Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Ruducha

 

NápovědaFórum » Řasy » Ruduchy 

Přejít na předchozí stránku 22 Přejít na další stránku   1  
Ruducha
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2011 08:33 Muž Tudy [330] - KrevetkyRe: petulinakk
Ano, ruducha zvaná Jelení paroh.
S různýmu druhy ruduch jsem bojoval 2-3 měsíce po založení nádrže, pokud se člověk vystříhá větších chyb, nemění prudce podmínky v akva, pořídí si větší množství rostlin, tak se časem v akva vytvoří jakási ronováha a řasy ustoupí. Různé druhy ruduch mám dodnes (např. černá štětičková ruducha na kořeni), ale vyskytují se jen sporadicky, beru je jako přirozenou součást akvária.

Edit: po přidávání CO2 se řasy opět více rozjely, ale to odpovídá výše uvedenému a je to normální - změna na kterou řasy reagují nejrychleji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2011 22:21 Žena petulinakk [2016] Re: Sid
Podle barvy take :) ale i jinak vypadá - černou ruduchu mám velmi krátkou, hustší, ve svazku který vyrůstá jakoby z jednoho místa a rozvětvuje se.
Na kořeni je řasa delší (do cca půl cm), velmi řídká - jednotlivé štětinky, ne chomáčky. Ta je pak i na některých rostlinkách.
Takže i to může být ruducha?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2011 21:59 Muž Sid [6637] - RostlinyRe: petulinakk
...je pravdou že ruducha aspon zatím není na kořenu, na kořenu se tvoří naopak zelená řasa hehe...
Jste si jistá, že jde o zelenou řasu? hmm
Pokud tak usuzujete jen podle barvy, pak vězte, že ruduchy mívají všelijaké zbarvení včetně zeleného. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2011 21:37 Žena petulinakk [2016] Re: HaDaS a Sid
Děkuji za názory, je pravdou že ruducha aspon zatím :) není na kořenu, na kořenu se tvoří naopak zelená řasa hehe, myslela jsem to spíš tak jestli kořen nemůže uvolňovat "něco" co ve vodě napomáhá jejímu růstu a šíření.
Ruducha je na anubiasu (to chápu, protže je pomalu rostoucí), je na lilaeopsis novae zelandiae (to chápu taky, při slabém světle v našem akva spíš živoří, ale byla to "pozornost podniku" od aqua-daho, tak je tam :)) a taky se objevila na jávském mechu, což už chápu míň, protože tomu se daří.
Není naopak na eleocharis parvulus, který tím slabým světlem taky asi brzo umoříme, není na lilaeopsis mauritiana což mě překvapuje protože by s l.nov-zelandiae měly mít podobné nároky, tak proč tam ano a tam ne?? není na stonkovkách ani aponogetonu :)
Takže z čistě "vědeckého" a "výzkumného" hlediska zajímavý mix :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2011 18:53 Voloduson
Digimonka... Pri vsi ucte dokazes vubec s jistotou rict, ze jde o ruduchu? Nevypadas jako nejzkusenejsi akvarista... A ruducha se velmi lehce zamenuje treba se sinici (v ocich lidi co nevi o co jde)... Asi by bylo dobre sem dat alespon fotku te rasy...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2011 17:51 HaDaS Re: Sid
Toto nedokáži zpochybnit a ani se o to nesnažím. Ruduchu jsem v akva již měl. Kdo ne? V první řadě se mi ale objevila tam kde je velký proud a nejintenzivnější osvětlení. Tzn. u vývodu filtru na listech rostlin, které byly nejblíže hladiny (i vývodu). Poté se začala postupně šířit po rostlinách v celém akva. Následně jsem zasáhnul. Asi nestačila ke kořenům dojít. Hodná :-D .
Je ale pravda, že otázka zněla jinak. Díky za upozornění. To se cení. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.10.2011 15:03 Muž Sid [6637] - Rostliny
...nemyslím si, na rozdíl od jiných, že by spouštěčem bylo dřevo v akva...
"Spouštěči" ruduch budou jiné faktory, než "dřevo v akva". Ale Petulinakk pokládá jinou otázku. ;-)
Cituji: "...chtěla bych znát váš názor jestli může k růstu ruduchy napomáhat kořen v akvárku?"
Vnímáte ten obsahový rozdíl.:-)
Mít v akva dřevo neznamená automaticky mít v akva ruduchu.
Ovšem když se vám v něm objeví, se dřevem si náramně rozumí. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2011 14:53 Muž Sid [6637] - RostlinyRe: petulinakk
Ano. (Jak bylo některými mnohokrát opakováno a jinými zpochybňováno. :))
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2011 14:40 Muž ČichavecTom [92] - RostlinyRe: digimonko
přidej rostliny co se vejde (sežeň zde v inzerci nějaký plevel rychlerostoucí zdarma nebo za pakatel), nevypínej filtr (už nikdy!) a pokud to jde tak trochu přiškrť průtok, nesmí čeřit hladinu, pokud máš vzduchování tak to vyhoď do koše, ten hrad taky vyhoď do koše, pokud jsi to komplet vyčistil a nemáš zajetej filtr tak tam dej nějakej ten sera nitrivec (nebo raději levnější daja biofiltr nebo jak se to jmenuje), měň teď často vodu (třeba 1x za tři dny půlku objemu následujících 14 dní), moc nesviť (max. 8 hodin denně), na čem je ruducha tak to vyndej - napadené šutry převař v hrnci, napadené rostliny buď do sava (recept tu někde jistě najdeš), nebo vyhodit.

Toto jsou obecná doporučení, která obvykle pomáhají. Doporučuji si o tom hodně číst a hlavně přemýšlet nad souvislostmi! Žádný univerzální návod neexistuje...

hodně štěstí...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2011 12:53 HaDaS Re: digimonko
Vyčistil jsi komplet celé akva? V sobotu? A to tam máš už rybky? Máš nějakou čerpací hlavu, co ale na ní? To je ten molitánek co vidím? Zasadil jsi už napadnuté rostlinky ruduchou? Vypnul jsi filtřík?
myslím si, že na všechny otázky je kladná odpověď.
A má odpověď na tvoje dotazy zní : "Všechno špatně!!!"
Já jsem udělal taky hafo chyb, ale ptát se na to na co se ptáš ty, a ještě zdě uvádět že o tom vlastně vůbec nic nevíš, je docela smutné.
Bublifuk na 200 l je docela málo ... začni studovat ... a začni třeba tímto : rybicky.net/clanky/578-vhodna-temata-pro-zacatecniky
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2011 12:15 Muž digimonko [0] Re: HaDaS
proc myslis? kvoli tomu ze som odstavil filter? ako ten mam v plane max jeden dva dni ci sa to bude rozsirovat ale bublifuk som nechal zapnuty
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2011 10:09 HaDaS – řasa vs. dřevo
petulinakk napsala: ... chtěla bych znát váš názor jestli může k růstu ruduchy napomáhat kořen v akvárku? Jedná se o fingerwood ...
Někdo tvrdí že ano. Já mám ve svém 135 l akva dva velké kořeny z obchodu, ty jsem asi 20 minut povařil a po vychladnutí instaloval do akva. Dále v něm mám jeden kořen z lesa, který jsem vykartáčoval a převařil. Pak jedno vyplavené mořské dřevo, které bylo upraveno jako koupené kořeny, a čerstvou větev zbavenou kůry a vypálenou v troubě.
S řasou jsem bojoval taktéž, ale nemyslím si, na rozdíl od jiných, že by spouštěčem bylo dřevo v akva. Vše jsem vyřešil častější výměnou vody, doplněním rostlin, přesměrováním proudu vody, dávkováním CO2 a nyní již i přihnojováním PMDD. Řasy typu ruducha vymizely po pohledové stránce prakticky absolutně po cca 3 týdnech. Nyní mám v akva na větývce a kořenu z lesa pouze zeleňoučkou řasu. Vypadá jako mechový koberec. nikde jinde se neobjevuje a velice se mi zamlouvá. Takže doufám, že mi tam vydrží a nezmizí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2011 09:59 HaDaS Re: digimonko
Tak to jsem zvědavý, co ti na to odpoví zdejší žraloci. Docela se na to těším. Jestli se k tomu odhodlají.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2011 03:12 Muž digimonko [0] digimonko
Fotka k příspěvku ahoj

chcel by som sa poradit. v sobotu som kompletne vycistil akvarium mal som kaminky vonku aby som ich umyl akvarium som uplne vycistil napustil som ho a dneska ( to je po 3 dnoch) som si vsimol ako sa mi tam zacali robit cerne ruduchy. akvarium je uplne ciste takze nedostatocnou udrzbou to nemuze byt. momentalne mam 200 litrove akvarium ked som mal 60 litrove akvarium tak tam sa my to nestalo nikdy. moze to byt aj filtraciou? mam filtraciu powerhead 201 ( 450l/h). filtraciu som momentalne vypol. pomoze to? alebo moze to byt tym ze je tam zatim malo rastlin? lebo je my to divne ze za tak kratku dobu sa to tam ukazalo.dakujem za radu
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2011 21:49 Žena petulinakk [2016]
Zdravím, taky se mi v akvárku objevila černá štětka, zatím ne nijak extrémně ale nechci to nechat rozjet. Ve větším akvárku měním ted kvůli tomu obden asi 1/5 vody, omezila jsem krmení, nakoupila ještě pár rostlinek (aponogeton roste doslova jak blázen :)) a chtěla bych znát váš názor jestli může k růstu ruduchy napomáhat kořen v akvárku? Jedná se o fingerwood, sama netuším co je to přesně zač :)
Všimla jsem si totiž dneska miniaturní ruduchy na jávském mechu i v krevetárku, kde je momentálně 8 krevetek a vůbec nekrmím, je tam jen dubový list a také kořen fingerwood.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2011 09:30 Muž ČichavecTom [92] - RostlinyRe: Helena
No vidíte, ono to není zas tak složité, stačí u toho trochu myslet a být důsledný ;o)
Ty kamínky na kterých je seberte a převařte je v kastrólu. Anubiasy bych také vyndal a dal bych jim rychlou kůru v manganustanu draselném nebo savu. Jak připravit takovu kůru jistě najdete zde v jiných diskuzích...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2011 18:41 Žena Helena [0] - Živorodky – ruducha
všem ahoj, tak jsem z veliké části tu ruduchu už vyhubila. Ještě je ale už ne v takové míře jako byla. Teď je jen pár listů anubisu lemovaných černě a trochu je po kamínkách na dnu. Z jeskyněk jsem ji vydrhla a spařila horkou vodou, ze začátku jsem vodu měnila obden ale později už jsem nebyla tak pečlivá. Nicméně jsem ráda, že se mi s Vaší pomoci podařilo ruduchu usměrnit. Takže veliké díky všem radám :-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2011 09:52 Muž ČichavecTom [92] - RostlinyRe: Sanka
Vodu měnit častěji. 1x za týden polovinu je optimální. Pokud máš problém s ruduchou, měnil bych dočasně 14 dní častěhi - obden 1/4 vody. Na tuto dobu bych taky o něco stáhnul světlo - nevím jak svítíš a jaký je výkon, v prezentaci to není uvedeno. Každopádně růst některých řas se dá poměrně dobře regulovat světlem. K tomu hnojení - rozhodně bych doporučil PMDD. Bioflor neobsahuje dusík ani fosfor - co když ti tam právě tyto chybí?
Taky více rostlin pomůže. Pokd je jich opravdu hodně, celé prostředí je mnohem stabilnější...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2011 21:55 Muž hawok [64] - ČtverzubciRe: Sanka
Bioflor od dajany? A nenastartovali se rasy hned potom co se zaclo hnojit? Ja blbec jednou do akvarka nalil asi 1/4 doporucene davky a rasy mi t odstartovalo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2011 17:19 Muž Filip980 [398] - RostlinyRe: Dwarfy
Tak bych zkusil krevetky, ty taky docela pomáhají nebo black molly.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2011 17:10 Žena Dwarfy [156] Re: Filip980
Jojo, ty jsem zapomněla dodat. Akorát do 50l akva, jako má Sanka, se moc nehodí...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2011 17:04 Muž Filip980 [398] - RostlinyRe: Dwarfy
Ještě bych tomt tvému tématu dodal pořídit ještě nějaké doporučované likvidače (parmička černopruhá), které by ji potom rychleji odstranily.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.09.2011 13:10 Žena Dwarfy [156] Re: Sanka
Tak mně na ruduchu pomohly zde uvedené opatření. Pořídit hodně rychle rostoucích rostlin, míň krmit a pravidelná údržba. Je fakt, že je to běh na dlouhou trať, ale nejdřív se přestala rozšiřovat až zmizela úplně... za cca 3 měsíce bylo po ní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2011 12:56 Muž Sanka [10] Re: Sanka
Tak koukám,že se debata bohužel nikam moc nepohla.. :( V pondělí jsem čistil nádrž a bohužel opět mě čekalo vybírání napadeného dna ruduchou.. :(

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2011 10:44 Muž Sanka [10] Re: romant
Filtr je tam pořád Atman A200,akorát je na něm nový biomolitan,ten předešlý jsem o něco zkracoval tak asi o cca 1cm,ale ten jsem ho tam radši víc narazil,snad to nevadí..Momentálně nedávám ani olšové šištičky,ani nic na úpravu vody,ani bioflor,jen přidávám CO2..Teď jsem četl že by s tou ruduchou taky mohlo pomoct světlo,ale bohužel do toho krytu se dá naistalovat jen jedna zářivka..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2011 10:24 R Muž romant [27987] Re: Sanka
Jaký filtr je tam tedy teď? Co to hnojení jak se píše v prezentaci?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2011 10:14 Muž Sanka [10] – Ruducha neustupuje
Ahoj,tak se jdu zase poradit,trápí mě ruducha,myslím,že to pořád není nějaký extrém,někdy se objeví na nějakém lístku,ale divím se,že se mi začala dělat i na filtru,který jsem potom radši vyměnil za nový,ale ještě divnější mi přijde,že na mém dně se dělá poměrně hodně,mám aquaclay ground a při každém číštění vyberu pořádnou hromádku kamínků na kterých je ruducha..Krmím málo,někdy i obden,protože zapomenu,ale ne že by jsem potom toho nasypal do akvária jednou tolik,filtr mám teď teda nový,vodu odkaluju tak jednou za 14 dní - v tom možná bude problém,filtraci mám puštěnou na nejmíň a žádné kořeny v akvráiu už nemám..Děkuji za případné nápady jak na ní..

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2011 21:05 Rakvista – recidiva
Zdravím,objevila se mi vláknitá řasa a pak i ruducha v krevetárku,poprvé jsem všechny napadené rostliny ostříhal,lávové kameny vyvařil ve slané vodě a důkladně očistil kartáčkem<to bylo poprvé...A nedávno jsem jí opět likvidoval bylo to horší než posledně...kameny i dno jsem teda sice jen vyvařil v nesolené vodě,propláchnul celé AQ neboď má zabudovaný jakoby půdní filtr,dokonce jsem i upravil samotný filtrační systém a ruducha se objevila opět.Už vážně nevím jak se jí zbavit.Mohl by někdo poradit?
PS:foto je v denníku

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.07.2011 13:23 Muž karelchess [45] Re: davidus
To bych pochyboval, ruducha žije z organických zbytků ve vodě. UV ničí živé organizmy jako bakterie, nálevníky, mikroskopické řasy, plísně, popř. vývojová stádia cizopasníků.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.07.2011 13:15 Muž davidus [41] - Cichlidy – UV lampa
Jestliže začnu používat UV lampu zbavím se ruduchy?Děkuji
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2011 17:47 Usine Re: Helena
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2011 10:25 Žena Helena [0] - Živorodky
Ještě jsem chtěla dodat že jsem si vypsala z atlasu rostlin ty nejméně náročné na světlo a rychle rostoucí a dneska sjedu do Liberce snad tam budou něco mít. Po tom prostříhání je to řídké :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2011 10:21 Žena Helena [0] - Živorodky
Fotka k příspěvku
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2011 10:21 Žena Helena [0] - Živorodky
Fotka k příspěvku Děkuji Vám všem za snahu a rady. Nejprve se omlouvám, že reaguji až teď ale dostala jsem rýmičku a pak se ukázalo že ta nemoc je na dýl :)
Takže snažila jsem se uspořádat si v hlavě čím jsem té Ruduše pomohla k růstu a asi to bude tím, že jsem překrmovala každý večer systémem přiměřeně
mám tam hodně ryb
Takže nyní už ob den měním asi 30 l vody
filtr vyperu ve vodě z akvária
ostříhala jsem ty nejvíce zamořené listy
a očistila všechny strany akvária
krmím jako macecha - až si vzpomenu tedy spíš ob den i míňkrát
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2011 21:18 Muž ČichavecTom [92] - RostlinyRe: romant
Amen! smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2011 21:16 R Muž romant [27987] Re: ČichavecTom
Ať už člověk v akváriu kalamitní stav řas má, nebo nemá(vždycky tam nějaký budou), tak je výměna vody nepostradatelná součást základních akvaristových návyků. Častá výměna vody nikdy nemůže být na škodu. Tady to bude chtít, aby majitelka poskytla nějakou fotku té ruduchy, aby se mohla zvolit přesnější strategie boje, ale to podstatné co je třeba udělat a dodržovat zde již a nejen teď bylo napsáno. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2011 21:08 Muž ČichavecTom [92] - RostlinyRe: romant
Ano druhá možnost je nechat světla tak jak jsou a držet živiny ve vodě na uzdě. Tedy nepřekrmovat a nepřerybnit. A nebo mít kvalitní filtraci která si s tím poradí. Možná je to jednodušší, ale myslím že akvárium plné hezkých rostlin je preferovanější cesta...

Bohužel jednoznačná odpověď neexistuje a je více strategií jak udržet rovnováhu.

Shodnem se však na častých a nezanedbávaných výměnách vody. Když jsem řešil ruduchu "jelení paroh" tak jsem měnil každý den nebo dva 1/4 obsahu akvária za čerstvou vodovodní a krmil polovinu obvyklých porcí. Za 2-3 týdny bylo vše v pořádku a najel jsem původní režim...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2011 20:40 Muž radusho [41] moje skusenosti
1 kupil som nerityny /pekne mi vycistili anubiasy/
2 rozdal som nadbytocne ryby
3 vyhodil som z akvarka filter /aj tak len nahanal vodu/
4 kupil som 2kusy SAE
ruducha zmizla postupe asi do mesiaca a uz sa nevratila. podla vsetkeho ale dovodom rozmahania ruduchy bolo prerybnene akvarium.
drzim paalce nech sa boj podari X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2011 20:39 R Muž romant [27987] Re: Helena
Vyměnil bych ten filtr za klasiku v podobě čerpací hlavy a kostky biomolitanu 10x10x20 cm. Velmi, ale opravdu velmi málo bych krmil. Obden postačí a vynechal bych z nabídky ty mražený nítěnky. Vodu bych měnil 30% a klidně více minimálně jednou týdně, víckrát je lepší postup. Pokud se rozhodněš pro ten novej filtr, tak ho nech splečně s tím stávajícím společně běhat alespoň 3 neděle. Po zaběhnutí a odstranění toho původního čistit až když jeho výkon viditelně klesne a bude pořádně ten molitan špinavej, rozhodně nečistit často, až si sám řekne, což ostatně platí o tom stávajícím filtru. Pravidelně odkalovat dno, protože rybí osádka je z těch, co velmi zatěžují vodu odpodníma látkama, ale to odkalování provádět jenom polechtáním dna odkalovačem, žádnou hloubkovou orbu. Co se týká toho dna, nemělo by bejt tvořený štěrkem s větší frakcí(ne více než 4-5 mm), protože tam se velmi rád hromadí a nesprávně rozkládá onen bordýlek od ryb. To osvětlení bych jako zásadní problém neviděl, určitě se najde celá řada rostlin, který tam půjdou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2011 20:24 Muž ČichavecTom [92] - RostlinyRe: Helena
Samozřejmě až bude řasa pryč tak stačí vodu měnit standardně 1x za týden...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2011 20:24 Muž ČichavecTom [92] - RostlinyRe: Helena
Pošlete fotku ať víme co to přesně máte.

Obecně doporučuji měnit každé dva dny cca 1/4 vody. Tím bych začal. Počítejte s tím že bude trvat i několik týdnů než zmizí.
Taky samozřejmě nepřekrmovat ryby.

Co odkalování? Určitě provádíte pravidelně 1x týdně nebo maximálně 1x za dva týdny?
Filtr čistíte?

Ještě mi to nedá... to světlo na velikost akva nic moc. 0.36 W je opravdu málo moc rostlin vám neporoste. Přitom kvalitně zarostlé akva s prosperujícími rostlinami je základ úspěchu a nejlepší prevence řas...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2011 19:38 Žena Helena [0] - Živorodky – ruducha
mám v akvárijku ruduchu už asi měsíc co jsem si ji všimla :( snažila jsem se přečíst veškeré rady a že jich je :)
tak jsem vyměnila třetinu vody
oprala filtr
přikoupila rostliny (ještě bych asi dvě uživila - tedy mám pro ně místo)
ostříhala jsem napadené listy rostlin
jeskyně jsem vydrbala kartáčem a dala do vařící vody
vybrala jsem i kamínky štěrku, které byly napadeny
svítím 12h denně
Je ještě něco na co jsem zapomněla?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2011 15:34 Muž charlie [-3] - LabyrintkyRe: romant
no neco na tom asi bude koren uz jsem vykoupal pozadi taky co slo jsem odstranil porad tam neco je ale min. Zatim se nova nedela tak uvidim. S tim filtrem to je asi tak ze kdyz mam cas a naladu tak ho udelam takze jak to je pravidelne ani nevim ale necham ho co nejdyl jen z nej vysaju tu hrubou necistotu. palec
Diky za rady.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2011 21:23 R Muž romant [27987] Re: charlie
Tomu, kořenu a Anubiasu rozumím. Vykoupej ty anubiasy v Savu. 1:20 , potom opláchnout proudem vody a nechat tak hoďku, dvě dočistit ve vodní lázni a můžeš je dát zpátky do akva. Ta potvora bude po této manipulaci kaput, změní barvu na více do šeda a půjde z těch listů odstranit. Tuto operaci můžeš udělat z tuholistejma rostlinama. Ještě k tomu filtru. Pokud se jeho výkon nějak viditelně snižuje, tak to čištění ano, ale neřekl bych, že je nutný extetní skleněněj filtr čistit každej měsíc. Tomu filtru potom nějakou dobu trvá než se dostane tzv. do pohody a když už je v optimální formě, tak ho znova vypígluješ, což akvárku, podle mě neprospívá. Jestli jsem to s tím filtrem pochopil špatně, tak mě klidně oprav.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2011 21:14 Muž charlie [-3] - LabyrintkyRe: romant
nn jeden venkovni cistim ho kdyz je potreba proste kdiz ma uz dost. no koren je tam jeden taky jsem mel pocit ze na tom ma vinu ale jsou na nem anubiasy tak nevim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2011 20:52 R Muž romant [27987] Re: charlie
Je to nutný čistit filtr jednou za měcíc? To se jeho výkon natolik snižuje, že se musí čistit? Není nad dobře zaběhnutej a tak trochu špinavej filtr. Ty filtry tam jsou dva?
EDIT: Zkusil bych na nějakej čas vyndat kořeny z akva, oni si velmi často s ruduchou rozumějí, ale netvrdím, že to jsou právě oni kdo za to můžou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2011 20:38 Muž charlie [-3] - LabyrintkyRe: romant
mam i valisnerky to je plevel a i nejaky rychle rostouci jen tam asi nejsou psany filtr tak 1 za mesic
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2011 19:59 R Muž romant [27987] Re: charlie
Podle prezentace tam vidím jenom samý pomaleji rostoucí rostliny, takže bych tam přidal nějaký rychleji rostoucí stonovky a omezil krmení na minimum. Krmil bych jenom obden, čímž netvrdím, že to překrmuješ. Co filtrace, jak často je čištěna?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2011 19:53 Muž charlie [-3] - LabyrintkyRe: romant
tak rok min. vodu asi tak 6 mesicu jen co zacali naznaky ras ale ne vzdy se povede nekdy to je za 10 dni nekdy za 4
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2011 19:51 R Muž romant [27987] Re: charlie
Jak dlouho nehnojíš? Tu výměnu vody takto pravidelně praktikuješ jak dlouho?

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [22] ...... 42 43

Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 47637x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/5522-ruducha?od=1051