Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Echinodorus - pěstování

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Druhy rostlin - pěstování 

Přejít na předchozí stránku 11 Přejít na další stránku   1  
Echinodorus - pěstování
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2015 11:26 Muž odikcz [129]
Fotka k příspěvku Rostlina na obrázku je prý rybicky.net/atlasrostlin/echinodorus_indian_red
Mám ji už pár dní. Nejdřív pár velkých listů začalo po okrajích hnědnout. Přes noc na ni ale nespíš zaútočili ancistrusové a všechny listy ožrali (včera to ještě nebylo, takže rozpad to snad nebude). Má cenu takové listy na rostlině nechávat nebo je mam ustřihnout a doufat, že narostou nové?

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2015 15:21 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Bella
Ja mam vubec dojem, ze rostliny u mne vypadaji casto jinak. Co ma byt snadne, mi ani neroste, co ma byt relativne male, zacne za chvili slusne prerustat rozmery z atlasu, a popis barev u mne, to je taky jak z loterie, a jeste se to meni jak zkousim co to chce...

No a pumprdlici, jeste si z nich delej srandu, to by mela byt rybicky.net/atlasrostlin/glossostigma_elatinoides a je to cela uroda snad za rok smich .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2015 15:20 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Josef19
Trochu to sem nepatří ale protože nemáš prezentaci nelze moc posoudit co se ti děje v akváriu, jestli je to poškození od ryb (ancistrus) nebo zhoršenými podmínkami v akváriu. Jedno ale vidět je poměrně dobře a to je nevhodné dno z černobílé drti plné mramoru. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2015 15:07 Žena Bella [1047] - RostlinyRe: Designer
Co jsou zac ti legracni zeleni jednotlivi pumprlici vepredu?
Jelikoz tu reginu mas odemne a byly srostly tak pripadny rozdily jdou na vrub ruznym podminkam v nadrzi.
Ted mam zhasnuto, zkusim to vecer nafotit. I kdyz bohuzel nejsem schopna fotakem zachytit barvy tak jak je vidim ve skutecnosti
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2015 14:29 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Bella
Fotka k příspěvku Tak tohle je muj kousek E. 'Regine Hildebrandt'. Asi bych se mel omluvit, zas tak moc cerveny neni, no ale zeleny rozhodne neni. Ten list vpravo je posledni originalni, ktery zbyl, vsechno listi se kterym's mi ho dala, odeslo (ze by emerzni?), a vyrostlo to rekneme hnede.

Chtel by lepsi misto, a jiste ze bych mel odkalit, akvarko ma ted peci jen k preziti do prestehovani, nejak se mi moc nechce si s tim hrat, kdyz to cele za par dni vypustim a vyberu...

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2015 09:50 Josef19 – Josef19
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den,

Potřeboval bych poradit. Na rostlinách se mi udělali nějaké černé fleky a některé rostliny začínají prosvítat a nevím co stim :-( dekuji za radu

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2015 15:21 Muž ludvik [1082] Re: vaaclav
Jo, ten mám :-) Ale nějak se mu moc nedaří. Listy mu spíš leží ... A to pod ním osmocote pro jistotu mám.

Tím, že nevím co to je jsem myslel, že nevím čeho je to kultivar. Prostě vím jen jak to vypadá. A že to bylo docela drahé.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2015 14:56 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Bella
Ten jsi nechtela, ze jsi na vic cervene :) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2015 14:30 Žena Bella [1047] - RostlinyRe: vaaclav
Se ztracim - a kterej pak je tenhle krasavec? takovy mramorovani a barvicky ma u mne red flame, ale dospelak mel siroky listy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2015 13:06 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: ludvik
Fotka k příspěvku Tak ten máme. Echinodorus 'Purpurea' :-)

Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2015 12:56 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Bella
Asi mam nejake spatne akvarko, mne Regina do zelene nechce, a pritom zelenou barvu poznam, mam i zelene Echinodory :) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2015 11:51 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Bella
Echinodorus 'Bambi' poznáš poměrně lehce má listy od středu trochu do V
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2015 11:31 Muž ludvik [1082] Re: Bella
Živé mají podle mě jen v kamenném obchodě. Kutná Hora, Kolín (a volat se musí když tak do obou, protože spolu asi nemluví). Bohužel většinou to jsou takové ty trvanlivější věci jako Anubiasy, Cryptocoryny, Microsoria. Ale občas se tam nějaká lepší věc také najde ... Tuhle jsem tam našel Ech. Purpurea. Sice také nevím co to je, ale kdyby se mi dařil, tak je také velice pěkný. Menší, barevně flekatý, také do červena.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.02.2015 11:22 Žena Bella [1047] - RostlinyRe: ludvik
Super, dik za info.

V katalogu Aquafleru neni vedeny (ale midi fleur vypada zajimave), a Profizoo nema na strankach seznam rostlin :-( Vis jeste o nejakych jinych zajimavych (cervenych) kultivarech, co by tam mohli mit, nebo kteres tam videl?

(nemammistonemammistonemammisto tone ale sakrys, jeste jeden by se nekam urcite upichl, kdyztak dam jinej echaz z kola, teda z akvarka ven)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2015 11:13 Muž ludvik [1082] Re: Bella
Profizoo. A bere většinu z Aquafleur. To je vše, co vím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2015 11:12 Žena Bella [1047] - RostlinyRe: vaaclav
Az se mi namnozi budes prvni komu ho nabidnu :-) Nenabizela jsem ti ji, protoze to vypadalo, ze to nerozdycha (to samy Aflame, taky se tvari uz nekolik mesicu vselijak)

Fotky mam z internetu nakoukany, coz o to, ale u me jsou si proste vzhledove podobny. Medoura mam od Mouchy, Bambiho od tebe... Ted mam prave v akvarku prcky - neco co nevim, ale muze to byt jedine Bambi nebo Medour, pak prcek urcite od Bambiho, a Reginu... zatim si pamatuju, kde je kterej, ale az to zas jednou popresazim...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2015 11:05 Žena Bella [1047] - RostlinyRe: ludvik
Jeeezis, ty ho mas?! Jak se ti ho povedlo sehnat?!
Videla jsem ho nabizet nekde v Anglii, jinak sama Azie (kde toho krizence udelali)

jestli se chytas rusky (podle profilu bys vekove mohl ;-) )
www.aquaforum.ua/…
www.staraqua.ru/…

moje znalost rustiny je nic moc, nezda se mi, ze by tam byla informace z ceho vznikl, jen ze Indonesie, a ze neni rustovy monstrum
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2015 11:04 Žena Bella [1047] - RostlinyRe: Designer
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku "Regine Hildebrandt nema nikdy zelene listy"

eee, noo (tady by mel nasledovat smajlik skrabajici se premyslive na hlave) - u me jo, a v botance ve Wroclawi taky...

Prvni fotka je ten muj prcek, druha z botanky

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2015 10:57 Muž ludvik [1082] – Echinodorus Hadi Red Pearl
Nemáte někdo informace o tomto (zjevně) relativně novém kultivaru? Ač bych řekl, že najdu všechno ... moc toho nenacházím. Hlavně by mě zajímalo z čeho to pochází, co to je za směsku.

Jestli se mi povede udělat dobře foto, vystavím ho. Jsem z něj zatím docela nadšený. Nevypadá, že bude moc velký (to jsem našel, do 20cm) a hlavně: takovou červenou jsem ještě neviděl. To je rudá jak ruská vlajka. Ani nevím k čemu bych to přirovnal. Snad mu to vydrží.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2015 10:46 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: vaaclav
Protoze jsem ji ho stihl zabavit driv smich . Ja ho loudil z pana Slaminky, uz jsem ho kdysi od nej mel, jenze ten mi zasel a dalsi stale nebyl, takze uprosit Bellu, ze ho desne nutne potrebuju, to jsem musel. Pokud dalsi nekde upytlacim a nebo namnozim svuj, budu na Tebe myslet, on je totiz tak nadherny, ze bych ho nedal snad ani za nic :-) .
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2015 10:39 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Bella
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku 1, Echinodorus 'Bambi' www.akvarista.cz/…
2, Echinodorus 'Mercedes'
3, Regine Hildebrandt tak ten jsem ještě neměl. (jak to že ho přede mnou schováváš) :-)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2015 10:05 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Bella
Mam vsechny, takze to zkusim.

Regine Hildebrandt nema nikdy zelene listy, je minimalne aspon hnedy, v lepsich podminkach cerveny. Kdyz je mensi, je takovy kompaktnejsi, listy jsou vic prisedle ke stredu ruzice nez u bambi, ktery ma delsi rapiky a umi byt i olivove zeleny (starsi listy, v horsich podminkach jsou jen do hneda i nove listy), Regine Hildebrandt bude pri stejnych podminkach vzdycky cervenejsi.

Mercedes vypada jinak, ma tenci delsi listy a pokud Ti vyrusta nova rostlinka z oddenku (taky jeden z oddenku na hladine mam), vypada vic jako jezek, listy jsou pevne a uzke, ty predchozi dva maji listy vyrazne sirsi a ovalne.

Kdyz udelas fotky, zkusim to, spletl uz jsem u sebe ledacos, ale zrovna tyhle si myslim, ze od sebe rozeznat dokazu :-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2015 09:42 Žena Bella [1047] - Rostliny
Mohl by mi nekdo znalejsi priblizt jak od sebe rozeznam echinodorusy:

Mercedes x Bambi x Regine Hildebrandt

U me v nadrzi vypadaji, no, proste stejne, koukala jsem na obrazky na netu... a proste nevim.

Bambi mi vykvetl, Merc zatim ne, tak nevim jestli bude kviti rozdilny, Reginka je jeste moc mlada, mam ji neco pres 4 mesice a teprve v posledni dobe zacina prirustat a tvarit se zivotaschopne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2015 09:37 Žena Bella [1047] - RostlinyRe: Bella
Takze rhizomek si dava druhe kolo - vyrasil dalsi dve rostlinky. A z rhizomku co se mi valel po dne, a nechala jsem ho k sezrani osazenstvu, rasi rostlinka. Echace jsou survivalisticky drsnaci :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2015 11:27 Žena vendy [27] - CichlidyRe: vaaclav
Děkuji za reakce, listy se pomalu rovnají, jdou do tmavě zelené, ale přesto jsou celkem průhledné, bude to chtít asi nějaké hnojivo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2015 08:37 Žena Bella [1047] - Rostliny
Experiment "vyteznost rhizomu". Mam rhizom z Horemanii Red. Vyrasil dve rostliny, hezky po krajich (dnes jedou na vylet ke 3Trojkam), po jejich oddeleni jeste zbyl dost velky kus rhizomu. Necham ho plavat na hladine, uvidim jestli se rozpadne, nebo zda z nej jeste neco vyrasi. Predtim se mi ostatni rhizomy z jinych echacu po raseni a rustu malych rostlinek tak nejak vstrebaly, nebo rozpadly, nebo byly posety vice rostlinkama, tak jsem to nemohla zkusit.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2015 12:52 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostliny
Je to trochu staršího data ale některé rostliny jsou zajímavé. www.aquaticquotient.com/… :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2015 12:49 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: vendy
Zvlnění listů je normální u většiny rostlin rodu Echinodorus. Je to zřejmě klasika Echinodorus grisebachii 'Bleherae' rybicky.net/atlasrostlin/echinodorus_bleherae
Nové listy bývají světle zelené a ztmavnou až později. :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2015 00:28 Muž Mislow [305] Re: vendy
Ahoj, je to kratce, asi bych vyckal. Spatne listy odstrihat a cekat, nejsem si jisty druhem, ale u echinodoru je klic v korenech, pokud je mas nove, tak musi chytnout dole a pak to pujde OK. Nepotrebuji ani nejak zvlast hnojit, spis dobrou vrstvu substratu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2015 21:57 Žena vendy [27] - Cichlidy – echinodorus amazonicus
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, mám dvě otázky, nejprve si nejsem jistá co je to za druh a za druhé jestli je normální, že se listy takto vlní? Rostlinku jsem dostala ze zrušeného akva, ani majitel nevěděl co to je.Mám ji asi 2 měsíce. Byla ve špatném stavu, staré listy jsem ostříhala a tyto nové jsou zelené, ale takové průhlednější a vlní se. Mám jí hodně vzadu, tak není moc kvalitní fotka. Minulý týden jsem dala půl kuličky pod kořeny z bursy. A světlo mám 4 trubice led po 18w, výška akva od světel je kolem 90cm. Během týdne chci přidat 2 trubice klasik 36w. A asi 2-3 týdny jsem začala přidavat co2... Díky za rady ahoj

Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2015 09:53 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: KatkaPtacatko
Normalni zdrave submerzni listi, je to O.K.

EDIT: Tohle je blizce pribuzny Echinodorus, az takhle to muze vypadat a stale je to fajn ;-) .
rybicky.net/fotogalerie.php…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2015 09:45 Žena KatkaPtacatko [0]
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den, od středy mám nové kytky. Jelikož mi dno přijde až asi tuto středu, v akvaristice měli jen jeden 3kg pytlík, tak jsem je zatím dala do akvárka jenom se 3kg štěrku.
U echinodoru amazonicus se mi na nejmladších listech objevilo "zebrování" a netuším, co mi tím chce říct. Ne starších listech to není, viz. fotky.
Do dna chci dát i nějaké hnojivo, podle toho, co budou mít v akvaristice.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   29.12.2014 14:08 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Slav3k
Mas vyhnojene dno a bublas CO2. Kdybys to nedelal, trvalo by mu mnohem dele, nez se z nej stane monstrum. Ja bych tam dal rybicky.net/atlasrostlin/Echinodorus_cv_tornado nebo rybicky.net/atlasrostlin/echinodorus_bambi , ktere sice v dobrych podminkach taky 40cm udelaji (v atlasu je 20cm, ale kdyz jim doprejes...), protoze jsi zvykly na dominantu a zase ji asi budes chtit, ne nejaky totalni zakrsek. A taky vim kde je vzit (oba mi kvetou a v Praze uz je ma kazdy, kdo o ne stoji) ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   29.12.2014 14:05 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Slav3k
Pokud by jsi chtěl něco menšího tak rybicky.net/atlasrostlin/echinodorus_mercedes
rybicky.net/atlasrostlin/echinodorus_cv_kleine_prinz
rybicky.net/atlasrostlin/echinodorus-cv_witin
rybicky.net/atlasrostlin/echinodorus_janii
To jsou rostliny nejpříjemnějšího vzrůstu Ale i u nich odstraňuji starší a u těch barevných i přední listy. Trochu větší jsou rybicky.net/atlasrostlin/echinodorus_bambi
rybicky.net/atlasrostlin/Echinodorus_cv_tornado
:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   29.12.2014 12:31 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: Slav3k
Napr. Kleine Bär, Mercedes, Ozelot

Ja mám podobný problém s prerasteným Echinodorus uruguayensis 'Horemanii', ale ten má našťastie úzke listy, tak keď som ho dal do rohu, až tak nezavadzia, len mu dosť často usekávam spodné listy :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2014 12:29 Muž kortezhugo [983] Re: Slav3k
Záleží ake vysoké je to akva.Resp. aký vysoký ten echináč potrebuješ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2014 12:24 Muž Slav3k [23] – Moje monstrum
Fotka k příspěvku Zdravím,

jsem vlastníkem (nejspíš) Echinodorus uruguayensis a ten mi brutálně přerostl akva. Mám ho zasazeného uprostřed akva a ted jsem se rozhodl že to už je na moje akva moc. Chtěl bych se ho zbavit, ale je mi ho děsně líto, takže bych ho nejraději někomu prodal/podaroval. Vyrostl mu vedle i jeden malý.

Chtěl bych ho nahradit nějakým echinodorem co nedorůstá tak strašlivých rozměrů. Mohli by jste doporučit?
díky!

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2014 07:16 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: 77Dasa
Mam Echinodory v low-tech a hi-tech akvariu, a to u dvou druhu brasky. Kdybych je dal vedle sebe, malokdo si tipne, ze pochazeji ze stejneho kvetniho svolu, pac v jednom akvariu jsou to monstra a ve druhem hezke, ale mensi rostliny.

Dam priklad.

rybicky.net/atlasrostlin/Echinodorus_cv_tornado v low-tech ma ted tak 15cm, hezke zihane listy rybicky.net/fotogalerie.php… , od doby te fotky o neco povyrostl, ale ne o moc, spis ma vic listu.

rybicky.net/fotogalerie.php… je v tom miste, kde je na fotce videt cast pozadi, a ten velky list vlevo u te mezery k pozadi je od 'Tornada', ted uz ma takovych listu k hladine vic, a prave ted ma 3 kvetni stvoly.

Rozdil je v hnojeni, CO2 a svetle. Stejny Echinodorus muze byt jak hezky prcek, tak silene monstrum, a na podminkach ktere ma zalezi opravdu hodne. Dokonce se da rict, ze kdyz se u low-tech akvaria stahne svetlo tak, at jeste nejsou problemy s rasou, a zacalo by se jen dodavat vic hnojeni a svetla, ze Echinodory take zmohutni. Mel jsem u hi-tech v jednu dobu ve vysledku mene svetla nez v low-tech, a i tak co jsem si ohledne Echinodoru donesl, slo rychle do mohutna.

Chces-li vetsi Echinodory, prihnoj jemne i do vody, i jen to se projevi. A dle mych zkusenosti, hlavne pridanim mikroprvku (u mne Tenso) se stane to, ze Echinodory jsou mene barevne, ale o to mohutnejsi. Nejbarevnejsi (nejcervenejsi) listy Echinodoru mam, kdyz stahnu hnojeni mikroprvky tak, ze uz Ludwigii zacnou odhnivat vrcholy. Hnojeni ve dne Echinodorum staci, ale dost reaguji i na to, co je ve vode.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2014 07:14 Muž rybka1 [178] Re: 77Dasa
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Tak ako pisu,daj im cas na zakorenenie.mne tiez nesli cca 3masiace a teraz...

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2014 23:58 Žena 77Dasa [1] - společenské akváriumRe: Mislow
Ahoj,ano,mám středně náročné právě proto,že nemám silné osvětlení a nepřidávám hnojivo.Jen jsem dala do dna jílové kuličky. O zbytek se postarají ryby,mám jich tam víc než dost.Díky za dostačující vysvětlení.Rozhodně s nima nehýbu,nechávám je pořádně zakořenit. V letních měsících byly 2 nové listy týdně.Teď jsou jak ŠÍPKOVÉ RŮŽENKY.
A co se týká teter...vím,lépe jedno větší hejno.Počáteční nerozvážnost stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2014 23:53 Žena 77Dasa [1] - společenské akváriumRe: sendihorak
ano,vím že Leopard je nízký,u něj mi to nevadí,ale zbylé tři atlansberg, pepper by měli být vyšší.Taky mě napadlo,zda to nemůže být tím,že samotná růžice "klesla" hodně do substrátu.Nasadila jsem je tak,že byla NAD,ale když začali cestovat,šli sami níž.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2014 20:45 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: 77Dasa
Tam bude málo živín, chce to čas, kým sa v dne niejaké nahromadia
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2014 05:08 Muž Mislow [305] Re: 77Dasa
A radej bych nemixoval tetry dohromady, radej jeden mensi druh ve vetsim hejnu pro objem akva. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.12.2014 04:37 Muž Mislow [305] Re: 77Dasa
Ahoj, v prezentaci chybi udaj o osvetleni. Jinak, mas stredne narocne echinodory. Takze nemuzes ocekavat zazraky, pokud nepouzivas CO2. Nicmene to neznamena, ze ti nepujdou. Chce to jen trpelivost. U echinodoru je hodne dulezite jak se uchyti ve dne a vytvori korenovy system. Coz nekdy chvilku trva, takze treba nejakou dobu stagnuji nez zacnou bujet. Vse zavisi na kvalite korenoveho systemu pri porizeni a pak na dalsich podminkach v akvariu. Hnojeni neni az tak dulezite, samo muze veci urychlit, ale vetsina echinodoru si poradi dobre i bez hnojeni, zvlast v prerybnenem akvarku (viz. prezentace). U tech druhu, co mas, si musis pekne pockat, hlavne s nima moc nehybat, proste je nechat pekne zakorenit a "szit" se s podminkami. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2014 03:31 sendihorak Re: 77Dasa
Záleží,který druh máte na mysli. Máte tam např.Leopard a ten je malý.A ty ostatní by měli být větší.Já osobně mám jako dominantu Amazonicus. Nasadil jsem kvasnice a do 14dnů vyjel o 10cm.U ostatních druhů ,,echináčů,,máme nové listy každým dnem. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2014 01:30 Žena 77Dasa [1] - společenské akvárium – nerostou
V nádrži mám 4 různé echináče (viz.prezentace).Sice vidím,že dvěma z nich rostou nové listy,zhruba jeden za 14 dní,ale stále jsou hrozně nízké.Drží se u dna,růžice je spíše do šířky. Je to daným druhem a nebo nedostačujícím osvětlením? (svítím cca 10 hodin denně) Nehledě na to,že dva z nich cestovali chvíli po nasazení po dně a teď jsou asi dva centimetry od sebe. :-|

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2014 11:14 smik
Díky za inspiraci. Jsou to všechno celkem pěkné kytky.
Projedu si to. Zjistím jaká je dostupnost a něco vyberu.
Lena vypadá taky zajímavě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2014 10:52 Muž kortezhugo [983] Re: Bella
Je pravda...- je to kompromis...
Vyšší ako Mercedes - ale nieje až tak červený.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2014 10:47 Žena Bella [1047] - RostlinyRe: kortezhugo
mno, aby ten Lena nebyl zklamanim, kdyz chce cervenej... tenhle je takovej pastelovejsi, nema tak vyraznou barvu... ale pekny je, to ano, a velky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2014 10:43 Muž kortezhugo [983] Re: smik
Echinodorus 'Lena'?

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [11] ...... 35

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 42291x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/5363-echinodorus?od=501