regulátor vody z vodovodu, ale i s protibakteriálními účinky..je těžké odhadnout, jestli se to dá nakombinovat, ale my jsme to nakombinovali
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2012 23:12 rýba – Neznámá infekce
Mám problém s 5 let starou závojnatkou, v akváriu když jsem byla na dovolené zemřeli dva 6 let staří ancistrusi, ale jako místo svého skonu si našli skálu, pod kterou se zahrabali a zde ukryti hnili. Má babička, která měla akvárko na starost v době mé nepřítomnosti když to zjistila tak celé akvárko vyčistila, vyvařila skálu a kameny, ale písek jen proprala(samozřejmě vyčistila filtr)..když jsme se vrátila tak má závojnatka měla zlou infekci (na tuto infekci mi už v minulosti zemřeli 2 závojnatky-jedna ve věku 6 a druhá 5 let)..nevím přesně o jakou jde infekci, v knížce jsem se o ní nedočetla..začne to tak, že rybě se někde na šupinách, většinou na břišní části vyskytne rudý flek, ten se do 24 hodin rozšíří a napadené šupiny najednou jakoby uhnijí, odpadnou a pod tím je otevřené maso!!!Strašné!!!Musí to být infekce spojená s hnilobou v akváriu..protože je to svinstvo-nepostihuje to ploutve..bohužel babička do akvária nedala dezinfekci..když jsme přijela, tak rybka už seděla u dna, ležela spíš na boku a na břichu měl ten flek-okamžitě šla do karantény-tj. druhého náhradního akvária, dala jsem jí léky, co jsem zrovna měla doma..bohužel nic extra (klasická methylenová modř a ještě k tomu prošlá) a náhradní malý filtr, do starého i náhradního akvária jsem nalila regulátor chlorované vody, ale taky nic moc značka..další den po velkém překvapení závojnatka žila, musela jsem odjet na dva dny do Prahy, ale aspoň jsem tam po cestě koupila nové léky, když jsem se vrátila, rybka žila, vodu jí čistila sestra..dnes (již 4tý den)jsme jí opět měnili v náhradním akvárku polovinu vody, dali jsme jí nové léky, a připravujeme původní akvárko na její přesun..na břichu ž červená skvrna zmizela a je po ní jen malá tečička, ale rybka ráda lehá na bok i když žere(jak jinak-závojnatka)a kadí a dokáže i normálně plavat (je pravda že její náhradní akvárko je malé) ale ráda si lehne na bok a nastaví ploutev...nevím, jestli je to tím, že v novém akvárku nic kvůli sterilitě nemá, tka je jí to příjemné či co...kvůli otmu, jaký vím že ta infekce je hnus ji chci raději nechat ještě dva dny v karanténě, ale to její odpočívání na boku mě štve..bojím se, že rána nedožije i když jinak vypadá, že jí nic nechybí..a teď babo raď!!! hmm

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2012 16:24 R Muž romant [27981] Re: MOnča1991
rybicky.net/forum/3519-chlazeni-akvaria…
Obdenní výměny vody, budou 2v1. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2012 15:42 MOnča1991
A jak udržet teplotu vody? Tady v těh strašných vedrech je to hrozné :(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2012 15:37 R Muž romant [27981] Re: MOnča1991
Tak to je oproti jiným majitelům závojnatek v podobně "velkých" nádržích chválihodné. ;-) Budete to mít alespoň natrénovaný do toho většího. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2012 15:35 MOnča1991
To vše děláme,3x výměna vody a 1x odkal. Navíc ted v těch vedrech je to nezbytné i kvůli teplotě vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2012 15:31 R Muž romant [27981] Re: MOnča1991
Ano 60 litrů při dobrý péči bych viděl jako dobrý řešení. To že je voda čistá, neznamená, že tam nebude zvýšený množství N látek, který nejsou vidět a o to jsou nebezpečnější. Určitě nepodceňuj výměny vody, viděl bych to na 2-3x týdně a jednou týdně odkaluj dno. Ta změna barvy může souviset s dospíváním, řekl bych.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2012 15:19 MOnča1991
A co ta změna barvy?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2012 15:18 MOnča1991
jako znečisťovatel mi vůbec nepřipadne,voda není špinavá ani se nezakaluje. rostlinky nepojídá. Je to malinkej prcek. Do budoucna by 60l taky nestačilo na jednu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.08.2012 15:10 R Muž romant [27981] Re: MOnča1991
Inu ten informační zdroj bude lehce pochybný. K panovi akvaristovi se vyjadřovat nebudu. To co se píše ve zdejším atlase u závojnatek sedí a těch 20 litrů bych považoval jako přechodnou záležitost, než budou umístěny do odpovídající litráže, viděl bych to někde kolem 100 litrů s účinnou filtrací, neb to jsou velcí znečišťovatelé vody a v tak malým akváriu, jak je máš teď bude velmi obtížné udržování biologické rovnováhy, nehledě na to, že umějí pěkně narůst a to bude takový sardinkárium.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2012 15:06 MOnča1991
než sme ji pořídili tak sme se dočetli že na jednu závojnatku je minimum 16l a že stačí 20l nám řekl i akvarista co je chová.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2012 14:57 R Muž romant [27981] Re: MOnča1991
Mrkni na její zvláštěpak prostorové nároky a uvidíš, že to nebude to pravé, těch 20 litrů. rybicky.net/atlasryb/zavojnatka_cinska
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2012 14:55 MOnča1991 – Černě se barvící závojnatka
je ze zverimexu.V akvárku je sama, 20l, Má tam tento filtr: www.faunacentrum.cz/… , pískový vzduchovací kámen,mechovou kouli,umělou rostlinku,živou rostlinku a naspodu kamínky. Papká gamarous a DAJANA gold flakes,dle potřeby a v takových dávkách aby to zachvilu spapkala. Jinak je čilá,když vidí ruku nad akvárkem plave navrch a čeká co dostane. čistění - 20% vody se odčerpá a dolije se odstátá voda.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2012 12:46 MOnča1991 – Černě se barvící závojnatka
Fotka k příspěvku ahoj mám také problém,že mi závojnatka zničeho nic začala měnit barvu,a trochu se bojím jestli to není nějaká nemoc. Proto radši přikládám fota jak to na ní vypadá. Díky moc za odpovědi zda je to v pořádku
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.08.2012 09:06 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: hr
hr napsal: Další věc která mě napadá je ta, že aqo by mohlo mít problém, tedy příčinu problému v tom, že nevíme jak jsou závojnatky a ancáci velcí a nehledě na to, že jak závojnatky tak ancíci dokážou požádně aqo znečistit, tak si myslím že na 80 l vody je pro pět ancíků a dvě závojnatky, kdyby měli všechny ryby délku +- 5-10 cm, tak je to aqíčko trochu malé a proto je nevyrovnané a zatížené tudíž nezvládá v běžném provozu dobře fungovat.

S tím souhlasím, těžko radit když nevíme jak na tom akvárko je. Jen jsem se zděsila představou že bych ve svém akvárku měla vyházet všechen písek, nakoupit nový a všechno vydrhnout :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.08.2012 19:42 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: katterinecka
...co třeba teorie, že sinice spotřebovává CO2...
Pokud v akva skutečně sinice je, pak je to více než pravděpodobné.
Sinice se při nedostatku volného CO2 pustí i do vázaného a pH přitom dokáže vyhnat hodně vysoko.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.08.2012 12:01 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: hr
a co třeba teorie, že sinice spotřebovává CO2 a tím se zvyšuje pH?

Trochu drastické řešení, ale asi ideální pro lidí co nemají trpělivost. Aji bych se vsadila, že se i přes všechno vymývání a kupování nových věcí sinice objeví zas
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.08.2012 08:59 hr Re: Jarka
Jarko udělej jednu věc a to že si koupíš nový písek ve zverimexu a přeper ho.
Dále si pořiď pár nových kamenů které vyvař.
Vychytej ryby a dej je do kýble kde bude vzduchování a voda ze staré nádrže a půlka objemu čerstvé.
Tak a teď vypusť aqo. Vyhoď vše krom rostlin , filtru a aqo vymij.
Vlož nový písek, zasaď rostliny a přitiž je novými kameny, tak aby je závojnatky nemohli vybagrovat.
Vlož filtr, který si předtím vyprala v kýblu se starou vodu z té druhé nádrže kde nemáš problém.
Nainstaluj vzduchovací kostku a dej do nádrže třetinu staré vody zase z té bezproblémové nádrže. Zbytek dopusť čerstvou vodou a spusť filtr a vzduch.
Můžeš pouštět ryby.
Věřím že celý tenhle proces bude jak finančně, tak časově lepší a nejen pro tebe, ale i pro zdravý a klid ryb, než dlouhodobé diety a zatmívání, nebo lití drahých chemických regulátorů do vody a bojování proti něčemu, co ani nevíš jestli je příčina.
Jestli se nový písek a kameny nachystáš dopředu, tak takovouhle operaci kulový blesk máš za hodinku hotovou.
Vyhni se při znovuzaložení starému kořenu, písku a kamenům.
Osobně si myslím že v písku nebo kamenech bude obsažen nějaký dolomitický vápenec nebo korálová drť, která způsobuje v tebou napouštěné vstupní vodě ph 6,7 tuto reakci zvýšení až na ph 8, ale nevím je to jen domněnka páč takhle na dálku aniž bych aqo vyděl si to netroufám a ani nemohu posuzovat.
Přeji hodně zdaru při předělávce a ať ti to šlape jak má.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.08.2012 01:08 mesyas
Tak jsem to "vyřešil" pročetl jsem si pár stran zdejší diskuze a u jednoho(nevim už přesně) komentu uživatel psal že mu plave divně kvůli jídlu. tak jsem dal na radu a jídlo jsem začal namáčet + začal jsem jim dávat salát a příznaky jsou pryč. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2012 20:57 Jarka – Ph vody
Děkuji, sinice nevím, moc slunka mi na to nesvítí. A ani nevidím nějaké zakalení. Nicméně zkusím udělat test na sinice, pokud se dá udělat stejně jako v rybníce a uvidím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2012 20:22 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Jarka
to že je voda zelená se stát může, většinou to má nějakou příčinu, která může být pokaždé jiná. Nejspíš to bude sinice (stejně jako když kvete rybník). To zvýšené pH je podle mě spíš důsledek než příčina. Zkus pročíst tohle téma rybicky.net/forum/3535… tam je mnoho příspěvků od lidí co měli podobný problém a jak to vyřešili.
Sinice se můžeš zbavit zatemněním na několik dní, vůbec nekrmit a vzduchovat (akvárko by mělo být opravdu ve tmě, tak přes něj klidně něco přehodit aby do něj nešlo světlo zvenku). Stejně tak může sinice sama zmizet, až nebude mít co "žrát". Ale může se to zase opakovat dokud se nevyřeší příčina. Je pro ryby toxická, takže to není nic dobrého
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2012 20:00 Jarka – Ph vody
Mám akvin test a ještě jeden (žel nevím název, ten toho ale měří víc). Zelená jako opravdu zelená, né zákal, místo čisté vody ji mám zelenou. Když to řeknu velmi hloupě, je to jako vývar ze špenátu.Jinak za výsledky si stojím, měřila jsem před chvilkou pH a po další dávce acidu je o trochu lepší, 7,4.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2012 19:32 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: Jarka
...nedaří se mi v akva stáhnout dolů velmi vysoké ph vody. Poslední výsledek byl 8.0... Vyšlo mi (z kohoutku) 6,7 ph...
Jak moc si za těmi čísly stojíte? Čím jste pH měřila?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2012 17:00 R Muž romant [27981] Re: Jarka
Jak vypadá ta zelená voda? Mám tomu rozumět, že je to nějaký zelený zákal, který se neustále vrací?
Edit: Ten Eheim je konkrétně co zač?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2012 16:56 Jarka – Ph vody
Odkaluji dno, cca 2 týdně je to tak 1/3 vody. Nikdy jsem neodčerpala celé akva, mám ho založené cca 1,5. Problém s pH mám až poslední měsíc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2012 16:27 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Jarka
jak probíhá údržba? Co znamená to "vodu přečepávám..." a kdy jste to akvárko celé čistili? v tom možná bude kámen úrazu, znovuzaložené akvárko a nefunguje jak má
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2012 16:11 Jarka – Ph vody
Děkuji. Vyšlo mi 6,7 ph, kh 2,5, dkh 4. Délka 70 cm x výška 40 cm x hloubka 32 cm. Rostliny jsou růžkatec, anubias velký,kryptokoryna,Acorus decoratus. Plovoucí kmen po ancíky a domček. Dno je písek-hrubozrnný a substrát pro rostliny. Vše bylo vyvařeno nebo přepráno, kromě substrátu ale to mám i v druhém akva a tam problém není. V akva jsou dvě závojnatky a pět ancíků. Filtr je Eheim a mám tam vzduchovací kamínek. Voda je zelená.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2012 11:32 Jarka – Ph vody
Ne, z kohoutku ne. Pokud jsem se špatně vyjádřila, omlouvám se. Dám čerstvou vodu, a cca do 5 hodin je opět ph 8. Voda z kohoutku snad závadná není, nicméně jsem to nezkoumala.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2012 10:33 Jarka – Ph vody
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, nedaří se mi v akva stáhnout dolů velmi vysoké ph vody. Poslední výsledek byl 8.0. Vodu mám stále alkalickou. V akva mám dvě závojnatky, pět ancíků a čtyři rostliny, 80 litrů vody. Používám od Dajany phACID. Ale moc to nepomáhá. Voda je zelená. Já už opradu nevím co s tím. Vodu přečerpávám cca 1-2 týdně, doposud to stačilo. Mám ještě želvárium, tam bych mohla dát ancíky, ale určitě ne pomalé závojnatky.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2012 13:47 R Muž romant [27981] Re: mesyas
Podle toho popisu to na mě dělá dojem, že trpí klasickým onemocněním závojnatek a tím je nemocný plynový měchýř, což obvykle bývá konečná. Třeba se pletu, ale podle popisu to na to sedí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2012 13:36 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: mesyas
Musíš popísať všetko o akváriu, koľko litrové, filtrácia, aká?, meníš vodu?, koľko a ako často, teplota vody, rastlinky. Nikto predsa nemá čarovnú guľu, že?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2012 09:23 Michala – Černá :)
Tak ta má závojnatka je už pomalu celá černá. A ten ancitrusák se mi mění také, nyní má velmi mnoho bílé barvy po celém těle. Jen jsem se chtěla zeptat, jak mám určit pohlaví? Já zatím amatérsky řekla že toto je samec, tamto samice :-D Nevím jak jsem to poznala (asi podle odlišných ploutví, je ale možné že je to třeba rozdílným věkem). Já se snažila googlit ale bylo mi to platné jak mrtvému zimník. A ještě, mohla bych k nim časem něco přihodit? Třeba šneka? Nebo nějaké jiné rybky. To akva se mi zdá takové prázdné, až mi je těch tří líto. Leč říkám, že jediné rybky které jsem kdy měla, byl jeden betták a pár asi neonek. Vše kromě bettáka sloužilo jako krmivo. Já už nechci jít do akvaristiky, obzvlášt ne pro rady. Ještě mám dost divný dotaz, ten ancitrus se přicucne k rostlině, mám takovou, no já tomu říkám květák :-D nicméně on tam se potom drží třeba hodinu, a když se pustí tak list je v pořádku. Čím teda kouše? Nebo vůbec, jak on tu potravu jí? Zmetek je plachej, pořád je v domečku, ještě si na mě moc nezvykl, tak nevím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2012 23:13 mesyas
zdravím,

potřeboval bych poradit. Mám 4 závojnatky(2lví hlavy, 2 teleskopy) už cca rok ale před 2-3 týdny se mi u černé závojnatky objevil příznak a to že divně plave u hladiny, když se nadechuje není v rovnováze, je tak na boku, to samé ale o pár dní později se objevil u druhé teleskopy). Dneska se mi u lví hlavy objevil podobnej příznak jen tím že nezůstává na hladině ale snaží se plavat dolů akorát jakoby ji něco tahalo nahoru a ona se snažila prodrat se na dno, přitom se vrtí jako had. To platí i když plave někde veprostřed akvária. Na hladině plave normálně ne z boku jako ta teleskopa. Tyhle příznaky třeba zmizejí když jim na večer vypnu světlo a jdu spát druhý den jsou ráno zas v pořádku ale to trvá jen nějak do včera(a zas dokola). Krmím je Serou goldy a v akváriu jsou i rostliny, které mohou sníst. Můžete prosím poradit jak to vyřešit nebo jsou už "vyřízené"? budu vděčnej za každou radu

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   18.07.2012 09:16 R Muž Silent [5949]
Když laskat ryby tak jedině vyhladovělé piraně. Tam se riziko poranění přenáší na chovatele :-D .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2012 09:08 Muž LiborSprysl [9015] Re: romant
Je pravda, že v případě některých ryb, pokud mají mladé je to dost riskantní laskánísmich. Když jsem ještě měl své první managujce, tak jsem přehlédl rozplavaný potěr v koutě nádrže. Proč jsem vytáhl na prstě půlkou těla z nádrže rybu třičtvrtě kila těžkou, 47 cm dlouhou, to jsem pochopil záhy... smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2012 09:04 R Muž romant [27981] Re: LiborSprysl
Libore přesně o takovýto názory mě jde, aby se zbytečně nevytvářely bubáci z něčeho co je normální a když se provede jak má, tak je to v pohodě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2012 08:46 Muž LiborSprysl [9015] Re: romant
Pokud máš mokré ruce, tak to teda nevadí...taky mívám své "mazlíky" smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2012 19:01 R Muž romant [27981] Re: Yirka
Určitě souhlasím, čekal jsem to trošku obsáhlejší, ale i tak je to dobrý. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2012 18:56 Muž Yirka [9118] Re: romant
Už chvátám na fotbal, takže krátce. Určitě souhlasíš, že zanesení plísně při dotyku je velmi možné. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2012 18:42 R Muž romant [27981] Re: Yirka
Bylo by možné tu myšlenku více rozvést? Nemoci ryb jsou velmi frekvantovaný vlákno, tak jistě trochu té osvěty neuškodí. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2012 18:30 Muž Yirka [9118] Re: Michala
S tím hlazením to nepřeháněj. Lépe řečeno, čím méně na rybku saháš, tím lépe. Je to totiž jedna z cest jak ji onemocnět.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2012 18:12 Michala – :)
Vodu měním asi z jedné třetiny no :) Někdo mi to říkal nebo jsem to tady vyčetla. Hlavně aby se měli dobře. Jinak se teda zbarvila úplně, má jednu žábru, ocasní ploutev je už taky tak na půl černá a hřbetní taky. Plus teda od hřbetu dolů se taky dočernuje. Jinak obě jsou zdravé, nebo tak alespon vypadají. Už se dokonce nechají pohladit a přijdou na zatukání :) Takže děkuju za rady :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2012 22:23 Žena dojinek [10] – svlékla se jak had
Ahoj můžete mi poradit. Mám závojnatku a ta se svlékla z kůže jak had. Jinak ryba je v pořádku jí a vypadá zdravě. Jak to, že se svlékla to jsem u ryb nikdy neviděla coze
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [14] ...... 32

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 22453x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9009?od=651