Echinodorus - pěstování
Teď mě ještě napadlo, že by to mohl být E. argentinensis a to je zřejmě nejpravděpodobnější varianta, protože je nejdostupnější.
to jo, má trochu vlnitý listy, to asi nebude on
Amazonicus by měl více špičaté listy. Mohla by to být celá řada kultivarů jako např. Rchinodorus "Gabriel", Echinodorus "Petr Schwott",..... těžko říct. Ale souhlasím s Vámi, že je zasazen příliš hluboko.
možná amazonicus, ale zasaď ho tak aby ten střed odkud rostou listy nebyl pod substrátem
0 18.05.2010 20:33 eriksk prosim vas chcel by som sa spytat ze aky druh echindorusu je to?
0 18.05.2010 18:57 Usine – Re: JuraHonč
Je to ohromná rostlina. Pokud má jen trochu dobré podmínky vyroste ti z akva ať děláš co chceš. Jediná rada je strčit ho do tmavšího kouta nebo svítit méně. Nejlepší je ale koupit si něco menšího, protože jen květní stvol bude mít 150 cm a možná i více.
Mám echinodorus argentinensis a nové listy rostou moc rychle. Zatím mi to příliš nevadí ale chci se zeptat jak se dá zabránit tak rychlému růstu, popřípadě jak to můžu rozmnožovat ?
0 17.05.2010 10:50 wow Je normální, že můj echinodorus bleherae nasadil dlouhé úzké listy roztoucí téměř ze substrátu? Žádný delší řapík, žádné zakulacené širší listy.. Nemám s tímto zkušnost, jsem začátečník..
Starší reakce
...no len musim dodat ze "vsetko" v akva nemozes mat...
-ale skus...
0 07.05.2010 22:06 Maťa – Re: kortezhugo
Díky mockrát za rady-zkusím koupit něj. kořenové hnojivo a uvidím..
Horší to už snad nebude..v akva mam Echinodorus Ocelot, Indian red a Bleaherae a dělá mi to právě jen ten Indian Red..
Starší reakce
...a ku korenom je dobre nieco dat - Bivoj...alebo JBL
www.akvashop.sk/…
echinace to vedia ocenit...
Díky za odkaz, v mém případě se ostatním rostlinám vcelku daří a dělá to pouze tento druh echinodoru a dle tvaru listů bych tipnul, že Maťa má stejný druh echinodoru. Například Echinodorus leopard má v mém akvu 100% kondici a zastínil mi úplně Indian Red, který měl být dominantou
Souhlas, mám úplně stejné zkušenosti s
rybicky.net/atlasrostlin/echinodorus_bleherae . Nehnojím, nepřidávám CO2 a osvětlení 0,3W/l. Mám ho v akvu 4 měsíce a pomalu, ale jistě roste výš a výš. Dělají to jen konce nejstarších listů, a ty jednou za čas stejně ostraňuji
0 02.05.2010 11:30 Krylux – Re: Maťa
tohle mi taky dělali, a ještě pořád dělají jakoby se rozpadnou a pak jim narostly nový červený nepoškožený a nerozpadající se listy doufej že je to i tvůj případ
0 01.05.2010 22:13 Maťa
0 01.05.2010 22:12 Maťa – roztřepené konečky listů Echinodoru
Ahojky,
bájní mudrcové, badatelé, pěstitelé,
mám problém s Echinodorem-konce listu mi hnědnou a něj. se rozpadají,list je jakoby roztrhán.. Můžete mi poradit čím by to mohlo být?Je možné, že by to dělali Ancistrusi?Díky moc za každou radu
0 01.05.2010 21:22 milda87 – Re: voko
Tak jestli se nikdo do zítřka neozve,tak jí večer vyndám a v pondělí dopoledne Ti jí pošlu...
Já bych zájem měl, ale to by se muselo poslat.
0 01.05.2010 15:10 milda87 – Ech.Bleherae
Pokud by měl někdo zájem o ech.bleherae,výška 45cm....Nejlépe z Plzně,abych nemusel někam posílat...
Cena:Pytlík mleté kávy
Termín:co nejdřív,zatím je v akva,ale už dlouho nebude,musím zredukovat jen na jeden kousek.
Foto je jen pro ilustraci,narychlo z mobilu...
Starší reakce
0 23.04.2010 12:13 Farrael [28] - Živorodky No liliovníček právě nevim. Teď ho mám v akvu a mrcha neroste skoro
Ale je pravda, že tam je to těžkej konkurenční boj no
Jinak o Sagittku strach ani tak nemám. Spíš mi šlo o to, aby rostly Echinodory
No tak uvidíme jak se povede momentálně akvárku do léta, kdy když to bude blbý, tak ve mě chytnou saze a dám se do nové podoby akvárka, která se mi zrodila v hlavě
Jinak pro info jak si to představuju ten koberec tak je to jako tady v mém mini
www.akvarko.cz/…
Tzn. lehce džungle :- D
Tak se mrkni na mou nádrž, mám echinodory a saggitarii a oběma se daři dobře. I když je pravda že ji nemám pod echinodory, protože mám míň světla a koberec to taky zrovna není. A ancistrusi ji ani nežerou. Kdyžtak tam dej jílový kuličky a porostou jak blázen
Jasné no
Mě šlo spíš o to jestli si nebudou krást živiny. Přece jenom sám vím, že sagittka jich sama dost spotřebuje
Tak saggitarie půl metru klidně naroste (ta drobná možná ne
) A proč by k sobě nešli? Jelikož v tom může hrát roli tisíc jedna věcí, tak pokud si to nezkusíte, tak to nezjistíte.
Tak vzhledem, že jsem to tu nenašel pomocí vyhledávače, ani strýčka googla, tak se ptám zda jdou k sobě. Mám na mysli kterékoliv větší až střední Echinodory a Sagittarii subulatu sp. pusillu. K tomu bude na větvích Jávský mech, ale to je už druhotná věc
Mě zajímají primárně tyhle dvě. Chci totiž vytvořit ze sagittky koberec a echináče budou jako solitery. Jinak jestli ne, tak náhradu za sagittku co má podobné vlastnosti. Tzn. hezky vypadá, neroste to metr a roste poměrně rychle a bezproblémově
Starší reakce
ja som v akva rastliny nikdy nemal a a ak som mal mali o rychlo za sebou teraz som kupil vetsie akva tak inprovizujem
jj presne tak
a tie velke zltnu a slabnu
Bude.
Ty nové listy rostoucí ze středu jsou v pohodě, ne?
as tak vela informacii tam zas neni nho neviem ci to bude ty ze mena listy hmm
mam taky problem kupil som si asi pred 3 tyzdnami Echinodorus argentinensis po tyzdni sa ujal zacali rast nove listy ale tie velke zacali pomali zltnut a ked sa ich dotknem su take meksie a tensie coho je to nedostatok CO2 mam ,,burcak"
Starší reakce
0 25.01.2010 19:01 lockay – Re: vaclav
dik za radu, tak este pockam :o)
1 25.01.2010 17:44 Usine – Re: lockay
Počkej až bude mít rostlina aspoň 10-15 cm a pak ji odřízni a přesaď. Čím je větší tím pak lépe roste.
0 25.01.2010 15:42 čichavec [0] - Živorodky 0 25.01.2010 15:40 lockay Ja sem vcera protrhaval Echinodory ( zniceny od anciku - vyhodil sem 80 listu prozranych durch ) a nasel sem jak od korenu vyrusta nova rostlina - maly trs asi s 4 listy
da se to bez problemu odlomit a nechat rozrust samostatne nebo to jeste nechat rust u 'matky' ? listy maji cca 8cm na delku
0 25.01.2010 15:18 Inkognito – Re: čichavec
Nemusí to být mateční rostlina, která se pod tímto "jménem" prodává, ale musí být dostatečně vzrostlá. Chce to čas a dobré podmínky.
aby my echinodorus vyhnal šlahouny a na nich vyrostli nové rostlinky tak to musí být mateční rostlina? díky za odpovědi.
Starší reakce
palo se ptal na ulomený květní stonek ...
0 20.01.2010 14:21 Gilly nestrihaj, nechaj vyrast, u mojho argenticana mala kvetna stonka asi meter, kopec kvetov na nej bolo,skoda strihat, mal som asi 10 malych argentincanov emerznych, ked dokvitol
měl jsem to taky nad vodou
Starší reakce
Já jsem vždy počkal,až pustí trochu kořínky a pak jak to bylo i s šlahounem přitížil ke dnu,kde to zakořenilo a až se to rozrostlo tak jsem to rozsadil.Můj postup
Díky
1 04.01.2010 18:43 Usine – Re: achyles73
Strč je pod vodu jinak porostou emerzní a to není dobře. Mělo by to vypadat asi takhle, ale i na obrázku má rostlina dost času na utrhnutí.
1 04.01.2010 17:27 Usine – Re: Jrk
Ta rostlina roste z oddenku. Když jsi ho přesazoval měl jsi ho uříznout. Pokud ho nechceš mít ještě mohutnější, tak vem prostě ostrý nůž a podle rostliny směrem ke dnu novou rostlinu odřízni a vytrhni.
Ja som z rovnakeho dovodu zacal davat ancistrusom tiez tie sera Wels-Chips. Davam toho v noci tak 1ks na 3cm, a 2-3ks na 7cm ancistrusa. Plus raz za tyzden im tam hodim mrazeny hrasok, sekany spenat alebo salat (aj ked ho zozeru az po 3-4 dnoch, ked zmakne). A odvtedy mi poskodia uz iba 1-2 listy na niektorom echinodore za mesiac
Aj ked z toho podozieram skor vecne nenazrate mrenky
Źádám o radu:
Můj majestátný cca 45 cm vysoký Echinodorus bleherae se po přesazení rozhodl, že vypustí novou rostlinku - odnož. Ta má asi 5 listů cca 15 cm velkých. Co bude pro velkou rostlinu lepší?
A) Nechat novou rostliku růst dál
B) Novou rostlinku odstranit
Za odpovědi předem děkuji
Přidat reakci
1 ...... [28] ...... 35
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 42291x