Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Ruducha

 

NápovědaFórum » Řasy » Ruduchy 

Přejít na předchozí stránku 38 Přejít na další stránku   1  
Ruducha
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2008 20:22 Žena Laduschka [120] – Re: vaclav
jo, promiň, že se ti hned nezačnu klanět, jaký jsi velký odborník,... asi to nechám na jindy...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2008 20:21 Žena Laduschka [120] – Re: filipsi
nemyslím, že by to bylo pravidelnosti spínání, nasadila jsem nový osvětlení a rostlinky se mi po tom solidně rozrostly, teď mi má někdy dojít PMDD, takže jak jsem tu byla poučena, místo řasobijce teď budu hnojit levnějc. mimochodem úbytek řasy je celkem vidět, po tom, co mi ruducha zabírala přes půlku nádrže, tak teďka mizí i z rotal, který pod ní ze začátku vůbec nebyly vidět. a ty teďka nastartovaly fajn růst. jedinej problém, kterej ustupuje pomalejc je klasická černá ruducha na listech anubiasu, který to bude asi trvat dýl, ale napadlý sou zatím jen ty starý listy, takže to vypadá, že se to pomalu ale určitě lepší. tak, tolik k řasám. teď k spínacím hodinám. teď k mýmu "vlastnímu názoru". nevím, co vás furt tak strašně irituje na tom, že si hned neběžím koupit spínací hodiny do obchodu, snad už jsem jasně řekla, že potřebuju koupit důležitější věci a akva dovybavuju postupně, holt najednou to nejde, pracháč prostě nejsem. osmoza mi přijde v tuhle chvíli fakt důležitější. tím neříkám, že si spínačky někdy v budoucnu nepořídím, což už jsem tu x-krát napsala, ale stále se mi tu omílá, jak jsem hloupá, že si je hned neběžím koupit. podle mě bez nich do teď i dál "přežila" spousta akvaristů, čili to nepovažuju za tolik důležitou věc, jako změkčit vodu, když by tvrdá mohla ublížit nejen rostlinkám, ale i rybkám. a myslím, že je v dnešní době celkem fajn, když maj lidi vlastní názor, poslouchaj názory tech druhých, ale nechaj si to třeba ještě nějakou dobu projít hlavou, jestli to je fakt to pravý vořechový. Protože, když mi tu dva, tři akvaristi tvrděj, že to je prostě to nejlepší na světě, tak dát takhle na každýho, tak asi zajdu do klasickýho akvateraxa zaměřenýho na značky, kde mi prodavači řeknou, jak výborný jsou tyhle výrobky a jak se bez nich moje akva prostě nemůže obejít.. toť asi tak můj dnešní proslov.. :-|
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2008 13:23 Usine – Re: Laduschka
Jak je vidět tak jsi velký odborník v akvaristice, už nepotřebuješ naše rady a po vzoru některých tobě podobných začneš radit sama jak na to. Už se na to těším. potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2008 13:21 Muž filipsi [1295] – Re: PentueR
Proste Laduschka ted musi byt chlap, a stat si za svym, ze to potreba neni, a ocekavat pomoc radeji od osmozy a rasobijce (prinejmensim do te doby, nez rezignuje a hodiny v tichosti koupi).
Sam vim, jak vypada pravidelnost pri rucnim spinani, Rozladily se mi digi hodiny po vypadku proudu (kram cinsky, brr, propriste vim, ze pouze zsd 16, s temi mam zkusenosti jen pozitivni), a nez se dokopu k tomu opet naladit, spinam par dni rucne. Sviceni 8-15 hodin, jak si vzpomenu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2008 12:35 Muž PentueR [256]
Jestli se nepletu, začalo vlákno řešením ruduchy a její výskyt silně závisí i na tom, jak dobře rostou rostliny, což potažmo závisí na kvalitě i délce osvětlení. Což, když řešíš prstíkem na vypínači podle momentální situace, nijak problému ruduchy nepřispívá... ehm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2008 11:43 Žena Laduschka [120] – Re: vaclav
opravdu si nemyslím, že je to tak důležitý, že bez toho vcípne veškerá flora a fauna v akva. Po jedenácti hodinách svícení už jsou kytky svinutý, listy k sobě, a to je znamení, že se má zhasnout, čili jim takhle doba zřejmě vyhovuje. Opakuju - spínací hodiny = dobrá věc, ale akva bez toho v pohodě přežije X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2008 07:59 Muž Yirka [9126] – Re: isamik
V Hornbachu jsem koupil mechanické již za 85 CZK/ks :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2008 22:18 Muž filipsi [1295] – Re: Laduschka
No, ono by se dalo par investic pripadne seskrtat (bivoj, rasobijec, ph-acid ..., takovy dennerle co2 take neni nejlevnejsi, a to jen z tech, o kterych pises), a bylo by na nekolik hodin. Po me nekdo chtit, abych mu rozsvecel a zhasinal, dostane ty hodiny jako darek hooodne rychle.
Jsem zvedavy, za jak dlouho to bude u tebe, dej vedet.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2008 22:10 Žena bucliik [99]
na to bys určitě přišla, jen se nastaví kolik je hodin a pak si zamačkáš čudlíky podle toho kdy chceš aby ti svítilo a už nic víc-žádný nastavování jednotlivých zásuvek ;-) když jsem na to přišla já tak všichni :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2008 22:05 Usine – Re: Laduschka
Deset hodin svícení je málo. Já svítím 13 hodin a rostliny už poznají kdy den skončí a i se podle toho chovají. To samé platí ráno. Rozsvěcet a zhasínat kdy se ti zachce na ně má určitě negativní vliv. Každý začátečník to zjistí a první co si koupí po akváriu jsou spínací hodiny. Někdo to ale zřejmě neumí pochopit. Proto ti doporučuji zařídit si akvárium bez rostlin. Nebudeš potřebovat ani reverzní osmózu. Třeba Africkým cichlidám tvrdá voda nevadí a je jim jedno kdy a jak dlouho jím budeš svítit. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2008 21:50 Žena Laduschka [120] – Re: isamik
pro studenta šetřícího na RO každá koruna dobrá :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2008 21:44 Muž isamik [180] – Re: Laduschka
ono nejakych 200kc zase neni tolik :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2008 21:42 Žena Laduschka [120] – Re: filipsi
já neříkám, že mám budíka nastavenýho na určitou hodinu... prostě zhruba ve stejnou dobu když vstávám rozsvítím, ale svítím vždycky deset hodin, minimálně, a když si líp přečtete předchozí reakci, tak i líp pochopíte, že dovolený netrávím doma (pro jistotu: mám někoho, kdo se mi o to může postarat) a když si to přečtete ještě jednou a líp, tak netvrdím, že časový spínací hodiny jsou prostě naprd, jen tvrdím, že si zatím bez nich vystačím (spousta akvaristů bez nich "přežívá" a bez problému - divný,co?), možná že do budocna podniknu nějakou investici do tohohle, ale ještě podle mě to nejni zrovna to nejnutnější, kvůli čemu bych musela ještě dneska letět do obchodu a bez čeho se akva prostě neobejde..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2008 21:26 Muž filipsi [1295] – Re: Laduschka
Akva neni vaclavovo, ten ma naopak skoro bych rekl (snad neurazim) "staromilske".
Ono obcas, kdyz X lidi opakuje nejaky nazor, stoji za to se nad tim prinejmensim zamyslet, byva to casto tak, a svehlavemu cloveku jen trva delsi dobu na to prijit, a ma tu cestu trnitejsi.
Ale jinak samozrejme nikomu neberu nazor, ze nejlepsi je rano vstat podle potreb rozsviceni svetla, z koncertu prichazet v polovine, protoze je treba zhasnout, a dovolenou travit doma.
Absenci spinacich hodin temer zadnou el. neusetris, to uz vaclav psal, staci se podivat na jejich spotrebu.
Akvaristika vetsinou byva dost energeticky narocna, osulit se to moc neda.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2008 21:24 Žena Laduschka [120] – Re: filipsi
tak nějak mám štěstí na to, že mám doma furt někoho po ruce, že když na delší dobu někam odjedu, tak se mi o zapínání a vypínání elektriky a krmení postará, takže pohoda. Možná že si něco takovýho do budoucna pořídím, ale teďka je v plánu ta RO, protože to je nutnost - voda ze studny má něco kolem dvaceti stupňů celkový tvrdosti, v tom by ani ty rostlinky nerostly, o terčích nemluvim, a ředění kupovanou destilkou je celkem drahý řešení... :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2008 21:16 Žena Laduschka [120] – Re: vaclav
jinak Vaše akva jsem obdivovala už myslím na akvarista.cz, je to docela zajímavý, možná to je "budoucnost akvaristiky", vypadá to fajn, ale je fakt že takový akva by mě asi nebavilo, nehledě na to, že cenu elektřiny ty chytrý lidi od ČEZu budou stále stupňovat. Ale to je věc názoru. hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2008 21:13 Žena Laduschka [120] – Re: vaclav
jo, jasně, jsem skrytě blond smich k tomu jen můžu říct, že miluju lidi, který sou si jistý, že ten jejich názor je prostě tisíciprocentní pravda a nikdo jinej mít odlišnej názor prostě nemůže mít... :-D jinak přeju hezkej den X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.07.2008 20:25 Usine – Re: Laduschka
Technika na tebe www.akvarko.cz/… :-) pátý obrázek od zhora.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2008 20:19 Usine – Re: Yirka
Asi jí to nevysvětlíš, bude mít sice reverzní osmózu, světla ale bude zapínat ručně. Z blondýnkami je to někdy těžké. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2008 20:17 Muž filipsi [1295] – Re: Laduschka
pokud jsi doma, neni to problem, kdyz si pamatujes. ale co kdyz clovek jede pryc, dovolene, atd.? Ja vidim to spinani jako absolutni nezbytnost.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2008 19:59 Muž Yirka [9126] – Re: Laduschka
Hm, není nic snadnějšího, než do spínaček dát klasickou roztrojku a do ní vše, co chceš najednou sputit(vypnout), takže 2x zářivka, 1x CO2. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2008 19:53 Žena Laduschka [120] – Re: mili512
asi tak... teď jsem navíc přemejšlela, že současně se zapnutím světa pouštím ručně i CO2 (už slyšim názor některých:"jsi sto let za opicema", ale kašlu na to, šetřímě elektriku), takže asi fakt zůstanu u klasiky...takže "růčo" ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2008 19:47 mili512 – Re: bucliik
Já tyhle spínačky mám taky a nestěžuju si.I když mi trvalo skoro celé odpoledne tone než jsem na to přišla,jak se štelujou :-D .Ale každej holt máme hlavu na něco jinýho! smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2008 19:23 Žena Laduschka [120] – Re: isamik
heh, tojo, některý vysokoškoláci nestudujou holt elektrotechniku, ale třeba jazyky... s timhle fakt nemám zkušenosti, někde jsem viděla takovou tu rozpětku, kde šlo digitálně nastavit každou zástrčku jinak,ale teďka to nějak nemůžu najít, stejně to bude asi brutálně drahý.. asi to nechám při starym, myslim, že když to zapnu o nějakou tu hoďku pozdějc a zase o tu hoďku pozdějc aby to vyšlo na tech deset hodin vypnu, tak by to nemělo podle mě nadělat nějakej bordel. vypnout to večer se ještě dokopu. Jinak zářivkový tělesa mám dvě, takže by musely bejt dvoje spínačky, ale fakt na to zatim kašlu. ale i tak dík za rady ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2008 18:49 Muž isamik [180] – Re: Laduschka
Nejak jsem moc nepochopil jak to myslis? Na "roz-dvojce, roz-..." das hodiny pouze na tu zasuvku, ktera spina el.osvetleni, a zastrcku zastrcis do techto hodin. Ostanich spotrebicu nezaponenych na tyto hodiny se zmena neprojevi. Moznost postupneho rozsvetcovani vice svetel je mozne resit nakupem vice spinacich hodin. Jeste drobna pripominka spinaci hodiny by nejspise nemely byt zapojeny v kaskade, tedy jedny hodiny do druhych.

Kus neni vysokoskolak jako vysokoskolak ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2008 18:44 Žena bucliik [99]
juju, jak nasal kus, do spínacích hodin mám zapojený jenom zářivky a větráček(teď v létě), zbytek techniky jede nepřetržitě-mám u akva roztrojku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.07.2008 18:06 Muž kus [200] - Rostliny – Re: Laduschka
Laduschko,neřež to,nech to všechno pěkně při starým.(jen pro studenty VŠ:spínaný je pouze osvětlení,aby člověk nemusel třeba v 9 večer vstát z pohovky a vypnout světla nad akváriem)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2008 17:47 Žena Laduschka [120] – Re: bucliik
he, to máte nastavenou jen jednu zásuvku...? no, nevim jak vy, ale já nechávám přes noc běžet filtr a topení.. nevím, jak to vyřešit, aby mi to spínalo myslím jen 4 zásuvky, pokud možno postupně... coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.07.2008 16:28 Žena bucliik [99]
já mám špatnou zkušenost jen s digitálníma(nevím zda se tomu tak říká, ale čas byl na displeji digi)- ty se nám nějak napodruhé nepovedlo rozchodit.
já mám tyhle a jako že su naprostý pako na elektriku a vše okolo, tak tyhle umím i nastavit :)
elektronika.svet-nakupu.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2008 16:09 Žena Laduschka [120] – Re: vaclav
a vypadáte, že máte s nějakýma dobrou zkušenost, můžu poprosit o tip? :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2008 16:02 Žena Laduschka [120] – Re: vaclav
vypínám a zapínám v podstatě pravidelně a dbám furt na to, aby se svítilo min. 10 hodin denně, jen někdy za dlouhou dobu mi to nevyjde,no..možná o nich budu uvažovat, ale zatim je plánovaná investice max. do reverzní osmozy, tak uvidíme, třeba časem..:)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2008 15:32 Usine – Re: Laduschka
Spínací hodiny jsou nutnost. Žádnou velkou spotřebu nemají. To tvoje zapomenutí vypnutí osvětlení pokryje jejich spotřebu na hodně dlouho. Rostliny se konečně dočkají pravidelného osvětlení aspoň 12 hodin a ne toho kdy ty jsi vzpomeneš vypnout nebo zapnout světlo. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.07.2008 13:55 Žena bucliik [99]
no vidíš, tak o žraní elektriky hodinama jsem ještě nepřemýšlela( přítelův taťka asi taky ne, jinak by nám kromě zářivek vytahoval i je:-D)
To jo, chudáci, já bych byla pěkně protivná kdybych si nemohla usnout kdy chci a pořád nade mnou někdo svítil .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2008 13:45 Žena Laduschka [120] – Re: bucliik
nene, na spínací hodiny kašlu.. drahý a žerou elektriku :) ale jinak co tak čtu po webu, tak tech dvanáct hodin by mělo bejt maximum (chudáci ryby nevyspalý, žejo...) :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2008 13:28 Žena bucliik [99]
co koupit spínací hodiny ;-) stojí pár korun, dělají tolik....a chtějí tak málo :)
myslím že těch 12 hodin by mělo stačit...i když já a moje kytky :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2008 11:52 Žena Laduschka [120] – Re: filipsi
dobře, extra pro vás se co nejdřív pokusím udělat fotky tý ruduchy, jinak osvětlení jsou dvě T5 - každá 39 W a jedna normal blbá GLO, 30 W. Jinak včera jsem přijela domů až po jedenáctý hodině a vzhledem k tomu, že mi nikdo nevypnul světlo, tak logicky ještě svítilo, a docela mě ráno překvapilo, že ruducha, či co je to za mrchu, mi docela vymizela z rotal, tak jsem na to zvědavá, jestli se to začíná samovolně lepšit, nebo že by to chtělo svítit delší intervaly...(víc jak dvanáct hodin..? - ale to je moc,ne? většinou svítím tak deset až dvanáct hodin..) coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2008 22:30 Muž filipsi [1295] – Re: Laduschka
Cekat, ze to bude za tyden po poradnem odkaleni a dva po instalaci poradneho svetla (je poradne?) super a nevitane rasy zcela zmizi je trochu moc optimisticke (nekdy se to stane, ale vetsinou je treba pocitat mesice). Bud trpeliva.
Byla by nekde detajlnejsi fotka te hrozne ruduchy, co u tebe bydli? V prezentaci jsem nic hrozneho nevidel.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.07.2008 22:03 Muž Sid [6637] - Rostliny – Re: Laduschka
Laduschko, je rozdíl, jestli chcete likvidovat ruduchu např. v prodejní nádrži někde v akvaristice a nebo v rostlinném akvišku.
Pro to druhé platí, že je třeba nastavit optimální podmínky vyšším rostlinám. A to může mimo jiné vyžadovat i přihnojování některou živinou nebo živinami.
K tomu je podle mne nejvhodnější používat jednotlivé komponenty PMDD.
(Pro to první akviško stačí trocha SAVA...)
Máte někde prezentaci, ať je možné si udělat představu, "co s tím?"?
EDIT: Už jsem si všiml - na Akvaristovi. Ale krom toho, že máte kryt s T5, nepíšete nic o osvětlení?!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2008 21:43 Žena Laduschka [120] – Re: Sid
sakra, tady co člověk, to názor.. takže říkáte, na hnojení /PMDD/ se vykašlat..? jen CO2? coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2008 21:41 Muž Sid [6637] - Rostliny – Re: Laduschka
...takže podle Vás dál dávkovat hnojivo na povzbuzení, mít dobrý osvětlení a přihnojování CO2, pravidelný čištění akva a všechno bude časem v pohodě..?
Pod to bych se podepsal. :-)
Až na to použití "Řasobijce" jako "hnojiva na povzbuzení". Tento prostředek bych si vzhledem k nejasnému složení a příliš obecnému, (konkrétní podmínky v daném akva nezohledňujícímu), dávkování nevybral.
Ale princip je v pořádku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2008 21:40 Usine – Re: Laduschka
Z hnojením bych ještě počkal CO2 bohatě stačí. SAE je také jedna z možností, ale jak píše Sid ruduchu nežerou. Jen jí brání jejímu vzniku, tím jak "oškrabávají" okraje listů kde se většinou tvoří. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.07.2008 21:32 Muž Sid [6637] - Rostliny – Re: xOB
Nekolikrat zminovano, jako rychla pomoc naprosto spolehlive funguji parmicky siamsky (SAE), akvarko "uklidi" behem par dnu...
To je vaše osobní zkušenost?! Zajímavé...
Že si tyhle rybky přilepšují seškrabáváním přisedlých řas, to uznávám, ale že by se někdy pustili do ruduch, to jsem nikdy nepozoroval.
Možná proto, že se v dotčených akváriích nikdy nepodařilo nastolit a držet totální hladovku až do vítězného konce, t.j. do okamžiku, kdy SAE začnou žrát ruduchu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2008 18:51 Žena Laduschka [120] – Re: vaclav
no,nevim, docela se bojim, aby to kytky neodnesly...takže podle Vás dál dávkovat hnojivo na povzbuzení, mít dobrý osvětlení a přihnojování CO2, pravidelný čištění akva a všechno bude časem v pohodě..? :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2008 12:25 Muž pakozdy [17] – Re: xOB
no moja sae sa samovolne preorientovala na krmivo pre rybicky a na riasy kasle - hovoria ze je to bezna vlastnost odrastenych sae.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2008 10:46 Muž xOB [83] - Cichlidy
Nekolikrat zminovano, jako rychla pomoc naprosto spolehlive funguji parmicky siamsky (SAE), akvarko "uklidi" behem par dnu.
S laborovanim ohledne hnojeni je to na dlouho a pak uz pro nektery rostlinky muze byt pozde (vlastni zkusenost :-( )

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2008 10:27 Usine – Re: Laduschka
První reakcí je vyšší výskyt ruduchy, chce to ale vydržet a pokud to děláš správně tak začne ustupovat. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2008 08:03 Žena Laduschka [120] – Re: Dahak
no, sem po ránu dostala celkem šok, páč mi přes noc celkem ruducha zasvinila moje rotaly, doufám, že to přežijou, holky jedny, nějak to tu řasu povzbudilo, to mám teda radost... :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.07.2008 19:39 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: Laduschka
Rasobijec nebude nic jinyho nez hnojivo pro rostlinky :).Ono to ma svoje oduvodneni rostlinky lip porostou budou spotrebovavat vic zivin a na rudou ruduchu se jich tak moc nedostane.Zacala se mi potvora taky trosku objevovat tak asi prihnojim PPMDckem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.07.2008 18:47 Žena Laduschka [120] – Re: Sid
dneska nasazenej Řasobijec od Rataje, na infu tohohle výrobku jsem se dočetla, že mám taky spíš víc hnojit CO2, takže chyba napravena, dík za informaci i tobě,, jinak ten filtr zrovna extra nevětral, jen jsem se dočetla, že v rostlinných akva, či v akva, kde těch rostlinek je celkem víc, má bejt průtok filtru objem akvária za hodinu, taxem to musela rapidně snížit. Jinak toť vše, až bude něco novýho, tak zase napíšu :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.07.2008 10:17 suchysvatonovice
Také jsem měl donedávna problém s ruduchou,zarůstala mi rostliny a v jednom akva i sklo.Zdá se,že jsem problém vyřešil tím,že jsem začal hnojit CO2 a PMDD(bez NO3 toho mám dost) + vykoumání proudění a několikanásobný objem filtračních médií(hlava + akvacit,který je v plastové piksle s otvory).Rostliny nastartovaly bouřlivý růst a postupně jsem se zbavil zarostlých listů a v některých případech i celých rostlin.Rostliny mi živořily a chcípaly a teď naopak řeším problém,že už do akva přestávám přes rostliny vidět.Takže fungují mnohokrát zde opakované věci a trpělivost a zkoušet,prostě je třeba to vyladit.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [38] ...... 42 43

Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 47637x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/5522-ruducha?od=1851