Echinodorus - pěstování
ten mercedes je super, leopard je na mě moc širokej, Ale objednávat od rataje se mi moc nechce, neprodává se náhodou někde u vás? Pokud bych mohl někoho porosit, u nás mi ho nechtějí objednat.
...este dodam ziadny problem - sprechodom pod vodu - listy su take iste a rastie hned ako ho zasadis...
...cav - Echinodorus 'Jan Harbich' - priam idealny pre teba
- pekny - siroke listy - nenarocny - a pomerne rychlo rastie - ja mam 3ks - mrkni sa...-maju cca 20cm...
...ako dominanta do toho aqua - to je presne pre teba....
0 20.08.2009 18:29 Usine – Re: matlala
Ahoj,
chtěl bys se zeptat jaké menší druhy solitérních šípatkovců byste mi doporučili, jedná se o dominantu do Rudého holanďana. Díval jsem se do atlasu, ale z vlastní zkušenosti vím, že echináče rostou i větší, prostě mimo míry. Vodní sloupec je cca 25cm vysoký.
Které druhy teda mohu použít a hlavně aby je mělo AD?
Starší reakce
8 26.07.2009 17:24 zrada – Re: grizly
Kdybys nebyl nepozora, možná by sis všiml, že jsem nesekýroval Dominátora, ale odpovídal jsem na Švíckovu poznámku.
Dnes jsou v každém obchodu stohy knížek o akvaristice. Na webu je taky dost stránek, co se touhle tématikou taky zabývají. Proto si o každém, kdo si domu přinese akvárium, kytky a dokonce
živočichy, a jediným výsledkem jejich intelektuální přípravy na tento „primitivní“ koníček je zjištění že voda je mokrá, myslím své. Nemůžu si pomoci.
Když jsem kdysi chtěl po tátovi svoje první akvárium, dostal jsem místo něj adresu akvaristického kroužku. Akvárko bylo až za rok. Něco na tom bylo
1 25.07.2009 21:17 grizly [146] Pro Zrada:
Stejně je to ale pěkná nevzdělanost. Člověku, který chce provozovat akvaristiku a neví, že se v akvaristice prodávají především emerzní rostliny by měly dát na holou.
Jak může nakládat s živočichy, když nezná naprosté základy?
Kdyby vsichni vsechno vedeli, bylo by toto forum zbytecne. Dominator chtel poradit a ty ho hned sekyrujes a navrhujes pro nej telesne tresty. V dobe kdy jsem zacinal, jsem nevedel vubec nic, jen to ze voda je mokra....
PS: Echinodorus neni zivocich.....
2 25.07.2009 19:01 švíco – Re: Yirka
Ono by bylo asi nejférovější, kdyby každá rostlinka měla na jmenovce značku například "S"-submerzní, "E"-emerzní a hned by člověk tušil o co jde a začátečníka by to třeba i donutilo hledat co to znamená submerzní a emerzní někde na internetu...
Já to vidím obráceně. Pokud už upozornit, tak vzhledem k situaci na trhu s akvarijními rostlinami upozorňovat spíš na ty které jsou nabízeny jako submersní. Jinak to, že jsou pěstované submersně ještě neznamená že při přesídlení do nádrže jen rostou a rostou.
2 25.07.2009 14:29 švíco – Re: zrada
Jaká nevzdělanost? Já jsem nikde nepsal, že nevím co je emerzní a co submerzní rostlinka. Slovo "podvod" jsem dal do uvozovek, protože jsem to myslel uplně jinak. Já samozřejmě vím, že si v drtivé většině případů koupím rostlinku s emerzními listy. Ale takový začátečník co o tom zatím netuší ani kombajn se potom diví a ptá se pořád dokola na fóru, jak je možný, že mu rostlinka shazuje listí. A to, že by na to mělo být upozorňováno, na tom trvám
Starší reakce
3 10.07.2009 21:40 Usine – Re: švíco
Kdyby ti prodaly submerzní rostliny, tak by měli několikanásobnou cenu. To by se ti asi také nelíbilo.
9 10.07.2009 21:26 zrada – Re: švíco
Stejně je to ale pěkná nevzdělanost. Člověku, který chce provozovat akvaristiku a neví, že se v akvaristice prodávají především emerzní rostliny by měly dát na holou.
Jak může nakládat s živočichy, když nezná naprosté základy?
10 10.07.2009 20:58 švíco – Re: vaclav
Stejně je to pěknej "podvod" to emerzní pěstování.... prodejci by na to měli aspoň upozorňovat... To je jako bych si koupil nový auto, nejdřív by mu opadaly kola, pak volant...a za měsíc by mu teprve začaly rašit nový
3 10.07.2009 19:01 Usine – Re: domca1
Ahoj,
Mam takovy problem s Echinodorus Schlueteri
listy první zhnědnou a potom se rozložej a je z nich
jenom takova sít,vždicky to začne hnědnout u
špičky listu nebo ve středu a potom se to rozloží
na celej list a je po listu
. De to nějak řešit?
Předem diiik
Starší reakce
0 18.03.2009 15:34 Mrakoplash – Re: hunter
0 17.03.2009 21:25 RAP – Re: hunter
Veškeré echináče v obchodech jsou takto vypěstovány.
omilom som to pridal 3-krat. a ako ho mam pestovat teda ako mam zacat???
0 17.03.2009 21:19 Bexi dají se všechny ale nač to tu je 3 krát
da sa Echinodorus pestovat mimo vody??? na suchu vo vlhkom prostredi???
Starší reakce
to all: díky, mám představu a jsem alespoň trochu v obraze.
to vaclav: díky za ohodnocení.
mě se osvědčila obyčejná přísavka viz foto
0 17.12.2008 19:59 Usine – Re: agent007
Máš krásnou rostlinu, ale pro tvé akva to asi bude drobet problém. Je to hodně tlustý a dlouhý šlahoun. Počítám že ho nejméně dvakrát obtočíš kolem akva.
Ju, jasan. Díky za rady. Takhle mi kvete poprvé, takže jsem rád za každou radu. Ale asi se daří u mě rostlinkám, protože Anubias Nana mi kvete pořád.
Zatížit, vyvázat a pod...
Jak ho mám udržet pod hladinou? To neovlivním jak moc vyroste.
1 17.12.2008 19:35 Usine – Re: agent007
Stvol nenechávej vyrůst nad hladinu. Drž ho těsně pod hladinou pak ti vykvete a potom ti vyrostou i nové rostliny. Jakmile budou dost velké a mít slušné kořeny můžeš je opatrně ze stvolu odtrhnout. Pokud nechceš květy měj stvol potopený aspoň 10 cm vyrostou hned nové rostliny.
Bude mi kvést Echinodorus argentinesis. Máte zkušenost co dále? Porostou z něj nové rostlinky? Co bude následovat? Je to známka toho, že se mu opravdu daří.
Starší reakce
Tak to už nevím, proč jsem tohle napsal...
Díval jsem se, jestli to nebyla reakce na nějaký OT příspěvek, který byl vymazán, ale nenašel jsem nic. Tak nevím...
Proč nejsou kryptokoryny a echinodory akvarijní?
To plyne z toho, že jen některé žijí trvale submerzně?
Starší reakce
Ahoj, aj mne sa to stalo s tými kryptokorynami. Ale neprisla som o ne. Oni pocase zase zacnú vyhánat pekné tuhé listy. Mám uz pekne rozrastený kus so sviezo zelenými listami.
ale zmena sa prejavila az po vyse mesiaci... to sedi?
tak co teraz? mam prestat alebo obmedzit?
d.
Tipuju tzv. kryptokorynovou chorobu. Příčinou by mohlo být to přihnojování. Kryptokoryny nemají rády prudké změny.
a tu je druha rastlinka!
prosim poradte mi niekto, nechcem o nne prist!
mam podobny problem. kvetinky mam vyse roka a dnes som si vsimla ten katastrofalny stav vyse polovice listov na rastlinke! stavim sa ze to tak pred tyzdnom nevyzeralo! inak hnojim PMDD skoro 2 mesiace.mam aj novych prisavnikov - dvoch, ale uz mesiac. No na obhryzenie to nevyzera, ani som ich nikdy na rastlinkach nevidela.
Neviete cim to je? niktore listy zostavaju zelene ale sa z nich straca, ine spriesvitneju. tu pridavam foto jednej rastlinky.
Starší reakce
0 15.11.2008 14:37 xx – Re: Geri
A nebo vyhodit z akvária ty ancistrusy a gibbicepse.
Asi maji kristalovou kouli
0 15.11.2008 14:28 xx – Re: Horác
Protože mám echinodory doma ožrané úplně stejně.
Jo jo, taky možné, to dělají často.
Jak jsi to z těch rozmazanejch fleků poznal?
0 15.11.2008 13:05 xx – Re: Greksa
Ožrané od krunýřovce.
Třeba je to nedostatkem železa, Echináči ho potřebují dost.
0 15.11.2008 12:43 Greksa – Echinodorus amazonicus - problem
Zdravim , mam problem s Echinodorus amazonicus velmi dobre rastol mal krasne velke listy odrazu za par dni som si vsimol ze listy zacinaju hnednut a rozpadavat sa , hnojim stale rovnako v akvariu sa nezmenili ziadne podmienky. Mam ho tam asi rok a pol pekne bujnel aj sa rozmnozoval problem batat na vsetkych rastlinach tohto typu. Za kazdu radu dakujem.
Starší reakce
0 09.11.2008 15:21 0 – Re: Napster10
Trochu zručný chlap si jednoduché osvětlení udělá sám. A to ostatní přesně tak.
Přidat reakci
1 ...... [30] ...... 35
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 42291x